8.12.2013

Osta kirja

Näsäviisastelija minussa herää, kun näen älyttömiä mainoksia. Kuten tämä (anteeksi paska kuvanlaatu):Mitä helvettiä? Teki mieli tuhria tähän bussipysäkkimainokseen muutama sarkastinen kommentti. Että ai ihanko totta tämä -- kuten kaikki muutkin lahjat -- kannattaa ostaa sukulaisille ja ystäville? Kun vissiin aika harva panostaa tuntemattomiin ja vihollisiin.

Ja että helppo paketoida. Ei ehkä kaikkein ylevin peruste lahjojen ostoon, mutta kiitos nyt tästäkin vinkistä. Ymmärrän kyllä, että tämä on joillekin ihmisille tärkeää, mutta jos nyt ihan rehellisiä ollaan, ässäarpa on vielä helpompi.

Ja jos nämä ovat tosiaan ainoat myyntiargumentit, mitä se kertoo itse kirjasta tai kirjailijasta? Tai ehkä tämä pitää tulkita kirjallisuuden nykytilan manifestiksi.

Eniveis, onpa hyvä, että tämänkin mainoksen tehtailleelle työryhmälle koittaa joululoma.

15 kommenttia:

 1. Priceless!!
  Mut mäpä tiedän, mitä ehdotetaan Vuoden mutsin bussipysämainoksiin. Tietysti se graafikko Satu Kontisen nakuttama kuolematon myyntislogan:
  "Kansi on musta, koska paskaan ja soseeseen se menee kuitenkin."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos luottamuksesta ;)
   Näin kauppiaana muuten oikeasti arvostan tuota "helppo paketoida" -myyntiargumenttia; en nimittäin jaksaisi kääriä paperiin enää yhtäkään muumimukia. Aina jos joku ostaa kirjan, mun tekee mieli pussata sitä ilosta.

   Poista
  2. Kauppais käärii vaan! :D Mä en yleensä paketoi mitään vaan ojennan lahjat ihan ilman käärettä. Jos ei kelpaa niin voi suksia kuuseen. :)

   Poista
 2. Oi vitsi, mua tää nauratti niin. Olet ihan oikeassa markkinoinnin tasosta, mutta toivottavasti se ei sentään kerro suomalaisen kirjallisuuden nykytilasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No Otavalta jo vastattiin että tässä yritettiin olla hauskojakin. Huumori on vaikea laji. :)

   Poista
 3. Mä tulkitsin tuon paketointisloganin kyllä sarkasmiksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitä se ilmeisesti olikin. Mutta silloin tulee käyttää comic sansia! ;)

   Poista
 4. Ai jee, mun sarkasmianturi tunnisti tuon kyllä! Hihityttävä!
  Johanna

  VastaaPoista
 5. Perunapussin (2 kiloa sitä tavallisista tavallisinta yleisperunaa, mitä kaupassa myydään) kyljessä luki, että "maistuu perunalle". Hienoa. Ikävää olisi ollut, jos olisin erehtynyt ostamaan mansikalle maistuvia perunoita siitä vierestä.
  En pidä itseäni kovin mainoskriittisenä, mutta viime aikoina on puhisuttanut aika paljon tuolla kaupoilla. idiootteinako meitä pidetään....

  VastaaPoista
 6. Olin mukana kirjakaupan mainoksen väsyneessä työryhmässä. Kysyn siis teiltä virkeiltä: kuinka nykypäivänä myisit kirjan? (PS. Se on oikeasti helpompi paketoitava kuin irtona myytävä peliohjain.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä lähtisin sen kirjailijan kautta myymään - sikäli kun kirjailija on brändi kuten oletan että Laila Hirvisaari on (minäkin tunnen nimen). Ja olen niin vanhanaikainen että kaipaisin jotain tietoa itse kirjasta: kuka ihmeen keisarinna? Medioissa luotan toki sähköisiin kanaviin. Josta tuli mieleen, että kaikista helpoin paketoitava on muuten e-kirja. :)

   Poista
 7. kyseisen kirjan lukeneena, samaa kauraa kun muutkin vastaavat teokset ;) eli iski muhun kuin halko, vastaavia kirjoja löytyy niin paljon että mies taas muuttaessa kirosi omaa kohtaloaan.
  2kk sitten tosin kerroin sille ilouutisen, ja ostin lukuaikaa luekirja-palveluun ja en ole kantanut yhtäkään kirjaa kotiin lisää sen jälkeen :D

  VastaaPoista
 8. Minua taas ottaa päähän vitamiini-ja päänsärkylääkemainokset + kosmetiikkamainokset. Teetkö liikaa töitä? Nukutko liian vähän? Kun käytä meidän ihmeainetta, pystyt epäinhimillisiin suorituksiin ja et tarvitse unta juuri ollenkaan. Pah. Ihmiset muutenkin unohtavat perustarpeensa liian helposti, kuten unensa. Kyllä nopeasti menee telkkari kiinni tai boikoton juuri sellaista tuotetta, jota markkinoidaan tuollaisilla "kikoilla".

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...