30.11.2014

Muusikon nelikymppiset

Koti-insinööri ei ikinä puhu autoista, pelaa pleikkaa tai lähde kalareissulle.


Minun todellisuudessani miehet puhuvat säröpedaaleista, roudausaikatauluista ja siitä lähteekö joku biisi aasta vai deestä. Housun taskuista löytyy ruutupaperille töherrettyjä riimejä, ja tyyppi saattaa rynnätä kesken ruokailun jotain melodiaa mumisten pianon ääreen. Ja jos radiosta tulee hieno biisi, häntä alkaa itkettää.

Muusikkoihmisellä on tietenkin bändi ja muusikkokavereita, joilla on mopo pysyvästi satama-altaassa. Kun on kyse musiikista, ikinä ei mennä siitä, mistä aita on kaatunut. Päinvastoin. Ne villitsevät toisiaan tekemään kaikesta taidetta.


Ihan vertailun vuoksi. Kun minä täytin neljäkymmentä, kutsuin kymmenisen ihmistä kanssani lasilliselle ja buukkasin pöydän ravintolasta.

Kun Koti-insinööri täyttää neljäkymmentä, hän liittoutuu kaverinsa kanssa, kutsuu sata ihmistä, buukkaa koko ravintolan, puhuu paikalle bändin ja miksaajan, järjestää live-karaoken tekstityksineen, treenaa biisejä viikon yöhön asti ja soittaa koko illan rumpujen takana. Luonnollisesti tapahtumasta tehdään tallenne.

Mutta olipa helvetin siistit bileet. Kuten joku asian ilmaisi, muunlaisia bileitä ei oikeastaan tässä iässä enää kaipaa. Enkä ole ennen vetänyt karaokea livebändin kanssa.

Intohimoinen tekeminen on aina hatunnoston arvoinen asia. Tällaisen tyypin tapasin 12 vuotta sitten eikä ole pulssi yhtään laantunut. Kantanee seuraavatkin 40 vuotta.

11 kommenttia:

 1. Helvetin jees!
  Meillä on noi bileet edesää ensi vuonna. Mä luulen et jäbät on jo varanneet Vatnajökullin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellaiset bileet kuin on ystäväpiiri. ;) Oli kyllä aivan tavattoman hauskaa.

   Poista
 2. Miten tapasitte/tutustuitte?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juhannuksena 2003 Pärnussa yhteisten tuttujen kautta. Siitä reissusta muodostui hyvin erikoinen kuvio kaikin puolin, naurattaa vieläkin. :D

   Poista
  2. On muuten aina mukava lukea juttujasi Koti-insinööristä, puhut hänestä aina niin kauniisti, että ventovieraskin tulee hyvälle mielelle.

   Poista
 3. Huikeeta! Ja ekstra-huikeeta, että ruudun tällä puolen on muotoutunut mielikuva koti-INSINÖÖRISTÄ, jonka ei arvaisi olevan myös muusikko :-)

  Satu T

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, se on kummallinen hybridi insinööriä, muusikkoa ja maratoonaria. :)

   Poista
 4. Miksei se järkännyt SULLE tommosia bileitä? Kysynpä vaan.

  HannaHHoo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se keksi ton idean vasta syyskuussa. :D Mutta kieltämättä tossa on nyt vähän paineita ens vuoteen.

   Poista
 5. Onnittelut koti-insinöörille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän kiittää ja toivottaa hyvää adventtia. :)

   Poista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...