18.3.2016

Virpojien kilpailukyky huolettaa - allekirjoita paikallinen sopimus!

Vuoden tax-free oravannahkakauppojen päätapahtuma, palmusunnuntai, lähestyy.Ala on aivan liian pitkään saanut rehottaa ilman sääntelyä. Nyt jos koskaan tarvitaan tuottavuusloikka, joka saadaan milläpä muulla kuin paikallisella sopimisella!

Jos sallitte, kauppakorkeakoulusta sivuaineen suorittanut humanisti kertoo nyt, millä reunaehdoilla kauppakello soi.

1. Ajoitus kuntoon. Ei ovikellon rimputtelua ennen kymmentä ilman erillissopimista.

2. Valitse paikka oikein. Nukkumalähiö on tuottavuusloikan nimissä paras valinta. Taksi sinne on investointi. Jos kuitenkin riskeeraat virpomalla opiskelijakampuksella niin palkkana saattaa olla tyhjiä pulloja. Ei huono sekään.

3. "Vitsa sulle, palkka mulle." Hei kukkuu, karkkia saa vain vitsaa vastaan. Pelkkä runonlausunta ei riitä.

4. Kohtuus. 10 hengen virpomisjengi ja 1 vitsa? Get real. Saatte sitten jakaa yhden Kinderin kristillisesti. Järkevämpää on muodostaa max kolmen hengen kerjuujengejä, jolloin säilyy ostajan ja myyjän balanssi. Eikä mitään naaman näyttöä siitä, että sitä nihkeetä vitsaa vastaan jokainen ei saa jättimegapussia mässyä. Pyytäkää faijalta lisää, jos ei riitä.5. Panosta vitsaan. Se risu pitää koristella kunnolla. Hikipajameiningin pitää näkyä. Vessapaperi, sämpyläpussin sulkimet ja jesari ei käy.

6. Älä ole Elsa. Pukeutukaa nyt herran tähden kunnolla, teemana on noidat, velhot ja trullit ei tädit, prinsessat tai Salama McQueen. Hameet, viitat, essut, hatut, huivit, pisamat, luudat, pannut - myös kissan asu käy. Perinteet, eiks jeh?

7. Yksityiskohdat kuntoon. Palkat kerätään punottuun paju- tai pärekoriin, kahvipannuun tai mustaan nahkalaukkuun, ei Alepan muovariin. Ei oo mun ongelma, jos ei mahdu. Käykää himassa tyhjennyksellä.

8. Opettele se loru. "Öö.. pirjon varvon öö tuoreeks hirveks eiku..." Se on lyhyempi kuin uskontunnustus, että kyllä sen oppii jos motivaatio on kohdillaan.

9. Houkutuslintujen käytön ehdot. Söpöjen pikkulasten käyttö itse virpomiseen teinien värjötellessä nurkan takana on sallittua vain jos kaikki saavat sosiaalisesti oikeudenmukaisen siivun tuloista.10. Asiakas on aina oikeassa. Oikeastihan se menis niin että palkka haetaan vasta viikon päästä, että kandee olla ihan iloinen aina, jos jengi ei leiki kuollutta kolkuttaessa. Fist bump!

Onko ok? Nimi alle, tulppa irti paatista ja päkyt omaan koriin!

Ps. Jos et allekirjoita sopparia, saat virpomispalkaksi 100 grammaa parsakaalia ja nelipolvisen trokeen. Kjäh.


22 kommenttia:

 1. Tää oli niiin hyvä :D Muutamalle kohdalle räkätin ääneen, mm. "Älä ole Elsa ". Virpomisonnea skideille ja mukavaa pääsiäisen odotusta koko perheelle!toivottaa Mymmy-Mymmeli

  VastaaPoista
 2. Peukutan!
  Ihan loistavaa tekstiä ja auttoi valmistautumaan tulevaan sunnuntaihin. Juuri tänään seisoin karkkihyllyn pupu-muna-valikoiman edessä sormi suussa ja kävin mielessäni läpi minkälaisia noitakokelaita tänä vuonna kohtaankaan oveni takana:) ja löydänkö varmasti jokaiseen makuun sopivia palkkanameja.

  -pahanami-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelkään pahoin että tämän manifestin jälkeen saan syödä itse kaikki noitien karkit. :D

   Poista
 3. Tää oli hyvä! Löytyykö sulta vastaavaa rätinkiä halloweenistä? Sen kanssa tuntuu olevan epäselvyyttä oikeasta päivästikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaha, täytyykin ottaa työn alle! :) Halloweenistä olen kirjoittanut vain sen kuinka kyseinen juhla on laiskan mutsin toiveuni.

   Poista
 4. Aivan huippu! Allekirjoitan "asiakkaana". Ja naulaan nää teesit ulko-oveen kuin Luther aikanaan Wittenbergissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän olisikin hyvä arvioida siinä ovella trullien presenssi ja pyytää tulemaan takaisin kun epäkohdat on korjattu! ;)

   Poista
 5. Ihan paras!! ������ja niin totta joka kohta!

  Anni

  VastaaPoista
 6. Itse en ole halunnut lasten pukeutuvan noidiksi, koska historiallisesti noidat ovat pääsiäisenä tuoneet huonoa onnea (ikään kuin kiroavat). Vaikka noitana virpominen katsotaankin olevan nykyisin lähinnä viihdettä, puen silti lapset mieluummin pääsiäispupuiksi. Joten täällä ollaan Elsoja, ei noitia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku pääsiäisaiheinen asuhan onkin ihan jees! Kuten juuri pupu tai kissa. Mutta Elsat ja Spidermanit voi säästää muihin (naamiais)kekkereihin.

   Poista
  2. Jep, ei mitään noitia, kiitos.

   Btw, jos kirjoitat Hell...halloweenistä niin tämä: Menkää vain ok-taloihin, joiden pihakoristeet viittaa siihen, että siellä vietetään ko. juhlaa (rivi/kerrostaloissa ovikoristeet). En todellakaan kiitä kauniisti, jos ventovieraat lapset tunkee ovelle kepposella uhkaillen, koska en tykkää siitä juhlasta pätkääkään.

   Poista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhelin sotkee... Mutta siis niin totta! Meillä palkkaluokka määräytyy loitsun/toivotuksen osaamisen, oksan ja rekvisiitan mukaan. Sori siitä. Ulkoiluhousut, vitsattomuus ja jätesäkit (?!) on niin nähty. Erityisesti vitsojen puuttuminen on hämmentänyt. :/

   Poista
  2. Puhelin sotkee... Mutta siis niin totta! Meillä palkkaluokka määräytyy loitsun/toivotuksen osaamisen, oksan ja rekvisiitan mukaan. Sori siitä. Ulkoiluhousut, vitsattomuus ja jätesäkit (?!) on niin nähty. Erityisesti vitsojen puuttuminen on hämmentänyt. :/

   Poista
 8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 9. Hyvät pointit joo! Mutta lapsilla on sitten tietysti omat meininkinsä, taisivat teidänkin lapset kulkea kuuden porukassa ja yksi risu vaan saatiin. Mutta tosi hienot asut oli kaikilla, kyllä siitäkin ilosta ja ylipäänsä osallistumisesta voi antaa kaikille namia :)

  VastaaPoista
 10. Muuten osuvaa, mutta eri mieltä tuosta pukeutumisesta. Nykyinen parikymmenvuotinen virpomisperinne on niin iloinen sekamelska Pohjamaan trulliperinnettä, karjalaista virpomista ja keväistä Halloweenia, että minusta mikä vaan naamiaispuku on jees. "Aidot virpojat" kiertävät läheisten luona toivottamassa tavllisissa vaatteissa siunausta ja hakevat namut pääsiäisenä. Pohjanmaan trullit pukeutuvat noidiksi ja uhkailevat pahalla, jos ei herkuilla lepytetä.

  VastaaPoista
 11. Todellakin! Mä kiersin tänä vuonna ensimmäistä kertaa lasten henkisenä tukena tuttujen ovilla ja jokainen ihmetteli "ai sinäkin haluat antaa vitsan" katsoen varovasti minuun, kun pienempikin ojensi oksaa. Jos haluaa palkan, niin pitää antaa myös se vitsa (vielä kun olisi pokkaa vetää yhtä ehdottomana tämä muillekin kuin omille lapsille). En myöskään ala loruttelemaan lorua pikkunoitieni puolesta, vaikka mukana pitikin kulkea.

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...