6.4.2015

Kevään tuparit on vuoden paras juhlaOlen joskus miettinyt, mikä on vuoden paras juhlapyhä. Kaikissa on puolensa, ja juhla on aina juhla. Mutta joissain pyhissä on enemmän fiilistä kuin toisissa.

Joulu on monelle ehdoton ykkönen ja ihan syystä, siinä on oma vahva tunnelmansa. Mutta jotenkin joulu oli parempi lapsena, nykyään painopiste on ruoassa.

Uusi vuosi taas on tavallaan ihan riehakas, mutta ei erityisemmin kosketa ja rakettien paukuttelu on kotieläimille ja pikkulapsille yhtä tuskaa. Vappukin profiloituu turhan paljon krääsään ja älämölöön enkä oikein jaksa vappuperinteitä (siis haloo, yhdeksältä jonnekin mäelle värjöttelemään, ei kiitos). Sääriippuvainen juhannus on tietenkin parhaimmillaan aivan loistava, mutta se pääsee jotenkin aina yllättämään ja menee siksi vähän ohi.

Melkeinpä pääsiäinen vie voiton. Uskonnottomalle kyseessä on kevään tuparit. Mökkikauden voi korkata, jäiden lähdön jälkeen myös ulkouintikauden voi korkata, kurjet huutavat ja uutta elämää pukkaa joka kolosta. Lapsetkin tahtovat ulos ihan oma-aloitteisesti.

Ja mikä parasta, alkaa saada kunnon kuvia.

Tervetuloa vaan!

Naapuritilan kavioeläinduokin tarkenee jo ulkona. Näille raastetaan pihasta kaikki vuohenputken alut
ja pöllitään vihanneslaatikosta vähän porkkanaa. Ja koska hanska lähti pariin kertaan mukaan, siirryimme tarjottimeen.
En yhtään tiedä mitä nämä ovat, mutta lajittelimme ne oransseiksi miniruusuiksi.
Rannassa oli kylmän yön jälkeen kaunista riitettä.

Kun keräsin risuja, jalkani juuressa vilahti jotain. Putsasin kohmeiselle kaverille lämmittelypaikan.

Perheen pääsiäistraditio on suklaamunasuunnistus a.k.a munapolku. Järjestää lauantaina munapolun henki, joka on hammaskeiujun veroinen hahmo. Kätkövihjeet ovat runomitassa. Juu, menee sairaasti aikaa, mutta on hauskaa itsellekin.

Sitruuna-voisilmäpullataikina ei meinannut kohota joko minun läsnäoloni tai vetoisan tuvan takia,
mutta lopputulos maistui mainiolle.
Ensimmäinen ulkobanaani ja -kahvihetki. Se tunne kun hanuri ei jäädy.
Tästä se lähtee. Uimakausi.

18 kommenttia:

 1. Pohdin just tänään, mitä uskonnoton saa irti pääsiäisestä, kun pelkkä tipukrääsä ei varmaan ihan riitä sisällöksi kuitenkaan. Itsekin olin aiemmin uskonnoton, enkä silloin juuri mitään irti saanutkaan. Mutta tää oli hyvä vastaus pohdintaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän vuodenaikaan kevätihmisen on helppo juhlia ihan millä tahansa syyllä. :) Tunsin sisiliskon kanssa suurta yhteenkuuluvuudentunnetta. Loppuviimeksi me molemmat vaan halutaan istua rauhassa auringossa ja nauttia lämpösäteilystä!

   Mä olen ollut koko ikäni uskonnoton vaikka olen muodon vuoksi kuulunut kirkkoon ekat 30 vuotta. En huomaa eroa juhlissa muuten kuin ikänäkökulmasta.

   Poista
  2. Kyllä uudelleensyntymä liittyy kevääseen siinä missä se liittyy kristinuskoon.

   Poista
  3. Uskokoon kukin mihin haluaa, minä keskityn nauttimaan keväästä. :)

   Poista
 2. Ihania keväisi kuvia! Olen muuten täysin samaa mieltä kanssasi paitsi että avovesiuimakausi on parhaimmillaan ENNEN kuin jäät lähtevät ;) http://uraaidinruuhkavuodet.blogspot.se/2015/02/jainen-vesi-on-kiireisen-liikkujan.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä on se ongelma, että pitäisi tehdä se hemmetin avanto. En yhtään tiedä millä polttimella sen duunaisin. Tyydyn siis tähän. :)

   Poista
 3. Voisivatkohan tunnistamattomat kasvit olla näsiää? se voisi huhtikuussa jo kukkia etelässä ja kukat tulevat ennen lehtiä. Ei kannata kauheasti käsitellä, rauhoitettu kasvi ja varsinkin marjat ovat tappavan myrkyllisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi oli ihan sellaisia ihan matalia, maan pinnassa olevia alkuja, näsiä on kaiketi pensas.

   Poista
 4. Moi kasvi on maksaruoho mielestäni, siitä saat pihalle mainion peittokasvin koska ainakin meillä se leviää ihan itsestään eikä tarvi hoitaa mitenkään, parhaimmillaan kivikossa. Ota mukaan palasia ja tökkää jonkin kiven alle niin johan lähtee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niin varmasti onkin! Pihatyyppi tulee perjantaina joten täytyy ehdottaa sille tota!

   Poista
 5. Ei vitsi, haluaisin kuulla ne runomuotoiset munavinkit! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, ne on vähän sellaisia paikkasidonnaisia ja sisäpiirijuttuja, joten ei ehkä aukea sellaisenaan. :)

   Poista
 6. Tulipa tästä postauksesta hyvä mieli, kiitos!

  VastaaPoista
 7. Ihana kevät! Sitä kummasti alkaa hymyilyttää useasti ja ilman näkyvää syytä! �� Kasvi muuten näyttää aivan Maksaruoholta. Kuivanpaikan maanpeittoperenna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! ja fillarointihan on jo aivan mahtavaa kun aamullakin on reippaasti plussalla. <3

   Poista
 8. "Se tunne kun hanuri ei jäädy" :D Aaaaaaah! Juurikin näin! Sille tunteelle kannattaa nostaa malja, kenties kaksi. Täysin samaa mieltä pääsiäisen parhaudesta!

  ps. maksaruohoa pukkaa maasta

  VastaaPoista
 9. No ihan sama homma! Sen lisäksi huomaan viehättyväni pääsiäisen "kuvastosta" ; värikkäistä virpomisoksista, kevään vihreästä ruohosta, narsisseista, hyvästä ruoasta ja juomasta jne. Lisäksi pääsiäisen jeesus-tarinat ovat kiehtovia ja ne kerron aina lapsille ihan joka pääsiäinen. Ja siis ihan täyspakana perhe ollaan!

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...