14.1.2016

Joukkoistettu gaalakolttu

Huomenna olisi taas pippalot. Osallistun jo kolmannen kerran Venla-kekkereihin.Koska en omista juhlamekkoja, joudun aina vähän improvisoimaan.

Ensimmäisellä kerralla kurkkasin vaatekaappiini pari tuntia ennen juhlaa. Ja luonnollisesti jouduin telkkariin halvassa trikoomekossa. Toisella kerralla meni paremmin: lainasin mekon Nudgesta.

Nyt sitten kokeilin joukkoistamisen voimaa. Esitinkin Facebookissa kysymyksen, olisiko kellään ystävälläni lainata kivaa punkunkestävää cocktailmekkoa. Sain mekkovyöryn!

Naisilla on toinen toistaan upeampia mekkoja kaapit täynnä, lyhyttä ja pitkää, pitsiä ja modernia. Kaikkia sateenkaaren värejä, paljetteja, vintagea. Harva meistä tarvitsee juhlamekkoa useamman kerran vuodessa, joten suurimman osan aikaa ne vain nököttävät kaapissa.

Tuli heti idea. Miettikää, jos olisi sovellus, johon voisi laittaa omien juhlamekkojensa kuvat ja mitat. Gaalan alla voisi kurkata sopivan kokoisen, lähellä asuvan kaverin digitaaliseen juhlamekkokaappiin. Sama systeemi tietysti sopii myös koruihin ja asusteisiin. Tällainenhan on pakko olla jo?

Anyway, mekkovyörystä seurasi valinnan vaikeus, joten pidin kersojen kanssa asusulkeiset. Kommentointi oli raakaa.

"Äiti, toi on niin lyhyt että sä et pääse tolla sisälle."

Tästä ihanasta Kirjokankaan vintage-univormusta ei kukaan keksinyt pahaa sanottavaa.
Paitsi Snadi, joka kysyi, miksi tässä on ruokalappu.
Tämä etuhelminauhalla koristeltu mekko istui kuin hanska. "Äiti sä näytät liian lihaksikkaalta."

Tämä kokomustapaljettinen hihaton mekko, johon kuuluu samanlainen baskeri (!), oli kuulemma "liian hileinen".
"Äiti sä nolaat itsesi."

Täydellinen Audrey Hepburn -larppiasu. Pitäisi ehkä enemmän käyttää vyötä.

Koska ipanoiden mielipiteet ovat liian rehellisiä, kysyn teiltä. Laitanko Kirjokankaan vai helmikoltun? Käyn sitten sen jälkeen koru-, meikki- ja tukkakriisin kimppuun.

60 kommenttia:

 1. Helmikolttu! Tuolla kropalla e h d o t t o m a s t i. Oot upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hämmennyksen kanahäkki, kiitos!

   Poista
  2. Helmikolttu, ehdottomasti - koska todellakin oleat upea! Täysin komppaan Hilmaa :)

   Ja mahtava olisi tuo mekkosovellus - käytän itse mekkoa kerran 5 vuodessa, joten olisi ihan kiva, jos sitä ei tarvitsisi joka kerta ostaa (sillä se viiden vuoden takainen ei tasan kuitenkaan enää sovi...).

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Eiks ketään häiritse hihattomissa ALLIT?? Olen päässyt jalkatraumasta mutta käsivarret on vielä työstön alla.

   Poista
  2. Ei sulla ole mitään alleja! Tai jos on, ei tasan häiritse kun ei niitä huomaa muun upeuden alta kukaan. Ja siis voithan sä halutessasi improvisoida tohon jonkun huivin tai boleron... Joo ja on varmasti sooo last season jonkun mielestä koko huivihomma, mä en ole muodin viimeisimmistä tuulista ollut kartalla ikinä.

   Ja mun valinta olis siis juurikin helmimekko, tässä on jotenkin oikeampi fiilis, kepeämpi. Äh, en osaa selittää, mutta sopii sulle paremmin.

   Poista
 3. Vau! toi helmi on helmi. Mutta toisaalta toi vika kuva jossa on tuo vyö näyttää kans törkeen hyvältä - siis ainakin toi osa mikä näkyy :)

  Hyvät bileet tulee!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä olis niskaistuvuusongelma, voitko kuvitella. Vyöt osuu vähän arkaan paikkaan koska niitä varten pitäis olla a) VYÖtärö ja b) persus. Molemmat lähteny kävelee sillee väärällä tavalla tässä mutsiutumisen myötä. :P Mutta mekko on kyllä ubee.

   Poista
 4. Helmet tai toi vika!

  VastaaPoista
 5. Se eka, ei mitään mustaa! Sit jos on vähän lyhyt niin ihan pikimustat sukkikset niin mitään ei vilahtele. Sitä paitsi mitkä ihmeen karjalan männyt?? Helmimekkokuvan perusteella sullahan on ihan säihkysääret!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai jos on pakko olla musta niin sitten paljettimekko! Itse olen haaveillut jostain superpaljettihameesta...

   Poista
  2. Olen kyllä väreistä samaa mieltä, monipuolisemmin pitäisi käyttää palettia. Tässä tapauksessa musta on kauhean kätsä väri sen läikytysriskin takia. ;)

   Ps. On ne männyt, kuva on turhan imarteleva!

   Poista
 6. Helmi, tiätty. Koska lihaksikkuus on hyvä juttu ja säärtäkin voi näyttää.

  VastaaPoista
 7. Helmimekko, ehdottomasti. Ei todellakaan mitään sellaista, joka sopisi sukulaisten kahvikesteillekin. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, olet ihan oikeassa! Mulla on taipumusta alipukeutumiseen koska olen niin epägaala-ihminen. :)

   Poista
 8. Äänestän myös helmikolttua, on gaalamaisempi kun se upea Kirjokangas. Mä kuvittelen ratkaisevani alliongelman raahaamalla mukana aina jotain huivia hihattomien mekkojen kaverina. Jos sulta ei löydy, tuu hakemaan täältä, asun Kelohongantiellä (ihan tämän Fortumin laitoksen vieressä). Vois löytyä jotain kääsveskojakin, jos semmoisia uupuu.

  VastaaPoista
 9. Helmimekko, ehdottomasti. En näe alleja, vaan upean nelikymppisen! Häikäisevää gaalailtaa!

  Hanna

  VastaaPoista
 10. Mitkä allit? Sulla mitään alleja ole...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne aika pahat, on vaikea löytää paitoja jotka ei kinnaa hihoista. Grrr.

   Poista
 11. Helmimekko ehdottomasti! Jos allit mietityttää niin joku huivi kaveriksi.

  VastaaPoista
 12. Ja helmen kanssa bolero jos siltä tuntuu (huivi ei pysy paikoillaan, on hankala)

  VastaaPoista
 13. Helmi, ehdottomasti!

  VastaaPoista
 14. Helmimekko on juhlavampi, joten ääni sille. Kirjokangas tosiaan sitten vaikka sukujuhliin ;)

  VastaaPoista
 15. Helmimekossa ja korkkareilla näytät lihaksikkaalta hyvällä tavalla ja sääret on upeat! Mutta ymmärrän säärikompleksin, äitini kutsui siskoni ja minun pohkeita keihäänheittäjien pohkeiksi ja muistan sen selvästi edelleen 20 vuotta myöhemmin. Pitkään meni ennen kuin ajattelin, että pohkeeni ovatkin ihan kivat. Marde

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun frendi sanoi mulle yläasteella että miten sun pohkeet voi olla yhtä paksut kun sun reidet. :D No ei ole enää, reidet ovat kirineet.

   Poista
 16. No niin, tiedät jo varmaan mitä minäkin vastaan eli helmimekko! Todella kaunis ja yksinkertaisen tyylikäs ja gaalaan mielestä parempi vaihtoehto. Sen kaveriksi sopii hyvin bolero, jos sellaista kaipaat.

  Yksityishenkilöiden mekko/asustelainaamolle olisi kyllä tarvetta! Joihinkin viritelmiin olen netissä törmännyt.

  VastaaPoista
 17. Höpöhöpö alleille etkä varmasti laita mitään huivia! Hihattomassa menemään vaan! Se huivi on kömpelö, ei pysy päällä, näyttää mummolta ja takuuvarmasti näyttää kaikille että "tässä on tyyppi, joka yrittää piilottaa allinsa". EI huiville, kyllä helmimekolle!

  VastaaPoista
 18. Onko tämä kompakysymys? Helmikolttu tietysti. Mitkä allit?

  VastaaPoista
 19. Sitä mä vaan että olet muistaakseni kritisoinut monesti jalkojesi paksuutta. Ööh, miten niin paksut pohkeet??!! Ei kyl oo. Helmimekon ottaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa ajttelin, todella kiinteät ja sopusuhtaiset pohkeet!

   Poista
 20. Ihana toi "liian lihaksikas" :D

  Mäkin äänestän helmikolttua, näyttää oikein hyvältä.

  VastaaPoista
 21. Helmimekko! Mutta jotenkin toi Kirjokangas kuviona voisi sopia sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän ostaa ton kirjokankaan omakseni, koska se oli niiiin hyvä. :)

   Poista
 22. Mulla ei muuten ole yhtään juhlamekkoa tällä hetkellä. Juhlien tullessa hyökkään kavereideni vaatekaapeille, ratsaan ne läpi ja valkkaan parhaimman ;)

  VastaaPoista
 23. Kirjo. Ilman huivia/jakkua käsivartesi ihsn oiekasti näyttävät isoilta helmikoltussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teinkin hämmentävän vastamuuvin: laitoin pitkät mustat hanskat! :)

   Poista
 24. Helmi on helmi. Ja miksi ihmeessä naisen käsivarret ei sais näyttää lihaksikkaalta? Itselläni on urheiluharrastuksen vuoksi hartiat kuin ladon ovet, mutta silti käytän juhlissa ja työhöni liittyvissä edustustilaisuuksissa täysin hihattomia iltapukuja ja mekkoja - ja todellakin ilman mitään mummohuiveja! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta lihaksikkaat käsivarret on hienot, kersat tarkoitti ennemminkin lihaisia... Mä en oikein osaa pitää niitä huiveja. On jatkuvasti sellainen olo että se on liian alhaalla tai ylhäällä. ja miten kättelet ketään?

   Poista
 25. Helmikolttu ehdottomasti! Aivan mielettömän upea. Mullakin olisi kaappi täynnä kolttuja lainattavaksi, taas tuli pukilta uusi. Tämä mekkojoukkoistaminen on huikea idea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Valinnanvara laajenee huomattavasti kun käy kavereiden kaapeilla. :)

   Poista
 26. Audreylle olis tullu ääni vaan kun ei istu ni minkäs teet :-). Toiseks kirjo, kaipais omaan silmään hieman jotain blingblingiä. Paljetista paha sanoa ku ei nää oikee mittää. Helmessä alaosa oikein jees, vyötäröstä ylöspäin ei oikeen toimi, eikä se vaikuttas johtuvan käsivarsista vaan siitä helmikuviosta ja mallista. Ehkä ihonvärisillä sukkahousuilla vois olla tasapainosempi kokonaisuus, en tiedä? Ylin näyttää äkkiseltään ihan kauheelta mummopaidalta mut ehkä kuvakulma vaan hämää. Ehkä näissä kaikissa kuvakulma ja valo hämää ja se helmikin toimii oikeasti paremmin :-D. No, täsä mun kaks senttiä, ei varmaan paljon iloa mut annoinpa kuitennii. Ja menitpä missä vaatteessa tahansa, sä näytät hyvältä silti :-).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, taitaa olla jo gaala alkamassa :-D. T: MaijaMyöhänen eli edellinen kommentoija

   Poista
  2. Hyvä analyysi! Sain muuten kovasti kehuja mekosta että ehkä vaan kuvaajakin oli huono. :D

   Poista
 27. Helmikolttu tietysti!

  Ja niille jotka täällä katkerasti kommentoivat toisten käsien paksuutta ja kokoa niin pyllistäkää itsellenne. Mitä väliä minkäkokoiset kädet kellään on, jos nauttii omasta kehosta, rakastaa itseään ja on menossa juhliin.

  nimimerkki.party

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan! Miten meidät onkaan opetettu uskomaan, että vain tietyntyyppiset käsivarret, jalat, vyötärö jne. olisivat ok, ja kaikkia muita muuodostelmia pitäisi jotenkin hävetä, peitellä... saatikka arvostella. Tuohon ei kenenkään tulisi ryhtyä. Juhlakoltut vaan päälle ja menoksi, ei siinä ehdi kukaan alleja miettiä tai tuijotella, kun on kivempaakin tekemistä!

   Poista
  2. Enkä nyt tarkoittanut että sinun kuvissasi olisi ollut alleja vaan ihan yleisellä tasolla kehotan ihan kaikkia olemaan sinut itsensä kanssa. :)

   Poista
  3. Mua ei oikeastaan haittaa jos joku huomaa että mulla on paksut käsivarret. Onhan ne. Tiedän sen itsekin mutta lähden siitä että saan työstää asiaa parhaaksi katsomallani tavalla. Joskus se tarkoittaa lyhythihaisten pitämistä. ;)

   Poista
 28. Mielestäni alin Hepburn on paras ja helmiedustamekko toiseksi paras. Todella tyylikkäitä mekkoja molemmat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten ihania mekkoja jengi piilotteleekaan kaapeissaan!

   Poista
 29. Tanskassa televisiossa juuri lomalla kerrottiin sovelluksesta, jonka avulla kuka tahansa voi vuokrata mekkoaan kenelle tahansa. Mekon kuva ja tiedot sovellukseen, ja siitä sitten. Että eiköhän se ole tulossa meillekin päin, ellei ole jo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, hyvät ideat tunnistaa siitä että joku on tehnyt sen jo. :)

   Poista
 30. Heips, kerro nyt ihmeessä, mihin mekkoon loppujen lopuksi päädyit? Kun en sattunut bongaamaan sua tv-lähetyksestä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Goddamned, instafeedini tuossa oikealla ei ole päivittynyt. Sieltä olisi näkynyt että helmimekko oli voittaja. :)

   Poista
 31. Oletko Vressistä kuullut? Sovellus ja mitat erinomainen huomio, mutta idea muuten jo hyödynnetty. :)

  VastaaPoista
 32. Oletko Vressistä kuullut? Sovellus ja mitat erinomainen huomio, mutta idea muuten jo hyödynnetty. :)

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...