22.1.2015

Itse haluamiaan -lista

Markus Kajo kirjoitti hienon listan haluamisistaan. Tässä minun.


1. Haluaisin, että -6 astetta ei tuntuisi -14 asteelta. Jos on pakko olla pakkasta, pitäisi olla juuri se astemäärä, joka mittarissa lukee. Muuten on naama ja reidet aivan jäässä koko päivän. (Todellisuudessa haluaisin vain pikakelata pari kuukautta eteenpäin, mutta kuitenkin niin että samalla ei ohitettaisi myös laskiaispullakautta.)


2. Haluaisin ihan pienen kameleontin sormen päähän istumaan.

3. Haluaisin, että joka kerta kun verottaja lähestyy kirjeellä aivoni eivät säikähtäisi ja laittaisi ruumista välttelemään sisällön kohtaamista vaan reippain mielin sen avaisin, koska hyväähän tämä yhteiskunta vain haluaa.

4. Haluaisin, että ikinä ei olisi krapula, menkat ja flunssa yhtä aikaa.

5. Haluaisin, että valtuuston kokoukset eivät sijoittuisi maanantai-iltaan ja kestäisi kuutta tuntia. Kuunnelkaa vaikka niitä lähetyksiä. Mitään järkevää ei tule kenenkään suusta.

6. Haluaisin, että kuitit eivät haalistuisi ja että muistaisin aina kirjoittaa taksikuitteihin, mikä matka tämä oli. Tätä ehkä haluaisi vielä enemmän kirjanpitäjäni.

7. Haluaisin tykätä hedelmistä ja aamuista. Hyvin usein ihmiset instagramissa kuvaavat hedelmiä aamuisin. He vaikuttavat onnellisilta ja tasapainoisilta.

8. Haluaisin upottaa naamani säännöllisesti koiran turkkiin.

9. Haluaisin joskus uida tai sukeltaa delfiinien kanssa.

10. Haluaisin, että lastenvaatteissa ei olisi kahden koon kokomerkintää (esim. 98-104), koska se on nähdäkseni mahdottomuus ellei vaate sitten veny tai kutistu valtavasti.

11. Haluaisin, että päässäni ei heti aamusta soisi Ryhmä Haun tunnari.

Lopuksi haluaisin lukea muidenkin listoja kuin Markus Kajon. Ja että ainakin Valeäiti, Lähiömutsi ja Salamatkustaja tuottaisivat tällaiset listat. Ja jos ihan kenestä vaan tuntuu, että voisi tällaisen listan tehdä, niin sellaisen saa tuohon alle laittaa.

49 kommenttia:

 1. Ryhmä Hau, Ryhmä Hau, didididdidiiidiii \o/

  VastaaPoista
 2. No haluaisin laskiaispullan tai kaks. Nyt. Heti.
  Että kiitti vaan tuosta kuvasta hei... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No viiskakkosen kakkospäivää tässä juuri vedän että tuli hiukan ammuttua omaankin jalkaan. :D

   Poista
 3. On jälleen vauhti päällä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samppa, Rolle, Vainu, Rekku, Toma, Kaja. Oliks ne tossa?

   Poista
 4. Ryhma hau ryhma hau, joo se soi taalla Turkissa asti tvkaistan kautta, diidiiddiiiiii. Musta olis kiva etta ilmalampöpumppu lammittaisi myös taaimmaiset huoneet ja etta talvi olisi nyt taalla tassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, missään ei ole turvassa. Mut eiks toi sun vika toive ole lähellä toteutumista? Täällä kärvistellään vielä jonkun aikaa. brrrr.

   Poista
 5. Mitä minä haluaisin...hmm, saako äiditkin haluta itselleen jotain? Yritetään!

  Haluaisin herätä aamulla herätyskelloon ja nousta heti pirteänä ylös...Tämä auttaisi arjen sujuvuutta kummasti.

  Haluaisin että lapset ymmärtäisivät sarkasmia. Ja tähän liittyen lapset voisivat myös ymmärtää vanhempien päivittäisiä "uhrauksia" jotka tehdään lasten hyväksi (rehellisesti, kuinka moni haluaa viettää jokaisen arkipäivän samalla kaavalla, ilman armoa ja ymmärrystä jos äiti haluaakin arkivapaana vain lukea sängyssä kirjaa, mutustaa suklaata ja lorvailla koko päivän?)

  Haluaisin kotiapulaisen. Sellaisen joka tekee kuten minä haluan ja ymmärtää ohjeet ja pelastaa yltiökiireisen päivän.

  Haluaisin myös roskalavan pihalle ja luonteen joka raaskisi luopua kaikesta turhasta krääsästä jota ei tarvita, mutta jota ei vain hoksaa heittää menemäänkään.

  Täällä oli myös haluttu että krapula, flunssa ja menkat eivät osuisi samalle päivälle...tuohon lisäisin myös tupakoinnin lopettamisen. Hetkittäin vaikutti taannoin että haluaisin näiden vuoksi myös avioeron :)

  Ja viimeisenä haluaisin luonteen joka osaisi arvostaa pieniä arjen hetkiä. Niin ja haluan myös lottovoiton.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijai, toi carpe diem -luonne olis kyllä kiva. Ja kotiapulainen. :)

   Poista
 6. Haluaisin ettei tarvitsisi luopua, ettei mitään otettaisi yllättäen pois. Nyt on loppujen lopuksi moni asia niin kohdallaan. On perhe, läheisiä ja ystäviä, terveyttä ja työtä.

  VastaaPoista
 7. Minäkin haluaisin minikameleontin sormenpäälle istumaan! Voi miten PIENI!

  Haluaisin myös kyetä ostamaan paremmin farkkuja. Tällä hetkellä joko ne löpsähtää kahden päivän jälkeen, tai sitten minun mahani löpsähtää siitä yli. En arvosta.

  Edelliseen liittyen soisin myös, että maitosuklaata olisi a) maidotta, jotta mahani sen kestäisi ja b) kaloreitta, mutta oikealla sokerilla, sillä stevia on kamalaa. Myös kaikki muut makeutusaineet on kamalia, sitä paitsi mahani ei kestä niitäkään juuri nyt. Tietenkin käytännöllistä olisi, jos unohtaisin kokonaan, että maitosuklaata on koskaan ollutkaan, mutta se tuntuisi jotenkin pohjattoman ankealta.

  Haluaisin, että kandidaatintutkielmani jollain taianomaisella tavalla valmistuisi ensi yönä aivan itse, ja että joku viestintäihminen rakastuisi siihen ja ottaisi minut oppipojakseen.

  Tykkäisin jos voisin muuttaa poikaystävän luo ilman, että minusta tulisi espoolainen (anteeksi nyt, mutta köyhänä opiskelijana tämä aiheuttaa hiukan identiteettikriisinpoikasta, espoolaisuus, siis).

  Haluaisin, että vanhempieni karvakorvat voisivat tulla luokseni yökylään silloin tällöin. Iloista kyllä, tämä saattaa olla jopa järjestettävissä joskus.

  Haluaisin, että uimavalvoja olisi vähän motkottanut pojille, jotka ensin lällätteli minun vesijuoksemisilleni ja sitten renkusivat altaassa niin, että se ratojenvälinen systeemi irtosi. Vähän olisi saanut motkottaa. Ainakaan ei motkottanut niin, että olisin kuullut.

  Vielä kameleontista. Poikaystävä kysyy, että mistä se kuvanottaja tietää, että se oli se sama kameleontti. Se ei vain tajuuuuuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa että joku arvostaa kameleonttia! <3 Totta kai se on sama kameleontti. Miten ei voisi olla. Ei tuosta katseesta voi erehtyä.

   Poista
 8. 1. Haluaisin, että kun ehdotan lapsille jotain kivaa tekemistä, vanhempi heistä ei alkaisi ehdotella kaikenlaista oheistekemistä siihen samaan syssyyn (esim. Uno-pelin kanssa popkorneja ja karkkia), jonka joudun kieltämään ja jonka seurauksena sitten yhtäkkiä kellään ei olekaan enää kivaa.
  2. Haluaisin asua Australiassa tai sitten että meillä olisi Australian ilmasto. Tosin jos saisin muuttaa Australiaan niin haluaisin että elämäni sellaisenaan muuttaisi sinne kanssa (perhe, kaverit, duuni, lasten kaverit, niiden perheet ja niiden duunit etc.)
  3. Haluaisin että latte maksaisi vähän vähemmän keskustan kahviloissa.
  4. Haluaisin että muistaisin maksaa naistenlehtien tilausten laskut ajallaan eikä aina tulisi niitä karhuja, koska siinä vähän niinku menee pointti siitä että on ostanu sen tilauksen puhelinmyyjältä halvalla.
  5. Haluaisin että osaisin neuloa. Tosin mulla ei olis aikaa siihen. Paitsi jos osaisin tosi hyvin niin siinä ei kauan nokka tuhisisi kun yhden tuubihuivin neuloisi.
  6. Haluaisin että miehen uudella duunipaikalla parkkipaikat ei täyttyisi ennen kahdeksaa niin se vois viedä lapsen tarhaan ja mä hakea. Siten voisin jatkaa mun hyväksi havaittua rytmiä seiskaan duuniin ja neljäksi himaan. Jäis sitä aikaa vaikka siihen neulomiseen.
  7. Haluaisin että lapset jaksais valittamatta kävellä 20 metriä suoraa asfaltoitua tietä. Joka paikkaan ei mene kinttupolkuja ja ylitettäviä kallioita.
  8. Haluaisin et kaikilla olis kivaa. Miksi tuhlata tätä elämää tappeluun ja kilpailemiseen.
  9. Haluaisin että vois tavata ystäviä ja istua iltaa useammin.

  VastaaPoista
 9. Dude, jos meinaa linkata puolet maan verkkoliikenteestä johonkin pieneen blogiin, on kohteliasta varoittaa hetken etukäteen niin se osaa varmistaa että uutta lukijaa on vastassa vain ja ainoastaan hauskoja, yhteiskunnallisesti merkittäviä ja mielenkiintoisia juttuja.

  Näin ei nyt sitten ole, vaan siellä on tämä:
  http://valeaiti.blogspot.fi/2015/01/saa-sita-ihminen-haluta.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dude, ei täällä nyt niin ruuhkaista ole ettei sun serverit kestä. :D Kiitos kun osallistuit!

   Poista
 10. http://satukoheltaa.blogspot.fi/2015/01/itse-haluamiaan-lista.html
  Innostuinpa minäkin haluamaan. Oikeasti pitäis haluta olla nukkumassa, koska lapseni eivät halua alistua tähän kieroutuneeseen vuorokausirytmiini...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi "haluaisin että kello ei olisi ihan noin paljon" on hyvin yleinen iltatoiveeni. Se esitetään yleensä noin 00:12. Kitios kun osallistuit!

   Poista
 11. 1. laskiaispullan (mantelimassalla sitten)
  2. (Tamperelaisen Branderin) Runebergin tortun
  3. siivoojan (ilmaisen, joka myös järjestelisi levällään lojuvat tavarat niiden oikeisiin paikkoihin)
  4. kylppäriremontin, joka alkaisi aamulla kun lähden töihin ja olisi valmis kun tulen illalla kotiin. Joku muu olisi myös valinnut maalivärit, kalusteet ja muut, mutta ne kuvastaisivat täsmälleen omaa sisustusmakuani.
  5. kivan ja tarpeeksi pitkähihaisen välikausitakin.
  6. pienemmät jalat, niin että hyvännäköisten kenkien löytäminen olisi helpompaa
  7. lapselleni pidemmät hermot. On toki vaikeaa olla 3-vuotias, mutta silti hei tyyppi, kaikki ei voi tapahtua NYT HETI. Jos olen vessasa, en voi tulla pujottamaan puuhelmeä kaulakoruun ihan just. Odota hetki.
  8. vuorokauteen semmonen ekstratunti, jota olisi fyysisesti mahdotonta käyttää mihinkään muuhun kuin liikuntaan (tässä Downton Abbeyn katsomista EI laskettaisi liikunnaksi)
  9. että lentomatka täältä Suomeen kestäisi semmoisen maksimissaan pari tuntia. Voisi tulla viikonlopuksi käymään. Syömään laskiaispullan, kahdeksantoista karjalanpiirakkaa ja yhden jälkiuunilimpun ja lentää sitten takaisin kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haluaisin myös että Downton Abbeyn katsominen kuluttaisi kaloreita! Ps. Eikö olekin ihanaa listata tällaisia täysin mahdottomia asioita vähän kuin kolmevuotiaat? :D

   Poista
  2. Todellakin. "Äiti, sitten kun huomenna on kesä, minä pistän sandaalit ja syön jätskiä."

   Poista
 12. Moi Mama,

  pakko kommentoida tuota delfiinien kanssa uimista, että katsopa dokkarit "The Cove" ja "Blackfish". Delfiinit eivät kuulu vankeuteen ja nämä järjestetyt uimiset ovat niille todella stressaavia.

  Kannattaa myös pitää mielessä, että delfiini on villieläin ja saattaa olla aggressiivinen. Eräs brittinainen on itse postannut youtubeen kun delfiiniuinnissa Meksikossa kaksi delfiiniä hyökkäsi hänen päälleen. Umpiluisella nokallaan tökkivät rintaan niin että rintalasta murtui. Lääkäri oli sanonut että on onnekas kun on hengissä. Delfiinit olivat ilmeisesti ärsyyntyneet naisen bikinien kiiltävästä metalliosasta.

  Kun olet luontoihmisiä niin pyydän, älä osallistu delfiiniuinteihin. Delfiinit kuuluvat betonialtaisiin yhtä vähän kuin miekkavalaat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No enhän mä nyt mitään betonialtaita tarkoittanut, hassu. Ja olen toki nähnyt noi molemmat leffat. Olemme ihan liikuttavan yhtä mieltä siitä, että delfiinit eivät kuulu vankeuteen, eikä mitkään muutkaan cetaceat.

   Poista
  2. Mutta siis ne merivesipoukamissa järjestettävät delfiiniuinnit on ihan yhtä pahoja. Vankeja ne defiinit sielläkin on ja stressaantuneita. Juurikin sellaisessa tuo brittinaisen tapause kävi.

   Meinasitko siis ihan villeinä uivien delfiinien sekaan mennä vai oliko tuo vaan sellanen "voi kun osaisin lentää" -tyyppinen unelma..? ;)

   Poista
  3. Alleviivattakoon vielä että tämä haaste kuuluu sarjaan "kaikkea voi haluta" eikä välttämättä millään tavalla liity todellisuuteen. En halua uida minkään vangittujen ja stressaantuneiden eläinten kanssa. Olisiko tämä nyt riittävän selkeä? :D

   Poista
  4. Joo on, kiitos! ;-D

   Poista
  5. Haluan sanoa tähän, että esim. Sansibarilla oli,me sellaisella snorklausretkellä, jolla oli _mahdollisuus_ nähdä delfiinejä. Eli delfiinit usein hengaavat sen riutan läheisyydessä, mutta mitään takeita ei ollut. Me näimme sitten delfiineitä katamaraanilta katsottuna matkalla sinne, mutta emme päässet niiden kanssa uimaan.

   Sääli sinänsä, mutta toisaalta siinä oli kuitenkin delfiineillä täysin oma valinnanvapaus, ja päättivät pysyä kaukana. :) sellaisell retkellä minäkin haluaisin uida joskus delfiinien kanssa, en tietenkään missään, missä delfiinit ovat vangittuja ja/tai onnettomia:)

   Poista
 13. Haluaisin, että kerran viikossa voisi käyttää FAST FORWARD -kortin, jolla pääsisi siirtymään suoraan tunnin eteenpäin. Korttia voisi käyttää haluamassaan pukeutumis-, nukkumaanmeno- tai ruokailuhetkessä tai vaikkapa kauppareissulla huutavien lasten kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on läheinen ystävä sille kortille, jossa Trivial Pursuitissa voi kerran pelin aikana vastata johonkin kysymykseen "kummituseläin" ja se on pakko hyväksyä. ;)

   Poista
 14. Haluaisin osata tehdä täydellisiä päätöksiä. Haluan paljon muutakin, mutta tuolla pääsisi kivasti alkuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika iso juttu olisi tuo. Täydellisestä päätöksestä tulee kieltämättä hyvä fiilis, mutta joskus päätös osoittautuu täydelliseksi vasta myöhemmässä vaiheessa elämää. Ja joskus valittavana ei ole täydellistä vaihtoehtoa vaan muutama keskinkertainen. Mutta kiinnostava toive joka tapauksessa. :)

   Poista
 15. Laskiaispullista en välitä, ryhmä hausta en ole kuullutkaan ja delfiinien kanssa olen jo uinut. Mutta olen satavarma, että minunkin onnellisuuttani lisäisi, jos tykkäisin aamuista ja hedelmistä; vaikka ees toisesta noin alkuun...!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä itse asiassa tykkään aamuista jos ne alkavat siinä kymmenen maissa eli oikeastaan jäljelle jää hedelmät.

   Poista
 16. Minä haluaisin voittaaa 50 miljoonaa Euroa Eurojackpotissa. Tai sitten 24 miljoonaa Lotossa. Kiitosl

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä tekisit rahoilla? Sehän on oikeastaan vasta väline niille haluamisille?

   Poista
  2. Olisin osittain vapaa ja muodostaisin itse omat aikatauluni. Tekisin hyväntekeväisyydestä itselleni työn. Ja siinä olisi työtä kyllä niin paljon, että huh-heijakkaa... Mutta olisi mahtava tunne omilla rahoillaan edistää jotakin tärkeäksi kokemaansa asiaa. Pyrkisin tekemään suoria ostoja eri tahoille välttääkseni välistävetäjät. Tarkkaa priorisointia se vaatisi, sillä eihän nuo summat hyväntekeväisyydessä riitä juuri mihinkään.

   Poista
 17. en ole mistään eri mieltä. paitsi ryhmä hau on meillä paw patrol. ja koiran turkista... välillä haluaisin upottaa koiran kokonaisuudessaan kaivoon (eläinsuojelijat, älkää älähtäkö, en minä sitä oikeasti tekisi), koska olen kuukauden sisällä siivonnut lattialta parikymmentä kusta, ripulia ja oksennusta koske eräs on niin ahne että ihme ettei syö itseäänkin.

  w

  VastaaPoista
 18. Mä haluisin että en olisi saannut YT-lappua eilen.

  VastaaPoista
 19. Kohtaan 6 auttaa, jos muistaa ja jaksaa kopioida kuitit kopiokoneella, ne kopiot ei haalist :) Tämän neuvon antoi aikoinaan lukion rehtorini, kun jakoi ylioppilastutkintotodistuksia: nekin kuulemma saattaa haalistua.

  VastaaPoista
 20. Haluaisin olla yhden päivän ajan 25-vuotias mies, että tietäisin miltä tuntuu, kun jotain roikkuu koko ajan jalkojen välissä, luulee osaavansa kaiken ja on fyysisesti älyttömän vahva eikä mihinkään satu.

  VastaaPoista
 21. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 22. Nyt oli pakko osallistua tähän haluamiseen! :D
  http://piharemonttia.blogspot.fi/2015/01/itse-haluamiaan-lista.html

  VastaaPoista
 23. Voihan Ryhmä Hau - arvaa vaan mikä mun päässä nyt soi :D

  VastaaPoista
 24. Hahaa, tää oli kiva! Otin haasteen vastaan :) http://hietikolla.blogspot.fi/2015/01/itse-haluamiani-asioita.html

  VastaaPoista
 25. 1. Haluaisin syödä Runebergintorttuja joka päivä. Niin ettei se näkyisi ja tuntuisi kropassa
  2. Haluaisin nukkua vaikka viikon ilman yöherätyksiä. 2,5v lapsi ei edelleenkään nuku öitä, tänä aamuna ensimmäinen ajatukseni oli aikalailla sanatarkasti "vittumitäpaskaa" koska herääminen tuntui lähes fyysisesti tuskalliselta katkonaisten yöunien jälkeen.
  3. Haluaisin olla räjähtelemättä lapselle joka päivä. Luulen, että liittyy myös edelliseen kohtaan ja korjaantuisi helpommin, jos tuo kohta 2 toteutuisi.
  4. Haluaisin pehmiskoneen kotiin. Samoin ehdoin kuin kohdan yksi herkut.
  5.Haluaisin oppia hoitamaan asiat ajallaan. Olen se tyyppi, joka esim. jonkun paperin viimeisenä palautuspäivänä ryntäilee hakemassa virastoista liitteitä ja leimoja ja kiroaa, että vittu pitikö taas jättää tähän viimeiseen päivään.
  6. Haluaisin kissanpennun joka pysyy aina pentuna.
  7.Haluaisin lisää aikaa ITSELLENI. Nukkumisongelmaisen taaperon kanssa kahden eläessä ei koskaan ole aikaa tehdä mitään yksin. Haluaisin viettää illan kotona tehden ei-mitään, voisin naukkailla lonkeroa tai parikin, miettimättä milloin pitää alkaa laittaa iltapalaa ja miten pitkään voin venyttää nukutustaistelun aloittamista.

  VastaaPoista
 26. Ääh, mä haluaisin juuri nyt ruokaa. Mieluiten nepalilaista ja iso lätty naan-leipää. Mäkin oon viiskakkosella ja tänään on sellainen vähän vaikeampi paastopäivä. Sitten kun oon syönyt, niin voisin lähteä yksin viikoksi Kanarialle johonkin all inclusive -paikkaan. Lukisin siellä koko viikon hyviä kirjoja ja kattosin Netflixiä ja tulisin tosi rentoutuneena takaisin.

  VastaaPoista
 27. Viimeinen villahousukin sai listansa kirjoitettua: http://pirunpaskanrinsessa.blogspot.fi/2015/02/markus-kajon-innoittamana-project-mama.html#comment-form

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...