18.11.2015

Wanted: Hovihankkija

Olen vähän pohtinut uutta ruuhkavuosipalvelua.

Asensin nämä verhot ihan itse. Kuten huomaatte tarranauha on täysin riittävä ratkaisu.

Kun viime yönä hiki päässä selasin verkkokirppareita ja etsiskelin Snadille koon 110 talvihaalaria (koska nyt sitä ei voi enää lykätä), tuli sellainen olo, että tässä voisi olla jotain kaksisuuntaisuutta.

To do -listani, jota sain kesällä jo hyvin lyhennettyä, on taas räjähtänyt käsiin. Lapset kasvavat, tavaroita hajoaa ja tarpeet muuttuvat, joten koko ajan tulee uusia tehtäviä. Osa asioista on sellaisia, joita ei kannata ruveta tekemään itse. Lisäksi takaraivossani on koko ostoslista. Tavaroita on kohtuullisen helppo myydä mutta hitokseen vaikea ostaa. Minä en ehdi pyöriä kauppakeskuksissa, kirppareilla tai verkkokaupoissa.

Tarpeita on ainakin kolmenlaisia.

Olisi hankintoja. Osa on ihan puhtaasti ostoksia kuten koon 34 talvikumpparit ja itselleni sateenkestävät kuorihousut. Lisäksi kersat onnistuivat hajottamaan kattolampusta kuvun, joten olohuoneen ilme on nyt industrial-henkinen. Jonkun pitäisi etsiä uusi.

Tässä näette valkolakatulle keittiötasolle kesäloman aikana kuolleen kurkun ja avokadon viimeiset leposijat.
Voisi olla hionnan paikka.

Sitten on haastavampia prosesseja, joita pitäisi vähän miettiä. Mikä neuvoksi, kun ruokapöydän tuolien huput ovat reilussa 10 vuodessa kuluneet puhki eikä niitä enää valmisteta (viime keväänä tietenkin vielä valmistettiin)? Pitäisikö teettää? Mitä se maksaa? Mahtuisiko jonkun toisen mallin huppu? Vai mitä helkkaria teen?

Sitten olisi myös palveluksia. Kuka asentaisi talvirenkaat fillariin? Keittiön työtaso pitäisi hioa, koska tapahtui pieni lomaäksidentti. Kuka ehtisi käydä hakemassa kuoriketta ja levittää sen marjapuskien juurelle? Lisäksi tarvitaan joku pieni aita ahnaita citypuppeja varten. Ja Snadin uusi parvisänky pitäisi koota ja kiinnittää seinään.

Olen ihan varma, että on niitä, jotka käyvät muutenkin kirppareilla ja niitä, jotka osaisivat vaihtaa ne renkaat ihan tuosta noin vain. Miten nämä kaksi ihmisryhmää saisi kohtaamaan?

Jos olisi joku jeesauspalveluiden Über (mahdollisesti sovelluksena), johon voisi kirjata tarpeita ja sitten sieltä voisi kuka tahansa poimia juttuja toteutettavaksi ja ratkaistavaksi. Provikka ja reittaus vielä ongelman ratkaisijalle.

Painitteko te tällaisten ongelmien kanssa? Onko teillä joku hovihankkijadiili naapurin kanssa? Kummalla puolella sovellusta olisitte?

Ja jos joku nyt nyysii tämän idean, pitchaa sen Slushissa ja saa miljardirahoituksen, niin tietäkää että en ole katkera. Haluan vain sen sovelluksen puhelimeeni mahdollisimman pian.

32 kommenttia:

 1. Kätevintä olisi tietenkin että näistä voisi ihan vaan maksaa rahaa, mutta harmillisesti 24% alv sekä muut sivukulut tekevät kuluttajapalveluista varsin tyyriitä. Tästä johtuen monia palveluita joita kaipaisi ei yksikertaisesti vaan kenenkään kannata myydä. Pyörän sentään saa renkaidenvaihtoon mihin tahansa pyörähuoltoon, mutta kyllähän siinäkin pääsee kelvolliselle tuntipalkalle jos tekee itse.

  Kurkku pöydässä on kyllä aika hieno. Jätätte vaikka joululomaksi viereen ananaksen ja pari banaania?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Provikkasysteemillä tätä ajattelin. Pyörän huollattaminen on itse asiassa aika vaivalloinen juttu - onneksi duunissa kävi syksyllä mobiili pyörähuoltamo Bikefix, joka teki pienen syyshuollon duunipäivän aikana. Todella hyvä!

   Poista
 2. Tässä ole hyvä: http://treamer.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kappas! Ja vielä testikäytössä pk-seudulla! Tätähän on pakko kokeilla.

   Poista
 3. Mä hankin aikanaan miehen, joka poisti kyllä kaikki "katsasta auto-vaihda renkaat-poraa reikä" ongelmat. Lähinnä kaipaisin hovihankintaa vaatekaapin puolelle. Ois mahtavaa jos joku shoppailisi mun puolesta mulle tosi skarpin ja vähän persoonallisen tyylin.
  Mut jos on kiire niin miksi et vain osta aikaa ja tilaa merkin x verkkokaupasta haalaria? Ei sitä pakko oo käytettynä ostaa.
  Kevään varalle voin pihahommien osalta vinkata että jos ei ehdi perennoista poistaa kuolleita lehtiä niin juhannukseen mennessä ne peittyy kyllä. Marjapuskat pärjää kyllä ilman kuorikettakin. Miksi muuten ylipäätään laitat sitä? Ei siellä alla rikkaruohot muutenkaan pahemmin kasva.
  tekemisen määrä on kyl vakio. Ei muutu elämä valmiimmaksi vaikka miten tekisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei meillä reiän poraamiset ole ongelma (ne mä hoidan kyllä) mutta näihin sisustusongelmiin ja puutarhatöihin ei tartu kukaan. Ja todellakin on pakko ostaa käytettynä kaikki minkä voi. :D

   Poista
 4. Täällä Jenkeissä toimii taskrabbit-palvelu, jonka puoleen voi kääntyä moisissa ongelmissa! En oo selannut kauhean tarkkaan mitä kaikkea sieltä voi pyytää, mutta veikkaisin että seksipalveluja lukuunottamatta about mitä vaan. Meitä jeesasi kaapinkokonen sotaveteraani pickupillaan viemään Ikeasta sängyn ja pari muuta isoa huonekalua kotiin :D ja oli vielä tosi mukava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas hauskaa! Toivottavasti toi Treamer olisi samantyyppinen.

   Poista
 5. eikös tuo aikapankki ole jonkinmoinen ratkaisu? (vai joutuuko siinä itsekin tekemään jotain; siinä tapauksessa täytyy hankkia vaimo /kotirouva ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en tiedä tuosta aikapankista juur mitään? Ja ongelma on kyllä se että en ihan hirveästi ehdi itse ketään jeesaamaan. :/

   Poista
 6. Löytyisikö tuolta apua www.nappinaapuri.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin nappinaapuria ajattelin ehdottaa. Sai muuten rahaa sieltä slushistakin!

   Poista
 7. käytä aina samaa verkkokauppaa, niin ei kauaa nokka tuhise tilaamisessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin käytän aina samoja verkkokauppoja (Huutis ja Tori) ja motivoihan se deadline tietysti. ;)

   Poista
 8. Nappinaapuria olisin minäkin ehdottanut, mutta omakohtaista kokemusta ei palvelusta (vielä) ole. Ja jos on Ikean penkit, niin ootko bemz.comista katsonut? Heillä on vanhemmatkin mallit tarjolla ja kankaita mistä valita. Loistava kauppa. Mutta joo, oon just itsekin miettinyt kuka meillä ehtii porata peilin seinään jne. Onneksi hississä on peili, niin voi jotain korjauksia tehdä ennen ulosmenoa :D - Henna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo Iksun tuolit, vaan sellanen Bo Conceptin klassikkomalli. Tosin varmaan jotkut Iksun huput sopisi.

   Poista
 9. Täällä olisi yksi joka on jo pitkään miettinyt lasten vaatteiden personal shopperiksi ryhtymistä. Taitoa ja motivaatiota löytyisi, mutta olen ymmärtänyt, etteivät ihmiset sittenkään olisi välttämättä valmiita maksamaan siitä, että joku hankkisi lapselle esim. koko talvisesongin garderoopin. (Toivoisin saavani eriäviä mielipiteitä tähän uskomukseeni :) )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiinnostavaa! Minkälaista hinnoittelumallia olit ajatellut? Tässä olisi varmaan olennaista saada monesta pienestä purosta se raha mikä voisi tarkoittaa esim sitä että sulla on "toimeksiantoja" monelta eri perheeltä ja yhdellä kirppiskierroksella saat monta ostosta tehtyä.

   Poista
 10. Tuo kurkku ja avokado, reps :D onneks hiominen on helppoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, mua nauratti, Koti-insinööriä itketti. :D Mutta hiominen helppoa? Siitähän lähtee törkeä pöly.

   Poista
  2. Haluamatta kuulostaa ihan kamalan pessimistiseltä totean silti, että varautukaa siihen, ettei toi ihan pienellä hiomisella lähde... Näyttäisi imeytyneen niin syvälle, että saattaa olla levyn vaihto edessä, jos sen haluaa täysin tahrattomaksi.

   Poista
  3. Tarkoitin hiomisen helppoudella lähinnä sitä, että hiottava alue on pieni. Muuton yhteydessä hioin useamman neliön keittiön puutasoja... Pölyistähän se on joo. Tosin on sellaisiakin hiomakoneita, jotka imaisee osan pölystä säiliöön. Ei tietenkään tee hiomisesta pölytöntä, mutta vähentää pölyn määrää edes vähän.

   Poista

 11. http://www.dooxe.fi/. On kokeiltu ja toimii ainakin pikkurempan yhteydessä. Rakennetettu lipasto ja myöhemmin vaihdettu sen väriä, kiristetty ja liimailtu tuoleja ym.mukavaa. Tarkkana tietty urakoitsijan valinnassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänhän mä itse asiassa tiedänkin! Meillä on isompiin remppoihin yksi tuttu firma mutta löytyisköhän täältä se sängyn kokoaja.

   Poista
 12. "Tavaroita on kohtuullisen helppo myydä mutta hitokseen vaikea ostaa." Oma kokemukseni tästä on täysin toisin päin. Kyllä mä shoppailen, mutta kuka hoitaisi hyväkuntoiset vanhat kamat jonnekin myyntiin mun puolesta? Siihen menee niin paljon aikaa, etten jaksa, mutta en silti pysty laittamaan uudenveroisia juttuja roskiinkaan enkä malttaisi ihan ilmaiseksi lahjottaakaan (paitsi vuosikausia myöhemmin). Onko siis jotain paikkaa jonne voi viedä koko läjän vanhoja vaatteita, harrastusvälineitä ym. ja saada niistä jonkun könttäsumman, ja joka sitten hoitaa eteenpäin myynnin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotkut kirpputorit ottavat myyntitilille artikkeleita. Esim. Espoon Tapiolassa Toinen Kierros. Kerää iso kasa tavaroita yhteen, vie sinne, he hinnoittelelvat ja laittavat esille, myyvät, tilittävät tuoton pankkitilillesi (tuolla em. paikassa puolet tuotosta miinus palvelun hinta) ja lopuksi toimittavat myymättä jääneet edelleen kierrätykseen.

   - Niina

   Poista
  2. Tän mä jo ratkaisin! Mulla on kersojen kamppeille hovimyyjä ja jutun lopussa on vinkkejä muistakin. Suosittelen lämpimästi!

   Poista
 13. Voi että nää sun jutut on ihania kaikkien täydellisten vaatteiden ompelijanparatiisi ja kodin sisustaminen joukossa. Itse koen jokseenkin yhteyttä kanssasi, vaikka eläin kotiäitinäin suht pienellä paikkakunnalla. Viivyttää ostosten tekoa.. ärsyttää olla jatkuvaan uusimaa lasten vaatetusta. He sitten kulkevatkin vähän muodista jäljessä (kuten äitikin). Ei oo uusimpia kuoseja vaatteissa, ja lasten kuteita ei ole äiti ommellut. Verhot on vähän niin ja näin.. Moni muukin paikka rempallaan.. no sitten joskus. Pääasia, että itse on elämän kanssa sinut ja voi pyytää ystäviä kylään pienen sekasotkuunkin. (Sori, jos tuli kirjoitusvirheitä.. Tämän vempeleen ennakoiva tekstinsyöttökin on mitä on..)

  VastaaPoista
 14. Pitchaa Slushissa?? ..tha fuck? :D

  VastaaPoista
 15. Puuppolan talkkari, www.puuppolantalkkari.fi. Tekee kaikkea tietokoneasennuksista huonekalujen kokoamiseen ja isompaan remonttiin. Ja on vielä mukavakin. Lämmin suositus!

  VastaaPoista
 16. Hei, mä pyrin nyt kohtaamaan sun kanssa kommenttiboksissa ;). Hae Niittykummun Fidalta liila yksivärinen talvihaalari kokoa 110 hintaan 15€. Arvoin ja arvoin sitä itse ja jätin tänään sinne.

  VastaaPoista
 17. Kun mä nyt sanon, että yleensä en painiskele tällaisten ongelmien kanssa, niin huomenna varmaan tapahtuu joku grande katastroof ja paini alkaa. Otan riskin.

  Ahkera aviomies, mukava lastemme mummo ja iso marketti ovat olleet pelastukseni. "Iso marketti" ei tarkoita pelkästään yhtä ainoaa isoa kauppaa, josta saa kaiken, vaan asennetta, että mahdollisimman paljon ostetaan samasta paikasta vaikka se maksaisi hieman enemmän kuin aletavaroiden haaliminen pitkin kaupunkia: Kun mahdollisimman monessa asiassa menee sieltä missä aita on kaatunut, jaksaa joskus tilanteen vaatiessa nähdä hieman vaivaakin (about kerran vuodessa :D ).

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...