Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

5.7.2015

Kuukuppi nurin

Kun terveyskyselyissä tiedustellaan, syönkö mitään lääkkeitä säännöllisesti niin pitäisi oikeastaan vastata, että syön. Kerran kuussa menee muutama nappi kipuun.


Jonkun tilaston mukaan 90% naisista kärsii kuukautiskivuista. Minulla oireet ja kivut vaihtelevat - ja tuntuvat pahenevan iän myötä. Yleensä olen turvoksissa, sattuu sekä vatsaan että selkään, enkä saa unta. Olen myös hemmetin äreä pari päivää ennen kierron alkua. Tiedän, että voisi olla huonomminkin. Joillekin eivät käsikauppalääkkeet auta.

Tämä Hesarin juttu kuukautisten hyödyttömyydestä olikin tavallaan kiinnostava. Jutussa eräs lääkäri toteaa, että säännölliset menkat ovat lähinnä modernin naisen vitsaus sillä ennen muinoin naiset olivat aina paksuna tai imettivät -- sen lisäksi että kuolivat paljon nuorempina. Lisäksi joka kuukausi iskevä rasite, josta ei ilmeisesti ole terveyshyötyjä, on täysin turha naiselle, joka ei halua enää raskaaksi.

Varmasti näin. Miksi en sitten hoida asiaa pois päiväjärjestyksestä?

Ongelma on status quoon kajoaminen. En uskalla. Vaihtoehdot ovat aika radikaaleja. Kohdunpoisto ja säännöllinen hormonien käyttö ovat isoja asioita.

Tiedän monen vuoden kokemuksella, mitä ehkäisypillerit tekevät pääni sisällä. Siihen en lähde (en kertakaikkiaan voi lähteä) enää ikinä - vaikka kuinka korostetaan ehkäisypillereiden hyötyjen ylittävän haitat. Vaikka hormonikierukka vaikuttaa paikallisesti, en ole vakuuttunut.

Otan siis mieluummin kuukautisten aiheuttaman rasitteen, vaikka olen sata ja lapsiluku on tapissa. Ainakin siihen asti jos elämä hankaloituu vielä lisää tai lääketiede keksii jotain muuta helpotusta. Jospa vaikka se tieto, että naisten ja miesten kipuaistimus syntyy eri tavalla johtaisi tehokkaampaan kivunlievitykseen naisille.

Ja voiton puolella toki ollaan. Oletan, että tämä paska loppuu 10 vuoden sisään.

46 kommenttia:

  1. Anonyymi