3.4.2017

Kesäloman bucket list

Tajusin tänä aamuna, että edessäni on kuukausi, jollaista ei toista tule ehkä koskaan.Työpaikan vaihdoksen yhteydessä löytyi läjä pitämättömiä lomia. Koska uusi duuni alkaa vasta toukokuun alussa, päätin olla huhtikuun kesälomalla. Ja koska kersat ovat päiväkodissa ja koulussa, olen käytännössä siis päivät yksin kotona.

Toistan: päivät yksin kotona. Terveenä! Stressittömänä! Kokonaisen kuukauden! Eksoottista. Tällaistako on eläkkeellä?

Normaalisti kesäloma vietetään kersojen ohjelmatoimistona, mutta nyt voisin tehdä kaikenlaista. Niinpä huomaan taas vääntäväni kättä itseni kanssa samalla tavalla kuin kesällä: mihin aion lomani käyttää? Tuhlaanko ainutkertaista vapaata aikaani turhaan hunningolla olemiseen ja yksinolemisesta nauttimiseen vai käytänkö sen kaikenlaiseen järkevään ja hyödylliseen puuhasteluun?

Huom! Lupaan käyttää myös kuvituskuvavalintoihin paljon nykyistä enemmän aikaa.

Realistinen äiti-ihminen minussa sanoo, että pitää olla tehokas. Saumoja tekemättömien asioiden tekemiseen on niin vähän. Olisi fiksua sulattaa pakastin, öljytä pihakalusteet (paitsi se yksi lahonnut, joka pitää viedä kaatikselle), käydä virastoissa, joihin ei ikinä normaalisti ehdi, ja tehdä aktiivisia kierrätystoimenpiteitä esim pikkulegojen osalta.

Se laiska, aamu-uninen nainen taas sanoo, että yhtä lailla nautintoihin pitää satsata: voisi nukkua pitkään ja käydä taidenäyttelyssä ja zumbassa. Toisaalta voisin myös lähteä yksin metsäretkelle, katsoa Areenasta sarjoja tai osallistua valokuvauskurssille. Ainakin ehdin kirjoittaa blogiin joka päivä. Ja kun voin kirjoittaa päivällä, ei illalla ehkä tarvitse polttaa yölamppua. 

Kummallista. Olen tuhlannut aikaa ennenkin. Mitä muka tein silloin, kun oli jo kesälomaa mutta ei vielä lapsia? En ainakaan suunnitellut mitään. Nautin, matkustelin, olin! Milloin siitäkin tuli paheksuttavaa?

Jos ei osaa päättää, pitää ottaa molemmat. Yritän miellyttää kumpaakin persoonallisuutta. Kaivan esiin vanhan kunnon excelin ja listaan yhden kivan ja yhden tylsän asian per päivä. Silloin järki ehkä jättää rauhaan kun on sielunhoidollisten asioiden vuoro. Ja päinvastoin.

Tiedän mistä aloitan tämän maanantain. Pyhitän joka päivästä ainakin yhden hetken keväästä nauttimiseen. Nyt keitän itselleni kupin suodatinkahvia ja menen ulos istumaan. Ihan saatanan kylmähän siellä on, mutta peipponen laulaa.


10 kommenttia:

 1. Toi on ihan loistava idea toi yksi tylsä ja yksi kiva asia päivässä! Voisin soveltaa samaa tässä äitiyslomalla ollessani,kiitos vinkistä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No saa nähdä kuin tää toimii! Sain jo kahdet kengät kierrätysryhmään, whee! :D

   Poista
 2. Vieläkö juot karmeeta suodatinsumppia? ;-) Suosittelen lämpimästi Nespresson kapselikeitintä maidonvaahdottimella. Nespresson alumiiniset kapselit ovat kierrätettäviä. Usko pois, sun loma lähtee uusiin sfääreihin kun saat nautit tuoksuvan espresson pahan suodatinsumpin sijaan. Ei se määrä, vaan laatu!

  Ja siihen kylkeen vielä Foodinin raakasuklaata, niin avot! Näillä kun aloittaa aamun, niin päivä ei voi mennä pieleen.

  Kannatan ehdottomasti edes paria täysin suunnittelematonta päivää! Toisaalta, ne ehkä tulee - suunnittelemattakin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Apua, yleensä vedän pikakahvia (suosittelen!) mutta nyt panostin keittämiseen. Mulle ei noi kahvit ole niin justiinsa. Ehkä siksi vihaan myös raakasuklaata. :´D Mutta suunnittelemattomuudesta olemme sentään yhtä mieltä!

   Poista
 3. Oi, kuukausi kiireetöntä aikaa kuulostaa niin hyvältä! En antaisi realistiselle äiti-ihmiselle liikaa valtaa, tekemättömiä hommia riittää jatkossakin, vaikka koko kuukauden rehkisi :), sen sijaan sitä taidenäyttely- ja kahvinjuontiaikaa voi olla hankalampi uuden duunin kiireiden yms myötä järjestää!

  Mutta olisihan mulla sulle hommia - kai kirjoitat nyt sitten suorat sanat -tyyppisen postauksen valtuustohommiin liittyen? Mikä mättää?

  Ai niin, ja ketä tässä nyt sitten äänestäisi? Vinkkaa fiksu (nais)ihminen, jolla olisi intoa ja idealismia jaksaa Espoon valtuustossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta että hommat ei tekemällä lopu. Mutta jos nyt saisi listaa vähän tyhjennettyä. Ja vaalipostaus on tulossa, jopa tällä viikolla!

   Poista
 4. Niin kauan lööbailua, että ne tylsätkin asiat alkaa tuntua ihan kivalta? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän pitäisi kyllä pyrkiä! Toisaalta haistan tässä sellaisen kolmen viikon pötköttelyjakson ja sitten kaikki pakolliset juostaan kasaan hirveellä ponnistuksella vikalla viikolla. :D

   Poista
 5. Ehdottomasti aikataulutettu lähestyminen. Muuten todennäköinen skenaario on lomasta nauttimaton äiti, jonka kaikki vapaa-aika menee pilalle pitäisipitäisipitäisi-kuiskutuksen takia, mutta joka ei kuitenkaan loppukädessä saa mitään hyödyllistä tehtyä. Ehkä voisi harkita myös 1+3 mallia, yksi viikko täyttä rähinää asioiden hoidossa ja kolme viikkoa kattoon tuijottelua, mutta se lienee jo sivuseikka.

  Itse muuten sovelsin tätä äitiyslomalla muksun päiväuniaikaan. Otin ihan ajastimella aikaa että 15-20 minuuttia kulutin (tehokkaasti) kodinhoitoon ja jäljelle jäävän 1,5h kulutin vain ja ainoastaan omiin, kivoihin juttuihin. Se oli minulle erittäin toimiva ratkaisu.

  Ihanaa lomaa, harvinaista herkkua sinulle on tarjolla!

  VastaaPoista
 6. Onneksi siihen lepäilyyn kyllästyy yleensä aika nopeasti, joten olet automaatisesti tehokas sitten loppulomasta - ja menet väsyneenä töihin ;)
  http://westendmum.fi

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...