25.10.2014

Caramba, mikä soppa!

Koti-insinöörin kummityttö ja vakituinen lastenhoitoenkelimme vietti vaihto-oppilasvuoden Meksikossa. Kielitaidon lisäksi mukaan tarttui aika mainioita reseptejä. Tämä tulinen soppa näytti instagramissa niin hyvältä, että vaadin ohjeen.

Mexicolainen tortillasoppa "Sopa Azteca"

  • vettä (reilu litra)
  • kanafondia/-liemikuutio
  • kanan rintafileitä noin 3-4 kpl
  • maissitortilloja (tässä alleviivattuna sana maissi)
  • tölkki la casteña salsa mexicana caseraa
  • pirkka chilpotle salsaa (muutama rkl)
  • tomaattipyrettä 2 rkl
  • kirsikkatomaatteja
  • makea sipuli
  • avokado
  • fetaa
  • creme fraichea
  • korianteria
Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen. Leikkaa saksilla muutama tortillalätty ohuiksi suikaleiksi (minä tein neliöitä). Sivele suikaleet reiluhkolla rypsiöljyllä ja paista niitä uunissa noin 8-10min. Huom. suikaleet palaa helposti, joten tarkkana.

Laita vesi kiehumaan ja lisää sekaan kanafondi ja tomaattipyre. Keitä kanan rintafileitä hiljalleen kunnes ovat kypsiä. Siirrä rintafileet jäähtymään.

Sekoita sauvasekoittimella tölkillinen la casteña salsa caseraa ja pari ruokalusikallista chipotle salsaa (tulisuutta voi säätää näitä vähentämällä). Lisää soossi kattilassa olevaan liemeen. Keiton liemi on valmista, kun se on kuumaa ja maistuu hyvältä.


Pilko kirsikkatomaatit, sipuli, avokado ja korianteri sekä murenna fetajuusto. Näitä sekä creme fraichea saa lusikoida sopan pinnalle maun mukaan, jokainen omalle lautaselleen.

Revi kananfileitä "pulled chickeniksi" ja aseta pieni kanakeko syvälle soppalautaselle. Lisää kanojen päälle rapeita tortillasuikaleita ja kaada kuuma liemi perään. Mausta lisukkeilla ja purista lopuksi koko komeuden päälle limeä.


Tähän kyytipojaksi olut ja avot! Täydellinen talvisoppa, joka on niin kevyt, että saa hyvällä omatunnolla santsata. Se, ken haluaa kasvisversion, käyttää broilerin sijaan vaikkapa valkopapuja tai panostaa fetaan.

10 kommenttia:

  1. Oi wau, aivan mahtava resepti, kiitos. Tämä lähtee ehdottomasti ja pian kokeiluun. Nam.

    Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes! Kannattaa tehdä iso satsi: tää nimittäin vain paranee yön yli seisoskelusta!

      Poista
  2. Ja samoilla aineksilla mehikolainen loihtii muitakin mainioita aterioita. Ikävä työkomennuksen aikaaseen ja tyttäreni kotimaahan iski heti reseptin äärellä.. Pitääpä kokeilla ohjettasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on totta, näillä raaka-aineilla pötkii pitkälle!

      Poista
  3. Njaaam!! Pitää kokeilla!
    Ps. Lisää reseptejä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitan nykyään niin vähän ruokaa, että reseptipostaukset ovat hiukan jääneet. Tykkään kuitenkin ruoanlaitosta sen verran että taidan ottaa ohjelmistoon ns. viikonloppukokkailut, mikä tämäkin oli.

      Poista
  4. Kuulostaa hyvalta, kokeiluun menee! Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä! Tässä voi toki oikaista laittamalla sekaan valmiita nachoja, jos iskee kiire. ;)

      Poista
  5. Vinkkinä kasvissyöjältä: quorn. Löytyy hakkeena, paloina ja fileenä ainakin k-ryhmän pakastealtaasta. Lähempänä kanaa sekä suutuntumalta että maultaan kuin tofu. Poikaystäväni, joka vihaa tofua, luuli pitkään minun lisänneen kanan ruokavalioomme minun keittiövuorollani... Ja joo, tofu tympii pidemmän päälle kaikkia, joten kannattaa kokeilla siis quorn ja tempeh (jota tosin vaikuttaa olen tarjolla vain erikoisliikkeissä).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehee, quornista on tulossa postaus! Mutta en sitä kyllä tähän soppaan laittaisi, toimii aivan loistavasti ilmankin broileria.

      Poista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...