17.6.2017

Minä ja 7 kääpiötä eli näin selviät lastenjuhlista yksin

Perheemme lastenjuhlakausi on täällä taas.

Popparit on jostain syystä aina muodissa.

Päätimme tällä kertaa ottaa uuden strategian: hajauttamisen. Skidi lähti muutaman läheisimmän ystävänsä kanssa maalle landesynttäreitä viettämään, ja minä järkkäsin Snadille perinteiset kotisynttärit. Yksin. Lastenjuhlissamme jo monena vuotena mukana ollut, leivontataitoinen superihminen ei päässyt tulemaan, mutta tunsin oloni rohkeaksi.

Yksi asia mihin menee sikana aikaa on juoma-annostelu. Jo oli aikakin saada boolihanat!
Viidakkotunnelmaa ilmiksistä ja selluloosatuotteista.
Ehdittiin piirtää tiikerin naama vaan kolmelle mandariinille kun eka vieras tuli vartin etuajassa.
Näitä sai valmiissa paketissa. Samoja koristeita voi käyttää monissa muussakin kesäisissä bileissä.

Rypäleet varrastikuissa eli viidakkomadot menivät samaa vauhtia kuin popparit. Olisi pitänyt tehdä viisi per kersa.

Olen vuosien saatossa oppinut lastenjuhlista paljon.

Vaikka kersat ovat syntyneet kesällä, ohjelma on syytä suunnitella sisällä toimivaksi.
Tässä iässä ruokaa tärkeämpää on Spotifyn soittolista.
Jengi oikeasti noteeraa koristeet.
Kaksi ohjelmanumeroa ruokailun ja lahjojen avaamisen lisäksi kattaa kaksi tuntia.
Ja satunnaisen kersan ramppikuumeeseen tehoaa parhaiten pieruvitsi.

Naamioaskartelu toimi hyvin, taas. Näitä valkoisia pohjia saa Sinellistä pari euroa kappale.
Oi voi, karkit olivat lukkojen takana arkussa ja arkun avaamiseksi piti löytää vihjeiden perusteella 7 avainta.
= Kersat juoksevat ympäri kämppää ja saat rauhassa syödä kakkua.
Älkää ostako tuota mukin ympärillä olevaa vihreää "teippiä". Se ei ole teippiä, jos se pitää teipata kiinni.

Yksinkin siis pärjää mutta sompailuun pitää vain varata reilusti aikaa. Teimme Snadin kanssa koristeet valmiiksi jo eilen: kiitos Pinterestin, Snadin toivoma viidakkoteema järkkääntyi vihreillä ilmapalloilla, serpentiinillä ja kartongilla. Liaaneja voi tehdä helposti nitojan kanssa.

Mutkikkain juttu lastenjuhlissa on ruokailun läpivienti. Et voi ikinä tietää, mitä ne haluavat syödä: syökö kukaan mitään suolaista, onko joku kuolettavasti allerginen pähkinälle (check) ja onko hiilihappo uusi tuttavuus. Kakku tuntuu olevan erityisen haastava rasti. Viimeksi meni kaikki pizzat, mutta ei yhtään kakkua, tällä kertaa kukaan ei syönyt palaakaan pizzaa mutta kakkua jopa santsattiin.

Seeprakakku oli kaikkien mielestä ihan kissan näköinen mutta hei, olkoon valkoinen tiikeri sitten.


Olenkin tullut siihen tulokseen, että lastenjuhlien ruokailussa vähemmän on sopivasti. Valtava buffa aiheuttaa vain valtavan ruokahävikin. Ostin ihan minimitarvikkeet: mozzarellapizzaa, poppareita, rypäleitä ja mandariineja, karkkia hyvin maltillisesti.

Seeprakakun duunasin itse: ladoin kaksi Frödingen mutakakkua päällekkäin ja levitin väliin jääkaapista löytynyttä vadelmahilloa. Sitten päällystin systeemin kermavaahtolla ja askartelin karkeista ja strösseleistä seepran  (tai kissan) naaman.

Hei jee! Ei tarvitse syödä kolmea päivää kakkua lounaaksi.
Kakkua jäi yksi pala. Päätin, että tällä samalla kakkuformaatilla vedän synttärit hamaan tappiin.

Koska budjetti oli niin maltillinen, laitoin kaikkien vieraiden puolesta vielä vitosen WWF:n sademetsäohjelmaan, viidakkoteeman jatkuvuuden nimissä.

Ps. Jos joku haluaa tuon karkkiarkun avaimet -leikin ohjeet, hihkaiskaa!

18 kommenttia:

 1. Mahtavan näköiset pirskeet! Voi hyvänen aika, että minä aina kammoan niitä etukäteen saapuvia vieraita. Minä yritän aina varautua siihen, että joku tulee vartin etuajassa. Ikinä en ole kuitenkaan onnistunut olemaan valmis, kun vasta tasan kutsussa olevalla kellonlyömällä..... Loistava idea tuo boolimalja. Katselin sellaista kaupassa, mutta en keksinyt hyvää käyttötarkoitusta, mutta lapsivieraiden ja omien lasten kanssa kuumana kesäpäivänä tuo o ihan loistava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mulla on yleensä viimeiseksi puoleksi tunniksi sata hommaa tehtäväksi mutta onneksi näitä voi skaalata. ;)

   Tuo hana oli siinä mielessä tuikitarpeellinen että juomien annostelu isosta, painavasta kannusta on kersoille suht mahdotonta joten aikuisen pitää se tehdä. Kun oli vain yksi aikuinen, piti miettiä miten säästyimme mehutulvalta pöydällä. :)

   Tuossa hanaboolissa oli muuten pari litraa punaherukkamehua (tiivisteestä) ja puoli litraa jaffaa - toimi hyvin, oli vähän "rakennetta" mutta ei haitannut niitä, jotka eivät tykkää kuplista. :)

   Poista
  2. Meidän lapsetkin tykkäävät mustaviinimarjamehun ja kivennäsiveden yhdistelmästä. Jotenkin se on heti paljon juhlavampi juoma kuin pelkka mummonmehu!

   Poista
 2. Karkkiarkku

  Karkkiarkku on lukossa ja viidakon eläimet ovat vieneet avaimet. Aukaisemiseen tarvitaan niin monta avainta kuin vieraita (osa vieraista voi myös tehdä parityötä jos paljon porukkaa). Avaimet voi askarrella kartongista tai käyttää vanhoja ja tarpeettomia avaimia. Vinkit voi kirjoittaa niin väljästi kuin haluaa, mutta pääsääntö on se että eläin on vienyt avaimen ns. kotiinsa.
  Krokotiili -> kylpyhuone: Me krokotiilit tykkäämme kölliä vedessä vaanimassa saalista ja unelmoimassa lentämisestä.
  Tulikärpänen -> takka.
  Apina -> parvisängyssä jonne pitää kiivetä.
  Leijona -> pakastin (koska leijonalla on kuuma)
  Riikinkukko -> peili
  Papukaija -> ulkona puussa
  Kummituseläin -> pimeässä kuten pesukoneen rummussa
  Kirahvi -> huonekasvissa
  Jne.
  Avaimia etsitään vinkki kerrallaan. Kun kaikki avaimet on löydetty arkku aukeaa.

  VastaaPoista
 3. Hep, halutaan ohjeet karkkiarkun avaimet -leikkiin! :) Meillä on snadin ikäluokkaa olevalla neidillä synttärit elokuussa joten nää postaukset osuu ja uppoo aina ihan täydellisesti. Iso kiitos taas uusista ihanista vinkeistä!! Käyttöön tullee ainakin madot ja kakku (siis mikä nerokkaan yksinkertainen keksintö!!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuosta yltä löytyy! Tässä joutuu toki kukin miettimään ne piilot oman kodin mukaan.

   Madot oli kyllä menestys, myös ne viime vuonna tehdyt melonipizzat oli suosittuja. Täytyy myöntää että tajusin tuon kakkuidean vasta kun aikaa oli enää puoli tuntia ja seepran naama odotti inspiraatiota. :D

   Poista
 4. Hienoja ideoita!! :) Erityisesti tuo tiikerti mandariineissa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mandariinit! <3 Halloweenina niistä tehdään mustalla tussissa mini jack o'lantern kurpitsoja.

   Poista
 5. Ot, mutta oliko teillä oikeesti ylläri ettei joku juo limua? Meillä 10v ei siis halua hiilihappojuomia eikä limujakaan juovat kaverit hämmennys "pelkästä" mehutarjonnasta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei, viittasin siihen, että tyypit ei tiedä tykkääkö limusta vai ei koska ei ole maistanut. Mutta tuosta boolista tuli ihan hyvä kun laittoi mehua 4/5 osaa ja 1/5 jaffaa.

   Poista
 6. Ihania ideoita ja mahtavat koristeet. Vaan miksi en onnistu linkkaamaan tätä postausta pinterestin ideatauluuni? "Sopimatonta sisältöä" herjaa :D No, sitten kun jompikumpi mun tytöistä joskus kymmenen vuoden päästä keksii haluta viidakkoteemaa, mä etsin tätä postausta tiikereiden ja apinoiden kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei! :D Laita blogi seurantaan niin löydät tuolta juhlaa-tägin alta kaikki bilepostaukset. :)

   Poista
 7. Waude mitkä kemut. :) Millä oot tehny madoille nuo silmät? Nämä ja karkkiarkku heto heinäkuisiin kemuihin. Kiitti ideoista ja todella mukavasta blogista. Olen lukenut jo piiiitkään. Nyt vasta ekaa kertaa kommentoin. :) t. Anniina

  VastaaPoista
 8. Kiitos! Kiva että olet messissä! :)

  Silmät on ihan ei-syötäviä tarrasilmiä, koska en löytänyt sokerisia ja piparikosriste ei tarttunut. :/ Jos on fiksu, tilaa silmät ja elintarvikeliimaa etukäteen vaikka Confetista.

  VastaaPoista
 9. Komeet kemut! Mun kokemuksella kukaan ei noteeraa koristeita. ;) mut meillä kemut on kyllä poikapainotteisia. Vaikuttaisko se sitten asiaan? Mun pojilla ei myöskään ole koskaan (onneksi) ollut mitään teematoivetta. Olen tainnut päästä helpolla.. mä tein viimeksi aarrekartan joka johdatti seuraavalle ja se taas seuraavalle jne. Sieltä saivat sitten kaikki pienet lelut. Toimi! Kakun osalta olen siirtynyt jätskijakkuosastoon. Lapsille leipominen on vähän helmiä sioille osastoa.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä veikkaan että tää on enempi kaveriporukkakysymys: kun yhdellä on teemabileet, muutkin keksivät haluta samaa. Mua ei kyllä yhtään haittaa, helpottaa järkkäämistä kun on Pinterestiin hakusana.;) Tuollaiset yksinkertaist leikit on just parhaita heti sen vaiheen jälkeen kun aasinhännänkiinitys lakkaa kiinostelemasta.

   Poista
 10. Meillä oli vesisotasynttärit. Eka pihalla sotaa, sitten kaikki yhtäaikaa suihkuun, sitten takas pihalle syömään. Vaati vaan sen että juhlapäivä päätettiin ilmatieteenlaitoksen ennusteen perusteella 😊

  VastaaPoista
 11. Here you can get the complete details about Modro is safe or not.
  is mobdro safe

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...