8.9.2016

10 omituista asiaa minusta

Viimeksi kun sain tämän 10 faktaa minusta -haasteen menin ihan sananmukaisesti todistettavan faktan kautta. Mutta mitä vanhemmaksi elän, sitä vähemmän tuntuu elämässäni selkeitä faktoja olevan. Pikemminkin joudun jatkuvasti kyseenalaistamaan kaikkea sitä, mitä kuvittelin tietäväni itsestäni.

Omituinen tyyppi.

Ajattelinkin hakea vertaistukea ja listata tällä kertaa ristiriitaisuuksia ja kuriositeetteja, asioita, jotka ovat itsellenikin epäselviä.

Olenko maailman ainoa ihminen, joka

1. ...on täysin epätanssillinen pökkelönainen. Nykyään osaan jo välttää baarijoraamista ja jumppatunteja, joissa on pieninkään mahdollisuus koreografiaan.

2.  ...ei osaa päättää onko introvertti vai ekstrovertti. Sehän riippuu ihan fiiliksistä! Ja elämäntilanne laittaa vastaamaan persoonallisuustesteissä kaikkiin haluatko bileisiin -kysymyksiin, että en todellakaan halua. Tulen toimeen ihmisten kanssa (whatever that means. Paremmin tulen toimeen koirien kanssa), mutta en ystävysty kovinkaan helposti paitsi jos on oikeasti hyvä tyyppi. Jolloin hänellä on parempiakin vaihtoehtoja kuin allekirjoittaneen kaltainen jäyhä jököttäjä. Että ota tästä sitten selvä.

Ihan parasta: hieno metsäaukio, jossa ei ole ketään.

3. ...vihaa maustettuja sipsejä. Kävin kerran leffassa treffeillä henkilön kanssa, joka lappasi myös minun popparilootaani jotain kamalaa irtomaustetta. Hyvä etten tyhjentänyt laaria päähänsä ja kävellyt ulos. (Myös selleri, kaikki säilötyt kurkut, kaprikset, hedelmät, rusinat ja sinihomejuusto pilaavat minkä tahansa ruoan.)

4. ...ei saa parasetamolista mitään kivunlievitystä. Sama kuin vetäisi kalkkitabletin. Melatoniinilla sen sijaan on aivan käänteinen vaikutus: valvoin entistä myöhempään ja näin pari painajaista. Saatana.

5. ...ei enää vaikutu mistään musiikista. Ei ole löytynyt yhtään uutta bändiä tai artistia, joka koskettaisi. Kun on muusikon vaimo, pitäisi varmaan olla jollain tasolla kiinnostunut säveltaiteesta mutta kun en ole. Hyvää musiikkia oli 90-luvulla. Sen jälkeen ei juuri ole ollut kuin ärsyttävää.

6.  ...tekee rusetin kahdesta lenkistä solmimalla. Ja opetan tämän tavan myös kersoille, hahaa!

7. ...sopii loistavasti avokonttoriin. Pystyn keskittymään niin että en kuule enkä näe mitään ja aivan ilman luureja. Jostain syystä on kamalaa että Skidi osaa tämän myös.

8. ...tuntee hirveää himoa astua kotiloiden päälle (anteeksi). En tee niin, koska ideologia ja Snadi saisi halvauksen.


9. ...opetteli juomaan kahvia kolmekasina.

10. ...ei erota oikeaa ja vasenta. Vedän edelleen sormusten kautta. Kamalaa vain jos olen laittanut sormuksen vahingossa väärään sormeen, koska mistä sitä nyt voi muistaa kumpi on oikea ja kumpi vasen (tavallaan myös vaikuttaa siihen, miksi vältän ratin takana istumista).

Seuraavaksi omituisuutensa voisivat listata ainakin Satu ja Laura. Koska tykkään yli kaiken hauskoista naisista.

43 kommenttia:

 1. 2. Ei tarvitse päättää: olet varmaankin ambivertti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ambivertti on siinä välissä, voi vaihdella omaa olemistaan tilanteen mukaan. Hyvää lukemista aiheesta olisi Linus Jonkmanin Introvertit - työpaikan hiljainen vallankumous (sis. testi). Introvertit ovat muuten usein erittäin taitavia sosiaalisesti, herkkiä aistimaan tunnelmia ja toiset hyvin huomioivia. Lisäksi introverteillä on kyky sulkea häiriötekijät itsensä ulkopuolelle ja olemaan välittämättä sekalaisesta ärsyketulvasta.

   Poista
  2. Ihan sikakiinnostavaa, täytyy perehtyä!

   Poista
 2. 10 autoksi sopii Volvo (on se ihan hyvä muistisääntökin), eli alkaa V niinku vasen ja loppuu O niinku oikea. Kun miettii tuota sanaa edessään, muistaa kummalla puolella on kumpi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun au pair-perheen äiti yritti saada mua muistamaan sen että vasemmasta kädestä muodostuu kämmenpuolelta katsottuna ja sormet ojennettuna L-kirjan (left). Mutta kun muistaisi nää muistisäännöt!

   Poista
  2. Sen lisäksi, että olen tilannesidonnainen -vertti, niin mä joudun aina "kirjottamaan", jotta tiedän missä suunnassa on oikea. Maailman kaikkeuden paras kartturi: "Käänny oikealle, eiku sinne toiseen oikeaan!"

   Poista
  3. Komppaan MutiNaa: vispaan käsiäni ranteista, jotta fysiologiani tunnistaa, kummalla olisi luonteva kirjoittaa. Koska olen oikeakätinen, niin sielläpä on siis oikea. Ja kyllä, olen myös ollut kartturina ja sanonut myöskin: "Joo, mä sanoin, että oikealle, mutta mä tarkoitin että vasemmalle...". En muuten myöskään aja mielelläni autolla, koska ei vaan hahmota.

   Poista
  4. Ratin takana toimii vaihtoehdot "minnuun päin" tai "sinnuun päin". Eipä mene asia sekaisin.

   Poista
  5. Mäkin yritin pitkään kämmenellä, mutta L:n saa tehtyä molemmilla käsillä sopivasti vääntelemällä, enkä sit enää muistanut, pitikö väännellä ja miten vai ei.

   Poista
  6. Yksi oikea-vasen-vammainen ilmoittautuu myös ja ei, ei auttanut Volvo autokoulussa. Yleensä ne kyllä nykyään menevät oikein päin, mutta aina välillä tulee ajatuskatkoja ja saan edelleen kuulla kavereilta veetuilua aiheesta "se toinen oikea" kun erään kerran kaveri vieressä huusi että käänny oikealle ja mä totesin kylmän viileästi "joo-joo", vilkku oli vasemmalle ja sinne myös mentiin...

   Poista
  7. Mun 1.luokan ope kirjoitti taulun yläreunaan kaikille muistiksi o ja v. Mä vieläkin kuvittelen itteni sen taulun eteen ja sit mä muistan kummalla puolella se o tai v on.

   Kartturina mä käytän käsiä "seuraavaksi käännytään tonne tai tonne" tai sun/mun puolelle.
   -Elämä löytää keinot. Ikinä en oo eksyny niin etten olis pois löytäny.....

   Poista
  8. Haha, mahtavaa lukea näitä! Elämä todellakin löytää keinot ja u-käännökset tulevat tutuiksi.

   Viittilöinti kunniaan!

   Poista
  9. Hahhah, mä myöskin muistan ala-asteelta sen liitutaulun nurkan, jonka vieressä oli ovi. Siellä oli se oikea. Edelleen siis näen aina sen, kun näitä oikeaa ja vasenta miettii. ��

   Poista
 3. Miten se rusetti sitten pitäisi tehdä jos ei noin? O_o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ole aidosti edes tiennyt että tässä on muitakin koulukuntia kuin kahden lenkin porukka? Eihän niitä _voi_ sitoa muuten? Onko vääräuskoisista jotain esimerkkicasea vaikka YouTubessa?

   Poista
  2. No siis todellakin voi! Mun mielestä OIKEA tapa on tavallinen rusetti, näkyy tällä videolla kohdassa noin 56 s. https://www.youtube.com/watch?v=7mG_H1kw4AY

   Mutta, tuonkin voi tehdä kahdella tavalla eli riippuen siitä kiertääkö jälkimmäisen lenkin kumpaa kautta, rusetti joko asettuu litteämmin tai sojottavammin (meillä on ollut tästä miehen kanssa tiukka vääntö).

   JA! Kun selasin tubea, niin nyt on joku tällainen uusi hitti sekunnin rusetti, elikkäs: https://www.youtube.com/watch?v=mBfPj-WeWTU

   Eli ei ole todellakaan se ja sama miten rusetin tekee (ja onhan se nyt vähän lasten juttu ähertää kahdella lenkillä). Rusetti-case! Hulvatonta :D

   Poista
  3. Minä menin äsken kysymään poikaystävältäni, että onko muka muita tapoja tehdä rusetti, kuin kahdella lenkillä. Sitten poikaystäväni näytti minulle oman tapansa tehdä rusetti. En yhtään tajunnut sitä. Sillä oli yksi lenkki ja sitten se jotenkin oudosti vetäisi narun jostain välistä ja rusetti syntyi....

   Poista
  4. Okei, olen edelleen hämmentynyt. En vähiten siitä, että tajusin tänään, että siippani tekee sen tuolla muka ortodoksisella tavalla kun itse hengailen kahden lenkin klubissa. Ollaan oltu yhdessä seitsemän vuotta. Järkyttävää.

   Poista
 4. Tuo lääkehomma on muuten jännä. Mullakin on semmoset viritykset, että esim. Sirdalud, jota sain selkäjumiin ja josta varoitettiin, että nukuttaa ja saa tokkuraan,no ei saanut. Valvoin pari yötä ja lopetin käytön.
  Ai juu, teen myös rusetin kahdesta lenkistä ja minulla on erinomainen kyky uppoutua omiin ajatuksiin. Jopa niin, että joku saattaa luulla minun kuuntelevan. Sanoisin, että monesti suojaava ominaisuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä lääkeasiasta ei ehkä puhuta tarpeeksi. Lääkkeet ei todellakaan toimi 100%:sti kaikilla vaan vaikutus on aina testailua ja hienosäätöä että löytää balanssin, jos löytää. Mä en pysty käyttämään minkäänlaista hormonaalista ehkäisyä, koska persoonallisus muuttuu, kodeiinista nukahdan. Potenssilääkekin taidettiin keksiä verenpainelääketestissä. :D

   Poista
 5. Toinen pökkelönainen ilmoittautuu. Yritän vasta uskaltautua spinning-tunneilta jumppiin... En myöskään vaikutu enää mistään musiikista ja kahvia opettelin juomaan 39-vuotiaana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liikuntayrityksiä pitäisi lobata Pökkelökerhon jäsenien huomioimisen puolesta!

   Poista
 6. Apua, 9/10!

  Rusetin teen eri tavalla, kaikki muut täsmää. Kahvia en vielä juo, mutta mulla on vielä pari vuotta aikaa opetella ennen kolmekasia.

  VastaaPoista
 7. Muhun sopii ainakin
  1) pökkelönainen (ja rytmitajukin niin hukassa, etten oikein vähemmänkään tanssillisilla tunneilla pysy niiden liikkeiden rytmissä!)
  6) rusetinteko kahdella lenkillä opetettu myös pojalle, kun en itse paremmasta tiedä (tai tiedän, mutta en jotenkin osaa)

  Monissa muissakin kohdissa tuttuja juttuja: tämä nainen ei kestä hedelmiä eikä ainakaan muun ruoan seassa ja on aika vaihteleva ton ekstrovertti-introvertti-asian suhteen.

  N47

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes! On aina yhtä hauskaa pudota jo alkulämmittelyssä! :D Ja hedelmät ruoan seassa ovat todellakin pelkkää kiusantekoa.

   Poista
 8. Toi melatoniini aiheuttaa joillekin (harvoille) painajaisia, etenkin reseptillä saatu vahva versio. Vaihdoin käsiapteekin mietoon, ja uni tulee ilman murhapuukotussuoletlentäätakaa-ajounia. Muutoin ei noista mikään natsaa, mut hauska oli lukea :) Minna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva! Mä nykäisin kyllä ihan tavallisen käsikauppavalmisteen ja valmistauduin KERRANKIN olemaan ajoissa nukkumassa koska niin se ukolle toimii. Ei ole sen jälkeen tarvinnut kokeilla.

   Poista
 9. Mä innostuin ensimmäisen kerran tanssimisesta kun aloitin paritanssit osakunnalla. Mun ei tarvii kuin keskittyä siihen pariin ja kuunnella kropalla, jos se menee ihan epätahtiin niin sitten menee, ei kuulu mun hommiin korjata. Ihanaa <3 Saa vain upota siihen liikkeeseen ilman huolia mistään. Jos alkaa liikaa ajatella, sotkeentuu parin jalkoihin.

  Toisaalta harrastin lapsena ja teininä vuosia ja vuosia teatteria ja draamaa ja siellä hiukan vastaavia kuuntelu- ja herkkyys-harjoituksia tehtiin, eli sikäli tuttua puuhaa.

  VastaaPoista
 10. Nytpä tiedän mitä vastata, kun joku seuraavan kerran kysyy intro/ekstroverttiydestä; ambivertti :)

  Ja huh helpotusta, etten olekaan ainoa, joka ei saa kiksejä nykymusiikista. Radiosta kuulen kyllä välillä ihan hyviäkin biisejä, mutta ei hajuakaan esittäjistä. Eikä ne ole niin hyviä, että ottaisin selvää. Kunhan lapset kasvaa, niin ne varmaan pitää mutkin kartalla nykymenosta, kun oma musiikkimaku on auttamatttomasti jämähtänyt sinne viime vuosituhannelle ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää musiikkihomma on kyllä jännä - olin just Paula Vesalan keikalla jossa jengi oli selkeästi aivan pähkinöinä - musta se oli ihan kiva mutta ei jatkoon. Ehkä pitäisi vielä enemmän vain altistaa itseään musiikille, en tiedä. En käytä Spotifyta enkä mitään mitään muutakaan musiikkikirjastoa. Hiljaisuus on yleensä parempi vaihtoehto kuin mikään radiokanava.

   Poista
 11. 2,3,5,6,7,8 ja 10 osui. 9kin melkein, en juo kahvia, mutta tykkään kahvijädestä 38iin pari vuotta vielä aikaa...

  Selittääkö tää sen miksi oon sun blogia lukenut jo monen monta vuotta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä aloitin kahviin tutustumisen kahvijädellä! Porttiteoria. Kohta maistuu sullekin kupponen! ;)

   Tutkimusten mukaan blogi valitaan yleensä samaistumiskokemuksen perusteella, mutta ei ehkä ihan tällä tarkkuudella. :D Ja onneksi täällä pyörii kaikenlaista porukkaa kuplaa puhkomassa.

   Poista
 12. Kotiloita ei kannata talloa siksi, että ne ovat kannibaaleja. Lajitoverit saavat raadoista runsaasti proteiinia, minkä ansiosta ne voivat munia tuhansia uusia kotiloita meidän kaikkien iloksi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tiedän! Päiväkotimatkalla niitä riittää välillä niin paljon että ei kertakaikkiaan ehdi väistämään kaikkia ja sit niillä on paluumatkalla ihan buffet-meininki. Bläh.

   Poista
 13. Sama rattivamma enkä minäkään erota oikeaa ja vasenta ellen joka kerta erikseen mieti ja siltiki se saattaa mennä pieleen (käytän muistisääntönä edelleen eskarissa opittua v.89). Kartturin paikalla käytän vain käsimerkkejä, niin monesti ohjannu kuskin väärin arpomalla oikeaa ja vasenta. Samaistuin sun edellisen postauksen syihin vältellä ajamista, kaikki osu muhun. En myöskään tajua liikennemerkkejä, ne on järjettömän sekavia nuolineen ym. Oon aina aatellu, ettei varmaan kukaan oo tämmönen hahmotusvammanen. Mulla on myös vaikeuksia lukea karttaa.

  Myös 1., 2. ja 6. kolahti.

  VastaaPoista
 14. Täällä 7/10, ainoastaan mausteet yms, rusetinteko sekä oikea ja vasen eivät mätsää - mutta esim. tuo kohta jossa kerrot että musiikki ei saa enää mitään tunnekuohua aikaan... (ja mies myös soittaa bändissä eikä voisi elää ilman musiikkia). Minäkin luulen että tätä blogia on kiva lukea kun sitä kirjoittaa joku tällainen "omituinen".

  VastaaPoista
 15. Aina oppii uutta, nyt minäkin voin jatkossa kutsua itseäni ambivertiksi. :) Sovin myöskin mainiosti avokonttoriin, mutta rakastan myös hiljaisuutta.

  Kolmosesta iski ainoastaan tuo hedelmä ja rusina-juttu ruuissa, en pysty ymmärtämään miksi niitä kukaan haluaa laittaa ruokaan.

  Musta on ihanaa, että ihmisillä on omat omituisuutensa, itse esim. syön popparia aina kaksi kerrallaan, pähkinöistä pitää laittaa suuhun aina molemmat puolet vaikka olisivat irronneet toisistaan. Ja roppakaupalla muitakin kummallisuuksia ;D

  VastaaPoista
 16. Aivan mainioita kommentteja ja avautumisia! Mää en taas voi käsittää, miten oikeeta ja vasenta ei hahmota :D Tai ettei tee rusettia "oikein" ;) Mutta myönnän että parissa kohdissa myös erikoisuudet täsmäsikin. Piipahtelen täällä silti hyvin säännöllisesti ;) Tämä oli kerrassaan hauska! Laurak

  VastaaPoista
 17. Kiitos tästä termistä epätanssillinen pökkelönainen, olen juuri sellainen! Näistä kolahti myös 3 ja 10 (ja juuri siksi vältän autoilua!).Mutta olen aina kuvitellut olevani ainoa joka ei erota oikeaa ja vasenta ja luullut sen johtuvan siitä että mua on lapsena potkaissut hevonen päähän.

  VastaaPoista
 18. Ihanaa etten oo ainoo! Luulin et mulla on joku kehitysvamma kun oikea ja vasen menee lähes aina tiukan paikan (eli risteyksen) tullen sekasin.

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...