23.12.2016

Myöhäinen lintu jouluostoksilla

Jouluostokset jäivät streptokokki-yllätysvieraan takia viime tippaan, joten lueskelin vasta tänään kersojen lahjatoiveita.


Skidi toivoi kirjoja kuten Guinnessin ennätyskirjan (!), vaatteita ja maalaustarvikkeita, Snadi palapelejä ja "Pokémon-jotain". Eli -kaikkea. Mitä tahansa. Hän on aivan rakastunut taistelevien taskuhirviöiden konseptiin, vaikka ei pelaakaan.

Kyllästyin lahjanihkeilyyn jo viime jouluna. Tajusin olevani juuri se krääsänvihaajamutsi, joka toteuttaa toivelistalta vain käytännölliset ja järkevät lahjat eli käytännössä annan kirjoittaa lahjatoiveita, mutta pistän pakettiin käpylehmiä. Kersat ovat jo tottuneet tekemään lyhyen listan, jossa on vain se mitä oikeasti halutaan, eikä jokaikistä mielitekoa, mitä planeetalta löytyy.

Tänä jouluna minun piti siis ottaa Pokémon-toive tosissani, mutta toisin kävi. Olin aivan liian myöhään liikenteessä. Kaikki - toistan kaikki - Pokémon-jotain -asiat olivat tietenkin loppuneet. Kun sitten mietin pääni puhki, miten tämän eioon nyt iloksi muutan, muistin Inan Pokémon-kirjavinkin. Selkeässä esittelykirjassa on kaikki mitä otuksista pitää tietää! Mikä parasta pääsen kirjan ansiosta ehkä itsekin kärryille, mistä taskuhirviöissä on kyse. Joululahjani on siis oikeastaan kirja plus mutsi, jonka kanssa voi käydä järkeviä keskusteluja Pokémoneista!

Nyt lähden survomaan kamat perkeleen paketteihin, koska myös kaikki lahjapussit olivat menneet. Mutta note to self, että varhaisen linnun ideologialla on paikkansa, ja se on jouluna.

Snadi ripusti kaikki pukit ylösalaisin, "koska niin on hauskempaa". O_o

Törkeän hyvää kuusijuhlaa teille kaikille! Sammuttakaa mobiililaitteet, laskekaa istuimen selkänoja taka-asentoon, ja antakaa joulun viedä. Tähän sydän.


2 kommenttia:

 1. Hyvää ja tervettä joulua!

  Minä satutin selkäni kaatuessani kaksi viikkoa sitten. Juuri, kun oli tarkoitus lähteä jouluostoksille. Mahallani sängyllä maaten huomasin monien verkkokauppojen kätevyyden. Sukulaislasten joululahjat tuli klikkaamalla ja myös oman lapsen erityinen (muuten olisin ravannut viidessä eri kaupassa) lahja löytyi. Tätä aion käyttää muinakin vuosina. Tosin pelivaraa pitää olla toimitusten kanssa. Mutta kaksi ulkomailta tilattua vaatetta (jalkapallomaalivahdin treenipaita ja E-korealaisen bändin fanipaita) ehtivät myös perille.
  BR-lelukaupasta voi pyytää toimituksen (ilmaiseksi) lähimpään BR-lelukauppaan (kestää 2-5 arkipäivää). Mutta lisämaksusta kotiin tai työpaikalle. (Ei maksettu mainos.)

  Tämä joulu opetti minulle kyllä jotain näistä valmisteluista.

  VastaaPoista
 2. Ihan mielenkiinnosta: oikeastiko sun lapset osaa toivoa vain sitä mitä todella haluavat? Meillä nimittäin kyllä toiveet vaihtuvat päivän ja fiiliksen mukaan ja toivelistaa voi parhaimmillaankin pitää vain suuntaa antavana. Esikoinen sai tänä jouluna lahjaksi sen "mitä on aina toivonut" ilman että kyseistä asiaa näkyi toivelistalla..

  Itse olen kiitollinen kummeille jotka hommaavat lapsille kivoja lahjoja jotka vanhempien ja isovanhempienkin mielestä ovat osastoa "krääsä". Tulee tätä hyvää hajontaa lahjaosastoon. Joskaan en ymmärrä miksi vaate tai muu pehmeä paketti olisi huono lahja. Muistan itsekin pitäneeni lapsena pehmeistä paketeista.

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...