6.12.2013

Luona In: Lapset linnunpönttöön

Näin itsenäisyyspäivän kunniaksi sopii tarjoilla hiukan suomalaista yrittäjyyttä!


SBM:n kautta tullut yhteistyötiedustelu alavieskalaisen arkidesignia tuottavan Luonan kanssa alkoi vähän hapuillen, kun en tuntenut yritystä entuudestaan. Luona in mallistossa on hyllyjä, sänkyjä ja lasten kalusteita, Luona out taas keskittyy viljelylaatikoihin, ulkokalusteisiin ja saunoihin. Kalusteiden materiaalit ovat käsittelemätöntä vaneria ja kuusilautaa, muotoilu minimalistista, kikkailu on nollissa. 

Tyyli näytti meidän himaamme vähän turhan modernilta. Normaalisti hujan hajan leviävät lelut, vaipat ja vaatteet eivät oikein sovi kuvaan. Sitäpaitsi elämme jo muutenkin industrial-meiningeissä sitä putkiremonttia odotellessa.

Hauska sisäleikkimökki (yläkuva) kuitenkin pisti silmään. Mikä juuttaan linnunpönttö tämä on? Puuhunko se laitetaan? Sisältyykö talipallo hintaan?

Kun näytin kuvan kersoille, tärykalvoni meinasivat haljeta. Kestomaja oli välitön hitti. Diili oli sillä taputeltu. On olemassa suomalainen design-firma, joka osaa ajatella kuin lapset!

Ja loistava ideahan se on. Luola, jossa peitto ei putoa päähän kesken teenjuonnin ja kauppa, jota ei tarvitse purkaa. Maja, jonka saa sisustettua ja jossa voi ottaa vaikka päiväunet, lukea rauhassa Viisikkoa tai supattaa kaverin kanssa salaisuuksia. Teini tietenkin nikkaroi koppiinsa ikkunaluukut, äänieristeet ja lukot.


Parhaassa tapauksessa tämän yksiön voi sitten siirtää kamojen kanssa takapihalle hienovaraisena vihjeenä, kun ipanan olisi aika kokeilla omien siipien kantamista.

Myös muiden moduulien yhdistely- ja pintakäsittelymahdollisuudet alkoivat kiinnostaa. Teki mieli kasata vanerikehistä sohvapöytä. Ja kiinnittää seisomatyöpiste seinälle. Pienestä laatikkosängystä saisi Skidin huoneeseen sohvan, joka muuttuisi varavuoteeksi lyhyille yökyläilijöille. Lelulaatikoista taas saisi törkeän hienon kierrätyspisteen (ja voi niitä käyttää ihan lelulaatikkonakin).

Aloitan nyt kuitenkin tutustumisen kestomajalla, joka saapuu sopivasti jouluksi. Jos en saa vihreitä kuulia, sulkeudun pyhiksi sinne.

Huom. Kaikille ennen joulua ennen tehdyille tilauksille saa ilmaisen kotiinkuljetuksen!

Ps. Koska en pääse pönttöajatuksesta eroon, taidan maalata mökin valkoiseksi ja pyytää erästä taitavaa kuvittajaa piirtämään pintaan muutaman tipun. Toimisiko?19 kommenttia:

 1. Aivan mahtava pönttö. Kuinka neorkas lastenhuone tuo olisi. Kompakti paketti, jonka sisällä saisi olla vaikka kuinka paljon rojua..kunhan pysyisi sisällä.
  Kerrassaan inspiroivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, totta! Mä mietin ekaksi, että tää (kuutioita on kahta kokoa, 100 ja 120) täytyy laittaa aika suureen tilaan. Mutta ei välttämättä: jos tämä on the leikkitila, jossa velvoitetaan lelut myös säilyttämään, niin sopii myös pieneen huoneeseen!

   Poista
  2. Jos tuo olisi pienessä tilassa "the" leikkitilana niin alkaisi hyvin pian tuntua "the" vankilalta...

   Poista
 2. Mikä on muuten toi talipallon näköinen jutska? Lelusäkki? Säkkituoli? Pussityyny? Toi kyllä näyttäisi ihanalta lintukuvituksen kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä! Näyttää joltain pieneltä säkkituolilta. Haluatko, että kysyn? :)

   Poista
 3. Toi on aika kiva. Hinta kylläkin aika suolainen tolleen ihan vaan vanerikuutiolle, mutta ideana hauska. Meillä samaa asiaa on ajanut sellainen pahvinen kotileikkimökki. Jotenkin noi mökit / piilot on vaan lapsista niin hauskoja. Hauskaa omasta mielestäni on sekin, että kun se lopulta hajoaa käsiin, voin kiikuttaa sen pahvinkeräykseen. Tässä vanerisessakin on se kiva, ettei tosiaan ole muovia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on ollut majaleikkeihin isoja pahvilaatikoita, mutta ei ikinä niin isoa että kaksi olisi mahtunut eikä ikinä niin hienoa, ettei se olisi lopulta keräykseen mennyt.

   Mutta omasta mielestäni en maksa *vanerikuutiosta* samaan tapaan kuin en viinilaseissa maksa *lasista* vaan designista. Itsekin ideataloudessa elävänä arvostan, kun joku keksii jotain uutta.

   Poista
  2. Niin, mun mies on vaan niin kätevä käsistään, että se tekee tollasen itse. Ja olen silti sitä mieltä, että tossa on kyllä katteet kohdillaan. Juurikin vanerin hinnasta johtuen. Se on halpaa. Kun eihän toi ole edes mitenkään käsitelty. Jos haluaa maalia pintaan, niin itse saa sutia.

   Munkin mielestä on hienoa, että joku keksii ja ideoi, mutta pitää siinä hinnoittelussakin joku järki olla. Pari sataa tosta vielä maksaisi ihan vain siksi ettei tarvitse itse värkkiä, mutta se ovh oli kyllä mun mielestä ihan liikaa.

   Viinilaseissa on tietty se puoli, että niitä on vähän vaikeampi itse lähteä puhaltamaan. ;)

   Poista
  3. Hassua ehkä, mut mä en näe ollenkaan eroa noissa kahdessa. Milloin mä ehtisin rautakauppaan? Ja millä roudaisin noi materiaalit? Miten ihmeessä ne kiinnitetään toisiinsa ja tehdään noi reiät - saksilla? Millä ajalla kokoaisin sen? Ja sortuisko se kuitenkin kersojen päälle? Juuei. :) Minä ostan myös perunat vaikka ne voi kasvattaa itsekin.

   Poista
  4. Hassua miten siitä, että ihan vain pienen eriävän näkemyksen esitin mainostettavaan tuotteeseen tuli tällainen vänkäys. Kuuluuko näihin maksullisiin blogikehuihin myös se, että bloggaaja puolustaa tuotetta viimeiseen saakka ja kriittisiä äänenpainoja ei kuunnella eikä niitä saisi esittää. Jos mainostat tuotetta ja mä sanon, että onpa kallis, niin ei se nyt kuitenkaan kovin suuri loukkaus ole tuotetta kohtaan. Edelleen olen sitä mieltä, että vaikuttaa hyvin suurikatteiselta tuotteelta. Osta toki halutessasi, ei kun ai joo, sähän kai sait sen ilmaiseksi...

   Poista
  5. Siis miksi tästä ei saisi vängätä - ei kai keskustelu nyt ole mikään loukkaus hyvänen aika? Pitäisi siis todeta että olet oikeassa? :) Suomessa tuotetulla tavaralla on aika harvoin katteet kohdallaan koska suurimman osan kuluista aiheuttaa työ. Taidanpa blogauttaa tästä vähän lisää. :)

   Poista
  6. Katsoin vielä läpi kommenttini ja en löydä niistä kyllä loukkaantumista - päinvastoin tässähän mä keskustelen tästä kritiikistä. Tietty tästä viimeisimmästä kommentista mulla on aihetta loukkaantua.

   Poista
  7. En väittänytkään, että sinä olisit loukkaantunut, vaan koin, ettei blogissa mainostamistasi tuotteista saisi esittää mitään kritiikkiä. Että siis kritiikki esim. tuotteen hintaa kohtaan koetaan loukkaukseksi tuotetta kohtaan. Että kun sitä tavaraa nyt mainostetaan, niin se on sitten kaikilta näkökohdilta katsoen hyvä. Ja anteeksi jos olin ymmärtänyt väärin nämä markkinointikuviot. Luulin todella, että olet saanut tuon kuution ilmaiseksi mainospostausta vastaan. Siksi olin sitä mieltä, että sulla ei varsinaisesti ole henkseleitä paukuttamaan sen puolesta, että olisit valmis maksamaan pyydetyn hinnan kyseisestä tuotteesta.

   Mutta ihan aidosti jäin myös miettimään sitä, että sisältyykö näihin mainossopimuksiin blogeissa myös jotain sopimuksia siitä miten lukijoiden kommentteihin reagoidaan ja miten tuotetta sitten mahdollisesti "jatkopuolustetaan". Olisi kiva tietää, jos tämä ei ole joku liikesalaisuus. Kun aikaisemminkin olen havainnut useissa blogeissa, että mitään vähänkään kielteistä kommentointia ei oikein suvaita mainostetusta tuotteesta.

   Ja hinnoittelusta kyllä sen verran, että ostan mäkin perunat kaupasta, mutta jos ne maksaisin kympin kappale, niin kyllä pistäisin takapihan perunamaaksi. ;) Tai siirtyisin pastan suurkuluttajaksi. Eli jättäisin perunat ostamatta. Kuten nyt teen tässä tapauksessa, koska hinta on tässäkin mielestäni liian kallis.

   Mutta summa summarum. Ehkä ymmärsimme puolin ja toisin (taas) vähän kärkevästi kommentointimme. Mä kun niin yritin tuoda niitä tuotteessa näkemiäni hyviäkin puolia esille siinä ekassa viestissäni. No, sellaista. Kaunista ja iloista joulua sinulle, kuutiossa tai sen ulkopuolella. :)

   Poista
  8. Ymmärtäisin väitteen siitä, että kritiikkiä ei saa esittää, jos *poistaisin* kommentit, joissa vähääkään arvostellaan tuotetta. Miksi ihmeessä mainostaisin jotain mistä en itse pidä? Ja jos kerraan tuotteesta pidän, miksi en puolustaisi omaa näkökantaani? Minusta suomalainen tuote saa maksaa, koska voin ostaa sen hyvällä omallatunnolla: ei sorru tehtaat tekijöiden päälle, eikä sahata sademetsää. Lisäksi työllistetään suomalaisia. Muutaman satasen maksava tuote ei ole minusta näillä eväillä ja minun lompakolleni kallis, vaikka sinun miehesi sellaisen kädenkäänteessä duunaisikin.

   Rautalankaversio ettei vaan mene epäselväksi: kommentoinnista ei ole mitään sopimusta. En usko että kenelläkään on, en ole koskaan edes törmännyt tällaiseen. Ja itselleni ei siis tulisi mieleenkään mainostaa mitään, mistä en tosissani pitäisi.

   Oikein ihanaa ja onnellista joulua myös omaan kuutioosi.

   Poista
  9. Jännä, tämän keskustelun perusteella mulle tuli sellainen mielikuva, että tuotteen hinta on varmaan hurja. Kun kävin sitten katsomassa olin yllättynyt: eihän se nyt paha ollutkaan. Kun ottaa huomioon, millaisia summia design-huonekaluista yleisesti pyydetään, niin musta toi alle 400 ei ole järkyttävä summa. Toki, jos osaa itse tehdä saa varmasti halvemmalla, mutta sitten taas jos ei osaa ja miettii, että mitä vaikka ammattipuusepälle sais työstä maksaa niin eipä siinä kyllä mahtais rahaa ainakaan säästyä.

   Poista
 4. Toi on muuten kiva, just laskettiin miehen kanssa et satasella sais tollasen tehtyä ite, pitääpä laittaa harkintaan ens kesän puuhiksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihan varmasti kätevä osaa tehdä itse. Minä osaan tehdä pelkkiä mittavirheitä, joten elätän mieluummin ammattilaisia. :)

   Poista
 5. Osaatko sanoa miten tukeva tuo on? Lähinnä mietin että kestääkö kiipeämistä katolle? Jolloin firma voisi seuraavaksi tehdä tuohon vaikka erikseen myytäviä liukuamäkiä ;)

  VastaaPoista
 6. Kivoja ideoita luonnollisten materiaalien käytöön. Ja sopivan minimalistista jne.

  Katoin vaan firmaa ja tekemisen kokonaiskuvioa, tapaa markkinoida, asennetta ja yleisiä fiiliksiä, mitä nyt itelle tulee tästä firmasta, niin onkohan tämä bisness vanhoillislestadiolaisten juttuja? En tunne noita tyyppejä, jotka eivät kyllä esittelekkään itseään ainakaan firman sivuilla, mutta haiskahtaa vähän semmoselle toiminnalle... Jotenki en ite tykkää siitä tyylistä yleensä. Tekopyhää ja kaksinaismoralistista heidän elo aika usein.

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...