1.3.2017

Kymmenen syytä vihata maaliskuuta - ja yksi syy rakastaa

Maaliskuu. Siinä missä helmikuu on täynnä erilaisia riemuja, laskiaista, hiihtolomaa, pullaa ja tulppaaneja, maaliskuu on riemukas kuin menkat, krapula ja influenssa yhtä aikaa.Kaikki johtuu siitä, että maaliskuussa puhutaan virallisesta keväästä vaikka epävirallisesti on edelleen ihan vitun kylmä ja takatalvi vähintään joka toinen päivä.

1. Lumityöt muuttuvat jäätöiksi: pihatie muuttuu päiväplussan ja yöpakkasten takia Vatnajökulliksi ellet kolaa ihan pirun tarkkaan joka päivä.
2. Kersojen pukeminen menee mahdottomaksi. Yöllä -20, päivällä +10 ja lätäköt polveen asti syviä. Eh. Vain untuva-neopreenissa riittäisi tehot.
3. Someraivoajat saavat klassikkopuheenaiheen: koirankakat.
4. Oravat alkavat pitää hormonimaratonia ikkunalaudalla aamuviidestä eteenpäin.
5. Kelloja käännetään väärään suuntaan, joten olet seuraavan puoli vuotta ihan sekaisin.
6. Kaikki talviliikuntamahdollisuudet sulavat pois, mutta lenkkeily on vielä mahdotonta.
7. Rapa. Erityisesti koiranomistajat ja fillaroitsijat ymmärtävät. Onnea kaikille, joilla on eteisessä suihku.
8. Maisema on värikäs kuin Ansa Ikosen elokuvissa. Värit tulevat takaisin vasta parin kuukauden päästä.
9. Pullakuun aiheuttamat kahvat pitäisi sulattaa, mutta ei voi koska kohta 6.
10. Suomalais-ugrilainen ihonväri lähentelee maaliskuussa läpinäkyvää. Erityisesti jos olet läpikäynyt jo kevätlaattiksen.

Mutta sitten. Jonain iltana kävelet duunista himaan ja huomaat, että korvat eivät putoa pois vaikka sinulla ei ole pipoa. On oikeastaan aika valoisaakin, joten tässähän voisi tehdä jotain työpäivän jälkeen. Hiekka rahisee jalkojen alla, multa tuoksuu, purot lirisevät ja sitten kuulet sen: mustarastas lurittelee koivun latvassa.

Alahuuli alkaa väpättää, kuumaa nestettä kohoaa silmänurkkaan. Liikutusromahdus. Kun se sittenkin tuli.

Kevät!

24 kommenttia:

 1. Maaliskuu ja marraskuu, ne vaan voisi poistaa.

  VastaaPoista
 2. No just näinhän se on! Toisaalta rapaa, liukkautta, harmautta, kylmää tuulta, toisaalta myös paljasta asfalttia, hiekkaa, valosammat aamut ja illat, lintujen laulu ja tuulettomalla kelillä korvat tosiaan pysyy päässä.

  Hitaasti mutta varmasti kohti huonoa juhannuskeliä! *kjäh* Eiku oikeesti, kyllä se kevät ja kesäkin vielä koettaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just kersojen kans käytiin läpi et viime vappuna oltiin iltapäivällä t-paidassa. Ensi kuussa on vappuaatto. ;)

   Poista
 3. Kun ajattelee maaliskuun olevan talvikuukausi, johon kuuluu kylmä ja märkä, niin silloin ne keväiset pilkahdukset saavat vielä suuremman merkityksen. Ihanaa, kohta on kevät!
  http://westendmum.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mä voi! Mä ajattelen että kesä jatkuu toukokuusta lokakuuhun asti, sitten tulee marraskuun mittainen syksy, sen jälkeen helmikuuhun asti talvea ja sitten ollaankin jo (paskassa) keväässä. <3

   Poista
 4. Tää kirjoitus on aivan helmi!! Kiitos!

  VastaaPoista
 5. Totta joka sana.
  Amen

  VastaaPoista
 6. Pyöräilijä <3 rapa... jos ei ole suihkua eteisessä/pihalla niin pumppukannulla pääsee jo aika pitkälle. Eikä maksa juuri mitään.

  http://www.motonet.fi/fi/kategoria/2617/215193/Paineruiskut

  Noilla isommilla versioilla huuhtelee sitten vaikka koko katraan tarvittaessa...

  t: omakotiasuja (jolla kyllä olisi se suihkutusmahis pihalla, mutta koska kohta 1. on aina parempi mitä vähemmän sitä vettä siihen laskee...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun täytyy hankkia tollanen! Laadan vissypullosta vettä rungon ja ketjujen päälle, kestää puol tuntia. O_o

   Poista
 7. Valo. Se tulee takaisin. Aamulla ja illalla työmatkalla näkee päivänvalon. Kuralla tai millään säällä ei ole väliä maaliskuussa, koska valo.

  VastaaPoista
 8. Aamen! Kuinka joku voikin noin täydellisesti kiteyttää ja sanoittaa mun tuntemukset tästä kuukaudesta. Maaliskuu I hate you! :D Etenkin kohta 2. Ja kohta 8. Onneks on sentään valoisaa <3 Ja hei, enää 29 päivää huhtikuuhun! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ärsyttävintä on, että tähän kuukauteen pitää suhtautua silleen peruspositiivisesti, koska se *voi* yllättää myös iloisesti. Mutta yleensä ei.

   Poista
 9. Mustarastas <3 Tänä aamuna kuulin ensimmäiset lurittelut ja kyllä siitä vain tuli hyvä mieli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on niin täydellistä sielunhoitoa. Mä kuulin jo helmikuun puolella (se yks lauhkea föhn-tuuli päivä) kun fillaroin himaan. Pysähdyin ja kyynelehdin. <3

   Poista
 10. Siis pidän sinun teksteistä paljon, mut tää jotenki ihan yliveto. Käkätin täällä teet nenästä valuen. Kiitos paljon rehellisistä ja aidoista jutuista!!! Terveisin Marika

  VastaaPoista
 11. Melkein ostin kerran kaamean röttelötalon, kun sen pihapuussa lauloi mustarastas. Onneksi silloinen puoliso oli vähemmän altistunut mustarastasliikutukselle.

  VastaaPoista
 12. "Liikutusromahdus. Kun se sittenkin tuli." Iik mulla tuli tippa silmään!

  VastaaPoista
 13. Meidän talon vieressä on mäki jonka taakse aurinko piiloutuu lokakuusta maaliskuun alkuun. Tänään oli se päivä kun valonsäteet jälleen osuivat keittiöön ja tuli olo, että kyllä, tää loppuu joskus.

  VastaaPoista
 14. Siis mitä! Mä luulin että kaikki muutkin rakastaa maaliskuuta, mutta ei :D Mulle helmikuu on se menkkanoroinfluenssakuukausi... Maaliskuussa taas on jo toivoa!

  VastaaPoista
 15. Tänä vuonna maaliskuu on toistaiseksi ollut varsin tyydyttävä kun on kumminkin ollut pakkasta! Vanhempien vesikoira on ihan sekaisin onnesta kun se pääsee melkein joka päivä järvenjäälle juoksemaan <3

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...