2.6.2017

Pirjoa ei saa imuroida ja muita tehtäviä

Kaupallinen yhteistyö / Stella Kodinhoitopalvelut

Oman kotinsa avaimien ojentaminen ulkopuoliselle on herkkää puuhaa. Kodinhoidossa on pakko luottaa vieraaseen mutta kuten jo aiemmin totesin, kuka tahansa ei käy. Meillä täytyy olla paitsi samanlainen siisteyskäsitys myös yhteinen ymmärrys pelisäännöistä.


Keskustelu sujui hyvin.

- Ymmärrämme hyvin, että henkilökemioiden täytyy kohdata. Olisiko teillä muita toiveita kodinhoitajasta?
- Sellainen jämäkkä ja suorapuheinen olisi hyvä. Niin ja mielellään eläinystävällinen.
- Ahaa, onko teillä lemmikki?
- On, Pirjo. Vähän ujo.
- Asia selvä. Onko vaarana, että Pirjo karkaa oven avauksella?
- Ei, Pirjo haluaa nimenomaan olla sisällä.
- Ok. Pelkääkö Pirjo imurointia?
- Pelkää.
- Miten Pirjo tulisi huomioida?
- Pirjo pitää vain jättää rauhaan. Sitä ei saa heittää ulos, raidata eikä imuroida.
- Nyt täytyy tarkistaa, että Pirjo on...?
- Hämähäkki. Ruskea varastohämähäkki.
- Terraariossa?
- Ei, tuolla kaapin alla. Tai vähän riippuu. Joskus pyykkikorin takana. Tai yöpöydän jalassa. Pirjon vanhat verkot saa imuroida, mutta ei sitä, missä hän kulloinkin sattuu olemaan.
- Kirjaan ylös. Olemme varovaisia Pirjon kanssa.

Meille sopiva ja eläinystävällinen kodinhoitaja löytyi. Sekä koti että Pirjo voivat hyvin.

Ikkunanpesun jälkeinen valoilmiö! Ei yhtään haittaa että aurinko paistaa sisään!

Kodinhoitajamme Charmaine on nyt käynyt meillä muutaman kerran. Sovimme heti alkuun, että aina ei tarvitse toistaa samaa rytmiä vaan joillain kerroilla voi tehdä erikoisjuttuja. Hän on hoitanut perussiivouksen lisäksi myös muutamia erikoistehtäviä. Tuuletusräppänät on imuroitu edellisvuoden koivunsiemenistä, ikkunoista näkee läpi ja rahista saatiin tekstiilipesulla alkuperäinen väri esiin. Tämä on hyvä systeemi, sillä aina löytyy jotain. Terassin painepesu, viemärinavaus tai uuninpuhdistus.

Olen ruvennut kyselemään Stellalta kaikenlaista pientä asiainhoitoa. Meillä on takapihalla yksi hajonnut penkki ja päreinä oleva säilytyslaatikko - voisiko niille järjestää kaatopaikkakyydin Stellan kautta? Kyllä. Saako kotikäynnillä myös punkkirokotuksen? Järjestyy.

Näitä kaikkia hommia yhdistää yksi asia: ne ovat roikkuneet takaraivossa epämääräisenä kuormana, jotka pitää hoitaa joskus. Mutta kun ei kukaan saa aikaiseksi! Siihen vaaditaan joku ponnistus, toimenpide, aine tai työkalu, ja aikaa. Jota ei ole. Aivokapasiteetti pystyy pitämään mielessä vain päiväkodin metsäretkieväät, työpalaverit ja astianpesukonenappuloiden loppumisen.

Itse asiassa näitä hommia, joita kaikkia yhdistää sana "pitäisi", on enemmänkin.

Huhuilin joku aika sitten apulaista, joka hoitaisi taloutemme juoksevia asioita. Kumppanuus kodinhoitofirman kanssa voisi olla ratkaisu. Sama yhteyshenkilö voisi vastata paljon laajemmastakin alueesta kuin siivoamisesta. Mitäs jos he hoitaisivat myös puutarhahommia kuten nurmikonleikkuuta ja rikkaruohojen kitkemistä? Korjaisivat kännykän näyttöjä, huonekaluja ja vaatteita? Maalaisivat välioven? Hoitaisivat kuntoon kylpyhuoneen ärsyttävästi välkkyvän lampun ja repsottavat silikonit?

Listalle saa helposti parikymmentä tehtävää, joilla ei ole tulipalokiire, mutta jotka kuormittavat päänsisäistä to-do -listaa.

Lääkäri kotiin on jo tarjolla, mutta entäs jos kaipaisin kotiin hierontaa, kasvohoidon tai kaupassakäynnin? Farkkujen lyhennyksen, 50 litraa kukkamultaa ja fillariin talvirenkaat? Syntymäpäiväkakun ja takkapuita?

On jännä ajatus, että nämä hommat joskus olisi hoidettu. Silloin minun ei ehkä tarvitsisi aloittaa kesälomaani nakkilistalla. Tai ainakin se olisi huomattavasti lyhyempi.

Huom! Jos palvelukulttuurilliset kokeilut kiinnostavat, saat Stellalta -25% kertasiivouksesta ja ikkunanpesusta ja lastenhoidosta sekä -50% 1.kk sopimustilauksesta taikasanalla Project Mama.
4 kommenttia:

 1. Juuh elikkäs. Unelmoin siitä, että kotini siivoais joskus joku muu kuin minä, mutta just toi avainten luovuttaminen vieraalle on suuri haaste. Oon kuitenkin erittäin neuroottinen, mitä tulee joidenkin tavaroiden tiettyyn sijaintiin ja järjestykseen. Ei uskoisi noin muuten tuota sekasortoa katsellessa. Harkitsen kuitenkin vakavasti, eikä mua yhtään haittais jos joku imurois vahingossa kevättä huutavan papukaijani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Tossa siisteyskäsityksen kommunikoinnissa on pahinta myöntää itselleen minkä suhteen on neuroottinen. :D Mä olen treenannut tuota avainhommaa jo 10 vuotta ja yksi tapa on se että ei anna sitä heti alkuun vaan sopii vaikka viideksi ensimämiseksi kerraksi sellaisen siivousajan että on itse päästämässä kodinhoitajan sisälle. Sitten kun paremmin tutustuu niin avaimen luovuttaminen on helpompaa. Suosittelen!

   Poista
 2. Hierojan saa jo kotiin (jee!), mutta toki eri palvelun kautta. Todella kätevää, että saa tilattua rokotuksen kotiin, ei ollut tullut mieleenkään..! Olen toki kuullut kotikäyntejä tekevistä lääkäripalveluista, mutta jotenkin noin yksinkertainen asia ei tullut mieleenkään. Me kun könysimme koko poppoo hirveällä vaivalla (lievää liioittelua) PikkuJättiin suojautuaksemme punkeilta. Ah, kun olisin tajunnut vain soittaa jonkun meille... ;)
  http://westendmum.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noissa koko perheen rokotuksissa tuo kotikäynti on tosi hyvä, toivottavasti sais influenssarokotuksenkin sitä kautta.

   Onhan noita palvelufirmoja alkanut jo syntyä mutta kun en kertakaikkiaan ehdi kartoittaa eri firmoja eri tarkoituksiin, yhteydenpito yhteen paikkaan olis tosi pop.

   Poista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...