17.11.2013

Maksullinen nainen

Seuraa kaupallinen tiedote: Torikorttelit ja Suomen Blogimedia järjestävät torstaina 21.11. Kiseleffin talossa bloggaajatapahtuman. Keskustelemme kuuden bloggaajan (Stella Harasek, Outi Pyy, Hanne Valtari, Jussi Mäntysaari, Emmi-Liia Sjöholm ja minä) voimin ja Anu Harkin johdolla itsemme myymisestä klo 18-19.

Kuva: torikorttelit.fi
Kun etsiskelin keskustelua varten viimeisimpiä tutkimuksia bloggaamisesta (saan paneelista maksun, joten tein myös vähän töitä sen eteen), törmäsin tähän viestintätoimisto Sopranon tuoreeseen kyselytutkimukseen. Tulokset olivat muuten aika jaadajaadaa, mutta yhdestä jutusta ilahduin: Lähes 60 % vastanneista toimittajista pitää bloggaajia tervetulleena lisänä median kirjoon, ja vain 15 % kokee bloggaajat tunkeilijoina. 

Hieno juttu! Bloggaamisen kääntyminen palkalliseksi yrittämiseksi auttaa nimittäin myös toimittajia. Vaikka bloggaaja on sisällöntuottajana aivan erilainen kuin toimittaja, olemme ammattimielessä samalla puolella: väännämme mainosrahoitteisessa maailmassa kunnollisten kirjoituspalkkioiden ja mainonnan läpinäkyvyyden puolesta.

Kun lopetetaan bloggaaja-toimittaja -vastakkainasettelun analysointi, päästään itse asiaan: sisältöön. Siinä on molemmilla opittavaa toisiltaan. Toimittajankin nimittäin kannattaa blogata. Sitä ei ikinä tiedä, milloin osa-aikainen yötyö pitäisikin kääntää yt:eiden jälkeen maksulliseksi päivätyöksi.

Tulkaa paikan päälle, jos olette kiinnostuneita blogimaailman kaupallisesta hapatuksesta, bloggaajien pällistelystä tai ihan vain jouluostoksista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...