17.8.2014

Tapettivalintoja

Väitän, että tapettien valitseminen on remontin vaikein tehtävä. Jostain syystä olen aina onnistunut maalisävyn valinnassa ja lattian olen aina valinnut suht konservatiivisesta mallistosta.

Skidi sai koivumetsän.

Mutta tapetti.

Käytän tapettia vain korostuselementtinä, jolloin pliisu on huono vaihtoehto, mutta räväkkä taas vaikea valita. Kuviot pitäisi nähdä sielunsa silmin ja osata hahmottaa muihin pintoihin, kalusteisiin ja yleisilmeeseen nähden. Ja koska en ikinä ehdi mihinkään perinteisiin remonttiliikkeisiin näytepaloja hakemaan, ne sielun silmät hakevat ratkaisua verkossa noin 20x20 pikselin kokoiselta alueelta.

Lastenhuoneen tapetin valinta vaatii vielä lisävääntöä. Haluan pitää kiinni periaatteestani, että minkä tahansa huoneen käyttötarkoitus pitää voida muuttaa ilman pintaremonttia. Kompromissin hakeminen on haastavaa, kun pitää yrittää neuvotella lopputulos, joka ei yrjötä aikuisia mutta toisaalta miellyttäisi huoneen omistajaa.

Sitten kun vaivalla neuvoteltu vaihtoehto onkin yhtäkkiä loppu (Kukot-tapettia aletaan painaa vasta elokuun lopussa), iskee paniikki.

Google ohjasi Photowalliin, josta en ollut ennen kuullutkaan. Ruotsalainen verkkokauppa tekee tapetteja (ja canvas-tauluja) asiakkaiden omista kuvista, mutta valikoimassa on heidän omien suunnittelijoidensakin luomuksia, myös lastentapetteja. Tykkäsin paitsi kivoista kuoseista myös siitä, että verkossa on kunkin tapetin kohdalla mallikuva huoneesta. Kuva on ihan pakollinen apuväline, jotta voi hahmottaa, saako seinästä vain migreenin.

Nyt onkin yhtäkkiä runsauden pulaa. Noi valaat on pakko saada johonkin.


Kertokaa, jos tiedätte kivoja suomalaisia tapettiverkkokauppoja.

23 kommenttia:

 1. Seinäruusulta saa tilattua myös näytepaloja. Oisko .fi, kuukle löytää kyllä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löytyi! Mutta tuolla ei ole noita mallikuvia. :(

   Poista
 2. Valaat on ihanat! Muumitapetin väri näyttää jotenkin tunkkaiselta.

  VastaaPoista
 3. OnnenSkidi! Minäkin haluan tuollaisen koivumetsän, mistä niitä saa? P.S. Tykkään blogistasi, kiitos siitä :)

  VastaaPoista
 4. Kenen tapetti tuo valas on? Aivan mahetsu!

  Duron Djurriken on meidän lastenhuoneen seinällä.
  https://www.google.fi/search?q=djurriket+duro&num=20&es_sm=93&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=OKfxU7iEM4ik4gTsjIE4&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1273&bih=1057

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Photowallista nää on kaikki. Ja hei hieno tapetti, toikin näyttää olevan ruotsalainen lafka!

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Ah, suomalainen kauppa ja hyvä palvelu on kombinaatio johon ei törmää liian usein. :)

   Poista
 6. www.tapettikauppa.net

  VastaaPoista
 7. En tiennytkään että steissistä on tapetti! Mut nää suomalaiset verkkokaupat on kyllä käyttöliittymältään ja fiilikseltään niin kälyisiä että ihan surettaa.

  VastaaPoista
 8. Seinäruususta tilasin minäkin kiurujen yötä kahdessa eri värissä :) luulin että on jotenki erikoisempikin ratkaisu, mut sit luin jostain että suomen suosituin tapetti. kjeh :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiurujen yö on ehkä ainoa tapetti jonka tunne nimeltä. Pöllöjen ja Kukkojen lisäksi. :)

   Poista
 9. Pihlgren & Ritola (juurikin tuo www.tapettitehdas.fi) oli mainio palvelu. Sivustolta etsiskelin sopivia malleja (http://www.tapettitehdas.fi/fi/sisustuskuvat) ja sain sieltä kaikista haluamistani tapeteista mallipalat niin näki ihan livenäkin värisävyn ja kuvion koon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä haluaisin kaiken palvelun verkossa eli tilaamatta niitä paloja. Melkein kaikki suomalaiset verkkokaupat on kökkötraktoreita.

   Poista
 10. Oletko muuten huomannut, että M1-luokiteltuja tapetteja on hyvin harvassa? Eikä yhtään lastenhuoneen tapettia??? Olen ollut tästä jo muutaman vuoden tyrmistynyt. Meillä remontoidaan vain M1-luokitelluilla materiaaleilla. Tapetit on meillä valittu ruotsalaiselta Eco-tapetilta, on nekin olleet ihan jees, vaikka eivät voita tuota särmää koivumetsää. :) -Ansku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu melkein kaikissa remontti- ja sisustustarvikkeissa. :( Musta tän pitäis olla normi.

   Poista
 11. Luulin kahlanneeni koko Photowallin läpi, mutta vielä löytyi näinkin siisti!

  VastaaPoista
 12. "Haluan pitää kiinni periaatteestani, että minkä tahansa huoneen käyttötarkoitus pitää voida muuttaa ilman pintaremonttia. Kompromissin hakeminen on haastavaa, kun pitää yrittää neuvotella lopputulos, joka ei yrjötä aikuisia mutta toisaalta miellyttäisi huoneen omistajaa."

  Kuvittele vielä tähän soppaan sellainen lisäjuttu kuin että joku perheenjäsenistä on osittain värisokea ja tästä syystä näkee värit ihan eri tavalla kuin sinä itse. Vielä emme mun kumppanini kanssa ole päässeet hommaamaan omaa kotia, jota päästään laittaamaan mielemme mukaisiksi, mutta jo nyt olen huomannut esim. huonekalujen tai petivaatteiden hankinnassa, että etenkin värit on pakko ensin testauttaa kumppanilla, ennen kuin voi mitään hankkia. Apuva.

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...