20.12.2013

Joulutoimisto

Joulu lähestyy uhkaavasti. En ole tehnyt mitään sen eteen. Paitsi laittanut duunissa lomavastaajan päälle.


Olen ollut huomaavinani, että suhteeni jouluun on muuttumassa. Haluaisin olla jouluihminen. Haluaisin tehdä aktiivisesti jouluvalmisteluja -- laittaa pihalle lyhtyjä, askarrella joulukortteja, leipoa piparkakkutalon ja vaihtaa jouluverhot. Motivaatio on kasvanut, kun kakarat ovat konseptista niin innoissaan.

Mutta kun ei lähde. En ehdi enkä osaa. Jouluihmiseksi on vaikea muuttua. Rutiini puuttuu. Sitäpaitsi en oikeastaan kaipaa vaivannäköä, kaipaan vain tunnelmaa, avaimet käteen -joulua!

Olisiko tässä jollekin oikealle jouluihmiselle markkinarako? Joulu - ja miksei kaikki muutkin sesongit - olisi nimittäin kiva ulkoistaa joulutoimistolle.

Täyden palvelun joulutoimisto ottaisi joulun projektipäällikkyyden. Toimisto laatisi räätälöidyn joulun projektisuunnitelman - selvittäisi korttipäivämäärät, keräisi osoitteet, auttaisi lahjatoiveiden selvittämisessä sekä lahjojen ostamisessa ja paketoimisessa, vinkkaisi hyviä ohjelmatärppejä joulukuulle, siivoaisi ja koristelisi kämpän ja lataisi pyhiksi jääkaapin täyteen ruokaa. Ei stressiä, ei to do -listoja - pelkkä joulu!

Ja jos joulusta ei halua koko kuukauden festivaalia, tuotteena voisi olla myös ns. "viimeisen viikon tunnelmannostatus".

Kun joulu olisi ohi, joulutoimisto palauttaisi kämpän ennalleen ja lähettäisi laskun.

Joulutoimisto "Pelastava enkeli" alkaa kuulostaa ihan varteenotettavalta liiketoiminnalta. Saa pölliä. Pitää pölliä. Asiakas odottaa.

26 kommenttia:

 1. Lapsi ei vielä tajua joulun yksityiskohtia, lucky me. Joten mulle riittää tunnelmanluomiseen kynttilät ja jouluradio. Ok, sähkökynttelikkö lisäksi ikkunalaudalle ja töpseli seinään. Mutta jouluradio on paras keksintö sitten... joulutortun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulutorttu on kyllä loistava keksintö, siitä saa kätsästi aamupalan, välipalan, lounaan ja illallisen. Jouluradio on ihan uus. Onkse joku hengellinen?

   Poista
  2. Hengellistä ja hengetöntä vuoron perään ;) joulubiisejä pääsääntöisesti tauotta, on pyörinyt jo useamman vuoden näin joulun aikaan. Itse tykkään kuunnella radiosta, toimii netissäkin: www.jouluradio.fi

   Poista
 2. Saisikohan martoilta tilattua joulutädin askartelemaan ja leipomaan lasten kanssa?

  VastaaPoista
 3. Posti auttaa noissa korttiasioissa. Meille on tullut (ainakin jo viisi vuotta) joulumerkit kestotilauksena kotiin. Ei tarvitse muistaa lähteä niitä ostamaan ja jonottaa ruuhkassa. Posti lähettää halutun määrän merkkejä laskun kanssa kotiin hyvissä ajoin. Ja tuo palvelu maksaa hurjat 0,50€.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiennytkään! Hyvä palvelu kyllä. Tosin ne kortit täytyy ostaa ja kirjoitttaa, osoitteet metskata ja muistaa laittaa laatikkoon. :D

   Poista
 4. Tää ois niin mun bisnes! Omat jouluexcelit on ojennuksessa aina viimeistään marraskuun lopulla. Ja ei, tunnelmaakaan en unohda. Pitäiskö harkita alan vaihtoa? Sääli vain, et sesonki on aika lyhyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! No joo, kieltämättä joulubisnes on vähän lyhytaikainen ilo. Mutta tätähän voi laajentaa muihinkin sesonkeihin - kevät, pääsiäinen, vappu, juhannus ja sitten voikin jo alkaa myydä joulua. ;)

   Poista
 5. Siis ihan loistava konsepti-idea! Rahoitustakin varmasti järjestyisi, esim. Koneen säätiöltä voisi tippua joku näppärä avustus tukemaan suomalaisen perinnejoulun ylläpitoa muuttuvassa kansalaisyhteiskunnassa.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rahoitusvastaava Rämö! Pitääkö meidän tämäkin pystyttää?

   Poista
 6. Tänään tein elämäni ekan piparkakkutalon. tajuan nyt hyvin, että ei ole minun juttuni. Ensi vuonna tuen jonkun koulun, jonkun luokan retkirahastoa ja ostan lapseni koulun myyjäisistä talon valmiina. Piparintuoksun saa parhaiten kotiin siten, että ostaa valmistaikinaa puoli kiloa, viipaloi taikinan pieniksi neliöiksi, pyörittää niistä palloja ja laittaa uuniin noin 7 minuutiksi. Ovat hyviä ja tuoksu on taattu. Ja mahtuu yhdelle pellille, eikä todennäköisesti kärähdä, koska sen ajan vielä jaksaa olla paikallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnittelen hyvästä suunnitelmasta. Olen ymmärtänyt että piparitalojen tekijöillä palavat aina sormet.

   Poista
 7. Voih. Teitin mukulat on niin nuoria, että kaikenlainen ostettu ja sinnepäin käy. Mutta. Elä tee niin, että teet ja väännät, ja saattohan Se olla kivaakin- joskus jopa - ja sitten! Tuletkin tilaan,kun EI kiinnosta. Ei jaksa. Ei huvita. Menin jo valmistaikinasta tehtyihin pipari taloihin ihan hyvin, mutta nyt kun ehdotan ja suunnittelinkin, että ostaisin valmis talopaketin, niin ei! Kuopus 9 vee vääntää puukkoa ja veistä ja mitävaan, että itse pittää talo tehdä. Ja kun 5- x vuotta olen tehnyt LINNAN, hän ehdotti että linna ja siihen kaikille lapsille mökit pihalle. Just. Ja vaikka olis valmiit hönnät, eip. Huoh. Jaksaminen vaan loppui muutama vuosi liian aikaisin...

  VastaaPoista
 8. Akateemisille tuntuu kaikki olevan niin vaikeaa, tarvitsevat pomon joka asiaan. Kuinka hankalaa voi olla esim. tilata netistä lahjat kotiin/töihin, ruuatkin saa kotiovelle, samoin joulukoristeet. Sen kun pistät hiiren klikkaamaan ja odotat että kuljetusliike tuo. Osaat kai sentään avata oven? Paketoida lahjat? Kuullostat ihan anopiltani, joka ei nauti mistään juhlasta, juhlavalmisteluista, eikä etenkään lahjojen ostamisesta muille. Kyky iloita puuttuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin juuri, mitään ei haluta tehdä itse, vaan ulkoistetaan ulkoistetaan.
   Valittamiseen saa kulumaan hirveästi aikaa vaikka samalla energialla olisi kirjoittanut ne kortit ja ostanut piparit, jos ei jaksa itse tehdä. Näihin sanoihin onkin hyvä toivottaa hyvää jatkoa ja siirtyä sellaisten blogien lukijaksi, jolla on enemmän positiivista energiaa annettavana lukijoille.

   Poista
  2. Onnea - tällä kommentilla voittaa Vuoden Mara -palkinnon! :D Ihan kaikesta voi näköjään pahoittaa mielensä, kun oikein haluaa.

   Poista
  3. Akateemiselle aivotyöläiselle nimenomaan tämä jouluun liittyvä suunnittelu ja organisoiminen on se juttu, mikä kuormittaa, siinä nämä nillittäjät ovat ihan oikeassa. Sitä taas on hyvin vaikea ymmärtää, jos tekee sellaista työtä, jossa riittää, että tekee, mitä käsketään.

   Poista
  4. Mikä ihmeen suunnittelu ja organisointi? Ei sellainen kuulu jouluun, ja sitähän ei akateemikko pysty ymmärtämään, kun tarvitsee sen agendan ja pomon - jolta varmistella - ihan joka asiaan. Joulu on vapaa-aikaa ja kuuluisi olla iloista sellaista. Teet vaan Ritu ihan just niin kun sydän sanoo, niin hyvä tulee! ;-D

   Poista
  5. Akateemikko on jo vähän eri asia :D

   Poista
  6. Aivan... ei pysty ymmärtämään. Ei se mitään.

   Poista
 9. Hei Katja,

  tama kommentti ei nyt liity juuri tahan asiaan, mutta halusin vain kiittaa supermielenkiintoisesta ja hauskasta blogista. Kasitelet asioita, jotka ovat ajankohtaisia myos taalla (2 poikaa - 4 ja 6 v. & 2 kokopaivatoissa kayvaa vanhempaa). Olen ulkosuomalainen, joten erityisesti nautin sujuvasta suomen kielesta ja kekseliaista sanavalinnoista. Kiitos! Ja hyvaa uutta vuotta 2014! t. Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä kiitellä! :) Hauskaa Uutta vuotta myös sinne jonnekin!

   Poista
 10. Ihanaa, kun joku muukin tunnustaa. Minäkään en ole jouluihminen, juuri tunnustin sen muutama postaus sitten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tajua miksi kaikkien edes pitäisi olla jouluihmisiä. :) Mä haluaisin olla, mutta elämäntilanteelliset, ympäristölliset ja henkilökohtaiset rajoitteet tulevat vastaan!

   Poista
 11. Aivan mahtava blogi!
  Olen viihtynyt lukijana jo pitkään ja viihdyn jatkossakin!
  Nautin lukea kirjoittamaasi sujuvaa kerrontaa ja ennen kaikkea kirjoittamaasi tyyliä.

  Aiheesi koskettavat elämääni 3.v viikarin äitinä, puolisona ja kaikkea siltä väliltä.

  Mitä parhainta loppuvuotta ja hyvää tulevaa vuotta!
  Ja kun joulutoimisto on valmis, kerrothan siitä pian tällekin -ainakin osittain palveluita ulkoistavalle asiakkaalle.
  P.s joulutoimisto voisi ottaa haltuun myös ipanoiden synttärijuhlat leipomisineen ja kaikkine temppuratoineen. Olen kanta-asiakas heti!
  -Mari

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...