18.10.2015

Miten se syysloma meni?

Olen helvetin hyvä yhdessä asiassa: suurissa suunnitelmissa.

Mittari näytti sumussakin yhtätoista. Kyllähän sinne pulahti.

Erityisesti olen erikoistunut grandiööseihin lomasuunnitelmiin. Syysloma! Ehdimme pidennetyssä viikonlopussa mainiosti kiertää maailman soutuveneellä yhdistettynä päiväretkeen kuuhun ja takaisin.

Kun siis taannoin pohdin, että minne kaikkialle lähtisimme syyslomalla, en ollenkaan ottanut huomioon ajankohtaa.

Tämä koululaisten syysloma on nimittäin todella vittumaiseen aikaan työssäkäyvän vanhemman kannalta. Media-alalla kaikki tuotannot ovat täysillä päällä (sekä työntekijänä että yrittäjänä) eikä päällimmäisin tunne mielessä ole lomamoodi. Käytännön järjestelyt ovat aamuyön tuntien hommaa. Sitten havaitsemme, että loma alkaa huomenna ja suunnitelmat ovat edelleen levällään.

Joten. Päädyimme sopeuttamaan suunnitelmat henkisiin voimavarantoihin sopiviksi: mökkireissu, josta tehdään päiväretki Kurjenrahkan kansallispuistoon. (Kyllä, uhkasin itkuraivareilla, jos emme tee MITÄÄN.)

Ja toimihan se. Ei saaristo ikinä petä.

Puutarhassa oli marjasatoa.

Värit luonnossa olivat tajunnanräjäyttäviä.


Lokakuu tarjosi parastaan.


Kurjenrahkan kansallispuistosta saimme hienon maistiaisen. Kuvaan ei saanut mukaan tuoksua.

Perhe eteni pitkospuilla marisematta. Kylle me sinne tunturiin vielä päästään.

Järvi oli kuin kahvia.
Lisäksi tiedän mitä pyydän joulupukilta: kameran, jossa on zoomi.
Tuo valkoinen roska kuvassa ei ole verkonmerkki vaan joutsen.
Miten teillä meni?

8 kommenttia:

 1. Meillä syysloma on vasta aluillaan. Huomenna pitäisi viedä lapset isovanhemmille ja yöllä kuopuksen kurkku kipeytyi. Suunnitelmat joko onnistuvat tai eivät.

  VastaaPoista
 2. Hei kiva kun laitoit jotain. Ehdin jo miettiä mitä lopulta valitsitte tekemiseksi.
  Kuvat oli kauniita ja paikka takuulla ihana. Ehkä seuraavalla pitkällä viikonlopulla jotain muuta, Suomessa on ihan etelässäkin vaikka mitä nähtävää ja koettavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis mullehan tuli ihan hirveä kotimaanmatkailuhimo niistä vinkeistä! Ja sinne Repovedelle mennään seuraavaksi - ja tsekataan kaikki Etelä-Suomen kohteet. Ja katsotaan sitten josko ens syksynä Vuokattiin. :)

   Poista
 3. Meidän syysloma tuntui liian pitkältä, ainakin äidin mielestä. Pian 4v.tyttö otti lomasta ja äidistä kaiken irti: mielettömiä itkupotkuraivareita mm.pukeutumisesta. Arkena tällaiseen vaan ei ole mahdollisuutta eikä hoitopaikassa kehtaa kiukuta.
  No, elokuviin sentään päästiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Argh, niin raivostuttavaa kun tulee tollasia regressiovaiheita. Meillä on nyt menossa joku vollotetaan joka asiasta -vaihe. Todella jees. Ja tästä intoutuneena tulee myös postaus aiheesta...

   Poista
 4. No mut hyvinhän se sit meni, pienin askelin kohti erämaavaellusta. :) Me ei tehty viikon lomalla kummempaa, pidettiin leffailtoja, ulkoiltiin, kierreltiin kirppiksiä yms. Nyt viikon päästä lähdetään vielä Gran canarian lämpöön. Josta aasinsiltaa pitkin kyselenkin, että jäikö mitään ravintoloita (hyvässä tai pahassa) mieleen? Mennään sinne Puerto Ricoon, mutta auto on alla.
  Tällä lomalla kenties seikkailut jää vähemmälle, kun nuorin matkalainen alle 3 kk, vois vaikka koittaa syödä sittem paremmin. Muille lapsillekin haluaisin syöttää muutakin kuin ranuja.

  Sylvia

  VastaaPoista
 5. Piti pari kertaa tavata, että missä kävitte. Tuo kurjenrahka on nimittäin lapsuudenkodin vieressä ja siellä on tullut vietettyä kesäleirejä, illanistujaisia, kesäpäiviä viilenemässä järvessä, luokkaretkiä, partiopäiviä ... Ja kaikkiin näihin on olennaisesti kuulunut uiminen siinä kahvin värisessä suojärvessä (sielläpäin ei ole hirveästi vaihtoehtoja). Järvestä tulee välillä itsekin ylös ruskeana, sillä turve ( tai mikä lie) jää kiinni ihokarvoihin.

  Kuulostaa vaan niin hauskalta, että ko paikka on tosiaan myös oikea kansallispuisto, jossa käy ihmisiä joskus kauempaakin, ja päästä jonkun blogiin asti :)

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...