2.2.2014

Puerto de Mogan on helmi Kanarialla

Terveisiä lomalta! (Varsinkin sille lukijalle, joka tunnisti minut lentokoneessa klo 06:00 aamuherätyslookissa, tukka sekaisin ja sämpylä suussa.)

Koska lomakriteerit ovat edelleen samat (alle 7 h lento, aikaero max kaksi tuntia ja kohdemaassa pitää olla viininlipityskulttuuri), tähtäimessä oli taas se Espanjalle kuuluva saariryhmä. Koska Teneriffalla oli liian turremeininki ja Bahia Felizissä tuuli vei tukan päästä, arpa osui tällä kertaa Puerto de Moganiin, josta olimme kuulleet hyvää.

Kuulemma rauhallinen, kaunis paikka, jossa on hyvä ruoka. 

Kyllä. Gran Canarian läntisin lomakolkka osoittautui huhujen mukaiseksi paikaksi, jossa sai erinomaisen ruoan lisäksi myös lämmitetyn uima altaan ja rauhallisen hotellialueen yhdellä iskulla. Uskomaton tuuri kävi myös kelien kanssa, sillä paistattelimme auringossa koko viikon. Jos siis voit luopua Bamse Clubista, tämä mesta on nappivalinta.

Koska perheemme onnistui kääntämään sisäisen kellonsa noin neljä tuntia väärään suuntaan ja pyykkiä on pesemättä vielä noin neljä koneellista, annan kuvien kertoa loput.

Rannalle kulkevalla kävelykadulla oli selkeästi kakaroita varten tehty juoksuratapinnoite.
Ranta oli pehmeähiekkainen, suojaisa ja miellyttävän matala.

Ilta-auringosta voi nauttia myös kaiteesta roikkuen.

Hotellissa oli myös pieni spa, jossa sai varpaansa kesämoodiin.

Jos haluaa rehkiä, voi kiivetä vaikka rinnettä ylös. Kannattaa jo ihan näkymien takia.

Hotellissa oli shakkikenttä! Skidi ja koti-insinööri viettivät täällä isä-tytär -nörttilaatuaikaa.

Skidi pyysi että ottaisin kuvan. Kun kysyin syytä, hän totesi, että on täydellinen hetki.

Satamasta lähtee sukellusvene, josta näkee kaloja muuallakin kuin lautasella.

Aamu-uinti, päiväuinti ja iltauinti varmistivat, että uikkarit olivat koko ajan märät.

Ei siis valittamista. Jos suurin ongelma oli se, että kuopus kakkasi rannalle, pissi shakkikentälle ja yrjösi taksiin, loma oli perhelomaksi oikein bueno. Ens vuonna uudestaan.

22 kommenttia:

  1. Mekin tykättiin kohteesta, jo silloin vaikka ei lapsia ollutkaan. Oli mukavan rauhallinen ja kaikki tarvittava kuitenkin löytyi. Loma oli lomaa, vaikka turistikohdehan sekin on. Sellaisissa me kyllä kiekutaankin, ei sen puoleen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskon! Siellä oli aika paljon eläkeläispariskuntia, lapsiperheet olivat ainakin meidän hotellissa selkeästi vähemmistössä.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Cordial Mogan Playa. Se, joka vie noin kolmasosan koko laakson pinta-alasta.

      Poista
    2. Mitä tykkäsitte tästä hotellista? Juuri tämä meillä pohdinnassa.

      Poista
  3. Kanarian saaret on ihan aliarvostettuja mun mielestä, lähin paikka missä on talvella lämmin ja viinilitra maksaa euron. Mä oon eniten tykännyt Lanzaroten Playa Blancasta kun se oli todella rauhallinen paikka, siihen aikaan lapset vielä karkaili niin ei haitannut kun ei melkein muita ollut kuin me :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samaa mieltä! Kanarian dissaaminen on ihan turhaa, ei täältä talvikaudella helposti muuallekaan lämpimään pääse.

      Lanzarote onkin käymättä! Oliks Playa Blancassa hyviä ravintoloita? Lapset jaksaa viikon ranskislinjalla, mut me ei. :P

      Poista
  4. Teneriffalla kandee testata Puerto de la Cruz, ihan eri meininki, maisemat ja ruokatarjonta kuin etelän turrepaikoissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joku pelotteli, että siellä ei ole lämmin! O_o Onko?

      Poista
    2. Komppaan, että Puerto de la Cruz oli kiva kohde. Me oltiin viime vuonna tammi-helmikuun vaihteessa ja kaupungissa oli jatkuvasti lämpimämpää ja aurinkoisempaa kuin muualla saarella. Säät nyt tietysti aina on tuurista kiinni, mutta loma oli tosi onnistunut 9 kk vanhan ipanan kanssa. Syötiin hyvin, viini oli hyvää (viinialue ympäröi) ja Teide + muut luontokohteet olivat hienoja.

      Poista
  5. Me käytiin vuos takaperin Puerto Ricossa ja tehtiin sieltä päiväreissu botskilla tuonne Puerto de Moganiin. Mä ikäänkuin päätin näin alle 30-vuotiaana, että tuun viettämään eläkepäiväni tuolla.

    VastaaPoista
  6. Tykkään kanssa Puerto de la Cruzista, on kaupunkimaisempi kuin monet muut Kanarian kohteet, mutta rantaa löytyy. Säät varmasti riippuu paljon säävelhojen mielialasta. On sattunut siellä matkaillessa niitä hyviä, lämpimiä viikkoja ja sitten taas sellaisia, jolloin käveltiin koko viikko pitkähihaisissa. Suosittelen kuitenkin, lapsille sieltä löytyy mm. Loro Parque ja merivesialtaat, aikuisille mahtavia maisemia, pieniä putiikkeja ja upeita ravintoloita.

    Kanaria on tosiaan aliarvostettu, mutta yhtä paikkaa Kanarialta en voi missään nimessä suositella: Lanzarote. Aivan kamala, jämähtänyt paikka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ok, alan hyväksyä Puerto de la Cruzin matkakohteeksi. Ehkä sinne vois mennä joskus syksyllä kun keskilämpötilat on varmemmalla pohjalla.

      Poista
  7. Bongasimmekin teidät Moganin markkinoilla!!

    VastaaPoista
  8. Kiva kuulla, suuntaamme Moganiin lauantaina. Hotelli tosin on se toinen Cordial Mogan -hotelli. Sen leikkipaikka näytti niin viihdyttävältä, että aikuisetkin saattavat saada rentoutua. Olisi kiva kuulla vinkkejä tekemisten suhteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mehän ei varsinaisesti tehty mitään, ainoastaan se sukellusvenekeikka poikkesi allaslöhöilyn kaavasta! Rannalla saa myös vuokrata polkuveneitä, jos ei ole pelkoa, että kersat hukkuu. Ja hei jos pääsette kahdestaan ulos päiväsaikaan, kannattaa kiivetä serpentiinitietä rinnettä ylös. Safkaamaan kannattaa mennä sinne venesataman ravintoloihin, siellä on ihan mahtavia ravintoloita!

      Poista
  9. Me oltiin 5 kk vauvan kanssa tammikuun alussa viikko Lanzarotella Playa Blancassa. Tykättiin pienestä ja rauhallisesta paikasta, vaunuilla oli helppo tehdä kävelyretkiä pitkin rantakatua. Ympäristö oli siisti, kauppoja ja ravintoloita jonkin verran, eikä tarvinnut kuunnella tyrkytystä. Lapsiperhe isoine vaunuineen otettiin kohteliaasti vastaan miltei joka paikassa. Meillä oli puolihoito H10 Lanzarote Princess hotellista, mikä sinänsä oli helppo ratkaisu, mutta hotellia en voi kehua. Aamiainen ja illallinen ison hotellin buffet-ravintolassa oli aika kaaosta. Tarjolla kaikkea mahdollista, mutta oliko kylmät ruuat kylmiä ja lämpimät lämpimiä, sitä en menisi vannomaan! Muutoin hotelli oli parhaat päivänsä nähnyt ja vasta osittain remontoitu. Meidän (perhe)huone alakerrassa oli siis remontoimatta ja sen vuoksi aika karsea (kostea ja homeinen). Mutta onneksi kelit suosivat ja viihdyttiin altaalla auringossa löhöillen. Uimaan ei kyllä houkutellut mennä, koska altaan vesi oli jääkylmää! Suosittelen siis paikkaa, mutta en kyseistä hotellia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, altaan on pakko olla talvisesonkina lämmitetty. Yöt on sen verta viileitä, että vesi ei lämpiä auringossakaan uimakelpoiseksi.

      Poista
  10. Ooooo, tämä kuulostaa hyvältä kohteelta lapsettomallekin! Millaisia ruokia söitte ja minkätyyppisissä ravintoloissa kävitte? Satuitko huomaamaan, oliko tarjontaa kasvissyöjällekin? Mulle ruoka on lomalla ihan ykkösjuttu. :)

    VastaaPoista
  11. Kiitos terveisistä :) Tunnustan olevani se pitkäaikainen lukija joka kehtasi häiritä kesken lentoaterian. Arguineguin (Sunwing resort) on nyt myös lapsiperhetestattu ja erinomaiseksi havaittu. Ainakin jos ei haittaa että suurin osa lasten(kin) ohjelmasta on ruotsinkielistä. Mutta lämmitetyt altaat ja siisti tyylikäs hotellialue, aurinkoa joka päivä. Turhaan dissasin minäkin Kanariaa parikymmentä vuotta. Meno oli todellakin muuttunut siitä kun lapsena 80-90-lukujen taitteessa olen viimeksi kyseisillä saarilla lomaillut - ja parempaan suuntaan!

    -Tiina

    VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...