17.2.2016

Paha yskä

Tiedoksi kaikille hengitystietulehduksista kärsiville. Kylkiluunsa voi todella murtaa yskimällä.Kolmen viikon yskä oli jo menossa ohi kun sain perjantai-iltana kunnon yskänpuuskan. Heräsin lauantaiaamuna karmivaan kylkikipuun. En voinut hengittää syvään, en aivastaa, yskähtää tai nauraa. Tikari kyljessä ei helpottanut edes kipulääkkeillä.

Jos pistävä kipu olisi ollut vasemmalla puolella, olisin lähtenyt lanssilla sairaalaan sydänkohtausepäilyn takia. Koska kipu oli oikealla, olin yhtä varma että kuolen, mutta en vain tiennyt mihin.

Eilen sitten työterveyslääkäri tutki tilanteen ja totesi, että kuudennessa kylkiluussa on ilmeisesti yskimisen aiheuttama hiusmurtuma. Murtuma muuttuu kivuttomaksi noin kuukaudessa, luutuu ennalleen kahdessa.

Hieno ajoitus, sillä loma alkaa huomenna. En voi nostella mitään painavaa, vetää matkalaukkuja tai kantaa lapsia, koska en saa rasittaa rintakehää yhtään tai hengästyä. Mikä sääli.

Koska aloitin kesäloman murtuneella varpaalla, Koti-insinööri on treenannut tätä. Onneksi kirja ja viinilasi pysyvät tälläkin kertaa kädessä.

14 kommenttia:

 1. Auts, näin voi todella käydä! Lepoa ja ehkä hiukka vielä päälle lepoa. Toivottavasti paranee pian. (Pst. Sydämen hapenpuutteesta johtuva kipu säteilee, voi tuntua oikeallakin puolella, leukaperissä, hartioissa, närästysmäisenä, epämääräisenä. Ammattivika, anteeksi lisäys :)) S

  VastaaPoista
 2. Joo, näin voi tosiaan käydä... lepoa ja viiniä ja lepoa...

  VastaaPoista
 3. Tuttu juttu vuoden takaa - keuhkokuumeen loppuhuipennus! Tosiaan ei voi tehdä mitään, kuin vaan hiljaa ryhdikkäänä hengitellä. Olen muuten alkanut ottaa yskänlääkettä yskään ;)

  - Elma -

  VastaaPoista
 4. Saman kokeneena voin sanoa, että kyllä lähti yskä äkkiä, kun ei vain voinut enää yskiä. Samalla meni suolisto sellaiseen jumitilaan, että huhhuh, siitä panacodburanacocktailista. Paranemisia!
  P.S. Lääkäri veti jesaria kylkeen oikean rinnan alle (en usko, että siitä oli oikeasti mitään apua...) ja voi jeesus sitä oli hauska irrotella sitten kuukauden päästä, kun se oli ehtinyt syöpyä ihoon kiinni.

  VastaaPoista
 5. Oi mikä ajoitus... Mun mies päätti aikoinaan aloittaa uuden urheiluharrastuksen just ennen joulua ja ensimmäisissä harkoissa mursi sormensa, eikä tietenkään voinut osallistua joulusiivouksiin tms. Kieltämättä silloin epäilin jonkinlaista salaliittoa ;) Pikaista paranemista sulle ja ihanaa lomaa!!!

  VastaaPoista
 6. Kivuttomaksi noin kuukaudessa? Jestas sentään. Paranemisia, lepoa ja sievästi viiniä siis! Mukavaa lomaa kurjuudesta huolimatta : )

  -Hanna

  VastaaPoista
 7. Ja mä kun luulin että yskimällä voi vaan pissiä housuunsa ja raskaana ollessa vielä laatata päälle. Tähän omakohtaiseen kokemussarjaan liittyy se, että mies on joka kerta siivonnut jäljet <3

  VastaaPoista
 8. Näköjään kaikki on mahdollista. Kiva lisä kaiken muun päälle... Pikaisia paranemisia!

  VastaaPoista
 9. Ja aivastamalla voi saada välilevytyrän.

  VastaaPoista
 10. Been there! Mahtavaa, kun ei voinut hengittää syvään, nukkua vaakatasossa tai yskiä enää yhtään enempää ilman jumalatonta tuskaa. Mikään lääke ei auttanut, eikä kylkiluuta paljoa kipsailla tms. Ainoa, mikä yhtään jeesasi oli juopottelu. :D

  Voimia siis sinne! I feel you!

  VastaaPoista
 11. Sikainfluenssan jälkitautina keuhkoputkentulehdus ja ensimmäisellä yskäisyllä sama juttu! Kiva oli viikko pitää ihan julmettua yskää... Menin lääkäriin tosin vasta kuukauden kärsittyäni enkä saanut minkäänlaista ohjeistusta välttää mitään. 3 kk oli kipeä ja muistan käyneeni jumppatunneillakin, kun olin niin kyllästynyt pitkittyneeseen kipuun :D

  Tsemppiä! Kyllä se lopulta helpottaa!

  VastaaPoista
 12. Auts. Mulla ei yskää, mutta tässä kolmisen viikkoa sitten luulin, että kylkiluu olisi murtunut. Jalkatreenistä ;) Jep. Selvisi ettei ollut, vaan kyljestä joku lihas oli revähtänyt, se vaan oli ensin niin kipeä ettei oikein tiennyt mikä oli kipeä. Tosin kun luen kirjoituksesi, niin kivun kuvaamisestasi päätellen omani olikin lievempi. Kipeä silti kun hengittäessä sattui. Toiseltakin puolelta meni, tämä tosin ilmeni yksi päivä töissä kun tuolissa istuin ja hengitin syvään ja "kliks" kipu oli sitten toisellakin puolella ja sinne tuli oikein mustelma. Että kaikkea sitä, pitää vissiin jalkaprässiä varten vanhan hankkia se tuki mitä ennen käytin maastavedossa keskivartalolle :D

  VastaaPoista
 13. Minusta on tullut yliherkkä kaikille läheisten oireille.Vanhn poikani meni kovan vatsakivun vuoksi päivystykseen lauantai-iltana ja joutui Meikkuun.Epäilynä umppari,mikä sit olikin.Tähän aamuun asti pelkäsin vaikka mitä,et puhkeaa ja tulee vatsakalvon tulehdus ym.Kun operaatio lopulta tehtiin tänä aamuna en vieläkään voi olla rauhassa ennen kuin hän on kotona.Tämä on esimerkki ylireagoinnista,mutta kun on kyseessä oma lapsi ja takana ne kokemukset,mitä mulla on ,niin----Mut oikeesti...yskikää,hoidelkaa nuhaa,lepäilkää ja nauttikaa se lasillinen,tai parikin viiniä.Läheisyys parantaa.

  VastaaPoista
 14. Kyllähän se on mahdollista, itse mursin kylkiluuni putoamalla riippukeinusta, voi että se oli kipeä, mutta paranihan se ajan kanssa. Olen muuten sun blogissa eka kertaa ja liityin lukijaksikin. Ois niin kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...