2.6.2015

Aikuiset Kööpenhaminassa

Hääpäiväreissu heitetty! Kööpenhamina teki taas terää.

Kastelletin alue on niin täydellinen osoitteettomaan kävelemiseen.
Nämä Orangerietin leivät! Perunaa, savujuustoa, friteerattua sipulia. Tämä meininki tarvitaan Suomeenkin.
Yksi olennainen asia lomassa on muiden tekemä aamiainen.
Pöydissä oli aina kynttilät, burgermestasta michelin-raflaan.
Kööpenhaminassa on pakko käydä Torvhallerneissa kahvilla ja kakkupalalla.
Tällä kertaa hotelli valittiin Nyhavnin puolelta. Superkiva alue.
Miljoona pyörää. Tässä esimerkkiä liityntäpysäköintiin.
Pakollinen pit stop Hay House.

Kävelimme jalat kipeiksi Kastelletin alueella, istuimme ulkona smörrebrödillä ja joimme proseccoa. Kerrankin sai puhuttua lauseita loppuun, kinattua politiikasta ja ylipäätään käsiteltyä muitakin aiheita kuin päiväkotikassin sisältöä. Luonnehtisin luksukseksi.

Huomasin jo pari vuotta sitten, että Kööpenhamina sopii parisuhdelomailuun erinomaisesti. Kahden lapsen hoitoaika on rajattu, joten nopea lento on olennainen. Makaronilaatikkoa arkena mättävät vanhemmat arvostavat monipuolista kahvila- ja ravintolatarjontaa. Käveltävän kokoinen kaupunki tarjoaa myös jaloille töitä.

Ehkä kaupunkiloma ylipäätään on luonteeltaan aikuisten vaihtoehto: urbaani ympäristö pakottaa aktiivisuuteen kun altaassa lilluminen ei ole vaihtoehto.

Aurinkoisessa puistossa istuskellessa tuli mieleen, että voisihan tänne tulla lastenkin kanssa. Vai voisiko?

En ole käynyt kertaakaan lasten kanssa kaupunkilomalla. Kaupungeissa on yleensä vain aikuisten tekemistä: kauppoja, nähtävyyksiä, kulinaristisia nautintoja. Meidän perheessä lapsia kiinnostaa näistä vaihtoehdoista 0/3. Sen kerran kun lähdemme koko konkkaronkka reissuun en todellakaan aio kuunnella kitinää siitä, että ei ole mitään tekemistä.

Kertokaapa, missä kaupungeissa olette lomailleet lasten kanssa ja mitä olette tehneet? Jos sitä kokeilisi jotain kaupunkia nelihenkisenä perheenä.

32 kommenttia:

 1. Berliinissä oltiin mutta lapset oli 1 ja 2, eli kaikki liikkuva kiinnosti. Siellä on kuitenkin Zoo, joka oli Korkeasaarea parempi siinä, että eläimet oli hyvin näkyvillä. Melkein pelotti, että tuleeko norsu laidan yli. Jopa yksivuotias bongasi elukat. Eläinten oloista en sitten tiedä. ..

  Berliini on myös niin iso, että melkein mitä vaan löytää ja lentoaika lyhyt. Ja ne Imbissien dönerit...slurps

  VastaaPoista
 2. Bangkok x 2, Singapore x 2, Tokio, New York, Tukholma ja Tallinna lukuisia kertoja, Reykjavik, Pariisi... Me harrastamme kaupunkilomailua! Kaukokohteissa tärkeää on uima-altaallinen hotelli, jossa vietetään välipäiviä. Mutta meidän lapset ovat jo hyvin oppineet että välillä katsotaan aikuisten asioita, välillä lasten. Kaupungilla kuljeskelu tauotetaan ruokailuilla ja etsitään puistoja ja leikkipuistoja sopivissa väleissä. Museoista katsotaan vain pieni osa ja nähtävyyksistä valitaan koko perheelle sopivia juttuja. Kyllä kaupunkilomailu toimii lasten kanssakin oikein hyvin!

  VastaaPoista
 3. Lontoo, Berliini ja Tukholma toimivat ainakin hyvin lapsiperheillä. Eka kaupunkiloma tehtiin 10 kk kanssa ja siitä eteenpäin reissuja on ollut pari vuodessa. Yleensä tehdään päivärunko sellaiseksi, että aamuissa on lapselle kiinnostavaa ohjelmaa ja iltapäivällä lapsi alistetaan vanhempien kiinnostuksenkohteille. Tosin me kyllä sujuvasti koko perheen voimin viihdytään museoissa, kahviloissa ja shoppailemassa.

  VastaaPoista
 4. Silloin kun lapset olivat pieniä, kävimme joka kesä kahden päivän ja yhden yön matkalla HELSINGISSÄ. Hieno kaupunki lomailuun lasten kanssa :) Sitten laajennettiin reviiriä Tukholmaan. Sielläkin oli vaikka mitä lapsille sopivaa. Meidän lapset olivat kyllä sellaisia kummajaisia, että tykkäsivät kauheasti museoista.

  VastaaPoista
 5. Lontoossa on vaikka kuinka paljon lapsia kiinnostavia kohteita ja on kaikenkaikkiaan lapsiystävällinen kaupunki. Ja kyllä meillä ipanat viihtyivät Pariisissakin vaikka onkin huomattavasti enemmän aikuisten kaupunki..

  VastaaPoista
 6. Lontoo ja Budapest. Pienikin (3-4 v) lapsi jaksaa hyvin, kun välillä poikkeaa leikkipuistoissa ja ottaa loman siltä kannalta että kaikkea ei tarvitse nähdä. Ja meillä ainakin hop on/hop off bussit toimi oikein mainiosti (näkee kaupunkia suht helpolla).

  VastaaPoista
 7. Lontoo ja Pariisi! Molemmissa ollaan ystävällisiä lapsille ja kaduilla lapsia väistetään ihan kuten aikuisiakin, päinvastoin kuin Suomessa. Molemmissa on niin tolkuttomasti tekemistä lasten kanssa, etten viitsi tässä luetella. Senkun googlaa "London/Paris with kids". Ja Pariisissa kun saa hyvää ruokaa missä tahansa ja huolehtivat myös siitä että lapsi tykkää annoksestaan.

  VastaaPoista
 8. Viime kesänä käytiin Kööpenhaminassa lasten kanssa - majoituttiin kyllä siellä jossain lähiössä, että tultiin paikallisjunalla keskustaan. Käytiin risteilyllä, maauimalassa ja akvaariossa. Hirveesti ei kaupungilla pyöritty, mutta tekemistä siis oli kyllä. :)

  VastaaPoista
 9. Köpis on meidän kotikaupunki ja tämä toimii kyllä lastenkin kanssa tosi hyvin matkakohteena. Mm koska julkinen liikenne on hyvä, laatikkopyöriäkin saanee vuokrattua, ja on helppo kävelläkin. Paljon hyviä leikkipuistoja ja tavallisia puistoja, jees eläintarha ja monissa museoissa on lapsille kiinnostavaa tekemistä. Myös esim Louisianassa, joka on kaupungin ulkopuolella ja siis ihana paikka aikuisellekin, on lapsille krea-huone ja ulkotilat/puutarha on mukava. Carlsbergin entisellä alueella on myös huippu kiipeilyrata jossa se matalimmalla oleva rata on jo kolmivuotiaasta lähtien.

  Meillä on kaksoset ja muista kaupungeista kokemusta Budapestista (lapset silloin 5kk), Washington DC'stä (lapset 1v), Seoulista (lapset 1,5), Melbournesta (lapset 3v) ja Bangkokista (lapset 3v). Budapest oli kaksosrattailla vähän hardcore kun siellä ei ollut oikeen hissejä, esim metroon. Washington ok koska käveltävissä + hyvä metro, ja siellä on niitä mielenkiintoisia ja ilmaisia museoita (tosin meidän kersat oli vielä silloin niin pieniä ettei joku air-Space museo oikeen kiinnostanut), Seoul oli vähän haastava raastaa niitä rattaita ympäriinsä mutta ravintoloihin oli helppo ottaa lapset mukaan. Melbourne oli aivan huippu, todella lapsiystävällinen kaupunki, ja ravintoissa melkein aina lapsille jotain syötävää. Bangkok oli ihan hanurista, lähinnä liikenteen ja puuttuvien jalkakäytävien takia, onneksi oli sentään uima-allas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä starttaa aamuseiskalta kone Kööpenhaminaan, mukana lapset 5v. ja melkein 3v. ja jos Anonyymi satut vielä lukemaan tätä, niin kerrotko vähän lisää tosta Carlsbergin alueen kiipeilyradasta? Mistä löydän lisää infoa? Kuulostaa juuri oikealta paikalta meidän reissuun.

   Suunnitelmissa on eläintarha, Tivoli, lasten taideworkshop, sirkuskoulu, muutama leikkipuisto ja linnojen ihmettelyä. Ruokapaikkoja tutkin jo etukäteen (onneksi meillä lapsetkin arvostaa syömistä) ja aiotaan vuokrata fillarit pariksi päiväksi ja kierrellä niillä. Voin kertoa viikonlopun jälkeen kannattiko perheloma köpiksessä :)

   Poista
  2. www.klatreskoven.dk :)
   Pasteurvej 8-10. Sivut taitaa olla vain tanskaksi mutta siellä on kuvia... Näyttää olevan auki vain la ja su 10-19 näin ennen koulujen kesälomien alkua (täällä koulut jatkuu kesäkuun loppuun).
   Mukavaa reissua!

   Poista
 10. Köpiksessähän on lasten kanssa huippu: siellä on Tivoli! Tarvitseeko muuta?? ;) Oltiin 3v ja 5v kanssa viime kesänä. Eläintarha oli kiva ja merenneito-patsaan nurkilla oli kiva kirmailla linnan pihoilla!

  VastaaPoista
 11. Muun muassa Brysseli! Ollaan oltu monta kertaa 0-8v lasten kanssa. Museoita, leikkipuistoja, muita puistoja, kahviloita, vohveleita, suklaata, ranskalaisia, markkinoita, paikallisia taloja, ruokakauppojen ihmeellisyyksiä, raitiovaunuajeluja ym. ja tietenkin se pissivä poika :) Unta ja ruokaa silloin, kun siltä tuntuu ja rentoa mieltä. Kyllä lapset on sopeutuneet ajatukseen, että lomaan mahtuu tekemistä sekä aikuiseen että lasten makuun. Brysseli on myös lopulta niin kompakti kaupunki, että lapsetkin jaksaa kävellen moneen paikkaan.

  VastaaPoista
 12. Köpiksessähän on tivoli ja legolandkin on ihan huudeilla.
  No joo. Itselläni ei ole lapsia, mutta ensimmäisen kerran ollaan taidettu olla ihan kaupunkilomalla, jos tukholmaa ei lasketa, Pariisissa kun olin 9 ja sisko 7, eli oltiin vähän isompia kuin teidän lapset, mutta kuitenkin. Eiffeltorni oli huikea, disneyland tietenkin ihan omaa luokkaansa, ja muitakin nähtävyyksiä kierrettiin innoissamme. Välillä piknik puistossa tms.

  Ja esim Tukholma Kolmårdenin tai gröna lundin, tai molempien, kautta. Ja junibacken. Ja laivamatkakin on elämys. ja esim piipahdus tallinnaan vaikka joulumarkkinoiden aikaan ja yö kylpylähotellissa ovat lapselle tosi jees.

  VastaaPoista
 13. Köpis ja Amsterdam toimii meillä parhaiten.kompakti koko, kävellen tai fillarilla(muksut kyytiin), museot, kahvilat, eläintarhat &tivolit. You name it. Toki ko.kaupungit ovat myös omat suosikit:)
  Kokemusta myös Barcelonasta,Milanosta, Pariisista ja Ateenasta, mutta ovat kokonsa puolesta jo sen verran isoja, ettei koko kaupunkia ehdi ottaa haltuun ja matkanteko on työläämpää.

  VastaaPoista
 14. Wien. Ihana ihana Wien (joka ei ole ollenkaan niin pömpöösi kuin mielikuva Sacher-tortusta etc.). Lapsiystävällinen paikka, jossa vietettiin ihanat 2,5 viikkoa kaksivuotiaan kanssa viime kesänä, nakero muistelee reissua edelleen lämmöllä (vanhempien Wien-rakkaus oli olemassa jo ennen tätä, Berliini on toinen rakkaus, mutta siellä ei olla vielä lapsen kanssa käyty...Wienin eduksi voi laskea kompaktimman kaupungin ja hiukan siistimmän boheemiuden verrattuna Berliiniin).

  VastaaPoista
 15. Me ollaan oltu muutamalla kaupunkireissulla, ja lapsi on tykännyt aina. Kunhan löytyy leikkipuisto...

  Lontoossa (sinne pätkä kaipaa vieläkin, koska Disney-kauppa, dinot ja karuselli)
  Kuala Lumpurissa (koska siellä yhdestä puistosta löytyi "maailman ison leikkipuisto")
  Wellingtonissa (oltiin pari päivää, lapsi viihtyi upeassa Te Puian museossa ja tykkäsi istua kahviloissa (!)
  Barcelona (useat leikkipuistot tekivät vaikutuksen)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lontoohan on ihana! Itselläni ei vielä lapsia ole, joten ihan omakohtaista kokemusta en voi jakaa, mutta British museumissa ja Luonnonhistoriallisessa museossa (Dinosaurukset ja myös paljon muuta jännä ja hienoa, esim. jalokiviä) näkee aina paljon ikionnellsia ala-asteikäisiä (näin suomalaisen näkökulmasta, paikaliset ala-asteikäisethän ovat nuorempia) ja nuorempiakin.

   Näiden paikkojen hyvä puoli on myös ilmainen sisäänpääsy, eli ei harmita niin kamalasti jos lapset eivät jostain syystä tykkääkään. Eikä lippuluukullakaan tarvitse jonottaa, kun lippuja ei kerran ole :).

   Poista
 16. Lontoo <3 Paljon näkemistä ja kokemista, joka sopii sekä lapsille että aikuisille. Ihan lähellä myös Legoland, sielläkin koettavaa kaikenikäisille.

  VastaaPoista
 17. Eka kaupunkireissu lapsen kanssa oli itse asiassa Kööpenhaminaan :) Menin 9-kuisen lapsen ja hänen kummitätinsä kanssa viikonloppua viettämään ja oli oikein mukavaa.

  Sittemmin kun kärryt eivät enää ole olleet vaihtoehto, kaupunkilomat ovat edelleen olleet ykkösenä. Säännöt ovat seuraavat:

  1) mieluiten majoitus, jossa keittiö (vaikka olisi aamiainenkin samassa paketissa)
  2) visiitit ystävien nurkkiin ovat parhaita, koska siellä voi olla kiireettä
  3) puistoissa ja leikkipaikoissa pysähtymiseen pitää aina varata aikaa, koska sinne ne kuitenkin haluavat.

  Noin muuten lasten kanssa voimme tehdä just sitä mitä tekisimme kaupungissa muutenkin: kävellä, matkustaa ratikalla, lorvia puistoissa, katsella linnoja tai kirkkoja, istua kahviloissa ja syödä ravintoloissa. Vähän vain hitaammin kuin ilman lapsia.

  Ohessa kuvadokumentaatio viime kesän kymmenen päivän reissulta: Määränpäät Pariisi, Karlsruhe ja Lyon. Matkassa tuolloin 3-ja 5v. Ihan huippu reissu, vaikka toki vähän rankempi kuin jos olisi istunut tiiviisti vain yhdessä paikassa!

  https://plouh.exposure.co/rail-de-france

  VastaaPoista
 18. Me ollaan käyty useilla kaupunkireissuilla nyt 3.5v lapsen kanssa. Parhaimmat kohteet ehdottomasti Lontoo, Reykjavík, Köpis ja Tukholma. Lontoossa on paljon puistoja (ja leikkipuistoja) sekä kivaa nähtävää mm. Chinatown, Kew Gardens ja jokilaiva. Reykjavíkissa paljon uimahalleja + lapsi saa kävellä joka paikkaan itse.

  Meillä periaatteena aina yksi nähtävyys/kohde/aktiviteetti päivän aikana, muuten mennään suhteellisen pitkälle lapsen ehdoilla eli energiaa pitää saada purkaa ja ruokaa pitää saada säännöllisin väliajoin, muuten menee huudoksi. Välillä erotaan kahdeksi porukaksi (esim. jos haluan lankakauppaan), yleensä mennään yhdessä. Eipä tuo nyt kovin paljoa poikkea kaksistaan matkustamisesta, ainoastaan iltakaljat juodaan kämpillä. Niin, ja yleensä asutaan huoneistohotellissa/asunnossa. Pari yötä menee hotellissa, pitempi aika ei (illalla hiljaisuus alkaa klo 8.30, aamulla bileet klo 6 + ruokaa pitää olla useammin kuin hotellissa on tarjolla).

  VastaaPoista
 19. Köpis on lasten kanssa ihan mahtava! Siellä on hurjan kivoja puistoja, joissa voi syödä piknikeväitä. Ja leikkipuistojakin on tosi monta kivaa, esimerkiksi keskustan ulkopuolella on hieno luontoleikkipuistokin, siellä kannattaa käydä pikkuisten kanssa. Löydettiin myös monta sympaattista kasvisravintolaa. Mennään uudestaankin, kunhan toinen muksu vähän vielä kasvaa.

  VastaaPoista
 20. Meillä matkakohteina kaupungeissa ovat aina puistot, ja lapset ovat pienestä pitäen tykänneet niitä. Kierretty on kasvitieteelliset, modernit puistot, japanilaiset puistot, lintupuistot, vesipuistot, rantapuistot, metsäpuistot ja jokunen leikkipuistokin siinä sivussa. Leikkipaikkaa ei kuitenkaan tarvita, jos puisto on muuten kiinnostava. Barcelona on erinomainen kaupunki lapsille ja aikuislle, kaikille löytyy kiinnostavaa tekemistä, hyvää ruokaa ja kaupunki on lapsiystävällinen. - Ullis

  VastaaPoista
 21. Me ollaan kaupunkilomailtu lasten (nyt 3 ja 7) kanssa useita kertoja, ja aina on sujunut aivan loistavasti.

  Ehkä paras tähän mennessä on ollut ihana Barcelona, josta löytyi jotain lapsi-spesifiä tekemistä viikon jokaiselle päivälle (huvipuisto, eläintarha, akvaario, hiekkaranta...), ja monet "aikuisten nähtävyyksistäkin" oli sellaisia, että lapsillakin on kivaa (Gaudin hullut talot, köysiradalla Miró-museoon, FC Barcelonan kotistadion jne.). Ja safka on aivan loistavaa lapsiperheille, koska tapas-paikoista löytyy aina jotain kääpiöille kelpaavaa mättöä, halvalla.

  Myös Berliini on ihan huippu; kämppä Prenzlauer Bergistä ja alueen lapsiperheiden kanssa hengaamaan upeissa leikkipuistoissa ja rennoissa brunssipaikoissa. Ja kaupungista löytyy rutkasti hauskaa tekemistä, kuten upea eläintarha, tv-torni, kirppareita joissa myydään DDR-henkisiä leluja jne.

  Kuten moni muu tässä ketjussa, me asutaan aina kämpässä tai vähintään huoneistohotellissa. Panostetaan yleensä hyviin lounaisiin, ja iltaisin vetäydytään majapaikkaan ja joko kokataan jotain simppeliä tai haetaan noutosafkaa. Uupuneet minituristit petiin ja itse viinilasin kanssa partsille lueskelemaan... Auttaa myös budjetinhallinnassa; kun ei tartte kustantaa kahta ravintola-ateriaa päivässä.

  Myös Pariisi ja Bryssel on kivoja. mutta ehkä vähän isompien lasten kanssa. Italiasta ei harmiksemme ole vielä keksitty sellaista kaupunkilomakohdetta, johon viitsisi mennä pienten lasten kanssa. Niin, ja todettava myös, että me ollaan aina kaupunkilomailtu keväällä tai syksyllä. Kesähelteellä 35 asteen paahteessa tulee suurkaupungissa kiukku niin lapsille kuin aikuisillekin...

  Todettava lopuksi, että meillä ollaan niin natseja, että molemmille on pienestä pitäen korostettu, että tässä perheessä on neljä tasavertaista jäsentä, joista lapsilla ja aikuisilla on osin erilaiset intressit. Loma on kaikille tärkeä, ja kohde valitaan niin, että sieltä löytyy jokaiselle jotain kivaa. Jokaiseen päivään mahtuu sekä lapsia että aikuisia kiinnostavaa tekemistä, eikä narina- tai murjotusoikeutta ole. Tarvittaessa lisätään jätskiporkkana tai jätskinmenetyskeppi. Toimii ;)

  VastaaPoista
 22. Genevessä 2 vuotiaan kanssa oli ihan rattoisaa. Kaupungin keskustassa on uimaranta/ulkokylpylä, pieni huvipuisto ja isommille vähän kauempana suuri hadronitörmäytin. Genevejärvellä kulkee paljon laivoja joiden kyydissä voi ihailla maisemia erilaisilla opastetulla kiertoajeluilla, tai käydä päiväretkellä vaikka Lausannessa. Leikkikalukaupat ovat suuria ja inspiroivat jälkikasvuakin shoppailuun. Entisen YK:n päämajan edustalla on suuri suihkulähdealue jossa voi kuumana päivänä juoksennella ja vilvoitella (uikkarit päälle!). Opastettu kierto päämajassa ei ollut lapselle ylivoimainen. Kasvitieteellisessä puutarhassa on kasvien lisäksi leikkikenttä ja hauska karuselli. Lähellä on patikkaintoisille ym. vuoristosta ja maisemista kiinnostuneille Alpit ja Mont Blanc.

  VastaaPoista
 23. Berliini ja Köpis testattu ja molempiin mennään uudestaan kun muksu kasvaa! Nyt vuoden. Kummassakin paikassa täyttyy se tärkein kriteeri: siellä rakastetaan lapsia. Voit mennä mihin vain lapsen kanssa ja missään ei katsota kieroon. Eli voi nauttia hyvästä ravintolaruuasta ja kukaan ei mulkoile vaikka lapsestakin lähtee vähän ääntä. Molemmissa paljon puistoja, helppo ja toimiva julkinen liikenne ja tekemistä (tivolia, eläintarhaa, jne). Köpis siistimpi, Berliini edullisempi, mutta molemmissa samaa mukavaa boheemia tunnelmaa!

  VastaaPoista
 24. Meillä on kolme lasta ja viime kesänä reilu viikko Kööpenhaminassa osoittautui loistavaksi vaihtoehdoksi. Vuokrasimme lapsiperheen kodin (Aibnb) viikoksi, ja vuokraan kuului perheen polkupyörät. Lapset istuivat riemuissaan laatikkopyörässä ja sinne sai pakattua perheen eväsrasioihin helposti uppoavaa evästä mukaan. Kolme linnunpoikasta laatikossa, kun sinne pudotti välillä ruokaa niin reissu eteni loistavasti. 9-vuotias myös pyöräili itse, kun homma on siinä kaupungissa niin hyvin suunniteltu. Shoppailun saa kaupunkilomalla melkolailla unohtaa, mutta kaupungin tutkiminen, rannat ja museot toimivat hyvin.

  VastaaPoista
 25. Berliini ihan ehdottomasti. Julkisilla liikkuminen on vaivatonta, ja kannattaa hankkia Berlin WelcomeCard, jolla saa suhata julkisilla niin paljon kuin sielu sietää. Alle 5-vuotiaat kulkee ilmatteeks, ja yhdellä ABC-vyöhykkeen lipanderilla saa kuskata mukana kolmea 7-14-vuotiasta. Nähtävyyksiä esim. eläintarha, Lego Discovery Center, AquaDom Sealife ja siellä erityisesti sylinterin muotoinen akvaario (mennään hissillä sylinterin keskellä ylös ja fisut pyörii ympärillä, edellisen kerran osuttiin vielä sopivasti ruokinta-aikaan). Ku'Dammin alkupäässä iso Lego-kauppa. Luonnontieteellinen museo, tekniikkamuseo, tv-torni... 5 päivän reissu ainakin meillä ehdottomasti minimi.

  Tiina

  VastaaPoista
 26. Lontoo! Isot puistot, prinsessa Dianan leikkikentällä viihdyttiin kauan. Lelukaupat: Disneystore ja Hamleys. Luonnohistoriallinen museo ja London tower. Kaksikerroksiset bussit.

  Rooma: Colosseum kiinnosti mukulaakin. Kivat puistot, mahdollisuus erilaisten pyörien vuokraamiseen (koko perhe saman "pyörän" kyydissä, polkuveneet. Ihan ok eläintarha. Ruoka on lasten mieleen: pastaa, pastaa ja pastaa :D Ja italialaiset suhtautuu lapsiin ihanasti.

  Kööpenhamina: Tivoli! Legokauppa. Sightseeing vesillä. Pyöreään torniin kiipeäminen (mikähän sen nimi oli?).

  Pariisi: Eiffeltorniin kiipeäminen oli lapsen (silloin 7 v.) mielestä parasta. Disneyland.

  VastaaPoista
 27. Amsterdam: vesibussiristeilyt, käveltävän kokoinen ja leikkipuistojakin löytyy. Rannikolle pääsee junalla kilometrien pituisille uimarannoille.
  Rooma: Colosseum kelpaa lapsillekin varsinkin jos pohjustettu ankaralla Asterixien lukemisella (hulluja nuo roomalaiset) ja kyllä lapsi viikon pizzalla ja pasta bolognesella viihtyy. Lisäksi tarjoilijat hulluttelevat joka ravintolassa pieniä viihdyttääkseen.
  Tukholma: Jo pelkkä pallomeri molempiin suuntiin on parasta ikinä, mutta kesällä/jouluna myös Gröna Lund ja vähän isommille myös Wasa laiva ovat yleensä kiinnostaneet.

  VastaaPoista
 28. Apua, minä taas en jaksa lastenkaan kanssa muita kuin ihania kaupunkeja. Tukholma, Tallinna, Istanbul, Kööpenhamina, Berliini, Lissabon, Upsala, Amsterdam... Kaupungilla kävely, puistot ja leikkipuistot tekevät urbaanin loman. Rantaelämä, torit. Bussit ja raitiovaunut. Museot. Kaupungit nimenomaan ovat paikkoja joissa on tekemistä (toisin kuin lomakohteissa) ja leikkipuistot vanhempineen kertovat todella hienosti paikallisesta kulttuurista. Iso suositus!

  VastaaPoista
 29. No Kööpenhaminassa olen lomaillut lapsen kanssa! Sieltähän löytyy asukaspuistoa, Amager Strand, eläintarha, ravintoloita, jäätelöbaareja...

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...