6.7.2016

Muotinurkka: (muinais)muistoja alusvaatelaatikosta

Olen käyttänyt yksin kotona -aikaani ydinjätteen loppusijoituksen veroiseen projektiin. Alusvaatelaatikkooni.

Ei hätää, nämä ovat vain hyväkuntoiset 8 kk käyteyt imetysliivit.

Herttinen sentään. Muistan, kun viime vuonna... toissa vuonna... muutama vuosi sitten kävin ostamassa itselleni uusia alusvaatteita. Olin päässyt jälleen kerran eroon imetysliiveistä ja huomannut, että mikään alusvaatelaatikossani majaileva vaatekappale ei hmh... imarrellut sen hetkisiä muotojani eikä ollut hmh... ihan viimeistä huutoa.

Asiaa ei auttanut se, että unohdin jollain muumiristeilyllä alusvaatepussukkani laivalle eikä se ikinä palautunut löytyötavaratoimistoon. En ihmettele. Löytäjä oletettavasti palautti ne Niiskuneidille.

Niihin ostoksiin. Kun olin kauhean jonotus-sovitus-vittuunnus-vaihto-uusisovitus-epätoivo -rumban päätteeksi löytänyt muutamat edes jokseenkin sopivat vermeet, menin kassalle. Myyjä katsoi minua tiukasti silmiin ja sanoi, että heitäthän pois sitten ne vanhat alusvaatteet.

Tunsin, kuinka pikkareideni sivusaumassa oleva (pieni!) reikä poltti jäljen kankkuuni. Tältä tuntuu peurasta ajovaloissa. Mistä se tiesi!? Näkeekö sen jumalauta naamasta, kuka hilloaa niitä harsoksi kuluneita barokkiajan kalsareita alusvaatelaatikossaan?

Julkaisen nyt virallisen vastineen tähän syytökseen.

Ensinnäkin en pidä vaateshoppailusta muutenkaan järin paljon, mutta alusvaatteiden ostaminen on hippasen Katlan tappamista kivempi retki, jonka ohittaa oikeastaan vain bikinien ostaminen.

Ihan ensimmäiseksi on unohdettava se, että löytäisi sellaiset, joista tykkää.

Keski-ikäisen puolialaston kroppa vastaan sovituskopin valaistus on jo muutenkin terapiaa vaativa suoritus, mutta kun tarjolla on musta-punaista Reeperbahn-settiä, hempeää puuvillaista teinikamaa tai jykeviä puuterimummopanssareita, joiden tavoitteena on myös oikaista pieni skolioosi, on fiilis vähän sama kuin piilokamerassa. 

On priorisoitava. Tässä DD-koossa tärkeintä on, että liivit istuvat: eivät lätistä munkkeja kuin mammografiassa eivätkä myöskään pursota etumukseen räystästä, jonka päälle käy vain Haltin kolmen hengen teltta. Noh, arviolta vain noin 3% koko Suomen myynnissä olevasta rintsikkainventaarista menee tähän istuvien mallien kategoriaan.

Ja koska ruuhkavuosiellillä ei kerta kaikkiaan ole aikaa juosta sadassa eri alusvaateliikkeessä, pitää ottaa, mitä on. Koska ilmankaan ei voi olla.

Tässä joutuu siis tekemään muutaman myönnytyksen värien, kuosien, kiinnitysmekanismien, toppausten, koristeiden ja käyttömukavuuden suhteen MUTTA maksamaan tästä monella tavalla hikeä pintaan nostattavasta kokemuksesta useita satoja euroja. Koska daisarisi ovat hei sen arvoiset!

Olen siis vain tolkun ihminen. Kun tämän mittavan investoinnin on tehnyt, on rationaalista pitää nämä vaatekappaleet ns. loppuun asti. Joskus kokemuksen puoliintumisaika on 20 vuotta.

75 kommenttia:

  1. Suosittelen lämpimästi Change-ketjun liikkeitä, paljon sen helpommaksi ei alusvaateshoppailu voi mennä! Hyvät myyjät tsekkaavat koon ja kiikuttavat sen jälkeen kivoja liivejä sovitukseen, eikä tarvitse kuin valita mieluisimmat. Seuraavat kerrat vielä helpompia ja nopeampia koska koko on jo tiedossa.

    Toki palvelusta kivoista alusvaatteista joutuu hieman maksamaan mutta hinnat ei ole ollenkaan pahimmasta päästä, ja alekampanjoita on usein.

    Tämä ei siis ollut maksettu mainos vaan tyytyväisen asiakkaan vinkki :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta toi ostoskokemus on ihan yhtä persesstä oli ketju mikä tahansa. :D

      Poista
    2. Ei se Change mikään onnen auvola ole, kun ympärysmittaa riittää mutta kuppikoko on maltillinen. Onko vika valmistajissa vai liikkeiden sisäänostajissa, mutta joku voisi valistaa näitä tahoja siitä, että jos ympärysmitta on 90+ cm, niin se ei vielä tarkoita HIJK-kupin lolloja, ei välttämättä edes sitä DD:tä. Kiitos ja anteeksi.

      Mutta joo, takaisin siihen Changeen. Palvelu siellä on jees (siis sitä on, toisin kuin useimmiten isoissa tavarataloissa mallia Sokos ja Stockmann) ja mittauskin onnistuu tarvittaessa, vaan ei yksikään mittanauha paranna sitä valikoimaa. Mittanauha kertoo että tällaista kokoa pitäisi suunnilleen olla, mutta kun ei ole, niin sitten kokeillaan kaikkea mikä ehkä-mahdollisesti-saattaisi-olla-sopiva-tai-vähän-sinnepäin, onneksi niitä on yleensä korkeintaan paria eri mallia, ei enempää. Että lopputulos on yleensä se, ettei siinä kauhean kauaa mene, mutta kaupasta poistuu yhden tai kahden melkein-sopivan vaatekappaleen kanssa parisataa köyhempänä. Olo ei ole ihan kuin voittajalla ja yritäpä sitten nirsoilla vielä tosiaan värin, koristeiden tai toppausten kanssa. Sillä varmaan saisi ikuisen porttikiellon koko ketjun liikkeisiin.

      Ei toki saa olla epäreilu, Changesta sentään yleensä löytyy jotain melkein-sopivia liivejä. Muista liikkeistä yleensä ei löydy yhtään mitään. Mutta että helppoa ja kivaa? En nyt sanoisi.

      Poista
    3. Change. Voi että. Löysin sieltä joku viisi vuotta sitten istuvia alusvaatteita ilman röyhelöitä. Nyt kun siellä käy, oma (melkein)'sama koko on aina loppu ja tarjolla vain kompromisseja.

      Niinpä oon siirtynyt urheiluliivien käyttäjäksi.

      Poista
    4. Jos anonyymi sattumalta palaa lukemaan näitä kommentteja niin haluan jakaa kokemukseni, että Maidenformin T-paitaliivit kokoa 85C on sopivat mulle, vaikka mittanauha ja virallinen rinnakkaiskokoteoria sanoo mun olevan kokoa 95A. Mistäänhän ei tuon kokoisia liivejä löydä, jotta teorian voisi tarkistaa käytännössä. Missään muussa merkissä ei koskaan 85 mahdu mun ympärille ja aina jos löytyy 90-95 ympärysmittaa niin niissä on liian isot kupit. Niinpä olen hamstrannut kaapit täyteen Maidenformeja. Ei niilläkään kaikki mallit mahdu, mutta onneks just noi mukavat ja kaikkien vaatteiden alle nätisti istuvat T-paitaliivit mahtuu :)

      Poista
    5. Liputan myös Changen puolesta! Olen saanut parasta palvelua koskaan ja tosiaan suoraan sovituskoppiin tuodaan eri vaihtoehtoja sekä ei todellakaan ollut pakko-oston tuntua vaan sai rauhassa ostaa mistä tykkäsi. Tykkäsin niin paljon, että näin ulkosuomalaisena menen sinne aina Suomessa käydessäni!

      Poista
    6. Hehhee, juuri näin menee kuvio täälläkin. Rintaliivien ostaminen on ihan pahinta shoppailua, mitä tiedän! Ja joo, ohi menee vain uimapuvut ja bikinit.

      Eikä noista ehdotetuista changeista ja triumpheista sun muista löydy oikeaa kokoa myöskään silloin, kun ympärysmitta on reippaasti alle 70 ja kuppikoko E tai nyt imetyksen myötä jossain G:n hujakoilla. (Tai itseasiassa imetysliiveissä löytyi pakko-ostoksena sopiva koko, mutta liivit on epämukavat ja huonosti istuvat ja myös kaarituelliset eli ei alkuajan imetykseen suositeltavat. Oli silti pakko ostaa, kun olemassa olevat jäi pieneksi. Ja hinta taisi olla jotain 70€.)

      Netistä olen tilannut ja sieltä periaatteessa saa sopivia kokoja, suomalaisestakin verkkokaupasta, mutta kyllähän kaikki tietää, että rintaliivejä pitää sovittaa ja verkkokaupasta ostamalla se sovittaminen on vaan niin tuskaisan työlästä, vaikka palvelu onkin ollut erinomaista.

      Poista
  2. Fredan Funky Lady! Ja nimenomaan Fredan, ei se Forumin liike.
    terv. H-kuppi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mä tiedän noi puodit, ongelmat on samat jokaisessa. :D

      Poista
    2. Eläinmuseon kohdalla arkadiankadulla on wiipurin erikoiskorsettiliike. Jos sieltä ei saa palvelua ja löydä tissinpitimiä niin voi jo oikeasti lyödä hanskat tiskiin. Kokoja ja malleja riittää ja fiksaavat esim. ympärysmitan sopivaksi odottaessa jos jostain mallista kuppi sopii mutta ympärys ei.

      Tekevät takahuoneessaan liivejä ihan mittojenkin mukaan, joten ompelu onnistuu ihan siinä saman tien.

      Yhtäkään huonoa ostosta ole sieltä tehnyt ja vanhoja liivejä voi tuoda huoltoon jos hakaset irtoaa tai jos onnistuu vaikka rikkomaan sen muovinipsun jolla olkaimet saa vaihdettua ristiin...

      Poista
  3. Nauroin kahvit nenään ja taisi näppiskin saada osansa - siis kerrassaan täydellinen katsaus alueeseen, jota inhoan vähintään yhtä paljon kuin sinä! Enkä toivota nyt tsemppiä, sillä ei tee tällä saralla mitään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olen tänään menossa katsastamaan alelaarit, jos vaikka löytyisi jotkut uudet mutta paskat. ;)

      Poista
    2. :D :D huutoitkunaurua tähän!!!!!!

      Poista
    3. Joo, just näin!!!

      Poista
  4. Mitenkäs Triumph? Miesystäväni osti minulle äitienpäivälahjaksi Triumphin perusrintsikat (kun niitä pyysin). Näyttävät neutraalin "normaaleilta" ilman extra-härpätyksiä, ja mikä parasta, kun ne laittaa ylle niin voit unohtaa ne saman tien: ne tuntuvat tosi hyvältä, rinnat istuu paikoillaan nätisti eivätkä pursota mistään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Triumph on hyväksi havaittu kyllä. Mulla on monelta merkiltä (myös luojan kiitos Lindexiltä!) löytynyt yksi hyvä malli mutta ongelma onkin siinä että en ikinä enää löydä samaa mallia ja kokoa uudestaan.

      Poista
    2. Sama vika, joskus olenkin onnistunut ostamaan ehkä parit samaa merkkiä peräkkäin (yleensä samalla ostoskerralla otan vähintään kahdet eri väriä olevat), mutta jostain syystä vaan mallit loppuu aikanaan. Onhan tässä jo hui sentään joku 27 vuotta rintsikoita käytetty, olishan se plussaa jos edes 10v samaa mallia olisi saanut, mutta nähtävästi ne pitkäikäisimmät mallit ei ole ollut mun mieleen kun ei ole käteen tarttunut :/

      Ennen rintsikkaostokset oli ihan jees, mutta nykyään kun en muutenkaan enää tykkää shoppailusta (ennen vietin aikaa vaatekaupoissa, ajatella näin se ihminen voi muuttua täysin) niin ei tykkää. Kopista hakemisen ongelma on yksi, minkä voi tosin ratkaista menemällä kauppaan jossa saa palvelun koppiin. Toisaalta alusvaatteissa en tykkää, että joku käy siinä hyörimässä että ota tästä selvää sitten. Molemmin paha. Pahin on ylipäätään se riisuminen/pukeminen kun ei kerran heti löydy sopivia niin niitä liivejä saa tunkea päälleen ihan urakkahommana.

      Juuri viime viikolla olin sovittelemassa ja alussa olinkin ihan positiivisella tuulella, mutta viiden epäonnistuneen kokeilun jälkeen ei ollutkaan enää niin kivaa. Että jos joku oikeasti kiroilee ja huokailee sovituskopissa niin...alkoi ehkä ulos päästyä vähän itseäkin naurattaa. Hirveä rumba, enkä löytänyt sillä kertaa kuin yhdet liivit. Eli vielä pitää mennä. Ei mulla ainakaan kauaa kestä - viime vuotiset yhdet on jo finito ja toisista hieman vanhemmista lähtee kaarituki ja sitä olen jo kertaalleen ommellut mutta ei voi enää kun jos liikaa korjaa niin se korjattu kohta alkaa hiertää ihoa. Aika usein niitä kai periaatteessa suositellaan uusittavankin, koska materiaali hapertuu eikä tue. Tosin tartteeko sitä tässä iässä enää huolehtia, alas ne tulee kuitenkin :D

      Poista
    3. Mutta entäs kun Triumpihin ympärysmitat alkaa 75:stä ja itsellä olisi 60?

      Poista
  5. Suosittelen lämpimästi yhden hyvän mallin löytämistä (mulla Freyalta suosikki) ja nettiostoksia. Mä tosiaan löysin todella hyvät (siis tuki, kestävyys ja ulkonäkö sit vähän tylsä mutta ok) liivit itselle ja sitkun menin ostamaan uusia, niin prkl eihän niitä löytynyt liiviliikkeessä mun koossa. No, googleen taikasanat ja eikun muutama liivit tulemaan kotiin (figleaves briteissä on erinomainen pulju). En ole sen jälkeen a. astunut liiviliikkeeseen, b. kärsinyt liivisovittelusta pukukopissa ja enkä c. maksanut itseäni kipeäksi (suomessa yhdet liivit 65 euroa, briteistä kotiin kolmet satasella). On ihanaa kun liivilaatikosta löytyy vaan sopivia liivejä (lähinnä suosikkimalliniani mustana ja nudena). Vanhat liivit meinaavat jäädä pyörimään laatikkoon ("voihan näitä vielä käyttää jossain hikisessä hommassa ettei uudet liivit mee huonoiksi", mutta karskisti koitan raakata vanhimmat pois kun uudet tulee tilalle). Joo ja nettishoppailun palautusoikeus (esim. figleaves onnistuu ilman ongelmia, pk:t pitää maksaa itse mutta on muutama euro britteihin kirjeenä) on saanut jopa kokeilemaan uusiakin Freyan malleja, onnistumisprosentti on varsin korkea :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvänen aika jos liivilaatikosta löytyisikin vaan sopivia! Mulla on onnistumisprosentti varsin huono, en tiedä mikä kannuissani on vikana kun on niin hiton vaikea löytää sopivaa merkkiä.

      Poista
    2. Se auttaa kun jumittuu siihen yhteen sopivaan malliin (ja paljon muita ei ehkä kannata edes ostaa, kun suosikit tulee valittua joka tapauksessa), mulle Freyan liivit sopivat varsin hyvin ja merkin koko on aika konsistentti samankaltaisten mallien kesken (tässä kanssaostajien kommentit auttavat myös, mä luen aika tarkkaan jos jotain uutta mallia haluan kokeilla). Niin ja ei nettishoppailu varmasti toimi jos haluaa vaihdella mallia tai jos luottomallia ei ole löytynyt (itse olen tietty pelko persuukissa että milloin mun luottomalli lakkautetaan, kerran näin on jo käynytkin ja Freyan Pollyanne-liivit on enää vaan kauniissa muistoissa).

      Poista
  6. Sopivan uuden mallin löytäminen imetysliivien jälkeen on aikalailla pettymys... kuta peittävämpi, sitä parempi. Push up- ja balconette-mallien todellinen nimi käytössä on Niagara falls, jos hiukankin kumartuu :D :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahahahaa! Todellakin! Push upeja en voi muutenkaan käyttää koska en halua mitään kirjahyllyä tuohon silmien alle.

      Poista
  7. Word! Mulla on kohta kriisi, koska mun kolmista toimivista rintsikoista alkaa yhdestä puskemaan kaarituki ulos ja olen pakon edestä joutunut heittämään aika monet kalsarit roskiin, kun ne ovat päälle kiskoessa hajonneet käsiin... Eli ostoksille on mentävä ja vituttaa jo valmiiksi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leuka rintoihin ja kohti uusia pettymyksiä!

      Poista
    2. Ompele se reikä umpeen kaarituen kohdalla, saa monta vuotta lisäaikaa.
      nim. liivejä käytetään kunnes ne repeää rikki tai homehtuu päälle

      Poista
  8. njoo, mä ostin yhdet Changelta, ne on hyvät. Sittemmin oon ostanut niitten verkkokaupasta samankokoisia aleliivejä siedettävin tuloksin. Säästyy ainakin siltä shoppailun kidutukselta eikä tule ihan yhtä kammottavan kalliiksi. Mutta ei niistä yhdetkään ole olleet ihan niin hyvät kuin ne alkuperäiset, saati että olisin ottanut yksiäkään niistä (edes alkuperäisiä) jos olisin ihan vapaasti voinut valita ulkonäön perusteella. Näillä tisseillä on lottovoitto, jos joku istuu edes suunnilleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sama! Mulle verkkokaupat ovat aivan turmiollisia, koska en ikinä muista palauttaa harhaostoksia, joita on suurin osa. Rintsikoita en uskalla verkosta edes yrittää.

      Poista
    2. Mulla on mennyt noiden kanssa sentään niin hyvin, että ei ole tarvinut palauttaa. Change-liivejä on yhteensä neljät ja kaikkia voi käyttää, vaikken sataprosenttisen tyytyväinen olekaan. Mun toiseksi parhaat liivit on muuten Intimate Britney Spears for Change. Kyllä siinä nelikymppinen riippurinta tuntee olonsa seksikkääksi.

      Poista
  9. Hei täällä yks onnellinen liivien löytymisen suhteen. Cittarissa on musta Vianta B80 pehmeä perusrintsikka joka on varma täsmäostos. Niitä kourallinen mukaan niin kattaa monet vuodet. Pestä voi 60 asteessa ja kuivausrummunkin käyvät ok läpi.
    Kuitenkin pienitissisenä parasta on ilman noita valjaita, en tiiä mihin polvipusseihin se johtaa mutta vapaana paras!
    ps. kerran minulla oli huonot liivit päällä ja tuskastuin niihin junassa, kiskoin ne hihasta veke ja heitin junan roskikseen, lapseni nauroivat katketakseen..

    Toivottavasti Katja löydät ne oikeat, kyllä ne vielä tulee vastaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olen mä muutamat hyvät löytänytkin mutta kun ne pitäisi 10 vuoden välein uusia. ;)

      Poista
  10. Liivien ostaminen täälläkin on ollut yhtä tuskaa, varsinkin kun vuosia sitten valikoimien suurimmat kuppikoot olivat C tai D. Tänne maaseudulle ilmestyi aikoinaan liivien erikoisliike ja siellä oli myynnissä Anita-merkkisiä liivejä. Paljon malleja ja kuppikoossa valikoimaa, eikä ihan mummokuosiakaan. F-kuppikoossa löytyi jopa hyvä bodykin ja valikoimissa on uimapukuja kuppikoon mukaan ja urheiluliivejä. Helsingin seudulla niitä näkyy olevan myynnissä WEK-liivpuodissa. Mallistoa voi katsoa netistä (www.anita.com). Ja tämäkään ei ole mainos vaan asiakkaan, jonka on todella vaikea löytää sopivia liivejä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, Anitalta oli muutamatkin imetysliivit. Mutta tarviin normiliiveihin ehdottomasti ne raudoitukset, noissa ei taida olla.

      Poista
    2. Hei, kyllä löytyy, vaikka usein kaupoissa (ainakin Tampereen ja Turun Stockmannilla joskus ) on valikoimissa todellakin vain niitä imetysliivejä... en vain ymmärrä, miksi eivät ota Anitalta kauppoihin enemmän noita tavallisia liivejä. Facessa on Anita-liivien ekspertti, joka ymmärtääkseni työskentelee lähes ympäri Suomea konsulenttina. Kertoi, meille, että hän on itse sovittanut Saksassa tehtaalla monet mallit ja osaa määritellä oikean koon. Ja olen tilannutkin hänen kauttaan esim. F-kupin bodyn. Nimi on Tuulikki Kortteinen...
      Ja minäkin nauroin vedet silmissä kirjoitustasi... se on niin totta, osuit asiaan...

      Poista
  11. Ei tarvitse tuskailla, jos menet Helsingin Sokoksessa olevan Marks and Spencerin alusvaateosastolle. Loistava valikoima ja mieletön palvelu. En saa tästä suosituksesta provikkaa. Olen vaan tyytyväinen, koska olen voinut heittää ** tiin ne kaikki vanhat melkein istuvat ja kulahtaneet alusvaatteet. En mene enää muualle alusvaateostiksille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä vinkki! Kävin vain Sokoksen puolella eikä siellä ollut yksiäkään hinta-laatu-ulkonäkö-suhteeltaan järkeviä liivejä koossa 70 E, koska tarvitsen nudet. Täytyy ensi kerralla suunnata toiselle puolelle, etenkin jos laihdun, koska silloin päädyn luultavasti taas kokoon 65 F ja sitä ei Sokos myy.

      Poista
    2. Tuskailusta en varmaan pääse ikinä pääse eroon mutta hyvät vinkit ovat aina tervetulleita. :)

      Poista
  12. Kiteytit aivan mahtavasti taas, kiitos nauruista!

    VastaaPoista
  13. Juuri tästä samaisesta syystä pyrin asioimaan a) mahdollisimman harvoin missään alan liikkeessä ja b) silloinkin mahdollisimman pienessä erikoisliikkeessä, missä 60-v mamma kaivaa suoraan sopivat käteen ja c) jos nämä vaihtoehdot eivät motivoi niin tilaan netistä Marie Jo:n Averot. Malli on vuodesta toiseen sama, värit vaihtuvat. Kun on yhdet istuvat löytänyt, voi huoletta tilata aina lisää. Riittää minulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun löytäiskin ne yhdet istuvat jota sais monessa värissä.

      Poista
  14. Sama paskareissu olis edessä ha juuri eilen sitä töissä kiroilin. Yksi kehui Sokoksen valikoimaa ja palvelua, toinen Fanky Ladya fredalla. Molemmat liian kaukana, taidan kulkea luomuna ainakin jonkun aikaa. Tarpeeksi vaatekerroksia niin nännien nöpötys ei näy 😉??

    VastaaPoista
  15. Mua on vähän helpottanut nettikaupat ja niiden mittaoppaat, joiden avulla selvitin etten olekaan 80D vaan 75F. Eli ei ihme ettei ole löytynyt sopivia rintaliivejä, kun oon etsinyt väärän kokoisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksi ystävä oli töissä alusvaateliikkeessä ja vahvistaa kyllä sen, että naiset ostavat usein aivan väärää kokoa. Se johtuu siitä että oieka koko on loppua mutta jotkut on saatava. O_o

      Poista
  16. Aahahaa, mä en kestä! Missä tässä on se itkunaurava äijäkuvake?

    VastaaPoista
  17. Anonyymi klo 17.33 - mites toi toimii? Tarkoitan sitä, että toki nettitaulukosta voi bongata oman koon ns. paperilla, mutta juuri kävin sovittamassa varmaan kymmenet MUKA samankokoiset liivit ja lähes jokainen niistä oli omankokoisensa. Kaikki vaan eri valmistajan. Sama kuin vaatteissa kun on vaatekaapissa kaikkea väliltä S-XL ja joissain kengissä menee pienempi tai isompi, mutta kengissä ei tosiaan järkyttävää vaihtelua itsellä ole ollut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No näinhän se on. Mä en oikeastaan osta mitään vaatteita netistä koska niissä on aina joku mallivika enkä saa palautettua. Rintsikoita en ole edes yrittänyt.

      Poista
    2. Mulla on toiminut siten, että oon mitannut itseni, tilannut useammat ja sitten vaan sitkeästi palauttanut ja tilannut eri kokoa, jos ei ole osunut heti kohdilleen. Oon myös kysynyt myyjältä, että kun mulle tää koko ei sopinut (ja kerron syyn) niin mitä se suosittelisi. Ja oon myös kysynyt että kun tää sopi, niin mikä olis vastaava koko muilla merkeillä.

      Poista
  18. Välillä musta tuntuu, ettei liivejä tehdä ollenkaan tavallisille ryntäille. On käsittämättömän vaikeeta löytää liivejä, joiden kaarituki ei puristaisi reikää rinnan sivuun, nännit ei paistaisi läpi, eikä keski-ikäinen perheenäiti näyttäis surulliselta pubityrkyltä 10 sentin tissivakoineen (mun ykkösura on muualla). Pitkät tissit saa todellakin muotoiltua liiveillä vaikka minkälaisiksi, mutta kun en halua. En halua edes feikata, että ne olis paremmat kuin onkaan, vaan haluan, ettei ne tee numeroa itsestään.

    Esim. Changeen menin muutama vuosi takaperin suurin odotuksin ja köyhdyinkin paljon. Vaikka kuinka annoin liiveille mahdollisuuden, porasivat kaarituet lopulta mustelman (wtf) tissiin. Ja ympärysmitanhan pitää kuulemma olla tiukka, koska löystyy. No ei löystynyt. Oli vaikeaa hengittää ja hengittäminen nyt on kuitenkin aika tärkeetä. Ei mun mielestä liivit saa tuntua.

    Mutta huh: jossain kohtaa löysin täydelliset t-paitaliivit. En ymmärrä, mitä muuta voi tarvita - vai näyttääkö pitsiliivi oikeesti hyvältä missään muualla kuin makuuhuoneessa (ei meidän)?

    Oon nyt tilannut niitä samoja liivejä samassa koossa netistä, eli täältäkin ääni internetille. Mulla on niitä 7 tsibaletta. Tosiasiassa käytän vain mustia (aina) ja beigejä (jos sattuu olemaan kerran vuodessa vaalea paita), mutta pari kertaa olen haksahtanut johonkin laventeliin ja burgundiin. Niitäkin olen kuitenkin käyttänyt.

    Tsemppiä etsintään. Kun se oikee sitten löytyy, osta pajatso tyhjäksi (äläkä liho/laihdu sen jälkeen)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tästä, olen täysin samaa mieltä että rintsikat näyttää olevan tuote, jotka pitäis aina teettää mittatilauksena.

      Poista
    2. En tiiä, auttaako sekään, kun ns. ammattilaisilla on niin eri käsitys istuvuudesta kuin itsellä...

      Poista
    3. Kävin muuten itse kerran kansalaisopiston alusvaatekurssin, missä tehtiin sekä pikkarit että rintsikat omien mittojen mukaan. Tuli hyvät! Eikä ollut niin vaikeaa kuin voisi luulla.

      Poista
  19. Osuitpas aiheeseen. Minua kun on siunattu sekä geeneillä, että yhdellä lähipiirin kriisillä joka iski niskaan (tai rintamukseen) yhdet 20kg, niin tällä hetkellä muotoni ovat varsin Twiggyt 85H. Tämä siis tarkoittaa sitä, että antaisin pari sormeakin jos voisin löytää liivini jostain Lindexistä tai Changesta. Jälkimmäisestä löytyi muutama vuosi sitten pari kokoa, mutta efekti oli kuin transmiesten binderillä, enkä siis ollut etsimässä lookia "ylikasvaneet rintalihakset". Tällä hetkellä ainoa toimiva vaihtoehto on Funky Lady ja Primadonnat, jotka opiskelijalle on pidemmän päälle aika suolaisen hintaisia. Jotenkin tuntuisi siedettävämmältä jos tämän kropan olisi "ansainnut" lapsia hankkimalla, mutta minulla on samat roikkuvat rinnat, vatsa ja raskausarvet kuin neljän lapsen äidillä kumminkin vain 27-vuotiaana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No onpas sulla hurja tissikohtalo! Jospa ne sitten lapsia hankkimalla normalisoituvat?!

      Poista
  20. Ahhahaa - totaalinen samaistuminen :D (Ja juuri pakkobikiniostoksilla traumatisoituneena). Ja kaapista löytyy juuri samat imetysliivit, juuri samassa värissäkin kuin sun muinaislöydöt - olivat muuten ihan parhaat lajissaan silloin - öööö - 4 vuotta sitten;D

    Itse kuule löysin äsken pelastukseni äitini (kyllä, tähän on tultu...) vinkistä täältä https://www.evelace.fi/mallisto/tuoteryhma/madonna/

    Sieltä kun bongaat mallit, joita saa mallissa multi plus (joo, tähänkin on tultu...) niin istuu eikä oo ees rumat. Suosittelen.

    Nimim. Kerään silti ehkä rahaa siihen rintojen nostoon ilman silikoneja, jossa sais taas tissit sinne 15 cm ylemmäs mihin ne kuuluisi...:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luojan kiitos ei imetysliivejä tarvii ostaa enää ikinä. ;)

      Poista
  21. Tuttu fiilis! Lisäksi rytkyt kutistuvat mystisesti joka vuosi... Mun pelastukseni erinäisen halpaketjurimpulaliivisekoilujen jälkeen (jotka tulivat kalliiksi) oli yhden Triump perusmallin sovitus. Se istui kuin valettu eikä ollut sikapahan hintainenkaan. Tästä pelastuksesta on yli 10 vuotta. Erinäiset lihomiset, laihtumiset, raskaudet, imetyksen jälkeiset ajat oon purjehtinut yhdistelemällä 75, 80, 85, 90 ja B, C ja D kuppeja ristiin rastiin. Aina on sopiva löytynyt. Uutta verta rintsikkalaatikkoon haen, jos muistan, Prisman omistaja yms aleista. Ainoa huono puoli on liivien kokomerkintälappujen haalistuminen lukukelvottomaksi. Laatokossani on yhä eri kombinaatioiden liivejä (saattaa laihtua yhden äkin) ja joskus kiireessä tulee napatuksi pientä kaliiberia olevat rynnistimet. Sinä päivänä sit pursuillaan... Liivivalmistajat saisivatkim käytää atomiajan pränttejä, jotka ovat lukukelpoisia yli 10 vuoden jälkeenkin!! Melkein voisi jättää tyttärille perinnöksi....ne liivit eri väreissä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen täysin samaa mieltä: tuo kokomerkintälappujen haalistuminen on todella syvältä! Ei mitään hajua mikä tämä sopiva malli olikaan enää viiden vuoden jälkeen. :D

      Poista
    2. Toi rintojen koon muuttuminen painon mukana on musta tosi jännää. Mulla on nimittäin AINA samankokoiset rinnat. Ihan sama lihonko vai laihdunko 10 kg. Raskaana ollessa rinnat eivät kasvaneet, imetyksen aikana ne oli joo hiukan isommat mutta pystyin käyttämään halutessani ihan normiliivejäni. Kahden lapsen imetyksen jälkeen mun rinnat on edelleen samankokoiset. Ehkä ympärysmitta vain on muuttunut.

      Poista
  22. Tämä on nyt ehkä vähän aiheen vierestä, mutta vaikuttaa istuvien liivien löytämiseen ja elämänlaatuun yleensä. Eli yksi elämää helpottava vaihtoehto todella isorintaisille on pienennysleikkaus. Kunnalliseen leikkaukseen pääsee, kun tietyt kriteerit täyttyvät. Itse pääsin pienennysleikkaukseen viime vuonna ja on mahtava tunne, kun voi olla vaikka ilman liivejä! Nim. ent.E-kuppi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on totta, varsinkin jos on hartiakipuja.

      Poista
    2. H-kupin hinkit täällä moi! Olen haaveillut tuosta pienennysleikkauksesta vuosia! Mutta olen haaveillut myös toisesta lapsesta vuosia. Nyt viimein puoliso on puhutettu perheenlisäyksen kannalle, joten suunnitelmissani on imettää vielä yksi lapsi ja sitten mennä leikkaukseen. Unelmoin jo liiveistä, jotka eivät maksa sataa euroa.

      Poista
  23. Haha. Mä sain taannoin slaagin kun kaveri laihtui ja kertoi että sillä jäi kymmenet (!!) rintsikat isoiksi. Siis hä?! Monetkin liivit ihmisiltä yleensä löytyy ja miten usein ne niitä ostaa?? Muistelen edelleen lämmöllä vuoden 2011 Hulluja Päiviä kun vahingossa ostin kahdet (!) samalla kertaa ja ilman tuskanhikeä. Sittemmin olen päivittänyt rintaliivivarastoani yksillä. (Ehkä ois tosiaan aika suunnata alusvaateosastolle..) Sit en ymmärrä miksei niitä sais laittaa pesukoneeseen. Eihän käsienpesu ole minkään vaatteen suhteen koskaan ikinä vaihtoehto. Mä en kanssa jaksa sitä sovitusrumbaa. Vaikka näin kesällä se ois ees hitusen helpompaa kuin talvivaatteiden aikaan. Mua silti eniten ärsyttää ne push up -toppaukset. Olen pienirintainen ja oikein iloinen asiasta. En halua niitä kahden sentin lisätoppauksia. En näyttäisi itseltäni. Siinä menikin sitten yli puolet liivivalikoimasta.

    VastaaPoista
  24. Ei jessus! Nauroin täällä kyyneleet silmissä kun luin sun tekstiä! Olen itse juuri tuollainen "barokkiaikaisten kalsareiden harsoksihilloaja" joten tämä osui ja upposi! Mä olen jo luopunut toivosta että joskus löytäisin mukavat rintaliivit ja siirtynyt sellaisiin toppimalleihin. Ovatpa ainakin mukavia päällä! Ja sovittaminenkin on helpompaa kun tarvitse huolehtia että pursuuko tissit sieltä kupin yläosasta ulos tai paistaako kainaloläskit kilometrin päähän :)

    VastaaPoista
  25. Ei juma, sä oot paras. : D

    VastaaPoista
  26. Ahahaa, repesin :D Itsekin joudun varmaan pian lähtemään ostoksille, koska kaikki lempipikkarini ovat kadonneet mysisesti. Ensin ajattelin, että on olemassa kaksi vaihtoehtoa: joko koira on syönyt ne tai sitten ne ovat hapertuneet jonnekin pesukoneen uumeniin. Kunnes aloin epäillä ja lopulta sain nyhdettyä vastauksen syyllisestä. Mies oli heittänyt ne salaa roskiin. Roskiin! Mun lempipikkarit! Luulin, että vain naiset tekevät tätä.

    VastaaPoista
  27. Tuttu tunne! Itse olen pelastanut itseni Evelace-kotikutsuilla. Hyvät frendit mukaan ja sitten vaan kotona sovittelemaan Evelace-myyjän mallistosta asiantuntevan opastuksen kera. Tuokion jälkeen voi vaikka ottaa ystävien kanssa muutamat neuvoa-antavat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri nämä liivit pelasti minutkin! Ja muista että sen pitää olla se multi plus!!!!!!!!!!

      Poista
  28. Luin postaukset läpi. Turhan monen kirjoittajan kanssa yhtenevät kokemukset ja ongelmat. Kuitenkaan en huomannut kenenkään kirjoittavan siitä, kuinka menetellä, kun rinnat on keskenään selkeästi erikokoiset siis eripariset. Jos toinen puoli on passeli on toinen joko osittain tyhjä tai pursuaa yli.
    Entäs sitten se, että on kyllä isoakin kuppikokoa, mutta ne olkaimet on mallia sukkahousu, ei kannattele yhtään mitään.
    Yläkropan rakennekin tuntuu olevan kovin erilainen jo täällä euroopassa. Siis se kuinka kaukana rinnat on toisistaan, vai onko ne melkein kainaloissa. Luulisi, että olisi suomalaiselle naiselle kaavoitettuja liivejä, ostajia ainakin olisi jo tämänkin jutun perusteella.
    Entäpä sitten ne urheiluliivit. Sellainen y-selkä tuntuu hartioissa mukavalle, ei kisko siitä samasta kohti hartioita alaspäin. Jos siinä mallissa ei ole selkeästi erillisiä kuppeja vaan se on sellainen napakampi toppi. Silloin ainakin mulla rinnat vetäytyy yhteen tohon keskelle, siis vähän niinkuin silitysrauta tai veneenkokka. Vaikeeta on. On ollut jo 32 vuotta sitten päättyneen imetyksen jälkeen.

    VastaaPoista
  29. Aikamala!! Tukehdun popkorniin lukiessani. (Kyllä, jotkut syö sitä ihan oikeasti eikä vaan kuvaannollisesti....)
    Samaistun niin täysillä. Tunnistan myös ongelman.

    Itse olen ratkaissut sen käyttämällä pelkkiä urheiluliivejä. Ostan vain sen tukevimman mallin Shock Absorberilta, tarkoitettu ratsastukseen/juoksuun jne. Ei tule siis mustia silmiä edes hölkätessä...

    VastaaPoista
  30. Huippuhyvä juttu! Piti lukea toiseen kertaan, kun oli niin hyvä! Minulla on ystävä, joka myy sivutoimenaan muutaman merkin alusvaatteita ja järjestää myös kotikutsuja. Ensiksi suhtauduin tähän vähän epäillen, mutta olen ostanut häneltä jo usemman parin liivejä. Parasta on se, kun joku toinen (joka ymmärtää, miten rintsikoiden kokomerkintäsysteemit menevät) valitsee ensin sopivia malleja, auttaa sovittamisessa (huom! kotonaan eikä inhassa sovituskopissa) ja kertoo, onko kyseistä mallia saatavana vielä vuoden päästä vai kannattaako heti investoida useammpaan saman mallin liiviin. Hän suositteli, että vuodessa pitäisi hommata kolmet (!) uudet liivit. Materiaalit pikkuhiljaa väsyy ja menettää muotoaan. Imetysrumbasta selvittyäni on rahaa palanut kivasti, kun jouduin uusimaan liivit kahteen otteeseen (tissit päättivät, ettei niitä enää tarvita ja katosivat). Suositus siis: etsi luottomyyjä, jolla on myös asiantuntemusta.

    VastaaPoista
  31. Mulla oli kerran niin pöyristyttävän paskaa palvelua liiviliikkeessä, että vituttaa vieläkin (pahoittelut karkeasta kielenkäytöstä). Menin liikkeeseen, myyjä tuli tarjoamaan apua ja kysyi kokoa. Vastasin olevani ehkä kokoa 65A tai jopa pienempi ja etten ole varma. Vastaukseksi sain "Aaaa, no SITTEN meillä ei ole kyllä liivejä. Etkä varmaan löydä kyllä koko kaupungista."

    VastaaPoista
  32. Heippa, olet aikaa sitten kirjoittanut tämän postauksen mutta pakko jakaa oma kokemus:) Asun Kaliforniassa, asunut jo muutamia vuosia ja pari vuotta ollut kokonaan ilman liivejä! Siis tajusin kun täällä meidän naapurustossa asuu väkeä maailman eri kulmilta että suurin osa naisista ei käytä rintsikoita ollenkaan mutta häveliäisyyden vuoksi sellaista olkaimellista toppia. Itse olen neljän lapsen äiti ja olin skeptinen mutta jumankekka, kaksi viikkoa siitä kun pistin rintsikat pois, loppuivat niska ja selkäsäryt ja mulla on koko 65ddd (jokainen lapsi on tuonut yhden deen lisää;) Ryhti parani myös huomattavasti ja tissit on pystymmät kuin koskaan ennen. Kaksi vuotta jo ilman enkä niitä kiduttimia enää laittais päälle:)

    VastaaPoista
  33. Täällä joku jo vinkkasikin Evelacesta. Eli www.evelace.fi. Sieltä linkin kautta saa tilattua alusasumyyjän ja malliston omaan kotiin. Ja voi jo etukäteen tutustua mallistoonkin. Löytyy moneen makuun ja kokoon liivejä, apua jopa meille eriparisillekin! Ei tartte siellä pukukopin kylmä-kalkkuna valoissa sovitella.. Kaverit kokoon, herkkuja eteen ja shoppaamaan! Mun sivut löytyy fb:stä: evelace Päivi Nurminen, sieltä kautta mut saa tilattua Hki-Lahti väliselle alueelle ja lähitienoolle.. Terkuin, Evelace-jälleenmyyjä Päivi N

    VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...