14.2.2016

Kirjavinkki vessasanojen ystäville

Käväisin juttusilla kustantajan luona (kyllä, kaikenlaista olisi kehitteillä kun vain aika riittäisi) ja sain matkaani muutaman lastenkirjan. Yksi näistä osoittautui täydelliseksi hitiksi.Kaikille vessasanojen ja muiden ällöpuheiden ystäville on nimittäin olemassa tietokirja. Ällökirjassa vastataan mm. kysymyksiin kuinka paljon räkää ihminen nielee vuosittain, ketkä ovat eläinkunnan parhaat piereskelijät ja käyttävätkö jotkut ihmiset pissaa suuvetenä.

Ällökirjassa on tieteellisen tarkasti selitetty eritteiden maailma: mitä pissa, kakka, pieru ja yrjö ovat. Myös hiki ja räkä tulee käsiteltyä. Ja ei, en todellakaan tiennyt kaikkea. Näin noroaikana oli kiinnostavaa kuulla, miksi laatan seassa on aina "porkkanoita".


Informaatiosisällön lisäksi kirja toimii kasvatuksellisena tukijalkana kaikille pieruhuumorin ystävien vanhemmille.

1. Koska kirja on täynnä pelkkiä vessasanoja, niistä saa yliannostuksen. Kuvat ovat hauskoja mutta ällöjä. Hihitys lakkaa aika pian.

2. Koska eritteet selitetään pieteetillä ja luvan kanssa, niistä katoaa mystiikka. Tällöin ehkä jonkun nelivuotiaan mielestä niiden hokeminen muuttuu tavallaan merkityksettömäksi.Tämä kirja ei tietenkään poista sitä iloa, mikä perheenjäsenen spontaanista pierusta syntyy, mutta jos tämä nyt hiukan vähentäisi intoa sulkeutua vaatekaappiin puhumaan pissajuttuja.

Ps. Skidi a-h-m-i oman tuliaisensa, Narnia-sarjan Velhon ja leijonan. "Älä puhu mulle nyt, täs on jännä kohta!" Tiedän!

Ps. 2. Itselleni nappasin lomalukemiseksi Carl-Johan Vallgrenin Varjopojan. Marklundin viimeisin oli niin huono, että tarvitsin äkkiä uskonvahvistusta ruotsalaiseen dekkariin.


7 kommenttia:

 1. Katselin tuota ennen joulua, mutta kun en oikein osannut päättää, että olisiko se bensaa liekkeihin vai päinvastoin, niin jäi vielä hyllyyn. Vessahuumori on kukoistanut jo sen verran monta vuotta, että ei se tuosta kirjasta ehkä sittenkään enää pahemmaksi voisi mennä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sen bensavaarahan siinä on. Mutta meillä tuntui ainakin laimentavan intoa. ;)

   Poista
 2. No kerro nyt, miksi oksennuksessa on 'porkkanaa'? Jäi vaivaamaan.

  VastaaPoista
 3. Ja nyt aivan asian vierestä...joko Espoo on päättänyt subjektiivisen päivähoito-oikeuden rajaamisesta? Eikö päätös pitäisi olla jo tehty? Kysyn, sillä olet ainoa "kontaktini" valtuustoon. Kiitos :)

  VastaaPoista
 4. No juuri päätettiin säilyttää subjektiivinen päivähoito-oikeus yhden äänen erolla - kirjoitan tästä vielä! Mutta kyllä kämmenet hieman hikosivat!

  VastaaPoista
 5. Kirjat, ihana aihe. Mutta tuo vessakirja saa varmaan jäädä kaupan hyllyyn, löytäkööt lapset sen itse kirjastosta :)

  Mua alkoi kiinnostamaan tuo sun kirjaidea. Aiotko paljastaa mitään? :) Itseä kiinnostaa kirjoittaminen, olisiko sulla suositella suomalaisia nettisivuja, joissa voi käydä inspiroitumassa ja oppimassa? Enkuksi löytyy vaikka mitä, mutta suomalaiset kirjailijablogit kuihtuvat kasaan.

  Oletko muuten kuullut Marko Kittin Jesper Jinx-sarjasta? Löysin sen kun haeskelin juuri näitä kirja/kirjailijasivuja. Suomalainen kirjailija, joka kirjoittaa enkunkielistä lastenkirjasarjaa. Ostin jo ensimmäisen kirjan lapsille (itselleni). Kuulemma suomalaisia kustantamoja ei kiinnosta suomentaminen, vaikka Jesper Jinx-sarjaa on käänntty jo aika monelle kielelle.

  Hajanaisia ajatuksia, mutta kirjoitus-aiheiset postaukset kiinnostaa!

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...