Tietoa mainostajalle ›

3.5.2015

Simaresepti kaipasi tuunausta

Sima! Se onnistui yli odotusten.


Pullot eivät räjähtäneet, poreita oli sopivasti ja rusinat nousivat aatoksi vaikka alkuun näytti huonolta. Ja kun makukin oli kohdillaan (anoppikin tykkäsi), kätevä emäntä -fiilikseni ei ihan heti laske. Lämmin kiitos siis neuvoista!

Jaan kaksi erityismainintaa.

Kiitos Rokkimammalle, joka huomautti, että sokeria ei tarvitse laittaa kuin puolet perusreseptin määrästä. Todellakin. Tällä vähennyksellä juomasta tuli aikuiseen makuun sopivaa! Tajusin vasta jälkikäteen, että perusreseptihän löytyy fariinisokeripussin kyljestä. On selvää, että sokerifirman ohjeessa ei makeutusaineissa säästellä.

Toinen kiitos tulee anonyymille inkiväärivinkistä: kun pulloihin pilkkoo tuoreen inkiväärin palasia (laitoin peukalonpään verran per pullo), makuun tulee mahtava raikas vivahde. Tämä on todennäköisesti myös aivan loistava nuhajuoma!Lopuksi vielä kiitos sille anonyymille, joka huomautti, että tällaista juomaahan voi tehdä muistakin rehuista. Ja koska maasta pukkaa kovaa vauhtia kevättä, raparperisima olkoon seuraava kokeilu. Ei se väärin ole, jos mutsi tuoksuu pullan sijaan simalta!

Ja onpahan teoria hallussa jos muutan joskus eteläiseen Ranskaan viininviljelijäksi. Kili kili!

6 kommenttia:

 1. Meidän äiti teki raparperisimaa kesäisin kun olin kakara, ja se oli niiiiin hyvää, paras kesäjuoma.
  Tässä mahlaa kerätessä oon aprikoinut, että pitäiskö tehdä mahlasta simaa, joko sitä tai sitten viiniä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta niin tulee mehumutsi! Hei mahlasima kuulostaa ihan terveysvaikutteiselta vientituotteelta, jolla saadaan Suomi nousuun. Go for it!

   Poista
 2. Olisko mahdollista saada sitä onnistunutta simaohjetta esiin?

  t. sitä oikeaa yhä etsivä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki! Tämä tuunattu versio oli siis sen fariinisokeripussin kyljestä.

   4 l vettä
   250 g fariinisokeria
   2 tuoreen sitruunan mehu + kuoriraastetta
   tuoretta inkivääriä
   1/5 tl tuorehiivaa (herneen kokoinen pala)
   sokeria, rusinoita

   Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokerien päälle. Lisää loput vedestä sekä sitruunamehu joukkoon, anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita nesteeseen. Anna käydä huoneenlämmössä noin 1 vrk. Pullota sima. Lisää pulloihin 1 tl sokeria, ison peukalonpään kokoinen pala inkivääriä siivuina ja muutama rusina.

   Säilytä ensin viileässä viisi päivää, sitten pöydälle käymään pariksi päiväksi. Poreilu kiihtyy lämpimässä ja saat kuplat vaikka päästelet painetta pois kerran päivässä. Viilennä ennen tarjoilua.

   Poista
 3. Hieno homma että onnistuit sokerin vähennysohjeellani. Samoin täällä onnistuttiin ihan hienosti tänäkin vuonna. =)

  Kiitos kuuluu ehdottomasti myös äidilleni, joka tämän sokerin vähennyksen on aikanaan keksinyt ja edelleen minulle opettanut. Luulen että äitini alkuperäinen syy sokerin vähentämiseen oli ihan säästösyistä (50-60-luvulla sokeri oli kallista), mutta sitten jälkeenpäin totesi että simasta tulee raikkaampaa kun sokeria on vähemmän. Meillä kyllä lapsetkin tykkää enemmän "Mummin simasta" kuin kaupan vastaavista.

  Kiitos myös inkiväärivinkistä ! Teen seuraavan satsin varmaan tällä viikolla eli täytyy kokeille ainakin osaan pulloista tuota inkiväärin lisäämistä. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuli ihan tosi raikkaan makuista eikäs ellaista hampaisiin takertuvaa siirappia. :) Hyvä sun mutsi!

   Poista

Nyt olis sun vuoro.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...