3.8.2016

Onnistuneen perheloman olennainen ainesosa

Kaikilla reissuilla oppii aina jotain, ainakin matkustamisesta. Ipanoiden kanssa kokemus on osoittanut, että matkustusolosuhteet muuttuvat vuosittain: se todellisuus, mikä vallitsi kaksi vuotta sitten, on mystisesti muuttunut.


Yksi perhematkailun kriittinen ainesosa kuitenkin on ja pysyy ja tästä koko perhe on yksimielinen. On ihan sama missä maassa ollaan, löytyykö supermarketista soseita, millainen hiekkaranta on, onko hotellihuoneessa jääkaappi ja millaisia retkiä paikan päällä voi tehdä. Kohde valitaan hotellin uima-altaan perusteella, myös kaupunkilomilla.

Saariston merivedessä marinoituneiden ipanoiden mielestä lämpimässä altaassa plutaaminen on nimittäin elämän tarkoitus.
Hyvin suunniteltu allasalue on meidän lomamme tärkein elementti. Lämmitetty allas hyvällä näköetäisyydellä tarkoittaa, että kaksi romaania viiden päivän lomalle oli alimitoitettua budjetointia. Nykäisin kirjat aurinkotuolissa maaten, koska kersat lilluvat altaassa tuntikaupalla muuttumatta smurffeiksi.

Tämä järkyttävä alimitoitus johti myös siihen, että meillä ei ollut paluumatkalla lentokoneessa mitään tekemistä. Toinen ipana luki Potteria ja toinen pelasi aikansa tabletilla kunnes laittoi silmät kiinni ja nukkui loppumatkan. Siinä me sitten Koti-insinöörin kanssa ihmeteltimme, että pitääkö meidän nyt puhua keskenämme vai mitä. Kiusallista.

Ja oli altaassa vietetystä ajasta sekin hyöty, että Snadi oppi uimaan. Eikä ihme. Seuraavaksi se olisi kasvattanut kidukset.


Sitten on toinenkin asia, joka ei muutu. Taksiin voi oksentaa juuri kun ollaan kodin parkkipaikalla. Puoli kahdelta yöllä.

Viis siitä. Joka tapauksessa tämä reissaaminen menee koko ajan helpommaksi.14 kommenttia:

 1. Oletteko onnistuneet aina varmistamaan, että uima-allas todellakin on lämmin? Ainakaan kotimaisissa kohteissa näin ei valitettavasti aina ole ollut. Voi mikä pettymys.

  Ja toinen juttu: blogisi banneri (vai miksi sitä sanotaan?) kaipaa uudistusta! Joko olisi aika laittaa myös virtuaaliset helistimet ja vauvanvaunut kiertoon? Oikeille olet varmaan näin jo ajat sitten tehnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ollaan onnistuttu! Näen faktantarkistuksen eteen jonkin verran vaivaa. Pettymys olisi nimittäin valtaisa!

   Ja banneria voisi tosiaan uudistaa, vaikka rakastankin noita keulivia lastenvaunuja! Mutta kun olen itse graafisesti kädetön, homma vaatii ryhtymistä -> ...

   Poista
  2. Katja hyödynnä muutoksen tuulet ja pölli käyttöösi sama template ja graafikko kuin Satulla tai Lähiksellä ;) Ei tarvii keksiä pyörää uudestaan!

   Myöskin sun blogiin pitäis ehdottomasti saada näkyviin postausarkisto mobiiliin! Mä luen nyt alusta eteenpäin jossain niillä kohdin kun Skidi on päälle vuoden vanha. Kerran mies meni kadottaa mun välilehden luurin selaimesta, aviokriisi oli lähellä! En nääs muistanut tarkkaan missä kohdin olin ja jouduin tietokoneen kautta etsimään postauksen...

   Poista
 2. Sitten ei muuta kuin listaa tulemaan missä hotlissa olette olleet, joissa on nimenomaan lämmitetty uima-allas. :-) Ei siis vain että "auki ympäri vuoden", vaan että on kans tosiaankin lämmin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se ei tosiaan riitä että on ulkoallas! Heated pool on google haun avainsana, mutta matkailu-tägin alla on kaikki reissupostaukset, niistä voi aloittaa. :)

   Poista
 3. Meillä uimaan pääseminen on myös pakollinen juttu, mutta veden lämpötilalla ei ole niin väliä, pojat ui vaikka hampaat kalisee :D Meidän perhe palasi juuri kahden viikon interrail-matkalta, johon sovitettiin uintia aina johonkin väliin. Tyytyväisiä olivat kaikki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, missä reilasitte? Voisinkin kehitellä lämpimien uima-altaiden interrailin!

   Poista
  2. Reili aloitettiin Ranskasta, josta tultiin Alankomaiden, Saksan ja Tanskan kautta kohti Suomea. Alussa lento ja lopussa laivamatka Tukholmasta. Uimassa käytiin vain meressä. Mahtava matka, tykkäsi koko perhe (lapset 6 ja 8)! Mietitään jo seuraavaa...

   Poista
 4. ihania kuvia! alkoi ihan kaipaamaan taas noita perhereissuja, vaikka vasta kesäkuun lopussa kun kroatiasta kotiuduimme, olin että ikinä ei enää koko sakilla! Mutta aika kuultaa muistot ja koko reissusta muistaa vaan lämmön ja hyvän ruoan ja rose-viinin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eteläinen Ranska on kolkka, jossa en ole koskaan pettynyt. Katselen aina kämppiä kun kävelen kiinteistövälitysfirmojen ohi. ;)

   Poista
 5. Kyllä, yksi tärkeimmistä kriteereistä hotellille on lämmitetty uima-allas. Enää ei riitä, että pelkkä lastenallas on lämmitetty ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta! Sen kerran kun änkeytyy bikineihin on todella toivottavaa että ei muutu siniseksi välittömästi. ;)

   Poista
 6. Näyttää ihanalta! Toi on niin totta että lapsiperhe-aikajanalla tilanteet ja vaiheet muuttuu nopeaan, ja vielä onneksi tässä kohtaa helpommaksi ennen teinivuosien alkamista...ehkä. Tuo vesielementti esimerkiksi on sellainen että viime kesänä tunsin sen äärellä suurta ahdistusta täysin holtittoman, uhkarohkean ja uimataidottoman lapsen kanssa.. Tänä kesänä tilanne on ollut ihan toinen. Se lämmin allas on tosin meidän kesäreissuilta puuttunut :)
  Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, on totta että vesi voi olla myös ihan pelkkä kauhulammikko! Suosittelen lämpimästi kelluntapukua eli uikkaria jossa on ponttoonit integroituna selkä- ja vatsapuolelle. Ollaan nyt käytetty kolme vuotta tämän nuorimmaisen sekoboltsin kanssa ja nyt ehkä uskaltaa jo luopua.

   Poista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...