8.6.2014

Koti kaupan

Tuttu kiinteistövälittäjä soitti viime sunnuntaina. "Olisi se asunto vielä myynnissä."

Emme olleet etsimässä asuntoa, mutta olin viime talvena soittanut eräästä harvoin myyntiin tulevasta asunnosta. Silloin tyydyin vain ihailemaan pohjapiirustusta ja nielaisemaan hinnan kohdalla. Nyt tilanne oli muuttunut.

Sunnuntaista puhelinkeskustelua seurasi hektinen tapahtumasarja (anteeksi viime viikon blogihiljaisuus), jonka lopputuloksena oli hyväksytty tarjous. Nyt sitten pitäisi laatia myynti-ilmoitus tästä kodista.

Mitähän tästä sanoisi.

Tapiolassa on yleensä tapana kehua suunnittelua. Tiedätte: asunnon on suunnitellut arkkitehti se ja se, jonka kättenjälkeä tullaan ihailemaan Japanista asti.

Anteeksi nyt, mutta tämän asunnon vahvuudet ovat jossain aivan muualla kuin arkkitehti Veikko Malmion käsityksessä nelihenkisen perheen arjesta 60-luvulla.

Päinvastoin. Olisin todennäköisesti ollut tyytyväisempi rouva Malmion näkemykseen. Olemme joutuneet päivittämään asuntoa modernin lapsiperheen tarpeisiin muutamalla isolla remontilla.

Joskus remontti aloitetaan aivan, aivan alusta.
Listasin 10 syytä, miksi oikeasti kannattaa asua juuri tässä kämpässä.
  
1. Äänieristys. Teimme eräänä isänpäivänä reikää seinään iskuporakoneella. Kun pyysin naapureilta aiheuttamaamme meteliä anteeksi, ihmetys oli aitoa: eivät he olleet mitään kuulleet. Tuplatiili asuntojen välissä blokkaa ihan kaiken, toisin kuin se kaksioni kananpaska, jonka läpi kuului jopa naapurin henkareiden kilinä eteisessä. Huom. Myös väliseinät ovat tiiltä. Pitää olla kunnon poranterät, jos meinaa kiinnittää seiniin jotain.

2. Naapurit. Sen lisäksi, että he eivät tunnusta kuulleensa melua, he haravoivat myös sinun edustasi, jos huomaavat, että olet talkoopäivänä yksin jumissa kotona yhden nelivuotiaan ja yhden vauvan kanssa. Tyypit myös tervehtivät ja juttelevat, sekä sinulle että lapsillesi.


3. Sähköt. Sähkömies kävi juuri tarkistamassa tilanteen ja fiksaamassa viat.

4. Alue. Muutan 200 metrin päähän, koska tämä lähimetsien, viher- ja niittyalueiden ympäröimä pläntti on aika hemmetin kiva. Kesällä voi nukkua ikkuna auki. Ja seuraa riittää, etenkin jos tykkää satakielestä, punarinnasta, käpytikasta, ketusta ja lumikosta (no okei ja lehtokotiloista). Leikkipuistoja on kilometrin säteellä joku viisi ja Stockan Herkkua voi käyttää lähikauppana, jos viereinen K-kauppias alkaa ottaa päähän. (Hän on muuten vihdoin alkanut punalaputtaa vanhenevia tuotteita!)

5. Piha. Onneksi en yrittänyt myydä tätä viime kesänä. Mustikkasadon odotukset ovat huomattavasti viimevuotista (2 kpl) korkeammalla ja köynnöskin on toipunut. Voin jättää kaupantekijäisiksi ruukun, jossa kasvaa koivu. Lsäksi naapuri huomautti kuukausi sitten, että kukkapenkkissä kukoistaa harvinainen keltavuokko. Kai nyt, kun minä en ole sitä istuttanut. Sama pätee pihalla rehottavaan mansikkaan.


6. Eteinen. Rempan jälkeen eteinen ei ole enää läpitunkematon pyöräilykypärä-kurahaalari-päiväkotikassi-kumisaapasviidakko. Ja siellä on jopa automaattivalo: kun roudaat karjuvaa kaksivuotiasta, kahta päiväkotikassia ja omaa läppärilaukkua aamulla päiväkotiin, ei tarvitse yrittää osua valokatkaisijaan! Tämä on nähdäkseni merkittävä myyntivaltti.


7. Kuivauskaappi. En halua enää elää ilman. Kuivausrumpuun ei voi laittaa kaikia vaatteita ja toisaalta näillä leveyksillä on helvetisti kuukausia, jolloin koko ajan pitää kuivata jotain. Eikä ikinä tarvitse katsella pyykkitelinettä, joka on ehkä maailman rumin asia.


8. Yläkerran vino katto. Koska vino katto on vain niin siisti (pinna tästä Malmiolle). Lamppu on kyllä pirun vaikea ostaa, mutta saapahan hyvän syyn kohnata sisustusblogeja.

9. Taloyhtiö. Hallituksessa on täyspäisiä ihmisiä ja syyskuussa 2014 on kaikki isot remontit tehty. Katto ja putket ovat uusinta uutta. Saat istahtaa käyttämättömälle pöntölle lukemaan aamuhesaria tai pelaamaan HayDayta!

Kelatkaa: asunnossa on myös vasenkätiselle optimoitu vauvanpepun pesupiste!


10. Elämänsietokyky. Tämä asunto venyy. Me muutimme tänne 10 vuotta sitten lapsettomana pariskuntana, jonka elämä koostui lähinnä ystävien kanssa hengailusta ja matkustelusta. Pois muuttaa neljä uutta henkilöä.

Seinät ovat todistaneet hulvattomia bileitä, vastaanottaneet kiljuntaa ja huutoa niin hampaan lähtemisestä, lukemaan oppimisesta kuin kaatuneesta viinilasista vaippakilareihin, pysyneet paikoillaan silloinkin kun ne ovat tuntuneet kaatuvan päälle (kuten öisten kanniskelumaratonien aikana) ja heijastaneet tietokoneen valoa kirjaprojektien kiireisimpien kuukausien aikana.

Laita sinä niihin uudet maalit.

Jos ostaja on kiva, voin jättää nämä keittiön screen-verhot paikoilleen.
Ps. Ai niin. Olohuoneen laminaattilattian alla on tammiparketti. Säästimme sitä siiheksi, kun kukaan ei jyrää brion leikkirattailla ja pikkuautoilla pitkin kämppää. Vähän hoopoa. Ota sinä se käyttöön.


Pps. Ikkunat on pesty kaksi viikkoa sitten. Ekaa kertaa asumisaikanamme. Elämän ironiaa.

Pps. Kerron kyllä neliöt ja huoneluvunkin jos olet kiinnostunut. Laita meiliä.

18 kommenttia:

 1. Olipa niin ihanasti kirjoitettu, että ostaisin heti, jos olis rahaa, ja jos ei olisi "väärässä" kaupungissa. Selvästi on kymmenessä vuodessa ehtinyt muodostua aika tunnepitoinenkin suhde omaan kotiin. :) Tsemppiä uusiin kuvioihin!

  Ei nyt ehkä liity suoraan asiaan, mutta koska kiinnostaa, niin utelen, ehdittekö muuttaa ennen koulujen alkua, ja kuinka uuden kodin sijainti vaikuttaa Skidin mahdolliseen koulupaikkaan...?

  -V-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tähän suhde muodostunut - varsinkin kun ei ollut tarkoitus muuttaa pois! :) Muutto tapahtuu ennen koulun alkua, mutta sillä ei ole vaikutusta. Koulupaikka arvioidaan uudelleen vasta jos muuttaa yli kolmen kilometrin päähän osoitetusta lähikoulusta. Ja Espoossa ei siis virallisesti ole olemassa vaarallisia kouluteitä. Valitus on edelleen aluehallintovirastossa ja toissijaista paikkaa ei ole vapautunut eli koulutilanne on toistaiseksi stabiili.

   Poista
  2. Kiva kuulla koulutilanteesta, jäi mietityttämään se sen aiemman postauksesi jälkeen. t. ph

   Poista
 2. No jos muuttavat 200 m päähän, niin ei luulisi vaikuttavan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistä sinä sen tiedät, miksi pitää kommentoida jos ei ole asiasta todellista tietoa? Vaikka se uusi koti on 200 metrin päässä niin voi se olla vaikkapa vilkasliikenteisen kadun tai risteyksen toisella puolella.

   Poista
 3. Siis saitko sä jälleen saunan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kelaa, en! Joku muuukin tässä maailmassa on sitä mieltä, että sähkösaunalla ei tee mitään. Mutta takan sain. <3

   Poista
 4. Todella lohduttavaa kuulla, että joku muukin laistaa ikkunanpesussa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuh. Olen aina sanonut että muutan mieluumin kuin pesen ikkunat (noh, tavallaanhan näin kävi...). Aina jää rantuja ja länttejä, vesi tulee heti likaiseksi ja puolen vuoden päästä tilanne on taas ihan alkutekijöissä.

   Poista
 5. Kiva ja toimivan tuntuinen hima teillä! Onnea uudesta kotipesästä :)

  Mä kuulun myös näihin semi ikkunanpesijöihin. Pesen keittiön akkunan ja partsilasit kerran vuodessa, kesän korvilla. Puut ikkunan takana näyttää värikkäämiltä ja fiilis on kesäisempi kirkkaiden ikkunoiden takaa. Partsilla on kivempi hörppiä sumpit kun ei tarvitse hangata kurkistusreikää siitepölyn sumentamaan lasiin. Talvella maisema on niin paska ettei siinä ikkunanpesutkaan mieltä virkistä.
  Makkareissa on sälekaihtimet eikä kukaan ( paitsi mutsi... ) huomaa ettei niitä ole pesty viimeiseen kuuteen vuoteen.

  t. Meeri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta! Talvella tuota ikkunoiden puhtautta ei juuri huomaa, mutta kevät on kyllä ikävää aikaa. :D

   Poista
 6. Mä rakastan saunaa, enkä voi käsittää miten joku ei halua sitä.. Talvisin saunotaan useita kertoja viikossa! Kesällä saa mökkituntumaa himaan kun grillaa kiuasmakkarat. En kyllä luopuisi mistään hinnasta. Ihana rentoutua muhkeiden saunatyynyjen (sellasiakin on!) päällä, välillä avaan ihan hetkeksi ikkunan...aah.. sitä nautintoa...kuumaa ja kylmää ilmaa yhdessä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin rakastan saunaa! Mutta sählkösaunassa hikoilu ei ole mun mielestä saunomista. :) Pitää olla tulen ritinää, savun tuoksua, rantamaisema ja meripulahdus.

   Poista
 7. kivalta näyttää :)

  http://bettinaw.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 8. En ymmärrä ihmisiä, jotka ei pese ikkunoita! :D Suhteellisen pienellä vaivalla saa niin paljon valoa asuntoon ja enemmän minua likaiset ikkunat haittaa kuin ikkunat, jotka ei ole täydellisesti pestyjä. Vaikka ei asuisi autotien vieressä, likaa ja siitepölyä kertyy kuitenkin.

  Kysyitkö muuten kiinteistövälittäjältä miten paljon ihmiset etsivät/toivovat saunatonta rivi- tai paritaloa? Sen ymmärrän hyvin, ettei kaikki ihmiset tykkää saunoa tai tarvitse saunaa omaan kotiin ja itse en kerrostaloasuntoon saunaa välttämättä kaipaisi, mutta rivitalossa se on välttämättömyys! :) En käy edes katsomassa asuntoja, joissa ei ole saunaa... Muuten tuo teidän asunto näyttää oikein viihtyisältä, mutta oletan, ettei meillä edes olisi varaa siihen (Tapiola...). ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riitautan ton "pienellä vaivalla" -argumentin! :)

   En kysynyt (tämähän ei oel vielä välittäjällä kun tsekkaamme ensin tämän oman lähipiirin). Lähden siitä, että jengi itse tekee sauna-asiassa johtopäätöksensä. Saahan tähänkin duunattua saunan takas jos haluaa.

   Poista
  2. Vähän off-topic, mutta mä kans ennen inhosin ikkunan pesua yli kaiken. Käytännössä en pessyt niitä koskaan ja sit äiti tai anoppi saattoi joskus pari ikkunaa hoidella, kun niistä ei enää niitten mielestä nähnyt läpi...

   Sitten ostin sellaisen ikkunanpesuvehkeen. Oliskohan Kärcher. Se on sellainen, missä likavesi menee säiliöön, eikä valu pitkin lattioita. Ihan mahtava vehje ! Ensimmäistä kertaa ikinä tänä keväänä pesin kaikki meidän ikkunat ja siihen meni valehtelematta reilu puol tuntia. Suosittelen ! Jopa meidän äitikin tais ostaa sellaisen, kun demosin sille, miten härpäke toimii ja pesaisin pari ikkunaa näytiksi :)

   Kiinnostais muuten teidän kämpästä tietää, että minkä kokoinen se on ? Siis huoneet ja neliöt ? Isompi kämppä Tapiolasta mahdollisesti hakusessa.

   Poista
 9. Moi. Meitä saattais kiinnostaa. Pyydä sussu b:ltä katja p:n yhteystiedot niin tullaan kattoon. ja neliöt ja huoneet sopii 4h perheelle oletan?

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...