31.1.2014

Luona In: talvimuutto linnunpönttöön

Linnunpönttö sai asukkaat joulun alla! Suomalaisen kalustevalmistaja Luonan* sisäleikkimökki (se isompi versio) otettiin riemuiten vastaan ja siellä onkin käynyt aikamoinen hyörinä.


En ole aikoihin askarrellut mitään itse, eikä ollut tälläkään kertaa tarkoitus. Homma riistäytyi vähän käsistä, kun käsittelemätön puupinta sai heti ekalla viikolla kylkeensä tussiraidan.

Päätin pinnoittaa mökin pestäväksi ja toteuttaa pönttöteeman. Maalasin mökin hailakan vihreäksi ja leikkasin vihreän kuviotapetin jämistä lehden muotoisia paloja, jotka liimasin mökin kylkeen köynnökseksi. Samaa tapettia on ipanan huoneen vastakkaisella seinällä.

Sitten piti tietenkin hankkia lamppu.Postilaatikon virkaa toimittaa cava-pullon puinen pakkaus, jonka mustaksi maalattu etulevy nousee ylös. (Kirjoitin hövelisti levyyn "Tervetuloa!". Lause yritettiin välittömästi pyyhkiä pois, koska kaikki eivät kuulemma todellakaan ole tervetulleita.) Postilaatikon päällä kököttää huovutettu heinäsorsa.


Pönttöön sijoitettiin lukuhetkiä varten (kattoa ei kannata ruuvata kiinni, jos diggaa sisustamisesta) vihreällä pöytäliinalla päällystetty retkipatja. Patja on siitä kätevä, että se levittyy myös kahden tytön istuttavaksi tuossa tuokiossa.


Eikä tämä jää tähän. Graafikkoystäväni Riikka lupasi tulla piirtämään pönttöön muutaman tipun. Harkinnassa on myös peili, verhot, kirjahylly ja kaiuttimet.

Help.

Ps. Varoituksen sana. Sisään kömpiminen edellyttää aikuiselta ns. lankkuasennon pitämistä ainakin kolme sekuntia. Ei vastasynnyttäneille.

*SBM:n kautta tullut mainoskampanja

16 kommenttia:

 1. No mä arvelinkin silloin alkuperäisen jutun lukiessani, että tuo käsittelemätön vaneri ei lasten leikeissä kauan pysy kauniina. Jokunen vuosi sitten sisustuslehdet esittelivät kilvan jotain designlamppua käsittelemättömästä puusta. Sekin kuulemma meni hetkessä tosi ällöttäväksi katkaisijan ympäristöstä.

  Hieno tuunaus! Täytyy sanoa, että sun lapsen kelpaa. Huone on kiva ja peroonallinen, sellainen joka tarjoaa alustan eri leikeille, ei määrittele mitä niitten pitää olla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tossa on vain yksi kerros maalia, joten puunsyyt näkyy kyllä, mutta pinta on putsattavissa (ja ainakin päällemaalattavissa...) tahmatassujen kosketuksista. :) Mun lähtökohta sisustamiselle on se, että jokaisen huoneen pitää olla vaihdettavissa vierashuoneeksi ilman valtavaa remonttia, joten teemat pidetään neutraaleina myöps lastenhuoneissa. Tämä on siis ennemmin mukavuus- kuin kasvatuskysymys... :/

   Poista
 2. Tuollainen talvipesäkolo olisi kyllä mahtava ihan aikuisenkin omistaa. Sinne voisi kasata sitten kaikki kirjat, neuleet ja läppärillisen filmejä katsottavaksi.

  Mulle taisi juuri tulla Tarve.

  -A

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli ihan sama fiilis. Ilmoittaisi vain duuniin että marras-maaliskuun välisen ajan olen radioskuggassa. :)

   Poista
 3. ihana! mistä tuo lamppu on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihan Clas Ohlsonilta sellainen yhdisteltävä malli. :) Mustavalkoinen johto ja pinkki varjostin.

   Poista
 4. No kyllä o pähee. Aikamoinen askartelija-paskartelija.
  Tuo laatikko tulisi heti meillekin, jos vaan yhtään olisi ylimääräisiä neliöitä. Lapsuudesta muistaa etiäisen, miten mukavaa tuntui olla itse tehdyissä majoissa, pienissä, hämärissä paikoissa.
  M

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi 120x120 on muuten aikamoinen mötikkä huoneessa! Onneksi oli iso huone, jonka nurkkaan se istui kuin nakutettu, mutta muistuipa taas mieleen, että tilavuutta on ihan hirveän vaikea arvioida.

   Poista
 5. Upea. Mä tarviin oman pöntön :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän toi olis olohuoneen nurkassa ihan hieno bloginkirjoitusmesta. :) Pitäis vaan nostaa se jollain jaloilla vähän lähemmäs katonrajaa ettei metriheikit pääse paikalle. :D

   Poista
 6. Tuli heti mieleen että oisko jatkokehittelyn paikka tehdä pöntöstä pitkulainen jotta saisi parvisängyn. Patjan alla olisi tietysti salainen aukko mistä pääsisi kopperoon.

  Hienosti on pönttö sisustettu, mutta lampunjohto ja kiinniruuvaamaton kansi taitaa estää kiipeilymahdollisuudet. Ilmeisesti kaikkea vaan ei voi saada :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistoidis! Sänkyhän voisi myös jatkua kopin yli jolloin kopilla olisi katetu terassi valmiina. :D

   Katto kuulemma kestäisi kiipeilyä ruuvaamattomanakin, mutta eipä nuo kuusvuotiaat sellaiseen tuhlaa aikaa kun voi leikkiä "naapuria". ;)

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Olen niin aloittelija näissä tuunausduuneissa, että Anu Harkki saisi varmasti tyylikkäämpää aikaiseksi.

   Poista
 8. uuuh!! voi vitsi että tuli hieno! uskaltaako tuohon enää piirtää päälle ollenkaan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. USKALTAA! Jätin ainakin kahdelle pöllölle paikat. :)

   Poista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...