19.2.2015

Puerto de Mogan ei petä

Kun istuimme taksissa matkalla lentokentältä Gran Canarian lounaiskolkassa sijaitsevaan Puerto de Moganiin, tuulilasiin alkoi ripsiä vettä. Tämäkin vielä! Taksikuski huomasi masentuneen ilmeemme ja vakuutteli, että ei syytä huoleen, "Mogan es muy bien".


Ja niin todella oli. Perillä odotti ihan toisenlainen sää: aurinkoa ja vähintään viisi astetta lämpimämpää kuin saaren itärannalla, jossa lentokenttä sijaitsee. Minulle selvisikin myöhemmin, että kyseisessä paikassa väitetään olevan maailman (!) parhaan mikroilmaston, joka takaa lauhan ja tasaisen menon läpi vuoden. Edellisen kerran hyvä sää ei ollutkaan mieletöntä tuuria vaan ihan normaalia.

Koska pyykkikone pitää pitää pyörimässä ja lapsille (ja itselleen) uskotella, että paluu arkeen on oikeasti ihan kivaa vaihtelua ja neljä vuodenaikaa hieno asia, todistusaineistoa kuvamuodossa.

Tällä kertaa asuimme apartementos-hotellissa Cordial Mogan Vallessa. Plussaa hyvistä allasalueista ja
erinomaisesta aamiaisesta, miinusta vessojen saumauksesta ala Stevie Wonder.
Joku lievästi aistiharhainen henkilö oli myös suunnitellut hotellin layoutin:
sokkeloissa pystyi eksymään ihan viimeiseen päivään asti.
Yksi merkittävä syy palata tänne joka vuosi on ruoka. Ranta on täynnä mahtavia ravintoloita.

Mojo on parasta. Kaipaisin erilaisia kastikkeita myös suomalaiseen ruokakulttuuriin.


Ranta kun on puolipilvistä. Käytännössä oma rauha.

Ranta kun on aurinkoista.
Rinneretki. Kipusimme tuota takana kiemurtelevaa tietä ylös asti, josta lähtee mahtavia patikkareittejä.
Kirkkaalla säälä Teidekin pilkottaa! Snadi tuli ylös lainatussa kantorepussa ja Skidi jaksoi (ihme kyllä) itse.
Lizardi tuli kyttäämään vuorireissulla retkibanaania.
Satama auringonlaskun aikaan.
Se tunne kun lapsia ei tarvitse pyntätä. Haastavinta on muistaa vessassa käydessä ottaa uikkari pois.
Koti-insinööri ja Skidi yrittävät näyttää viileän filosooffisilta.
Skidi, Snadi ja Desigualin ale.
Satama.
Hotellissa oli "quiet pool"rauhallista auringonottoa ja nokostelua varten. Juuri sitä konseptia mitä olen kaivannut lapsivapaiden hotellien tilalle!
Skidi kehitti laatoilla todella monimutkaisen pistelaskuun perustuvan leikin nimeltä "gaala".
Vain Snadi tajusi mistä on kyse.
Olen entistä vakuuttuneempi, että tämä on se paikka, johon päädyn eläkepäiviäni viettämään. Tähän tyyliin.
Ps. Jos olette menossa tänne ja kaipaatte spesifimpiä vinkkejä niin kyselkää ihmeessä!

14 kommenttia:

 1. Moi! Kumpaa noista Cordialin hotelleista suosittelisit, kun olette nyt käyneet molemmissa? Perheessä 2- ja 4-vuotiaat lapset, lämmitetty allas kiinnostelee. Vaikuttaa siltä, että meidän matka-ajankohdalle ei taida olla kuin 2h huoneita kummassakaan hotlassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietittiin itsekin ihan samaa että kumpaankohan menisi ensi kerralla, tuo allas kun on kersoille se paras juttu.

   Riippuu hyvin pitkälle siitä, haluatteko tehdä ruokaa omassa huoneessa. Ihan vauvan ja taaperoiden kanssa ottaisin Vallen, kouluikäisten kanssa sitten Playan. Valle on apartementos ja Playan etu on se hotellimaisuus ja mieletön pool service.

   Meillä oli Vallessa kaksio, joka oli aika jees kun kersat nukkuivat olohuoneen puolella ja meille oli oma makkari. Siellä on myös kunnon jääkaappi ja ruoanlaittotarvikkeet ja vieressä mainio ruokakauppa. Vallessa oli myös ihan ok snack baari, jonka vieressä oli kiipeilyteline. Ruoan odottelu sujui siis aikuisen näkökulmasta aika rauhallisesti. (Huom. Jos menette tänne, pyytäkää huone jostain alakerroksista ja läheltä hissejä, ylimpiin on ihan kauhea ramppaaminen pikkuipanoiden kanssa.)

   Sitten allasosastovertailu. Molemmissa on useampi allas. Vallessa oli mun mielestä parempi aikuistenallas & lastenallas -kombo (molemmat lämmitettyjä mutta pikkuallas oli extralämmin). Lisäksi meidän ongelmana on se, että nää ui eri altaissa, mutta pitäisi pitää molempia silmällä. Playassa sitten taas paremmat allasalueet noin muuten uimaharjoitteluun kun toisessa pohja laskee loivasti = jalat yltää pohjaan monenmittaisella. Kelluntapuku pelastaa uimataidottomat molemmissa.

   Logistiikkanäkökulmasta Vallesta on rannan ravintola-alueelle pitkähkö kävelymatka, Playa on vähän lähempänä. Tietty ei ongelma jos otatte joka tapauksessa jotain ratasta mukaan.

   Toivottovasti tää auttoi! Suurimmaksi osaksihan siellä ollaan ulkona, mutta kannattaa soittaa myös matkanjärjestäjälle jos tarkistaisivat huonetilanteen.

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta! Ollaan nyt päätymässä tuohon Playaan, vaikka lapset ei vielä kouluikäisiä olekaan. Syynä se, että Playasta sai 2h juniori"sviitin" jossa käytännössä on juuri tuo pieni olohuone ja oma makkari. Ilmeisesti allasalue kuitenkin sielläkin ihan toimiva?

   Meillä muuten luetaan blogiasi ahkerasti, vaikkei aiemmin olekaan kommentoitu. Viime kesänä oltiin Visbyssä ja todettiin teidän testaama reissuformaatti hyväksi. Kiitos siitäkin! :)

   Poista
  3. Oh, juniorisviitti kuulostaa kyllä hyvältä! On tosiaan hyvät allasalueet sielläkin, noi plutasi siinä eteläismmän alueen aikuisten altaan matalassa päässä kun se lastenallas oli vähän vilpoinen. Kelluntalaitteistot vaan mukaan niin hyvin menee.

   Ja kiva kuulla että jutut uppoaa! :) Nyt kun tämä matkustelu on näin helppoa, toivottavasti voi enemmänkin reissata, varsinkin tässä lähialueilla.

   Poista
 2. Nyt ei oikein aukene miksi quiet pool olisi jotenkin vähemmän huono kuin quiet hotel, ihan samalla tavoinhan tuossa rajataan mukuloita pois ns normaaleista paikoista o.0

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisko siksi, että quiet poolille voi helposti piipahtaa hetkeksi omalle jäähylle..? Muu perhe voi sillä aikaa jatkaa siellä tavispuolella. Ja tarvittaessa läpsystä vaihtokin onnistuu helposti :)

   Poista
  2. Ehkä myös siksi, että "quiet pool" rajaa pois myös kikattavat tyttöporukat, kännissä heiluvat urpot ja yleensäkin kaikki muut paitsi ne, jotka haluaa hetken omaa rauhaa?

   Poista
  3. No tässähän näitä vastauksia jo tulikin. Lisäisin vielä että tällä tavalla ei tarvitse koko hotellia rajata aikuisille (etenkin kun lapsiperheissäkin on yleensä myös aikuisia) kun yhdellä kyltillä saa rauhaa niille, jotka sitä kaipaavat.

   Poista
 3. Ihania lomakuvia, heti tuli biitsilomahinku :) Kerrotko vielä mikä kantoreppu teillä oli mukana, ja sen pros and cons. Entä minkäs kokoinen napero siellä matkusti (paino pituus suunnilleen). Ja miten hyvin jaksoit itse kantaa, vai kantoiko mies suurimman osan ajasta? Meillä kun on kaksoset, niin kantamisnakki napsahtaisi itsellekin...

  Mervi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lainasin kaverilta Tulan taaperokokoisen repun, jossa matkusti tyytyväisenä reilun metrin mittainen ja vajaa 15 kiloinen 3.5 vuotias. Minä sillä enimmäkseen kannoin ja ihan hyvin jaksoin. Parasta oli ehkä tuo säätämisen vähyys, eli pystyttiin suht samoilla remmeillä menemään ukon kanssa ja lennosta vaihtaminen oli helppoa. Pienen harjoittelun jälkeen sain ipanan reppuun ihan yksinkin. Vertailua en oikein osaa tehdä, koska en ole mitään muuta kantoreppua ikinä käyttänyt, mutta todella paljon kätsymmät kuin rattaat! ;)

   Poista
 4. Voi onnea! Kiva että loma onnistui. Meillä Teneriffan loma jätti valjut tunnelmat (ks. Edellisen postauksen kommentti) ja haikailen jo uuden matkan perään. Tässä miettin et pokkaisko ottaa pojan taas viikoksi pois koulusta ja lähteä uudelleen paremmalla onnella. Tuolla Moganissa on tullut käytyä päiväseltään viime vuonna. Symppis paikka.

  Sylvia, arjen pakolainen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loman pilalle meno on kyllä erityisen masentavaa! Meidän koulussa tuntuis olevan sääntö että pois saa olla mutta läksyt pitää hoitaa ettei jää jälkeen. Ja niitä tehtäviäkin on kivempi tehdä altaalla - me hoidettiin Skidin lukupassirutiineja iltaisin parvekkeella. Meillä ongelmana on aikuisten loman puute. :)

   Poista
 5. Vuorotyöläisen ja työaika-autonomian etuja. Voin siis halutessani suunnitella itselleni esim. viikon vapaan ja tehdä tiivistetysti tunteja ennen tai jälkeen vapaiden. Meillä poika on halunnut tahkota läksyt aina ennakkoon omasta halustaan. Ensin työ, sitten huvi-mentaliteetti on arvossaan. ;)

  Sylvia

  VastaaPoista
 6. Täällä on yksi ryhmä rämä lähdössä Moganiin ihan kohta, pitkälti positiivisten matkakertomustesi innoittamana! Mukana mies, appivanhemmat ja vauva 9 kk. Olisiko sulla täsmävinkkejä kylän ravintoloihin hyvää ruokaa ja juomaa arvostaville?

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...