18.9.2013

Istumalakko

Elämäntapatuunauksen aikana olen keskittynyt tekemään pieniä muutoksia. Olen rukannut ateriarytmiä ja siirtynyt hyötyliikkumaan. Viime viikosta lähtien olen kokeillut aivan uutta hyötyliikunnan muotoa: seisomista.

Ei ole vaikea löytää musta kuvaa istumassa.
Normipäivänä istun aivan koko ajan. Teen hommia tietokoneen ääressä (kuten edellisen postauksen kommenttien perusteella moni muukin). Istun siis joka jumalan minuutti. Istun aamupalalla, bussissa (ellen pyöräile), työpaikalla, kokouksissa, valtuustossa, päivällisellä, satuja lukemassa ja legoja rakentamassa. Viimeistelen päivän istuntoputken viettämällä myöhäisillan kirjoittamassa blogeja, kolumneja ja kirjaa - istuen, totta kai! Jösses. En edes uskalla laskea, montako tuntia päivässä vietän perseelläni.

Olisi nimittäin ihan fiksua rajoittaa. Uuden tutkimuksen mukaan ihmiset, jotka istuvat 11 tuntia päivässä tai enemmän, kuolevat 40 prosenttia todennäköisemmin seuraavan kolmen vuoden aikana riippumatta siitä, kuinka paljon he liikkuvat muuten tai olivatko he normaalipainoisia. Lenkkeily ei siis auta. Vyötärö leviää.

Mikä nolointa: minulla on työpöytä, jonka korkeutta voi säätää! Ei ole tullut säädeltyä. Koska työpöydän ääressä on tapana istua. Nettipiuhaan kompastuu. Seisominen näyttää dorkalta. Seisten ei pysty kirjoittamaan. Ja muita päteviä perusteluja.

Nyt olen seisoskellut reilun viikon. Veikkasin etukäteen, että jalat väsyvät, mutta eniten väsyykin keskivartalo. Seisaallaan tulee tasapainoiltua aika paljon enemmän. Jaloissa on päivän jälkeen jopa treenattu fiilis. Ensimmäisinä päivinä en edes jaksanut seistä koko päivää!

Eikä ihme:
 • Seistessä lihasaktiivisuus on noin kaksinkertainen verrattuna istumiseen.
 • Seisominen tehostaa insuliinin käyttöä ja rasvanpolttoa.
 • Ihminen on yhtä nälkäinen (tai kylläinen) istuen kuin seisten, vaikka seistessä kulutetaan enemmän energiaa. Istumisen vaihtaminen seisomisasentoon ei siis lisää ihmisen näläntunnetta.
Nyt seuraakin haaste: armahda hanuriasi, vähennä istumista! 

Listaa, missä kaikkialla päivän aikana istut ja napsi pois turhat kökötykset. Jos et voi vähentää istumista sitä töissä, vähennä vapaa-ajalla - ja päinvastoin. Kokeilemalla ei häviä mitään eikä aikaakaan vaadita. Ja jos haastat esimiehesi mukaan, kuumottaminen säädettävän pöydän hankinnasta muuttuu paljon helpommaksi.

Nyt istumalakkoon, eiks jeh?

66 kommenttia:

 1. Katetri auttais tuota vessassa istumisen vähentämistä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vessassa istuminen on luojan kiitos ongelmistani pienin! :)

   Poista
  2. Jos nyt haluaa kokonaan luopua istumisesta niin ainakin pissahommat voisi hoitaa seisten.
   http://www.pmateusa.com/

   Poista
 2. Tää oli tosi hyvä, toi todennäköisyysfakta pysäytti. Mulla on myös töissä säädettävä pöytä sekä satulatuoli tavallisen rinnalle. Viime viikon alussa tein hartaan päätöksen tehdä töitä seisten joka iltapäivä. No se päätös piti maanantain. En vaan muista! Pitäisköhän laittaa kalenteriin seisomismuistutus?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä otin muutaman päivän treenauksen jälkeen sen linjan että teen defaultina töitä siesten ja vain poikkeustapauksissa istun. Sen jostain syystä muistaa paremmin! ;)

   Poista
 3. Istuminen on muuten tottumattomalle tosi raskasta. Mulla on työ jossa lähinnä liikutaan ja seistään, ja siihen on varmaan kroppa tottunut. Sitten kun pääsee kerrankin johonkin mielenkiintoiseen koulutukseen, en oikeasti pysty istumaan ja keskittymään koko päivää. Joka paikkaa sattuu ja kolottaa, ja päivän jälkeen on ihan kuolemanväsynyt. Ihan tosi! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen huomannut ihan saman. Teen kesällä ja koulun ohella työtä, jossa seison ja kävelen koko 5-8 tunnin vuoron. Kuljen joka paikkaan kävelle, harrastuksiini kuulu lenkkeily, laskettelu ja ruuanlaitto, mitkä kaikki hoituu seisten. Kouluun palaaminen on aina yhtä tuskaa kun oppitunnit menee miettien miten tuoli painaa takapuoleen. Onneksi työskentelen koulussa myös paljon pajalla pienoismallien kanssa, jolloin pääsee liikkumaan. :)

   Poista
  2. Niin onkin! Kesän jälkeen tuntuu tosi oudolta istua koko päivä. Kuten hierojani sanoi: kesällä vaivalla treenattu hartialihasjumi menee ihan pilalle. ;)

   Poista
 4. Kiitos. Nostinkin pöydän tätä lukiessani seisoma-asentoon. Dänks, dänks, dänks.

  VastaaPoista
 5. Tsemmpiä! Seison välillä työpöytäni ääressä, jota ei voi säätää. Lyhyeksiähän seisomiset jää. Olen myös huolestunut siitä, että istun aivan liian paljon. Illalla tosin makaan sohvalla :) Seisominen rules!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulin facebookin puolella, että jengillä on mitä kummallisempia virityksiä pöydän päällä, että läppärin saa korkeammalle (=paperiroskis, kenkäbokseja, mappeja!)...

   Poista
 6. Seisominen olisi kyllä tervellistä. Olen aikoinani ollut kaupassa töissä ja siellä ei todellakaan istuttu. Hiljaisina hetkinä piti sitten siivota nurkkia eikä mennä istuskelemaan. Nykyisin päivät kuluvat istuessa (ei ole säädettävää pöytää), mutta iltaisin yritän olla paljon liikkeellä ja sitten lopulta lysähdän patjalle katsomaan telkkaria. Makuultani siis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muista pitää päivälläkin taukoja eli nouset jaloittelemaan säännöllisin väliajoin! :)

   Poista
 7. Tässä kotitoimistolla seisoskelen keittiön tason ääressä kirjoitellen tätä kommenttia (ja toivottavasti kohta jälleen työmeilin ääressä). Istumalakko alkakoon :)
  Mä oon muuten miettinyt että eikö pyöräilyä lasketa istumiseksi? Kai kun siinä jalat liikkuu niin ei se ole puhdasta istumista... vai?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei voi olla pyöräily istumista. Ei vaan voi. Koska mun istumistuntimäärä kasvais tunnilla! O_o

   Poista
  2. No ei kai nyt oikeesti voi pyöräilyä ja istumista suoraan verrata. Fillaroidessa kuitenkin käytetään isoja lihasryhmiä keskivartalosta varpaanpäihin asti aktiivisesti. Eihän nyt esim. tour de France:lla tyypit varsinaisesti vaan istuskele pyörän selässä ;)

   Poista
 8. Loistava huomio, täytyy alkaa kiinnittää tähän itsekin huomiota. Jatkossa seison johtoryhmissä, muut istukoon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, just näin! Saahan siellä muutkin seistä jos tulee alemmuuskompleksi. ;)

   Poista
 9. Taistelen istumista vastaan heittämällä pienen lenkin kolmen vartin välein: käyn täyttämässä (tarkoituksella pienen) vesipulloni vähän kauemmassa vesipisteessä, käyn vessassa toisessa päässä taloa tai kävelen muuten vaan kerroksen ympäri.

  Tässä on tullut avuksi hankkimani "turha hilavitkutin" Jawbone Up, joka muistuttaa liikkeellelähdöstä värisemällä ranteessa aina itse määrittelemäni 45 minuutin liikkumattomuuden jälkeen. Sen avulla olen saanut nostettua päivittäisen askelmääräni kahdeksaantuhanteen kun se ennen jäi karvan verran yli kolmeentuhanteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa, pieni vesipullo onkin loistava nostattaja! :) Ja arvasin, että hilavitkuttimiakin on tätä varten olemassa!

   Poista
 10. Me mietittiin joskus töissä, että oisko joku kännykkäaplikaatio, joka ei vaan muistuta vaan MUISTUTTAA liikkeelle lähdöstä/seisomaan noususta. Siis semmoinen, jota ei vaan voi kuitata "joo, en nyt just ehi..." vaan semmonen joka alkaa huutaa avokonttorissa kuin sumusireeni eikä sitä saa pois päältä muuta kuin jos se vaihtaa paikkaa (GPS paikannin).

  Enihuu, mä aloin seisomaan työpisteellä kohta kaksi vuotta sitten ja jokaikinen kolotus katosi samalla. Ja tosiaan keskivartalo on helkatin paljon paremmassa kunnossa (ei nyt mitään six-packia, mutta murtunut selkäranka ei aiheuta kolotusta kun sisäiset vatsalihakset tukee sitä paremmin).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhelimeen herätys ja naapurin poöydälle? ;) Luotan tähän huomaamattomaan tasapainoilutreeniin: jos kerran on olemassa jumppa, jossa vaan heilutaan jonkun lauan päällä, tämän täytyy olla tehokasta!

   Poista
 11. Välilevypullistuman takia olen seissyt ja istunut vain satulatuolilla / jumppapallolla kesäkuun alusta saakka. Ottaa edelleenkin keskivartaloon, mutta pitää kyllä mielen ja ruumiin virkeänä, kun on koko ajan vaihdeltava asentoa! Selkävaivasta en osaa sanoa, ehkä parempi, ehkä ei. Mutta empähän istu sitä 15h päivässä mitä ennen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis seissyt / satulatuoleillut töissä... En nyt sentään kotona tai vapaalla, välillä on pakko istua ruokapöytään ja autonpenkkiin. Sohvalla en juuri enää istuskele, makaan lepoasennossa lattialla mielummin.

   Poista
  2. Sekävaivaisillehan tää seisominen ei ole uutta. Pullistuma on kyl ikävä vaiva (Koti-insinöörillä on), toivottavasti menee ohi nopeasti.

   Poista
 12. Olen onnekseni saanut töihin säädettävän sähköpöydän ja käyttänyt sitä nyt reilut 4 kk. Enkä vaihda ikinä pois! Seison tai käytän satulatuolia, normi työtuolia en käytä kuin niinä päivinä kun en voi satulatuolia käyttää (eli kun on liian kapea hame päällä :)
  Aluksi seisoin yhden tunnin aamu- ja toisen iltapäivällä, nyt on ehkä jo kääntynyt toisin päin eli istun vain kaksi tuntia päivässä (töissä siis).
  Itsellä seisomiseen vaikuttaa paljon kengät; toisilla kengillä on helpompi seisoa kuin toisilla. Enkä tarkoita nyt jalkojen kannalta vaan nimenomaan selän. Keskivartalo on tiukoilla etenkin tällaisella notkoselkäisellä, mutta aika pian siihen tottuu.
  Suosittelen lämpimästi kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno juttu! Aika nopeasti sen saa käännettyä toisinpäin sen istumis-seisomissuhteen, mäkin istun enää iltapäivästä. Ja kyllä: kengät on avainasemassa.

   Poista
 13. Vaihtoehto perusistumiselle on myös iso jumppapallo, jonka jälkeen tuntuu muuten ihan varmasti keskivartalossa! Vähän levottomampi pyllykin voi samalla heilua ja keinua luvalla - joka taas edistää kehonhallintaa. Mutta kaikenkaikkiaan pointti liiallisesta istumisesta on hyvä!

  VastaaPoista
 14. Mä osallistun! Katsastin jo ennen tätä postauksesi lukemista voisinko tehdä duunia seisten -voin. Istun pahimmillaan 14h työpäivän aikana vain jatkaakseni istumista kotona. Käyn lenkillä ja salilla joo mut ku se ei enää auta tähän nököttämiseen -ryhti paskana, niskat jumissa. Olen varannut työfysioterapeutin joka saa tulla katsomaan olenko järkeillyt korkeuden ok seisoskelua varten.
  -Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa!! Työfyssari on hyvä pointti: ehkä seistenkin voisi tarkistaa mikä työasento on hyvä. :O

   Poista
  2. Jep, eikös olekin ;) Ei kun mulla on säädettävä pöytä ja sit tulee se "mutku" sitä en voi rukata kun tarviin sen perus toimistotyöskentelyyn -> seuraa "sitku" mulla on semmottinen matala hyllykkö joka olis mun makuun passelilla korkeudella seisoskellen työskentelyyn. Jotta en tee enää asioita pahenmmaksi omin pikku aivoin järkeiltynä saa alan ammattilainen katsoa miten oikein tai väärin koko mun työpisteen mitoitus on tällaiselle tolpalle kuin itse olen.

   Poista
 15. Ai kamala! Syyllistyin nyt niin, että taitaa olla pakko ruveta seisomaan töissä työpisteen ääressä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheh, ei saa syyllistyä, seisominen riittää! On muuten hauska huomata että koko muukin toimisto alkaa seistä, kun yksi aloittaa. :)

   Poista
 16. Seisominen on kyllä jännä juttu, aloitin tänä syksynä uuden alan opinnot, joihin ei todellakaan sisälly perseellään istumista liian paljon. Lukujärjestyksessä on teoriatunteja muistaakseni 8h viikossa, loput ollaan liikkeellä ja jalkeilla ainakin suurin osa tunneista. Kengät on tässä aika ratkaisevassa roolissa, ihan mahdotonta yrittää vetää jollain markan tennareilla koko aikaa, mutta kun kiskoo tuliterät turvakengät jalkaan, niin jaksaa ihan kepeästi koko päivän. :)

  Mutta vielä jännempi juttu on se, miten takapuoli niin hanakasti löytää jostain laskeutumisalustan. Luin tämän postin aamulla, ja ihan tarkoituksella seurasin luokkatovereiden työskentelytapoja puusalissa, ja niinhän se oli, että suurin osa kökötti suunnattoman epämukavilla korkeilla jakkaroilla höyläpenkkien ääressä. Onneksi olen itse sen verran pitkä roikale, että työasento olisi noin sietämättömän huono. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En käsitä mikä magneetti perseessä on penkkejä kohtaan. Onko se opittu tapa vai ihmisen geenitkö käskevät säästämään energiaa? :)

   Poista
 17. Mulla on jo vuoden ollut säädettävä pöytä ja satulatuoli, mutta vasta viime keväästä olen seisonut koko työpäivän. Enkä vaihtaisi pois. Nyt vasta huomaa miten jumiin menee jos joutuu istumaan kauan. Meillä sai itse valita muuton yhteydessä ja halusin "sähköpöydän". Mulla on nyt vaan se, että seistenkin tulee oltua ilmeisesti joskus väärin, koska syvät lihakset on hieman huonossa kondiksessa - mutta sehän on selvinnyt joten asialle tehdään jotain. Kuntosalilla kun treenautetaan vain pinnallisia lihaksia ja vaikka esim. staattisia pitojakin teen niin eipä ole mennyt syviin lihoihin ne :/ tai niitä ei ole ollut tarpeeksi kun 2x viikkoon tekee jotain. Se vaikeuttaa seisomista siten, ettei keskivartalo jaksa pitää kroppaa oikein kasassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä valinta! Hyvä pointti, että täähän on tosiaan staattista pitoa! Vaikka siis kuinka oliis jumpannut (en ole), ei lihakset ole tällaiseen tottuneet.

   Poista
  2. Niin se VOI olla staattista pitoa ;) Itsehän joudun tämän kaiken opettelemaan. Jos ei osaa seistä oikein eli suorassa, niin ei ne syvät lihakset aktivoidu, ei itsestään! Tämä oli hyvä artikkeli sitä sivuten http://www.kaleva.fi/teemat/hyva-elama/syvat-lihakset-vaativat-loytamista/188694/

   Suora ryhtikin on siitä hassu juttu, että sitä ei tavis näe. Mullekin on ihmetelty, että kyllähän sulla hyvä ryhti on. Huonoja vatsalihaksia ei näykään päälle päin, sen paljastaa tavikselle ehkä lähinnä ns. ulos pullahtanut vatsa, pömppis. Ammattilainen näkee tosi asiat helpostikin...

   Poista
 18. Juuri kirosin töihin palatessani, että äippälomasijaiseni jäi pysyvästi vanhaan huoneeseeni ja sähköpöytäni ääreen:/ mulla istuminen oli niin tukalaa raskauden loppupuolella, että oli pakko seistä, vaikka myönnetään, että aluksi se tuntui jotenkin hölmöltä... Pienen lapsen kanssa ei juuri tuoleilla istuskella, joten istuminen lisääntyi töihin palatessa huimasti.

  VastaaPoista
 19. Itselläni on tavallisen työtuolin sijaan Swopper-tuoli. Vuosia kestänyt niskahartia- ja alaselkäkipu on tiessään. Maksaa suurinpiirtein yhtä paljon kun tavallinen hyvä työtuoli. Suosittelen oiken lämpimästi! Lisäksi tuolilla on hauska istua kun sillä voi pomppia. :D

  Tämä ei ole mikään mainos, vaan ihan todella tyytyväisen käyttäjän mielipide. Ajaa saman asian kun jumppapallo muttei karkaa noustessa alta ihan yhtä helposti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja mikä parasta, Swopperilla voi istua myös hameella. Tässä kun voi pitää jalat sievästi rinnakkain. ;)

   Poista
  2. Piti googlata! Hauskan näköinen tappi!

   Poista
 20. Olet oikealla asialla. Ihmistä ei ole tehty istumaan, ainakaan minua. Selässä on valitettavasti takuu mennyt umpeen ja varaosia ei saa, mennään rikkinäisellä. Säädettävää pöytää olen odottanut jo pari vuotta. Kuulemma kustannussyistä ei vielä ole ollut mahdollista hankkia. Nyt pomoni itse sai sähköisen pöydän "testattavaksi". Katotaan jos joskus vuonna n+1 saatais testi päätökseen ja pöytä mullekin. Taidan olla aika arvostettu työntekijä kun en itse saa testata pöytääni. ;) No, selkäongelmien takia saikkua napsuu aina silloin tällöin, eihän siitä tule työnantajalle kuluja, ei... Pieni vesipullo ja kauempana oleva vessa saa kerran tunnissa liikkeelle ja auttaa vähän. Jos vielä keksittäis henkilöauto mitä voisi ajaa seisaaltaan? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti saat! Mulla frendit kertoi duunanneensa ties mistä roskiksista ja kirjoitsa pöydän korokkeita. Näyttää niin kummalliselta että työnantaja saattaa hommata sen sähköpöydän ihan suosiolla. ;)

   Poista
  2. Täytyypä ryhtyä tuumasta toimeen! :) Viimeksi kun ilmastointi oli rikki duunipaikalla, niin uhkasin tulla bikineissä töihin. HYVIN nopeasti oli korjaajamies paikalla. Ilmeisesti työnantaja ei halunnut nähdä minua bikineissä, vaikka vakuutin, että rantakunnossa ne hylkeetkin on... ;)

   Poista
 21. Meillä toimistolla kahvihuoneeseen tuli pystypöydät, toki muutama tuolikin on laiskoille... :) Itselläni on sellainen työ, että korkeussäädettävä pöytä ei ole käytännöllinen, mutta yritän itsekin tuota vesipullojuttua, tulostan tarkoituksella alakerran kopparille, että joudun hakemaan paperit sieltä, käyn kellarissa vessassa (tietysti rappusia pitkin) ja en soita, jos on asiaa naapurikäytävään, vaan menen käymään, jos ei ole liian kiire. Kyllä siinä vähän vähenee tuo istuminen. Nytkin muuten istun sohvalla erittäin epäergonomisessa asennossa, mutta nousen kyllä ylös ihan justiinsa... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä hyvä! Mulla on liian hyvä keskittymiskyky: uppoudun duuneihin niin täysin että saatan istua kolme tuntia helposti yhteen menoon (varsinkin kirjaa kirjoittaessa). Ääk.

   Poista
 22. Mullakin oli jumppapallo istuimena toimistolla. Sitten se puhkesi. Mutta se oli kyllä hyvä ja herätti aikalailla huomiota. Monet kävijät ilmoittivat isoon ääneen, että "Sulla on pallo! Minäkin haluan pallon!" tai jotain muuta vastaavaa :D

  Pitäis hommata saappaanpaikkausainetta, että saisi sen taas kuosiinsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, sillä saa samalla hoidettua pienen futismatsin muiden breikkiä kaipaavien kanssa. ;)

   Poista
 23. Nousen kaksi kertaa tunnissa ja teen kahvakuulalla yms. jotain jotta saan veren liikkeelle. Leo Babautalla oli vaikeeta ylläpitää istumalakkoa: http://zenhabits.net/chairbound/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No toi on jo tosi ihailtavaa aktiivisuutta! Tekis hyvää hartioille.

   Poista
 24. Siis en voi muuta sanoa, kuin että on ihan mieletöntä lukea tällaista tekstiä! Tästähän vois järjestää vaikka mitä seisomaviikkotempauksia, kuka seisoo eniten saa isoimman bonarit yms.! Vielä kun ottaa työfyssarin paikan päälle kertomaan yhteisesti koko toimistolle, että mitä siinä seisomisessa pitää huomioida, niin jo vähenee selkäkipusaikut.

  Oon monesti aiemminkin kokenut tulevan ammatin puolesta ylpeyttä Katjan juttuja lukiessani, nyt entistä enemmän!

  t. fyssariopiskelija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai kun hyvä idea! Työnantajat tähän pitäis jotenkin saada mukaan - ehkä kaupungin kautta vois yrittää. :)

   Poista
 25. Moikka! En tiedä onko tässä ketjussa jo opus mainittu. Mutta läheltä aihetta liippaa Arto Pesolan Luomuliikunnan vallankumous. Tutustukaahan! Itse en ole vielä ehtinyt, hih.

  Sylvia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löytynee muuten myös sieltä Elisasta. :) t: bussissa ISTUVA Sylvia (vai onk täälki pakko seistä vaik ei oo ruuhka?)

   Poista
 26. Haaste otettu vastaan! Saa sähköpöytäkin vähän käyttöä. Aloitin tänään, mutta harmiks en jaksanut kuin puolpäivää seistä, sit alko selkä valittaa, mut ehkä kengätkään ei olleet parhaat mahdolliset. No perjantaina uudestaan, Eiks se niin mennyt et harjoitus tekee mestarin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno juttu! Ei sitä aluksi jaksakaan, ihan älyttömän raskasta. Mutta kengät on oltava hyvät, muuten pohkeet jumiin..

   Poista
 27. Vigdoinkin löytyi selitys mun treenatulle keskivartalolle! :)
  Mulle tehtiin sektio parisen viikkoa sitten ja lääkäri joutui repimään tosissaan vatsalihaksia. Tämä kerrottiin myöhemmin äidilleni, joka kovasti ihmetteli asiaa, koska olen LÄSKI. Syy löytyykin siis töistä, jossa olen joutunut seisomaan yli 8 tuntia putkeen ilman taukoja. Aah, kylläpä helpotti. Taidankin viettää äippälomani seisten, jotta saan tämän eturöllykän taas kuosiin....

  VastaaPoista
 28. Täytyypä kokeilla täaä !
  Rupean kotonakin tekemään konehommat keittiön baaripöydän edessä seisten tai sitten kaivan ton jumppapallon jos on ihan pakko istua. Nyt on kyllä tullut viimeset 3 kk istuttua vähemmän kun en ole ollut töissä lomautuksen takia.... kotona tulee aina tehtyä kotihommia seisaaltaan ym ja nyt erityisesti olen riehunut tuolla pihahommissa 2-5 tuntia päivässä. Ei ihme, että yhtäkkiä on paino pudonnut reilussa kuukaudessa melkein 5 kg. Lapiohommat rules... !

  VastaaPoista
 29. Mainos! ;) Keinukengät (MBT) vielä jalkaan, niin kaikki loputkin nukkuvat lihakset joutuvat töihin :) Suosittelen, ja runko kiittää!

  VastaaPoista
 30. Itse olen tehnyt ennen alanvaihtoa työtä sairaalassa, jossa kävelyä, kyykistelyä ja muuta tuli tehtyä koko työpäivä. Perseelleen ehti istua korkeintaan kahvitauoilla. Vaihdoin palkkauksen ja muiden ongelmien vuoksi insinöörialalle ja en tajunnutkaan miten suuria vaikeuksia minulla voisi olla ISTUA koko päivää. Työpaikallani ei ole säädettävää pöytää, joten välillä on pakko mennä vaikka kyykkyyn pöydän viereen tai pyllistää epämukavasti käytävälle päin, sillä takapuoleni puutuu yleensä jo ennen puolta päivää jatkuvasti istuessa! Etätoimistolle(kotiin) olen ostanut sähköpöydän, joka helpottaa tätä ongelmaa. Valitettavasti en voi tehdä etätöitä joka päivä.. välillä tekisi mieli huutaa, raivota ja juosta työpaikan ympäri, sillä en kestäisi istua näin paljon! Tähän kun lasketaan, että työmatkakin (n.30 min) menee autossa istuessa, niin välillä meinaa tulla suoraansanottuna hulluksi. Rakastaisin työtä, jossa saisi käyttää sekä päätä että kroppaa.. Saan kuitenkin vastavalmistuneena insinöörinä jo huomattavasti parempaa palkkaa, kuin sairaalassa samantasoisella tutkinnolla. Eli paluu vanhaan työhönkään ei taloudellisen puolen vuoksi houkuta.

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...