25.4.2016

Taas iänikuisia eineksiä?

Yhteistyössä Hälsans Kök ja Ping Helsinki

Tiedättekö niitä lapsia, jotka haluavat vapaaehtoisesti mennä syömään avocadosushia ja juoda kyytipojaksi sellerismoothien?

Minä nimittäin en tiedä. Kun kersoilta kysyy, mitä he haluavat syödä, vastauksessa ei ikinä ole mitään vihreää, kasviksia, vitamiineja, hivenaineita eikä flavonoideja. Yleensä selkäytimestä kimpoava vastaus onkin nakki.

Mikä ärsyttävintä, nakeissa jumittaminen ja muu ruokanirsoilu eivät tietenkään estä heitä kritisoimasta vanhempien ruokateknistä mielikuvitusta. Kun Koti-insinööri lähti keikkareissulle, Skidi totesi lakonisesti, että jaha, viikonloppuna syödään taas iänikuisia eineksiä.

No todellakin syödään. Miksi kiduttaisin itseäni ja perhettä tarjoilemalla minun lempiruokiani?! Sitäpaitsi yhäriviikonloppuina pääpaino on kaiken marinan minimoimisessa. Pätee myös ruokapöytään.

Egoni kuitenkin otti kolauksen. Olen halutessani aivan loistava kokki! Jos haluaisin, osaisin kyllä panostaa ruoanlaittoon ja tuoda tarjolle uusia, freesejä versioita vanhoista klassikoista.

Niinpä oli pakko ryhtyä maineenpalautukseen. Piru vie, tekisin jotain sellaista, että ipanat keräilisivät hämmästyksestä loksahtaneita leukaluitaan lattialta asti.

Ja siitä se idea sitten lähti. Hyvät naiset ja herrat:Neljän hengen nakkimökin rakennusohjeet


Tästä ohjeesta tulee yksi iso mökki, jota syödään kimpassa kuin piparkakkutaloa. Tulee järkyttävä sotku, mutta eipähän ole "iänikuista" vaan uutta ja inspiroivaa! Ja lisäksi kasvista! Win-winin määritelmä.

Tarvitset:

- Hälsans Kökin soijanakkeja se isompi pussi (4 nakkia per seinä, kattoon kuusi puolikasta) mökkihirsiksi.
- Nachoja kattotiiliksi ja pihalaatoiksi. (Snadi hoilotti kaupassa että missä ne natsit on. Skidi korjasi että ei natsit vaan snapsit. Juu, jatkakaa vaan.)
- Kurkku
- Kirsikkatomaatteja
- Paprika
- Cocktail-tikkuja yhden avohakkuun verran.
- Ketsuppia liimaksi. Myös majoneesi käy (ehkä).

Sitten vain rakennusmestariksi! Muista, että grillatut nakit ovat kuumia, joten kannattaa koota seinät etukäteen. Tai suojata sormenpäät jesarilla.

Lisäksi ketsuppi on aika kälyistä liimaa, joten kattotiilet putoilivat kiusallisesti. Pieni pikaliima nyt tuskin ketään tappaa, mutta toisaalta putoilevat ne laatat Finlandia-talostakin.

Näyttää *aivan* mökiltä! Huomatkaa pihaistutukset!

Kersat repeilivät ihailivat ukkeleiden taitavaa asettelua.
Vain parasta lapsille!

Nakkimökin valmistamiseen menee aikaa tunnista kahteen, sorminäppäryydestä, avaruudellisesta hahmotuskyvystä ja kattorakenteen onnistumisesta riippuen. Kannattaa joka tapauksessa aloittaa ajoissa tai varata runsaasti pientä välipalaa rakennusprojektin valmistumista tiedusteleville ipanoille.

Haastavaa ja aikaavieväähän se oli, mutta perheen yhteinen ruokahetki palkitsee. Kuten tästäkin nähdään, kyllä keittiössä vietetty aika aina kannattaa!

9 kommenttia:

 1. Hahahha, mä niin kokeilen tätä seuraavaksi :D
  Meillä on yhäriviikoille vähän samanlainen ohjelma: tilaan kinkkuananaspitsaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kandee! Keroja ainakin naurattaa. ;) Ps. En tiedä mitä tapahtuisi jos Koti-insinööri olisi joskus poissa yli kolme päivää: pakastepizza, soijanugetit & ranet ja pinaattiletut vievät vain kolmen päivän yli. Sitten on pakko tarttua kauhaan.

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos! Ehkä hieman räjähtänyt ja ehti viiletäkin kun rakentamisessa vähän kesti. :D

   Poista
 4. Mä en saisi meidän naperoa syömään tomaattia, kurkkua tai soijanakkeja, joten mun mielestä tuo on jo aika värikäs ateria! Mä olen kyllä lähtenyt taistoon nirsoilua vastaan, mutta ei sitä aina jaksa. Kun jaksaa, kaikenlaiset naamat ja elukkamuodostelmat on usein käytössä. Saiskohan soijanakeista lehmiä? Kirjoitin itse juuri brittikauppojen einesvalikoimasta, joka saa mut hengästymään ja häikäistymään värikirjollaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raakana noi onneksi vetää melkein kaikkea, keitettynä menee vain peruna, joten esim kaikki keitot on poissa listalta. Grrr.

   Kun asuin Lontoossa ihastelin nimenomaan valikoimaa: kaiken maailman ateriakomponentteja oli pilvin pimein.

   Poista
 5. Ihan mahtava! Tuo muistuttaa vähän iltapalaa, minkä tein 5-vuotiaalle viime kesänä. Erehdyin kysymään iltapalatoiveita ja kun vastauksena oli jotain epämääräistä hälytysajoneuvoista, tein mansikoista paloauton, juustosta ambulanssin ruisnappirenkailla ja mustikkapiirakasta poliisiauton. Muita haluttiin lisää, mutta mustikkapiirakka jäi syömättä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nerokasta! Lapsia on niin sairaan helppo johtaa harhaan välillä. :D

   Poista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...