21.7.2016

Kun elämä antaa kirsikoita, tee niistä kirsikkalikööriä

"Kun elämä antaa sitruunoita, tee niistä gin tonic." Toimin tänään tämän käytännönläheisen neuvon  mukaan, kun elämä (eli puutarhan kirsikkapuut) antoi hapankirsikoita.

Tänä vuonna hapankirsikkapuut olivat villiintyneet tekemään valtavasti satoa, mutta kirpeistä marjoista pitäisi jalostaa jotain suunmyötäisempää. Koska en leivo enkä hilloa, olen löytänyt paikkani juomien teossa. Ehdotinkin kirsikkalikööriä. Anoppi nyökkäsi ja totesi, että sitähän täällä on aikaisemminkin tehty ja vanha likööripullo odotteli käyttöönottoa kellarissa. Kun kohtalon sormi vielä osoitti jääkaapin perukoilta pulloa kirkasta, perinteet päätettiin herättää eloon.

Juomasekoitus oli todella helppotekoinen. Teimme tällaisen pienen satsin, lähinnä siksi, että viinaa ei kukaan tunnustanut omistavansa enempää.


Tarvitset asioita 1:1:1.

- 500 gr kirsikoita (kiviä ei tarvitse poistaa, sillä juoma siivilöidään.)
- 500 gr sokeria (varmasti myös hunaja käy)
- puoli litraa väkeviä (konjakkia, rommia tai viinaa)

Sitten vain kaikki yhteen pulloon hautumaan. Me lisäsimme vielä omalta kasvimaalta mintunlehtiä tuomaan raikkautta, saa nähdä miten toimii. Jos haluat jouluisamman juoman, heitä sekaan tähtianista ja kanelitanko.

Ensin pulloa säilytetään pari kuukautta huoneenlämmössä ja sitten lopuksi viileään. Pulloa pitää huljutella ja käännellä säännöllisesti, jotta sokeri liukenee eikä sakkaannu pohjalle. Joulupöytään mennessä tästä pitäisi kehittyä kaunis, kirkkaanpunainen digestiivi.


Tehdään sitten ensi vuonna koko suvulle, jos tulee hyvää.

6 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen resepti! Mies tykkää hurjasti kirsikkalikööristä, minä en voi sietää kirsikoita missään muodossa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään näistä hapankirsikoista, riittävän kirpeitä! Dr Pepper on hirveintä koskaan.

   Poista
 2. Tulee hyvää, varmasti. Tehtiin viime vuonna tuo jouluinen versio ja maistui oikein hyvin jälkkärinä. Meikäläinen on aika epäkäteväemäntä, mutta onnistuin tekemään ihan superhyvää kirsikkahilloa, joka maistui taivaalliselta esim. juustojen kera. Muuten tehtiin kai samoin kuin perushillot (hillosokeria ym.), mutta homman kruunasi tujaus konjakkia.

  Pauliina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan kuinka käy! Täytyypä laittaa tuo konjakkivinkki talteen jos vaikka joskus kokeilisin. :)

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...