23.7.2016

KersámonGo -- tosipelaajan vaihtoehto

Olen kuullut, että jengiä villitsee uusi Pokémon Go -niminen kännykkäpeli. Pah. Olen pelannut lyhyiden tyyppien perässä juoksemista ja nappaamista jo 9 vuotta.

Pahaa-aavistamattomia kersámoneja!

Kersámon Go on pro-tason peli, jota ei ihan kuka tahansa osaakaan pelata. Tässäkin pelissä joutuu juoksemaan ulkona taskuhirviöiden perässä ja tutustuu uusiin ihmisiin, mutta vaikeusaste on aivan eri luokkaa.

Itse olen napannut kaksi.

Isompi Kersámon on harvinaisuus. Hänen erityistaitonsa oli nuorempana 20 minuutin pätkissä nukkuminen, vaipan räjäyttäminen ja yhteyttäminen (koska kasvoi, vaikka ei syönyt mitään). Nykyään hänen pääasiallinen voimansa on ilmeisen yleinen ääniaaltojen torjuminen. Kun hän sulkeutuu kuplaansa, hän ei kuule mitään, ei puhetta eikä huutoa, ei puhelimen pirinää, ei ovikelloa. Hänet voi napata vain mainitsemalla hiljaa jälkiruokien nimiä.

Pienempi Kersámon on ovela, mutta ei erityisen vaikea napattava. Hän jättää jälkeensä karkkipapereita ja vaatteita, joiden perusteella jäljittäminen on helppoa. Hän osaa sulattaa pakastimia ja muuttaa lattiapinnat mahdottomiksi kävellä levittämällä niille saippuakuplavettä, purkillisen hamahelmiä tai kaikki barbikamat. Tämä liukasliikkeinen ja tuhovoimainen pallero kuitenkin räjähtää tärykalvoja riipivään huutoon, jos häntä yrittää saada kiinni - esimerkiksi silloin kun nappasin hänet sohvan takaa syömästä perusvoidetta. Ja vähän muulloinkin. Saalistajalla on oltava hyvät hermot ja mahdollisesti vaihtopelaaja.

Mikä tekee Kérsamon-pelistä haastavan?

Kersámonien kouluttaminen on vaikeaa, jopa mahdotonta (jotkut taloustieteilijät jopa väittävät, että kersámonien mahdollisuudeet määrittelee sosioekonominen asema).

Lisäksi Kersát kasvavat koko ajan isommaksi ja kehittävät uusia taitoja! Pahinta kuitenkin on, jos nämä kaksi liittoutuvat. Silloin heidän voimansa kasvavat kertaluokkaa suuremmiksi. Maanjäristyksen kaltainen hävitys on sisätiloissa taattu. Lamput tippuvat katosta, kukkaruukut ikkunalaudalta ja peilit seiniltä. Spaghetti bolognese räjähtää lautasella ja  kylpyvettä on joka puolella paitsi ammeessa.

Nämä sain napattua jäätelöluren avulla! Toimii melkein joka kerta.

En missään tapauksessa uskalla pyydystää näitä enempää. Tunne virtuaalitodellisuudessa elämisestä on jo muutenkin voimakas. Lisäksi uskallan väittää, että tämä peli kuluttaa paljon enemmän virtaa kuin PokémonGo.

Sitäpaitsi peli vie jo nyt kaiken ajan, joten seuraavaan leveliin (tai muihin peleihin!) ei yksinkertaisesti ole mahdollisuuksia.

Kertokaapa, millaisia Kersámoneja te olette napanneet?


6 kommenttia:

 1. Neljä alle kouluikäistä ja nukkumaanmenoaika, gotta catch 'em all.

  VastaaPoista
 2. Ensiksi huudeille pärähtänyt kersamon on juossut jo 21 vuotta niin saatanan kovaa, että perässä ei ole pysytty. Lisäominaisuutena hillitön draaman taju, jonka osaa heittää ilmoille mitä sopivampana hetkenä. Syksyllä tää kersamon keikauttaa itsensä nextille levelille aloittaen muiden tuhansien kersamonien kanssa ylikersamoitumisopistossa. Nii pal kauhiast toivon, että löytäisi itselleen niin hyvän piilon (lue: oman asunnon), ettei sitä näillä huudeilla enää joka päivä näkyisi. Myöhempien Aikojen kersamon se vasta velikulta onkin. Tämä tapaus hurmailee tätä nykyä vastakkaisen sukupuolen kersamoneja niin että vanhempia sukupolvia hirvittää. Harva se päivä naurattelee kikattavia ja glitteriin sonnustautuneita "persamoneja" ja valelee itseensä feremoneja vessan hyllyltä. Tämä kersamon osaa myös muuttaa ulkonäkönsä hetkessä pystytukkaisesta aamukersamonista sliipatuksi geelikersamoniksi.

  Rakkain terveisin Täti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :DDD Ai hyvänen aika! Kersámonien muuntautumiskyky vain paranee iän myötä!

   Poista
 3. Meillä löytyy kolme Kersámonia, nyt jo hieman tasaantunut teinimon, kierroksia lisäävä esiteinimon ja vielä ihan normikersámon. Molemmat teiniversiot ovat naissukupuolen edustajina koetelleet tai tulevat koettelemaan etenkin äitiä. Se nuorin kersámon on vastakkaisen sukupuolen edustajana vielä helppo.
  Lisäksi löytyy ajoittain karkaileva ja haukkuva, mutta kuitenkin niin ihana Tessámon, koiramuodon alkumuoto.

  -Hetti


  VastaaPoista
 4. Olen saanut kiinni yhden Kersámonin, se ei ollut edes kovin vaikeaa. Tämä on kirmaillut kesän vapaana kuin pichatshu konsanaan ja sain kehitettyä sen tänään toiselle asteelle. Tämä on tyypiltään vesiKersámon, joka viihtyy vedessä 5-12h kasvattamatta kiduksia ja alalajia partioKersámon. Erikoisvoimia mm. Täydellinen keskittyminen TV:seen, hyvä sävelkorva ja absoluuttisen valikoiva kuulo. Tämä Kersámon on täyspäiväinen mielensäpahoittaja, joka toisaalta herkistyy onnenkyyneliin nähdessään leppäkertun synnytyksen (Katsoin, että toisen asteen Kersámonin kanssa ei vielä käydä keskustelua, että leppäpirkot munii sekä kukat ja mehiläiset) ja jaksaa kuunnella saman iltasadun uudestaan ja uudestaan sekä saa ilon irti kaarnalaivan veistelystä. Tämän Kersámonin kryptoniitti on parsa ja kukkakaali ja lamautuu jos vastustaja käyttää häntä vastaan pyykinviikkausvuoro-iskua. Tämä Kersámon on täysin immuuni Kysynnälle, Kehoitukselle ja Komennukselle, sensijaan Uhkaus Kiristys ja varsinkin Lahjonta ovat hyväksi havaittuja koulutusmuotoja. Mutta varoitus, Lahjonta toimii myös toiseen suuntaan ja tämä Kersámonin-ryökäle saattaa vaihtaa hetkeksi toisen kouluttajan kuten Kummitädin riveihin suklaapatukasta. Harkitsen toisen Kersámonin nappaamista, mutta tämänkin kehittäminen on vaatinut aikaa ja kilometrejä.

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...