6.3.2015

Äiti, sä näytät pojalta

Kun leikkasin tukkani lyhyeksi puolisen vuotta sitten, lapset olivat aluksi järkyttyneitä. "Äiti, sä näytät ihan pojalta!"



No juu, kieltämättä huomasin itsekin kuinka paljon muistutan isääni.

Kärsin alkuun muutenkin kulttuurishokista. Koko hiustenhoitorutiinini meni uusiksi: piti oppia käyttämään ihan pikkutilkka shampoota, hiusharja ja hiuslenksut jäivät tarpeettomaksi, mutta hiusmuotoilu sen sijaan muuttui äärimmäisen tarpeelliseksi.

Odottelin imetyksen jälkeen vuoden verran, että hormonitoiminnan palautuminen palauttaisi myös kuontalon ennalleen. Mutta ei. Ennen tuuhea ponnarini oli muuttunut surkean ohueksi suikaleeksi, pysyvästi. Paluuta pitkään ei ole eikä tule.

Alkuvuodesta aloin kuitenkin kaivata vaihtelua. Halusin erilaisen lyhyen. Ongelma oli siinä, että en löytänyt hyvää referenssiä millainen tukan pitäisi olla. Tästä lasimaisesta höyhenestä ei ihmeitä tehdä. Eikä minusta saa Claire Underwoodia vaikka kuinka toivoisin. 

Annoinkin tänään kampaajalle vapaat kädet.


Noh, tällä kertaa Snadi ihasteli ja Skidi tyytyi toteamaan, että edelleen näyttää pojalta, mutta ei enää Anton Siiliseltä.

Ok. Kehityssuunta on oikea. Jos pitää näyttää pojalta, on parempi näyttää ihmispojalta kuin salaperäisiä mysteerejä ratkovalta siililtä.

20 kommenttia:

  1. Ma leikkasin sivusiilin talla viikolla, tyttö 3v oli kampaajalla mukana ja oli sita mielta ekana etta se on ruma, kotona mieli muuttui ja aiti muuttui puolikkaaksi prinsessaksi, olen aiti siilipuolelta ja prinsessa pidemman tukan puolelta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä tekisimmekään ilman lasten lahjomatonta kommentointia!

      Poista
  2. Näytät jotenkin energisemmältä ja tosi hyvinvoivalta! Syynä uusi hiusmalli vai dieetti vai yhteisvaikutus? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja piti vielä jatkaa, että harvemmin lämpenen lyhyelle kuontalolle, mutta täytyy myöntää, että sulle tuo sopii!

      Poista
    2. Energiseltä ei tunnu, mutta hyvä jos edes näyttää siltä! Koti-insinööri myös yleensä tuhahtelee lyhyille hiuksille mutta tykkäsi näistä.

      Poista
  3. Hyvältä näyttää! Miten dietti sujuu? Itse aloitin 5:2 pari viikkoa sitten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mä olen siirtynyt siihen 6:1 -vaiheeseen jo, ja itse asiassa postaus on tulossa koska dieetin pitäminen on mennyt fillaroinnin aloittamisen takia vähän vaikeaksi!

      Poista
  4. Kaunis leikkaus! Tosin olen vähän jäävi sanomaan koska itselläni on aina ollut lyhyt malli, hiuslaatuni on niin ohut ja tukkaa on niin vähän. Pari kertaa (teininä ja 7 vuotta sitten) kasvatin tukan olkapäille. Se oli surkea hiirenhäntä ja kauhean hankala, kun sitä piti hoitaa ja föönata ja ja... Lyhyt malli on must, jos liikkuu paljon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nähtävästi menemme hyvin samoilla linjoilla! Siinä pitkässä ohuessa tukassa oli kauhea duuni että sen sai näyttämään edes keskipaksulta - ja lässähdys seurasi iltapäivästä. Tää on plajon helpompi, varsinkin nyt kun kirottu pipokausi loppuu. :)

      Poista
  5. Hyvältä näyttää!

    VastaaPoista
  6. Näyttää tosi hyvältä ja sulla on todella kaunis sivuprofiili! Olen risteillyt koko elämäni pitkän ja lyhyen kanssa ja taas himottaisi leikata lyhyeksi. On se niin helppo, kun mun pitää joka päivä kuitenkin pestä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, kiitos kehuista! :) Vaihtelu virkistää tukan kanssa, etenkin jos on hyvä kampaaja. Mulla on yksi kuva jota vilkaisen aina kun tekee mieli pitkää tukkaa - haihtuu äkkiä haaveet.

      Poista
  7. Hyvä profiili ja piirteet muutoinkin, mutta meikkaa hyvä ihminen! Kulmakarvat ainakin jos ei muuta! Nyt loppuvat kesken.

    Minusta suomalaiset liioittelevat hiustensa ohuutta. Eihän täällä voi kukaan pitään pitkiä hiuksia jos sille linjalle lähdetään, sillä suomalaiset paksutkin hiukset ovat aina ohuet jos verrataan vaikka etelä-eurooppalaisiin ohuisiin hiuksiin.

    Kasvata lob = long bob.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Mulla oli meikkiä.

      Huonostihan täällä tukka jengillä kasvaa. Mä en vaan tykkää ohuista pitkistä hiuksista, eli mitkään bobit ei tule kyseeseen.

      Poista
    2. Hihii tolle meikkijutulle :) Mä laitan joka päivä tarpeellisiin paikkoihin peitevoidetta, sit meikkivoidetta, puuteria, poskipunaa, kolmea erilaista luomiväriä ja ripsiväriä. Viimeks kun olin uudella kosmetologilla tämä kysyi alkuhaastattelussa, meikkaanko koskaan. Totesin, etten tämän enempää. Jolloin hän katsoi naamaani uudestaan ja totesi, että jaa, sulla taitaa ollakin ripsiväriä. Seuraavalla käyntikerralla hän sanoi, että ihoni on oikein hyvässä kunnossa ja tietysti saisi vielä piristystä, jos meikkaisin... En sanonut mitään, mutta mielessäni mietin, mitä tököttiä vielä pitäis nassuun mahduttaa. Ja sitä mietin, olenko todella lahjakas vai lahjaton meikkaaja, kun meikkiäni ei näemmä huomaa ollenkaan.

      Poista
    3. No ne kulmakarvat tekee todella paljon. Samoin kajal. Eli jos kulmat ja silmät on reunustamatta niin saatat näyttää meikittömältä.

      Poista
  8. Mutta sähän näytät Claire Underwoodilta tossa alemmassa kuvassa! Tyylikäs :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa, kiitos! Vähän pitää kasvattaa vielä tota etuheittoa niin sitten. ;)

      Poista
    2. Piti Googlata tämä Claire koska en tunnsitanut nimen perusteella. Mutta tosiaan, tehän olette hiusten sävyä vaille hyvin samannäköisiä!
      Hyvältä näyttää, sulla on muuten todella kaunis iho(kin)!

      Poista
  9. Olin vuosi sitten päiväkodissa töissä ja leikkasin hiukseni 3mm sänkeen kevään kunniaksi. Töissä yksi lapsista repesi hillittömään nauruun, toiset halusi silittää siilitukkaa, yhden mielestä tytöllä ei voi olla lyhyt tukka ja viimeinen alkoi itkeä säikähdystään. Minusta oli kiva kun pääsin kertomaan lapsille, että tytölläkin saa olla lyhyt tukka. Olin myös se paha täti joka ei välittänyt menikö tyttöjen sänkyihin pinkit lakanat ja poikien sänkyihin vaaleansiniset. Joskus jopa oli käynyt niin hullusti, että lakanat olivat erin väriset kuin peitot!

    VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...