17.10.2014

Capris-keittiöt: kaunis ja käytännöllinen

Yhteistyössä: Capris-keittiöt

Remppasarjassa seuraa keittiöesittely!

Alusta pitäen oli selvää, että uudessa asunnossa on edessä keittiöremontti. Pienehkö keittiö oli uusittu joskus 80-luvulla. Kaapit olivat huonokuntoiset, kertaalleen päällemaalatut ja koneet aikansa eläneet. Lattia oli lonksuvaa koivujäljitelmälaminaattia.

Todistusaineistoa:
Pohja oli kuitenkin periaatteessa tilaan sopiva, joten sähköihin ja putkiin ei tarvitsisi puuttua. Ainoastaan ikkunan edessä olevaan tyhjään tilaan piti saada kunnon työtaso, ruokapöytä kun olisi olkkarin puolella. Lisäksi tavoitteena oli laittaa ruokaa, mikä edellyttää laskutilaa.

Koska keittiö on muutakin kuin kalustelevyä, keittiötoimittajaksi valikoitui pieni suomalainen Capris-keittiöt. Mielessä oli muutamia toiveita.

Simppeliä.
Kestävää.
Käytännöllistä.

Toiveena oli myös säilytystilan maksimointi.

Lopputulos oli seuraava.Capris-keittiöiden vetimettömät ovet, vaaleana yläkaapeissa ja tummanharmaana alakaapeissa, tasot massiivikoivua ja koneet Smegin paitsi liesituuletin, joka on Faberin. Seinän sävynä on Tikkurilan banaani ja lattia on mustavalkoista Marmoleum click linoleum-laattaa.

Tiskone nostettiin ylemmäksi. Jospa astiat löytäisivät helpommin sinne sisään, kun täyttäjän ei tarvitse kyyristellä lattian rajassa!


Työtason materiaali oli vaikea valinta. Laminaatti on tylsä, mutta käytännöllinen, massiivipuu kodikas, mutta työläs ja kivi kaunis mutta kallis.

Päädyimme massiivipuuhun. Kun kahteenkin kertaan öljytty massiivikoivu vielä imaisi sulaneen mustikan itseensä, käsittelin pinnan OsmoColorin valkoisella puuvahalla. Pinnasta tuli kyllä hieno, mutta kovin kolhuvarma ratkaisu se ei ole. Tätä täytyy siis vielä miettiä käsittelyä vähintään toisen kerroksen verran. Massiivipuussa on onneksi työstövaraa.Yksi iso virhe päätettiin välttää yhteistuumin: ei enää ikinä ovellista, syvää hyllykaappia, jonka perälle kaikki kama arkistoituu ikuisiksi ajoiksi. Melkein kaikki säilytystilat muuttuivatkin laatikoiksi (joskin matalia laatikoita olisi voinut olla enemmän).


Lisäksi ratkaisimme jääkaapin viereen jäävän kapean mutta käyttökelpoisen tilan korkealla apteekkarinkaapilla. Kun hyllyn saa vedettyä ulos, yksikään raesokeripakkaus ei unohdu takariviin.


Liesituulettimeksi valkkasimme lieriön mallisen "pömpelin", joka valaisee lieden kunnolla. Induktioliesi on supernopea, mutta siihen ei sopinut kattiloista kuin puolet...

Mutta ihmettä tekisimme välitilalle? Siihen piti tulla lasi, mutta sähköjen takia ratkaisu ei oikein toiminut. Terästä? Laattaa? Jotain muuta, mitä? Tarvitaanko sitä ollenkaan?


Kun kaappien sisältö vielä suunniteltiin niin, että astiksen tyhjennys, kahvinkeitto ja aamupuurojen valmistus sujuvat ilman edestakaisin ramppaamista, aika vähän jää valittamista.

Hassua ajatella, että tällä keittiöllä pärjännee eläkeikään!

Ps. Jos sinulla on keittiöremppa edessä, tsekkaa Capriksen (joka toimi myös tämän postauksen sponsorina) facebook-ryhmästä lisää kuvia. Suunnitteluajan varanneet saavat lahjaksi massiivipuisen leikkuulaudan.

29 kommenttia:

 1. No onpa hieno keittiö! Meilläkin on puuta nuo keittiön työtasot - ukko vetelee siihen jotain lakkaa pari kertaa vuodessa ja se on pysynyt ihan kivana. Kolhut ja naarmut on jotenkin vaan lisänneet sen kodikkuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja oon ihan samaa mieltä, aika patinoi. Ihan mielenkiinnosta: mitäs turskaöljyä siihen siellä päin maailmaa vedellään?

   Poista
 2. Kyllä tuolla kelpaa kokkailla! :)
  Minkälaisen työtason valitsitte tuohon ikkunan alle jäävään tilaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kas en ottanut yhtään kuvaa olohuoneen ovelta! Samaa massiivikoivua sielläkin ja laatikot alla - patterin takia laatikot 40 cm syvät. Näkyy vähän tuossa apteekkarinkaappikuvassa.

   Poista
  2. Olen haaveillut tasosta keittiönikkunan alle, mutta myös meillä sen alla sijaitseva patteri on mietityttänyt. Hyvinhän se näyttäisi teillä tason alle passaavan! Onko teillä tehty muita erityisjärjestelyjä tuolle kohtaa kuin vähemmän syvät kaapit? Ovatko ne liikuteltavia? Pitäisikö edes olla? Onko tasossa "hengitysreikiä"?

   Poista
 3. Kaunis ja ajanhermolla oleva keittiö ❤️️
  Meille tuli keittiö reilu kk sitten ja kovasti mietittiin myös tuota välitilaa. Lopulta päädyttiin peiliin, joka on melko harvinainen materiaali välitilassa, mutta me tykätään kovasti sen antamasta valosta ja tilantunnusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiinnostava ratkaisu! Ei ehkä tohon meidän stailiin sovi, mutta onko sun blogissa kuva, et vois käydä vakoilemassa? :)

   Poista
 4. Mäkin tulin kysymään, että mitä tapahtui ikkunaseinällä, mutta Jenni ehti ensin :)

  Todella kaunis keittiö <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Te ootte niiiiiiiin tarkkoja. <3 Nyt on kuva ikkunaseinän tasosta.

   Poista
 5. Matalista laatikoista. Saisko johonkin korkeaan laatikkoon jälkiasennettua vielä sellaisen "piilolaatikon". Kun avaat laatikon, niin siellä on ylempänä toinen ulosvedettävä laatikko, joka jakaa laatikkotilan käytännössä kahteen. Meillä oli tällainen, kun ulkonäöllisistä syistä laatikkojako ei voinut olla liian tiheä. Ainakin Puustellin ja Keittiömaailman valikoimista löytyy. Tsekkaa idea jos et ole jo aiemmin tutustunut. Toimi käytössäkin hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, on meillä niitä juuri noissa ikkunaseinän laatikoissa, olisi voinut olla enemmänkin. Se on ihan kätsä ratkaisu kyllä!

   Ja hei, muistaakseni sä joskus suosittelit linoleum-lattiaa? Mulla oli sitä kohtaan jotain perusteettomia ennakkoluuloja mutta pääsin niistä yli - ja se on loistava!

   Poista
  2. No eiks ookin. :) neljässä vuodessa sille ei ainakaan tapahtunut koira - ja lapsiperheessä mitään. Tulee seuraavaankin keittiöön kunhan remontissa päästään sinne asti. Käytettävän lattianpesuaineen soveltuvuus sille kandee sit varmistaa. Itse käytin fairya.

   Poista
  3. Kaikki lika on toistaiseksi lähtenyt pelkällä vedellä, plussaa sekin. Mä ihastuin tohon materiaaliin niin täysin että meidän "takahuoneeseen", jonne täytyy tehdä kaikki uusiksi ihan seiniä myöten, tulee myös linoleum-lattia.

   Poista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  5. Mulla on ollut yhdessä asunnossa linoleum ja tykkäsin kyllä. Oli helppohoitoinen ja siisti. Ainut että silloin koiranpentumme pissasi sen pilalle vaikka hyvin yritimme suojata.
   Tästäkin huolimatta jos keittööni nyt uutta lattiaa laittaisin, olisi mulla sama valinta. Tuo marmoleum click on aiva uppee :)

   Poista
 6. Ja välitilasta tuli mieleen, että riippuu varmaan käyttämästänne maalista kestääkö se välitilassa. Jos se on sitä Tikkurilan Lujaa vai mitä se kylppäreihinkin tarkoitettu veden ja hankauksen kestävä maali onkaan, niin voi ehkä kestääkin. Perus Remonttiässä tuskin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tossa on joku kestävä maali just sen takia kun ei tiedetty heti et mitä sille tehdään. Ei ole siis kiire tämän ratkaisun kanssa. Ja mikäli vanhat merkit paikaknsa pitävät tuo on 10 vuoden päästä juuri tuossa tilassa.

   Poista
 7. Tosi hieno, varsinkin keltainen + ruutulattia! Onko lattia mattoa vai laattoja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, keltainen on ihana väri varsinkin aamuisin! ;) Lattia on Marmoleum click -laattaa (mustaa ja valkoista).

   Poista
 8. ää tuo lattia! miten pahasti näkyy tahrat, onko liukas, kylmä? ihana!!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Ei näy tahrat mitenkään erityisen hyvin eli mustavalkoisuus vähän hämää. :) Liukas se on kuten parkettiikin mutta jalan alla ihanan lämmin.

   Poista
 9. Kaunis! Meillä on melkein samanlainen piskuinen keittiö, suoraan 60-luvulta. ;) Olemme tuunanneet pinnat ja vannoin sen riittävän mutta kun nyt näin tämän ihanuuden... Hmm. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rempoissa on se ongelma, että iskee annoskateus kun toisen valinnat näyttää aina omaan silmään superihanilta. :)

   Poista
 10. Meillä oli edellisessä asunnossa lieden takana maalatussa seinässä vedetty saunasuojaa. Hyvin sai kalan- ja lihanpaiston roiskeet hinkattua pesuaineella ja rätillä pois Ja maalinhan voi aina maalata, pointsit siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaa, totta. Sillähän sen saisi käsiteltyä. Meillä on tuo seinä lastulevyä, joten jotain siihen pitää ihan paloturvallisuudenkin takia keksiä.

   Poista
 11. Linoleumhan on pellavaöljypohjaista, niin kuin nimikin antaa ymmärtää :). Ja aika terveellistäkin ilmeisesti, kun nykyään ei saa laittaa asbestia sekaan. Ja sopii loistavasti 70-luvun (onhan talo sieltä) tyyliin!

  Meidän pian valmiiseen keittiöön on mietitty välitilaan joko lasia tai valkoista 60cm leveetä laattaa pystypäin. Näin sellaisen Puustellin näyttelytilassa, oli tehty suorareunaisella laatalla ja kapealla saumalla. Näin saumapinta-alaa tulee todella vähän, minusta näytti hyvältä, sopii vähäilmeiseen keittiöön.

  Hanna-Kaisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, suosittelen lämpimästi linoleumia ekoasioista kiinnostuneille. Tuolla tavaralla on Joutsenmerkkikin.

   Välitilasuunnitelma pystylaatalla kuulostaa kiinnostavalta! Meillä on tuota "ritiläaihetta" muuallakin kämpässä joten vois toimia.

   Poista
 12. Hieno keittiö!

  Meillä laitettiin keittiön välitilaan pleksi. Ois haluttu lasi, mutta koska seinillä on pituutta liikaa ja pistorasioiden takia ois tullut liikaa reikiä, ei se ollut realistinen ja toteuttamiskelpoinen ajatus. Ehdittiin jo tapetoida seinät, joten jotain oli pakko kehitellä kun ei sitä lasia sit voinutkaan laittaa.

  Tuo pleksi on ostettu Etrasta, sitä saapi montaa laatua ja monella hintaa. Meillä nyt on siitä halvimmasta päästä ja ihan loistavasti on toiminut tähän asti. Talo otettiin käyttöön reilu 2 vuotta sitten. Kalleimmat pleksithän vastaa lasia sekä ominaisuuksiltaan että hinnaltaan, joten kustannus ei välttämättä halvemmaksi tule kuin lasikaan. Pleksi on loistava myös sen takia, että sitä voi työstää tarvittaessa itsekin. Esimerkiksi nuo pistorasioiden paikat on itte tehty paikan päällä. Eikä tuon pleksin kanssa ollut rajoituksia, montako reikää on mahdollista tehdä eikä myöskään seinien pituuksilla ollut väliä. Lasin kanssa meille ois pitänyt pätkiä ja ois tullut sitten liikaa pystysaumoja, nyt niitä ei ole kuin yhdessä kulmassa.

  VastaaPoista
 13. Hei, on vähän vanha postaus mutta osaatko kertoa mitkä tuon mustavalkoisen lattian laattojen sävyt(nimet) ovat!?

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...