5.1.2015

Veivaa, veivaa!

Tämä postaus on sinulle, joka tiedät, mikä on synnytyksen jälkeinen vyölaukku.


Lanseerasin vuodenvaihteessa uuden kuntoprojektin. Lainaan kokeilumielessä hiukan Skidin joululahjaa, jota on halunnut kokeilla lähes jokainen jouluvieras: hulavannetta.

Joku testanneista nimittäin totesi, että vanteen pyöritys tekee erittäin hyvää jäykkäselkäisille ihmisille, jotka ovat kadottaneet syvät vatsalihakset. Eli sen korsetin, joka vastaa tasapainosta, osittain ryhdistä ja selän kunnosta sekä alavatsan litteydestä. Lisäksi vanteen pyöritys kohottaa sykettä ihan huohotukseen asti ja sopii myös huonopolvisille ihmisille.

Tunnistin itseni välittömästi kohderyhmästä.

Noh, aluksi sykettä kohottaa lähinnä syvä myötähäpeä: jos aikaisempaa kokemusta vanteesta ei ole tai et ole kovin notkea, voi hyvin olla että saat vanteen pyörimään vain käsivoimin. Bonuksena naamallasi on keskimääräistä hölmömpi ilme (perustuu käyttäjätutkimukseen, jossa n=5).

Pehmeällä vaahtomuovilla vuorattu "aikuisten" vanne on painavampi kuin se muovinen,
mitä lapsena ketkutettiin. Helpottaa veivaamista, ihme kyllä.

Tämä laji kysyykin aloittelijalta kärsivällisyyttä. Vatsalihakset (siellä vyölaukun alla) saa aluksi puristaa kivikoviksi eikä hengittää juurikaan voi, mutta kyllä pyöriminen löytyy. Minä alan pikkuhiljaa olla kahden minuutin kunnossa. Heti kun pyöritys alkaa tuntua helpolta, vaihda pyörityssuuntaa ja tee pieniä hypähdyksiä pyörityksen lomassa.

Vanteen veivaus on oikeastaan laiskan ihmisen toiveuni: ei tarvitse poistua kotoa, laji ei vaadi vaatteiden vaihtoa (ota vain sukat pois jos lattia on liukas) ja vanteen saa pieneen tilaan, koska sen saa kuuteen osaan.

Aion veivata tätä riivatun rinkulaa 10 minsaa joka ilta. Katsotaan, miltä vyötärö näyttää kun on aika vetää biksut päälle helmikuussa.

Ps. Affimainos: Jos kiinnostuit, Pilateskauppa.fi:ssä on tarjouksessa voimavanne 19,90€. Ei paha.

19 kommenttia:

  1. Tuo huonopolvisille sopivuus riippunee huonopolvisuuden laadusta. Mieheltäni meni nuoruudessaan polvi sijoiltaan hulavannetta pyörittäessä ja sen koomin ei ole suostunut edes kokeilemaan. Jos polvet kestävät sivusuuntaista vääntöä, sitten vanteen pyöritys on toki mainio laji.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, onpas ollut vauhdikasta veivausta! Mä en saa polvia edes vääntymään sivuille vatkatessa. Onkohan tässä tekniikkaeroja?

      Poista
    2. Voi hyvin olla ettei tekniikka ollut aivan täydellinen ja yliyritystäkin saattoi olla mukana. Lisäksi miehen polvet ovat (tai olivat) tosi helposti sijoiltaan menevää laatua eikä siihen välttämättä tarvita edes normaalipolvessa tuntuvaa voimaa, jos sopivasti sattuu. Polvi on mennyt sijoiltaan myös mm sohvalta noustessa.

      Poista
  2. Hulaaminen on hauskaa! Olet melko optimisti Suomen talven/suven suhteen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole vielä kokenut hauskaksi, mutta ehkä parin viikon päästä. ;) Vaihdan Suomen talven Espanjan talveen hiihtolomaksi, siksi optimismi. :)

      Poista
  3. Nyt oli niin hyvä mainospuhe tähän hetkeen, että lähti vanne tilaukseen. Jotain uutta siihen joka iltaiseen vartin vatsa-selkä-jumppaan, joka nyt tällä hetkellä tuntuu ainoastaan mahtuvan meikäläisen liikuntarepertuaariin. Muun perheen hauskuuttaminen lasketaan plussaksi - naurua ei ole koskaan maailmassa liikaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä hyvä! Koita pitää vuoroistasi kiinni, todennäköisesti muukin perhe haluaa alkaa veivata!

      Poista
  4. Hulavanteilu on paitsi hauskaa myös tehokasta, sykkeet saa helposti nousemaan :)
    Minä pätkänä (141cm) kokeilin ensin lasten muovista vannetta mutta oli liian kevyt. 1,2kg vanne pyörii mukavasti. Ja omassa vanteessa on sellaiset nystyrät mitkä hieroo samalla vatsaa. Eikä ollu hinnalla pilattu 13,95€ tarjoustalossa ja sama hinta näyttäisi olevan nytkin, ainakin netissä :)
    -m-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllätyin itsekin tuosta sykkeen nostosta, en olisi uskonut! Ja vanteissa on valinnavaraa, mulla on nystytön versio, tuntuu että silläkin jo vyötärkö kihelmöi. :)

      Poista
    2. Ekan kerran veivauksen jälkeen ei pariin päivään tarvinnut edes harkita hulavanteilla, sen verran kipeetä nystyrät teki :D ja kaupan päälle sai komeet mustelmat :D onneksi kroppa tottu nopeasti ja nyt voi vannetta pyöritellä ilman tuskankipua :)

      Poista
  5. Kiitos vinkistä, pitääkin kokeilla!
    Tosi kaunis kuva susta tuossa vasemmassa yläkulmassa, muuten!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kuvan nappasi ihan ammattilainen Dorit Salutskij, selfiekepillä ei saa samanlaista jälkeä. ;)

      Poista
  6. Jes, kiitos vinkistä, taidan kaivaa tämän tuolta esiin. Ostin sen ja tykkäsin kovasti ja jujulle pääsee aika äkkiä saman illan aikana kun vaan veivaa. Ja olen tosi kankea ja sitä rataa eli toivottomillakin on toivoa :D Ikävä kyllä, tai miten sen ottaa, tuohon jää koukkuun ja mä pyörittelin sitä usein lähemmäs tunnin. Kunnon musamaraton päälle ja menoksi, muutenhan se olisi tuhottoman tylsää niin kauan.

    Ihan ekoina päivinä en tainnut tuntia pyöritellä, mutta varoituksen sana - mulle ainakin tuli aikamoiset kipeät kohdat vyötärölle vaikka varsinaisia mustelmia ei ollutkaan. Mietinkin, että kun taukoa on ollut niin olisikohan joku tukeva systeemi minkä saisi estämään "vammoja". Nimittäin olo tuntuu ruhjotulta, aikaa myöden helpottaa, mutta ei se itselläni koskaan kokonaan mennyt pois. Tuo oma vanne on aikamoisen painava ja tukeva...jossain vaiheessa taisin jonkun ylimääräisen paidan sitoa, estää suurimmat höykytykset.

    Mutta tosi kivaa puuhaa on! Ja varsinkin musan kanssa on sitten alun jälkeen kiva koittaa keksiä kaikkea vaikeampaa. Siihen tuli joku ohje-DVD:kin, mahtaisiko vielä löytyä niin saisi haastetta. Ja pyörittää pitää toki molempiin suuntiin yhtä kauan ettei tule toispuoleista "tasapainoa" :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kappas, onko sulla tosi painava vanne? Mulla tai siis - köh - Skidillä on se kevyin noista Energeticsin painotetuista.

      Ps. Tunti???? Se kybä minsaa on ihan maksimi...

      Poista
    2. Mun mielestä se oli 1,7 kiloa, jos oikein muistan. En ole punninnut ja pakkaus on hävitetty. 10 minsaa ON pitkä aika hiljaisuudessa, mutta kun mä saan rakastamaani musiikkia niin aika lentää siivillä ja olen kuin transsissa ;)

      Poista
  7. Sirkuskoulussa annettiin vinkki miten päästä helpommin alkuun: laittaa toinen jalka vähän edemmäs. Ei siis seiso jalat vieräikkäin vaan hiukan peräkkäin niin alkuun pääseminen on huomattavasti helpompaa. Sitten kun alkaa sujumaan voi jalkoja hivuttaa enemmän tavalliseen haara-asentoon :)

    Sup

    VastaaPoista
  8. On olemassa myös erilainen vantelumuoto, vannetanssi. Vannetanssivanteissa ei ole painonystyröitä mutta vanteita on kuitenkin paljon eri kokoisia ja painoisia, vanteilijan tason ja mieltymyksien mukaan. Lajina Suomessa vannetanssi on suhteellisen uusi mutta raivaa koko ajan tietänsä tietoisuuteen. Vannetanssia (hooppausta) harjoittaakin Suomessa aina ammattilaisista satunnaisiin harrastajiin asti. Suosittelen lämpimästi kaikkia kokeilemaan, takuuvarma kunnonkohottaja, motoristen taitojen ja hahmottamisen kehittäjälaji. Internetti on pullollaan tietoa ja videoita, tässä hyvä nettisivu mistä pääsee hyvin jyvälle:
    www.vannetanssi.fi
    :)

    VastaaPoista
  9. Ei sun blogin nimi turhaan ole projectmama ;) Projekteja riittää ja hyvä niin, näitä on mukava lukea. Saattaapa joku näistä tarttua omaankin valikoimaan. Kiitos paljon!

    VastaaPoista
  10. Hei, törmäsin Googlen kautta tähän juttuun ja kiinnostaisi tietää jäikö vanne kaappiin vai käyttöön? Ja tuliko tuloksia? Yritin etsiä uutta postausta tästä, mutten ainakaan löytänyt. Kiitos jos viitit vastata!

    VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...