4.11.2014

Mádara: luonnonkosmetiikan Volvo alennuksessa

Olen ruikuttanut luonnonkosmetiikan yhteistyökampanjaa jo jonkun aikaa ja nyt se vihdoin toteutui: Mádaralla alkaa torstaiyönä 24h ystävämyynti.


Olen kirjoittanut luonnonkosmetiikasta useita kertoja aikaisemminkin. Olen onnellinen sekakäyttäjä. Dödöä, hammastahanaa ja ripsiväriä lukuunottamatta löydän kaikki tuotteet luonnonkosmetiikkamerkkien valikoimista. Suosikkimerkkejä on useita ja Mádara on niistä yksi.

Mádaraa voisi luonnehtia luonnonkosmetiikkamerkkien Volvoksi. Merkki on ansainnut kylppärin kaapissani vakiopaikan luotettavuudellaan: tuotteet ovat kautta linjan toimivia, tasalaatuisia ja hinta miellyttävä. Tuotteissa on tuoksua, mutta ei häiritsevästi. Mietoja lastentuotteita käytän ipanoihin silloin kun pelkkä vesi ei riitä.

Uutuuksiakin löytyy. Erityisen ihastunut olen kasvoöljyihin. Heti kun keskuslämmitys napsahtaa päälle, ihoni alkaa hilseillä ja naama ritisee hymyillessä. Talvi onkin tuplavoitelun aikaa: suihkun jälkeen ensin kasvoöljy ja hetken päästä suomalaisihoon sävytettyä päivävoidetta, jota olen käyttänyt jo useamman vuoden tasoittamaan naamassani olevaa sateenkaaren kirjoa.

Myös vartaloöljyä kannattaa testata. Kosteuttavaa ja nopeasti imeytyvää öljyä levitän pöliseviin kinttuihin joka aamu. Riittoisaa öljyä ei tarvita kuin pieni loraus.

Sen, jolle luonnonkosmetiikka on uutta ja jännittävää, kannattaa aloittaa perusmarkettikaman vaihtamisella: valitse hiustyypillesi sopiva shampoo, suojaava huulivoide, kasvoille supersuosittu Pihlaja-voide ja vaikka suihkusaippua. Niillä pääsee alkuun.


Ystävämyynti alkaa huomenna keskiyöllä (6.11. klo 0:00) ja kaikki verkkokaupan tuotteet ovat -40% alessa. Tuotteita on rajoitettu määrä. Kun verkkokaupasta tilaa ystävämyynnin aikana
- yli 30 eurolla, saa ilmaisen toimituksen ja
- yli 60 euron ostoksista saa ilmaisen toimituksen lisäksi vielä Regenerating Night Cream -voiteen (50 ml, arvo 32€).

Siitä vaan ostoksille siis!

Ps. Jos et ole vielä vakuuttunut ja asut pk-seudulla, voit piipahtaa Mádaran pop-up liikkeessä Makkaratalossa (jota myös CityCenteriksi kutsutaan) ja tutustua tuotteisiin ihan henkilökohtaisesti. Liike löytyy kyseisestä paikasta vuoden loppuun asti.

20 kommenttia:

 1. Madara on kyllä ihana merkki ja näissä puteleissa silmä lepää.Kasvoöljyä olen testannut, en vielä ostanut, aivan ihana tuote.


  Komppaan sua kaikissa ihojutuissa mitä tässä taas talven varrella tapahtuu <3

  Ihan pakko oli sanoa jotain kun oli niin mahtava kommentti "san sääki ny jottain" niin määhän sanon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään kanssa siitä että näistä ei näy kilometrin päähän että nyt on luonnonkosmetiikkaa. Ja san toistekki jottai. :)

   Poista
 2. Luonnonkosmetiikan volvo, ai herranjestas!:D Mutta niinhän tuo on ja tarjous on kyllä niin hyvä, että se täytyy käyttää hyväkseen. BTW, hikoiltuani imetysaikana jotain todella väkevää ja pisteliäänhajuista, (oletin silti hieksi), kokeilin melkoisen kirjon luonnonkosmetiikka-dödöjä. Osan teho ei riittänyt alkuunkaan ja nekin, jotka alkuun toimivat, kävivät pian tehottomiksi. Ainoa, joka hormoonihien hajun taltutti ja piti pois, oli mineraalisuola dödö. Tätähän on siis monella eri merkillä eli siis suolapuikko tai -kivi, jota kastellaan ja hieraistaan kainaloon. Toimii! Kokeileppa jos luonnonmukaista dödöä etsiskelet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä hikoilen tota kuvailemaasi ainetta aina -> antiperspirantit on ainoat jotka tehoaa. Ja olen siis ihan duunini puolesta testannut todella monet tuotteet, myös kiven. Onnistuin vain myrkyttämään senkin. Lisäksi niin moni paita meni testauksessa pilalle että hyväksyn kohtaloni tässä asiassa. Ripsarin suhteen en ole vielä luovuttanut!

   Poista
 3. Kiinnostava tuote, mutta valitettavasti aivan liian kallis meikäläiselle. 46 euroa kasviöljystä vaan kertakaikkiaan liikaa, mutta liikentoimintaahan se luonnonkosmetiikan myyntikin on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, hyväntekeväisyydestä ei ole minkään yrityksen kohdalla kyse. :) Mutta jos tuo on liian kallis niin Mádaralla on paljon edullisempiakin voiteita kuten toinen suosikkini Pihlaja.

   Poista
 4. Viime ystävämyynnissä vähän räjähti käsille, ostin shampoota ja hoitsikkaa varmaan pariksi vuodeksi :-D Mutta kun ne vaan on niin hyviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, eipähän tarvitse ihan jokaista ystävämyyntiä kytätä. Mutta jos käyttää kosmetiikkaa tosi vähän, kannattaa miettiä kulutusta ennen hamstraamista, nuo kun säilyvät parisen vuotta valmistuspäivästä.

   Poista
 5. Kun sulla on vaikutusvaltaa ja näkyvyyttä, niin voitko kirjoitta aiheen tuosta Espoon mahdollisesta kotihoidon tuen lyhentämisestä 1,5 vuoteen. Vai siis mitä mieltä olet siitä? Älä sit kirjoita, jos kannatat sitä ;)
  Pointit:
  1. moni 1,5 v on vielä aivan liian pieni päiväkotiin ja perheiltä viedään valinnanvapaus
  2. moni laittaa isommat sisarukset päiväkotiin, kun espoolisää ei enää kuitenkaan saa, nyt monet on kuitenkin pitäneet lapset kotona, jotta saavat lisän
  3. Espoon päiväkodit ovat tupaten täynnä, vaikea saada pätevää henkilökuntaa
  4. vanhemmat ovat ehtineet jo tehdä suunnitelmia ensi vuodeksi luullen, että espolisä säilyy
  5. lapsilisiä jo leikataan ja perheiden taloudellinen tilanne muutenkin huono, Espoo Suomen kalleimpia kuntia asua
  6. monilla Espoolaisilla ei täällä tukiverkostoja, isovanhemmat jne asuu kaukana ja ollaan täysin omillaan
  7. pahoinvointia on jo muutenkin ihan tarpeeksi, ei kaivata lisää stressiä vanhemmille ja lapsille
  8. päivähoito maksaa 1200 eur kk/lapsi, saa olla äidillä aikamoiset tulot, jotta veroillaan sen kustantaa, varsinkin jos useampia lapsia vs. espoolisä 218, vaikka olis kuinka monta lasta kotona.
  Ja varmaan 10 muutakin syytä, kun jaksais miettiä...
  Oliko sulla jotain tuttuja valtuustossa, jonne voisit vaikuttaa?
  Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kirjoittaa, asia on vain aika monimutkainen. Tässä keissiä on siis kyse on Espoo-lisästä, kotihoidon tukea saa edelleen, ja eri skenaarioita vaikutuksista on tehty useita: monissa muissa kunnissa kuntalisän leikkaus ei ole vaikuttanut päivähoitoon tulevien lasten määrään. Espoon päiväkodit eivät muuten ole tupaten täynnä kuin tietyillä alueilla.

   Noin ideologisesti mä laittaisin paukut mieluummin varhaiskasvatukseen kehittämiseen kuin kotihoidon tukemiseen (valinnavapaus toki säilyy, kyse on siitä mitä kehitystä yhteiskunnan kannattaa tukea) mutta kyllä tästä vääntö tulee - listalla oli muitakin ongelmia kuten koulukorjaukset etc.

   Suurin ongelma on siinä, että Espoossa veroprosentin nostaminen edes Helsingin tasolle on aivan tabu. HS siteeratakseni "Valtapuolue kokoomuksen Ari Konttas pitää vaihtoehtoa "kestämättömänä"." Minä pidän leikkauksia kestämättöminä.

   Poista
 6. Hei ja anteeksi heti virhe, tarkoitin tietysti espoolisän lyhentämistä, en kotihoidon tuen...

  VastaaPoista
 7. Tuota Madaraa pitääkin kokeilla. Olen tällä hetkellä täysin ihastunut Korres-luonnonkosmetiikkasarjaan. Tällä hetkellä on käytössä suihkusaippua, hajuvesi ja vartalovoide. Tuotteet toimivat ja niissä on hyvä, mieto tuoksu. Ja mielestäni hyvä hinta-laatu-suhde.

  -A

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korres ei ole luonnonkosmetiikkasarja...

   Poista
  2. Joo, Korres ei ole sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, mutta aika lähellä tietty. Toivottavasti Mádaran valikoimista löytyy jotain sopivaa!

   Poista
 8. http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/professori-liisa-keltikangas-jarvinen-alle-2-vuotiaan-paikka-ei-ole-paivakodissa/

  Päiväkoti ei sovellu hoitopaikaksi alle 2-vuotiaille lapsille, väittää psykologian professori Liisa Keltikangas-Järvinen uudessa kirjassaan Pienen lapsen sosiaalisuus (WSOY). Todisteeksi väitteelleen hän esittää ison joukon toisiaan tukevia tutkimuksia.

  Keltikangas-Järvisen mukaan kyse ei ole päivähoidosta sinänsä vaan siitä, että tutkimusten mukaan liian varhaiset ryhmäkokemukset voivat vahingoittaa lapsen stressinsietokykyä. Asia on merkityksellinen siksi, että stressinsietokyky kehittyy kolmen ensimmäisen elinvuoden aikana ja tuo taso säilyy aikuisenakin.

  Kirjan mukaan taidot, joilla selvitään suuressa ryhmässä, ovat usein enemmänkin hengissä selviämisen kuin vaativan sosiaalisen kanssakäymisen taitoja. Eikä kaksivuotiaalla tai vähän vanhemmallakaan ole vielä kykyä pitää puoliaan.

  Puolensa pitäminen ei voi tarkoittaa muuta kuin viidakon lakia, Keltikangas-Järvinen toteaa.

  Ryhmä lisää aggressiivisuutta

  Ryhmässä oleminen lisää kirjan mukaan myös aggressiivisuuta. Pieni lapsi turvautuu aggressioon, kun hän joutuu tilanteeseen, jota hän ei vielä hallitse ja josta hän ei vielä selviä.

  Keltikangas-Järvinen suositteleekin kirjassaan, ettei aivan pieniä lapsia pantaisi päiväkotiin. Lapsen kehitys tapahtuu asteittain. Kodin ja päiväkodin ryhmän välissä tulisi olla oppimisvaihe, jossa lasta hoidetaan muutaman lapsen ryhmässä. Tähän ratkaisu on perhepäivähoito. Tuolloin lasta hoitaa sama aikuinen ja ympärillä olevat lapset ovat tuttuja.

  Perhepäivähoidon aloittamistakin professori lykkäisi siihen asti, kunnes lapsi parivuotias.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitoin tämän psykologian professorin näkemyksen vielä tähän. Espoolisä tulisi tämän perusteella säilyttää ainakin 2 vuotiaaksi, jolloin suurin osa lapsista on jo kypsiä päiväkotiin.
   Niin ja ei voi oikein vertailla muiden paikkakuntien vaikutuksiin, lisääntyykö päiväkotitarve, Espoo on kuitenkin niin kallis, että täällä asialla on enemmän merkitystä kuin jollain halvemmalla pikkupaikkakunnalla.
   Veroprosenttia voisi edes pikkuisen korottaa, olen samaa mieltä.

   Poista
  2. Taas tämä Keltikangas-Järvinen -kortti vedettiin esiin. En kestä. Josko nyt oikeasti annettaisi jokaisen vanhemman tehdä omat päätöksensä heidän oman tilanteensa mukaan. Joskus se mukula on vaan pakko laittaa hoitoon heti äikkärin päätyttyä, ettei perheen talous romahda ja se nyt ei tee yhtään hyvää kenellekään koko perheessä.

   Poista
  3. Tarkoitus ei ollut syyllistää vanhempia vaan Epoon päättäjiä. Espoolisän turvin monilla perheillä on mahdollisuus pitää lapsia pidempään kotona. Valitettavasti ei kuitenkaan kaikilla perheillä, koska pieneksihän ne tulot jäävät lisästä huolimatta. Eikä kaikki perheet halua ja lapsetkin ovat erilaisia, mutta tuo Espoolisä tuo edes vähäh helpotusta niille, jotka haluavat/pystyvät sen turvin kotiin jäämään.

   Ja kyllä se Espoolisä on saanut aika monet tuntemani perheet ottamaan isommat lapset pois päiväkodista ja säästöä sekin. Nämä perheet ovat sitä mieltä, että jos lisä poistuu, niin isommat lapset saavat heti mennä päiväkotiin. Itsekin olen kahden vaiheilla, laitanko isomman lapseni päiväkotiin jos Espoolisä tosiaan poistuu.

   Poista
 9. Tää tulikin nyt hyvään rakoon kun pohja siintelee kaikissa purkeissa, kiitos! Tosin nyt tili tuli tili meni ;)
  Innolla odotan pakettia!

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...