28.2.2018

Miten nenäkannua ei käytetä

(Julkaistu alunperin keväällä 2016)

Tämä alkukevät on ollut minun osaltani kohtuullisen heikko.Ensin kolmen viikon keuhkoputkentulehdus, joka vei äänen ja päättyi yskänkohtauksesta murtuneeseen kylkiluuhun. Tämän päälle napsahti nyt toista viikkoa kestävä lentokonenuha.

Olenkin joutunut turvautumaan vanhaan ystävääni nenäkannuun. Nenäkannun käyttö on helppoa, paitsi silloin kun se on vaikeaa.

Moni tietää, miten nenäkannua käytetään, mutta moni ei tiedä, miten nenäkannua ei pidä käyttää. Siksi ajattelinkin jakaa nämä hyvät ohjeet kaikille, jotka mahdollisesti aikovat nenäkannuun tutustua.

1. Tee itse suolaliuos
Havainnoitse, että kaapissasi ei ole hienoa merisuolaa. Käytä siis karkeaa merisuolaa, koska sitä samaa tavaraahan se nyt on. Niistä nenästäsi liukenemattomia suolarakeita.

2. Osta apteekista kätevää valmista suolaliuosta
Sekoita pullo epähuomiossa samanannäköiseen haavahuuhteeseen. Kaada tätä desinfiointiainetta ärtyneille limakalvoille ja tunne kuinka naamasi räjähtää. Hajuaisti lähtee viikoksi, mutta kokemuksen voi ottaa ilon kautta: pahin ongelmasi ei ole enää tukkoinen nenä! Ja kyllä varmasti nuhaviruksetkin saivat elämänsä yllätyksen.

3. Huuhtele aamuin illoin
Nenäkannua suositellaan käytettäväksi aamuin illoin - oli aamu kulta-aikaasi tai ei. Iltavirkun henkilön ruuhkavuosiaamuihin tämä sopii kuin ruosteinen rautanaula jalkapohjaan. Kaada siis kannun sisältö suoraan korvaasi, kun kätesi toimii selkääsi nopeammin. Vaihtoehtoisesti voit koordinaatiofilosofisessa epähuomiossa kallistaa kannua liikaa, jolloin suolavesi valuu naamallesi.

4. Käytä nenäkannua puhuessasi
Jos yrität huudella kuopukselle syömisneuvoja samaan aikaan kun lorotat vettä sieraimesta toiseen, saat huuhdeltua lämpimällä suolavedellä myös keuhkot. Just what the doctor ordered! Samalla saat lapsille demonstroitua, että nenäsuihke on myös ihan hyvä vaihtoehto eikä nenäkannun käytöstä tule kiistaa.

5. Käytä nenäkannua villasukissa
Flunssaisena on mukava pitää jalat lämpiminä. Liukkaalla wc:n laattalattialla tämä saattaa aiheuttaa välittömän spagaatin juuri kun pitäisi pitää käsi vakaana, ja taas on suolavettä silmässä. Muista siis liukuesteet!

Ps. Yksi huono puoli tässä on. Ihan hirveästi ei voi enää nauraa sille, kun puoliso hieroi naamaansa kosteusvoiteen sijaan trombosolia.


15 kommenttia:

 1. Aamun parhaat naurut! Kiitos siitä, ei, en aijo edes kokeilla nenäkannua...

  VastaaPoista
 2. hahahahah ihan mahtavaa :D
  ps. ai siinä pitää käyttää hienoa merisuolaa :O ite laitan aina karkeaa koska "samaa tavaraahan se on" xD Lusikoin jonkin aikaa että liukenee ja loput jää kannun pohjalle kun en ihan kaikkea vettä käytä sieltä. Ehkä seuraavaksi varmuuden vuoksi laitan hienoa xD

  VastaaPoista
 3. Nenäkannu on paras mutta pitää olla tarkkana kuin porkkana. Monesti olen miettinyt kunnon pulloharjan tunkemista poskionteloon, mutta en ole uskaltanut. Desinfiointi kuulostaa tehokkaalta... :) Toivottavasti vointi on jo parempi.

  VastaaPoista
 4. Naurua! Kaikki kohdat ensimmäistä lukuunottamatta testattu. Miten se voikin mennä metsään niin monessa vaiheessa.
  Marja

  VastaaPoista
 5. Maldon-suola liukenee hetkessä.

  VastaaPoista
 6. Oi voi ei. Nenäkannu on tuttu, mutta itse saan nesteet aina nieluun. Eihän tälle voi olla nauramatta :) Tosin pieni tissiposki ei kauheasti arvostanut naurusta tyrskivää äitiä. - M

  VastaaPoista
 7. ^Pitää keskittyä hengittämään kokoajan suun kautta, silloin ei voi mennä nieluun. Ja toki pää tarpeeksi vinossa, ei noin niinkuin tuossa ihanassa mainoskuvassa :D

  VastaaPoista
 8. Muistan myös niistäneeni noita suolakiteitä jälkikäteen. Itsellä nenäkannun helpotus oli kuitenkin niin hetkellinen, että jossain vaiheessa luovuin siitä.

  Toisaalta. Tästä tuli jostain syystä mieleen, että joskus paaston yhteydessä toteuttamani omatoiminen suolihuuhtelu oli puolestaan yllättävän positiivinen kokemus. Sitä ei tosin tehty suolaliuoksella.

  VastaaPoista
 9. Ilman sarvia ja hampaita (ja haavahuuhdetta) - miten voi olla noin vaikeaa käyttää nenäkannua? :D Edes minä, kaiken tupeloinnin kruunattu kuningatar, en pystyisi tuohon. :D Ihana. <3

  VastaaPoista
 10. A-p-u-a! Mä olinkin harkinnut nenäkannun hankintaa, mutta taidan harkita uudelleen... :D

  VastaaPoista
 11. Kiitos aamun parhaista nauruista... olkoonkin että tää bronkiitti potilas täällä miltei tukehtui siihen nauruunsa...

  VastaaPoista
 12. Keramiikan opettajani aina sanoo, että "moka on lahja". (:
  Jätettäköön hänen nimensä tässä mainitsematta.

  VastaaPoista
 13. Aamukahvi näppäimistöllä, kiitos. =)

  Jouduin kerran töissä kertomaan, että silmät punottaa, koska laitoin ensin hevoslinimenttiä reiteen (JA pesin kädet hyvin!!) jonka jälkeen levitin silmänympärysvoidetta, ja nyt silmämunat on vähän viileät... joten mokailu on hyvästä.

  VastaaPoista
 14. Eehehhehhee :D :D Mahtavuutta.

  VastaaPoista
 15. "Mokasi" kuulostivat ihan siltä,miten ehkä kävisi jos puolisoni keksisi yksin kokeilla kannua, hän kun ei juuri perusta ohjeiden lukemiselle... Itse olen saanut suuren helpotuksen nenäkannusta tänä keväänä, sekä A että B influenssan läpikäyneenä. Poskionteloni välttyivät antibioottikuurilta tämän muovikimpaleen ansiosta! Mutta rehellisyyden nimissä käytin myös ihan tavallista limakalvojen turvotusta alentavaa suihketta apuna. Mutta kannun avun huomasin heti ensi käyttökerralla. Vaikka olin minäkin hieman epäileväinen... mutta en enää.

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...