9.8.2013

Elisa Kirja: kuinka minusta tuli sekakäyttäjä

Suomen Blogimedian kautta tuli kysymys, haluanko osallistua Elisa Kirja -yhteistyöhön. Periaatteessa kyllä: rakastanhan lukemista! Mutta että e-kirjoja? Onko niitä jo enemmän kuin kymmenen? Ja miten niitä muka luetaan, ja ne laitteethan on tosi hankaliakin. Tiedän, koska vilkaisin yhtä kolmen sekunnin ajan vuonna 2009 ja totesin vehkeen omituiseksi. Mihin se kirjanmerkkikin laitetaan!

Ennen...

Minä ja kirja tapaamme nykyään vain lomilla. Tämän elämänvaiheen to do -lista on arkena tapissa ja kirjat ovat ensimmäinen pudokas. Mutta miksi? Kyllä minä periaatteessa lukea ehtisin, mutta en ehdi kirjastoon enkä kirjakauppaan. Bussissa ei näe pientä pränttiä ja pyörän selässä taas ei voi (eikä uskalla) lukea. Voisiko modernisaatiosta olla jopa apua? Jos onkin niin, että istun pappamopon satulassa Gutenbergin kanssa ihan pelkän tavan vuoksi?

Käteeni lykättiin Samsungin lukulaite ja kolme ilmaiskoodia kirjaostoksia varten. Kun klikkasin itseni kauppaan, tajusin olleeni enemmän jumissa kuin kuvittelinkaan.

  • Valinnanvaraa on. Elisa Kirjassa on tällä hetkellä noin 7000 teosta, harlekiineista tietokirjoihin. Mukana on perusdekkareiden ja romaanien lisäksi siis keittokirjoja, sarjiksia, lasten- ja nuortenkirjoja ja Long Play -artikkeleita. Tietokirjaosastosta näkyy löytyvän mm. Sinkkosta ja Keltikangasta, jos joku uskaltaa lastenkasvatuskirjallisuutta lukea. 
  • Aina ei tarvitse lukea. Voi kuunnella. Koska äänikirja. Ai hurja. Ehkä sille romaanillekin löytyy aikaa, jos sen kuluttaa työmatkalla tai lenkillä kuunnellen. 
  • Hintaskaala on laaja. Lastenkirjoja saa 50 sentillä, Eläketalouden oppikirjan kuudellakympillä. Ihan kaikkea ei tarvitse ostaa: paljon kirjoja kuten klassikoita löytyy ihan ilmaiseksi! Mitäs jos kokeilisit Remeksen sijaan Saima Harmajaa? Tai espanjan alkeita. 
  • Kirjoja löytyy myös englanniksi ja ruotsiksi.

Luddiitin yllätti myös se, että kirjojen ahmimiseen sopii melkein mikä tahansa internetiin kytkeytyvä leivänpaahdin - et tarvitse erikoislukulaitteen viimeisintä versiota, ellet välttämättä kaipaa modernia lukukokemusta. Ja jos kaipaat, mutta tunnet vastenmielisyyttä teknologian hankintaa kohtaan, lainaa laite kirjastosta!

...ja nyt!

Koodeja ei ollut vaikea käyttää.

Olin halunnut jo pitkään lukea Riku Siivosen Long Play-artikkelin Päänavauksia, jossa kerrotaan lasten käytöshäiriöiden parantamisesta kalloleikkauksilla (Huom! voitte käydä lukemassa sen ihan ilmaiseksi koodilla katja1). Aihe kiinnosti vuoden takaisen neuvolaepisodin takia. Snadin aukileet menivät kiinni hyvin varhaisessa vaiheessa, jolloin neuvolalääkäri totesi huolestuneen oloisena, että aivojen kasvaminen täytyy ottaa erityistarkkailuun. Luonnollisesti googlasin kotona aihetta ja sain paskahalvauksen. Päänympärystä ei mitatakaan siksi, että kaupasta löytyy sopivan kokoinen pipo! Toistaiseksi aihetta leikkaukseen ei onneksi ole ilmennyt.

Seuraavaksi päätin napata digihyllyyni lastenkirjan, joista on perheessämme koko ajan vähän pulaa, iltasatusessio kun vedetään 365 kertaa vuodessa, molemmille lapsille erikseen. Päädyin kesän aikana suureen suosioon nousseeseen Risto Räppääjään - äänikirjana. Illalla siis testaan kersan kanssa, miltä tuntuu, kun joku lukee meille!

Kolmanneksi shoppasin Camilla Läckbergiä. Ruotsalaisdekkarit toimivat aina. Imaisin Visbyn reissulla Perillisen ja ajattelin jatkaa Enkelintekijällä.

Summa summarum: sekakäyttö kunniaan! Aion edelleen ostaa ja lainata kirjoja myös paperiversioina, sillä aurinkorasvaiselle ja hiekkaiselle rantapyyhkeelle ei samsungilla ole asiaa. Toisaalta saan kävelylenkillä sykkeet vauhtikestävyystasolle dekkaria kuunnellen. Kirjalle ja e-kirjalle on molemmille paikkansa.

Testatkaa vaikka. Teille on Elisa Kirjaan kaksi alennuskoodia:

  • koodilla katja1 saatte ilmaiseksi yhden Long Play -artikkelin 1-5 (uusimmat eli Malmivaara ja Mikkelin kikkeli ei sisälly diiliin).
  • koodilla katja2 saatte 10% alennusta mistä tahansa kirjaostoksesta.

Enjoy! Kuulen myös mielelläni kokemuksianne sekä e- ja äänikirjoista, hinnoista, lukulaitteista ja lukusuosituksista!

54 kommenttia:

  1. Dekkarit lenkkeillessä on nostanut mun lenkkeilymotivaatiota melkein yhtä tehokkaasti kuin naisten kymppi -hanke. :)
    Koska sen lisäksi, että tulee kuntoiltua ja luettua kirjaa, tulee sellainen olo, että mä multitaskaan. Kuuntelen kirjaa JA lenkkeilen. Kaltaiseni säätäjä rakastaa tommosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Optimointi. <3 Kaks vapaa-aikaa yhdellä kertaa!

      Poista
    2. Mä niin oon kaivannut tätä - kahden harrastuksen yhdistämistä. Tai vaikka tylsien kotitöiden yhdistämisen lukemiseen. Mutta miten?? Oon tosi tyhmä näiden laitteiden kanssa, siis miten sen kirjan sit saa lenkille? Äänikirjan siis? Mihin se pitää ladata ja onko se isokin laite jota pitää lenkillä roudata?

      Poista
    3. ...sori, olisin voinut vaikka rullailla vähän alemmas, siellähän on jo juteltu aiheesta. Eli pitää siis ostaa joku superpuhelin eka.

      Poista
    4. jos puhelimesi on alle 6-8 vuotta vanha, niin sillä luultavasti voi soittaa mp3ia eli kuunnella äänikirjoja.

      Poista
  2. ainakaan Malmivaaran ostaminen katja1 koodilla ei ooonistunut juuri äsken.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi bylly, sorry - mun moka: koodilla sai valita artikkeleista 1-5 eli se uusin ei kuulu diiliin. Oliks sulla jo kaikki muut?

      Poista
    2. Serkkuni, ihmiskauppias on myös lukematta. kiitos koodista!

      Poista
  3. Olipas osuva postaus! Olen meinaan itsekin perehtynyt e-kirjojen maailmaan tänä kesänä ja todennut varsin toimivaksi konseptiksi :) Varsinkin mökillä oli kiva lukea kirjaa ilman erillistä lukuvaloa, niin ei häirinnyt muitten unia. Ainoa miinus, että normaalisti ostelen pokkareita, mutta e-kirjat tuntuu olevan pääsääntöisesti hinnoiteltu kovakantisten kirjojen tasolle. Toki vastapainona on ilmaisiakin kirjoja, mutta kun tykkään lukea vähän uudempia, kun aikaa on muutenkin liian vähän lukemiselle.

    Minkälaisella aparaatilla voi kuunnella äänikirjoja lenkkeillessä?

    t. toinen keskivertomamma

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. puhelimella voi kuunnella äänikirjoja.

      Poista
    2. Mä teen äänikirjoista vielä oman postauksensa (koska toi konsepti kiinnostaa mua erityisesti) mutta ilm ihan mikä tahansa mp3 toistava laite käy: "Elisa Kirja -palvelun äänikirjoja kuuntelet kätevimmin Android- ja Apple-laitteisiin ladattavalla ilmaisella Elisa Kirja -sovelluksellamme. Lisäksi voit kuunnella äänikirjoja millä tahansa MP3-soittimella varustetulla laitteella, olipa se sitten tietokone, matkapuhelin tai kannettava musiikkisoitin. Saat kirjat MP3-muotoisina äänitiedostoina. Äänikirjamme on jaettu noin 20 minuutin pituisiksi kappaleiksi."

      Poista
    3. äänikirjoja voi kuunnella myös Windows Phoneilla (WP7&WP8): http://www.windowsphone.com/en-us/store/app/elisa-kirja/c397f86f-c14d-4ca9-ae4e-4f28e58b8965

      mene puhelimella Storeen/Kauppaan ja lataa ilmainen Elisa Kirja sovellus. jostain syystä Elisa Kirjan sivuille ei tätä appista mainita.

      plus yllä mainittu mikä tahansa mp3 vekotin toimii, kun han siirtää tavaran (mp3 tiedostot) tietokoneelta laitteelle.

      Poista
    4. Kappas vaan, täytyypä kokeilla! Yleensä en kuuntele juostessa mitään, mutta kirjaa vois kokeilla. Puhelin on joka tapauksessa mukana Sports trackerin vuoksi :)

      t. toinen keskivertomamma

      Poista
    5. Plus että jos kestää kuunnella englanniksi, esim. Audiblessa on melkoisen laaja valikoima ja jos ottaa kuukausilaskutuksen, hintakin on vähän eri luokkaa kuin Elisa Kirjan.

      Poista
    6. Liina, onks Audiblessa ruotsinkielistä matskua? Mulla on fiksaatio verestää mun kielitaitoa.

      Poista
    7. Näyttäisi jotain olevan - en tiedä toimiiko, mutta selaillessa tuolla sivussa on palkki, josta voi valita kielen. Tässä kaikki 205 fiktion alla olevaa nimikettä:

      http://www.audible.co.uk/search/ref=sr_srchbin_language_9?field_subjectbin=535842031&field_language=Swedish&qid=1376375181&sr=1-9&refineBy=field-language

      Poista
    8. Siis että en tiennyt, toimiiko linkki, mutta jospa tuon nyt tuosta saa kopioitua.

      Poista
  4. Minä olen kanssa koko e-kirjohömpötyksen ohittanut, kirja on kirja, eikä sitä korvata millään teknisellä vempeleellä. Mutta nyt on edessä kahden ja puolenkuukauden keikka Islantiin ja kirjat veisivät koko matkatavaralimiitin. Pähkäsin laitetta ja ostin Sony Xperia S:n, kolmesta syystä, mulla on saman sarjan kännykkä, hinta kohtuullinen, koska laitteessa ei ole sim-korttimahdollisuutta ja molemmat on vettäkestäviä, puhelin oikeen kunnolla ja tabletti roisketiivis, eli sen voi ottaa sinne uimarannallekin.
    Olen lukenut laitteella muutaman kirjan, enkä voi moittia. Puolensa siinä on, nippu kirjoja mukana pienessä tilassa ja aina oikea valo, pimeässä, hämärässä ja auringonpaisteessa.
    *kuiskaa: mä en oikeesti kauheesti kaipaa perinteistä kirjaa*
    Ainoa mikä kummastuttaa, on uutuuskirjojen hinta, kun ajatellaan ettei e-kirjassa ole paino- eikä varastointikustannuksia. Toivottavasti edes kirjailija saa sen ylimääräisen voiton, vaikka taitaa olla turha toivo.

    Lotta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kallis hinta johtuu ainakin kahdesta syystä: kirjan suurin tuotantokustannus ei yleensä ole painaminen, vaan sisällön tuottaminen ja toimittaminen. Eli ne kaksi asiaa, jotka joudutaan tekemään oli kirja painettu tai sähköinen. Jos kyseessä on kirja joka sisältää myös runsaasti kuvia tai taitto on muuten oleellinen osa kokonaisuutta, voidaan pakettiin laskea keskimääräistä kalliimpi taitto. Toinen syy on arvonlisävero. Painettu kirja sisältää 10 % veroa, ekirja 24 %.

      Poista
    2. Tietääkö kukaan, tuleeko e-kirjoistakin jossain vaiheessa ns. pokkariversiota eli edullisempi?

      Kuten aiemmassa viestissä mainitsinkin, on minustakin hinnoittelu turhan korkea, jos joka opuksesta joutuu pulittaan tyyliin 25 euroa. Tämä tuntuu paljolta kympin pokkariin verrattuna.

      Ja ymmärrän kyllä, että uutuudet maksaa enemmän, mutta vähän vanhemmista opuksista on ihan liikaa. Poislukien tietokirjat, joista maksan mielellään, jos joku on jaksanut kääntää meidän marginaalisille markkinoille :)

      t. toinen keskivertomamma

      Poista
    3. Toi alv-% on kiinnostava. Miksi ihmeessä sähköinen kirja on noin raskaalla alvilla painettuun verrattuna? Outoa.

      Tässä e-kirjakaupassa on vielä paljon konsepteja, joita pitäisi kokeilla. Yksi on jälleenmyynti. Jos joku haluaa eroon digikirjasta, miksi sitä ei voisi myydä tai lainata kaverille halvemmalla? :) Voisihan palveluntarjoaja siitä välistä jonkun siivun viedä.

      Poista
    4. En ole ihan satavarma, mutta veikkaan, että kirjakirjan alvi on pienempi siksi, että e-kirja on virallisesti palvelu, jonka alvi on nykyään aina sen korkeimman alv-prosentin mukainen. Jos joku alv-asiantuntija tietää tarkemmin, niin minäkin haluaisin tietää todellisen syyn... :)

      Poista
  5. Kahden pienen lapsen äitinä on melkoinen järjestely, että saa edes sitä lenkkiaikaa. Kirjoja en ole saanut luettua kuin pari vuodessa. Kun ymmärsin yhdistää lenkkeilyn ja kirjojen kuuntelun (iPhone - ElisaKirja sovellus - helppoa kuin mikä), on lenkkeilystä tullut entistä miellyttävämpää (omaa aikaa kerrottuna kahdella). Kirjan KUUNTELEMINEN on toki eri asia kuin LUKEMINEN, mutta tässä elämäntilanteessa parempi kuin ei mitään. Sen olen huomannut, että kaikenlaiset kirjat eivät toimi kuunneltuina. Esimerkkinä Rosa Liksomin Hytti nro 6 ei vaan toiminut (ainakaan mulle) äänikirjana. Toisaalta tulee kuunneltua aika monipuolisesti kaikenlaista ja sellaistakin, mihin ei kirjana tulisi koskettuakaan. Voin suositella. (Ja hyödynhän voi jakaa myös yhdessä puolison kanssa..)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On muuten hyvä havainto tuo, että kaikki kirjat eivät toimi kuunneltuina, kokemus on kuitenkin erilainen. Eilen Skidin kanssa testattu Risto Räppääjä toimi kyllä (hyvä lukija ja helppo juoni) MUTTA olisihan siinä kuvat pitäneet olla mukana jollain tapaa.

      Poista
  6. Tämäpä mielenkiintoista. Äänikirjoista kokemus minulla on lähinnä työpaikaltani päiväkodista. Siellä kuuntelemme niitä lasten kanssa yhdessä lepohetkellä, tai joskus muutoinkin. Itselleni en ole vielä osannut äänikirjaa ottaa omaan lukuvalikomaan, mutta tuo musiikin vaihtaminen urheillessa äänikirjaan on aivan varteenotettava vaihtoehto. Eipä tarvitsisi aina iltaisin pilkkiä kirjan kanssa väsyneenä ja herätä jossain vaiheessa huomaten sairastuneensa kuolleen sormen sydroomaan. (Peukalo puutuu kirjan väliin).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, sängyssä lukeminen johtaa myös molempien käsien tunnottomuuteen kyynärpäistä eteenpäin. :D

      Poista
  7. Tulipa hyvään saumaan tämä postaus! Olen vasta aloittanut käsitöiden tekemisen ja kaipasin jotain kuunneltavaa siihen. Kävin heti ostamassa äänikirjan. Ja jäin siihen koukkuun niin etten meinannut malttaa lopettaa ollenkaan (kuuntelemista ja virkkausta).

    Kun olin pieni, minulle soitettiin aina kasetilta satuja kun menin nukkumaan, siis iltasaduksi. Minulla on vieläkin tosi hyviä muistoja niistä saduista (tai lastenkirjoista) ja lukijoiden äänistä. Nytkin lukijan kuunteleminen alkoi melkein heti tuntua luontevalta ja pysyin tarinassa perässä hyvin, vaikka etukäteen arvelutti, että mitenkäs se toimii kun ei pysty vilkaisemaan edelliseltä sivulta että niin mitä juuri äsken tapahtuikaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, sopiihan se äänikirja monenlaisen puuhailun kyytipojaksi. Mulla on muuten samat kokemukset lapsuudesta: Uppo-Nallea tuli kasetilta varsinkin kun olin kipeä, Noita Nokikenää kuunneltiin aina radiosta pääsiäisenä. :)

      Poista
  8. Mä kun tutustuin noihin e-kirjoihin, niin en olekaan sen jälkeen enää tavallista kirjaa lukenutkaan (ellei ole ollut pakko). Mulla Samsungin Note 2 kännykkänä ja siinä on myös lukuohjelma e-kirjoille. Kätevää , kun on kännykkä ja kirjat samassa paketissa. Voi lukea/kuunnella kirjaa, jos sattuu vaikka olemaan juna-asemalla odottamassa junaa tai vain muuten tylsä hetki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauskaa, että puhelimet on noin edistyneitä! Turhan facebookin pläräämisen dösässä aion ainakin vaihtaa kirjallisuuteen asap.

      Poista
  9. Suosittelen itse Kindle-sovellusta älypuhelimeen ja edullisten e-kirjojen ostamista Amazon.comista. Kaikista kokeilemistani e-kirjasoftista Kindle on näppärin. Ohjelmaan saa liitettyä ilmaiseksi englanninkielisen sanakirjan ja kirjoista saa ladata kokeeksi näytteen (usein 20 ekaa sivua), jonka perusteella voi päättää ostaako vai ei. Hinnat ovat edulliset, ostaminen sujuvaa ja ilmaisia kirjoja todella paljon. Tälläkin hetkellä luurissa on kirja kesken ja 10 lupaavaa näytettä jonossa odottamassa.

    Pääkaupunkiseudulla kirjastoista voi muuten lainata e- ja äänikirjoja omaan älypuhelimeen/tablettiin/tietokoneeseen:
    http://www.helmet.fi/fi-FI/Ekirjasto/Kirjat/Ekirjapalvelut_esittelyssa%2820324%29

    ...ja lukea ilmaiseksi yli 2300 e-lehteä:
    http://www.helmet.fi/fi-FI/Ekirjasto/Juttuja_ekirjastosta/Nyt_saat_2300_sanomalehtea_omalle_laitte%2820685%29

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meikämandoliino on ollut näiden palveluiden käyttäjä jo hyvän aikaa. Kertakaikkisen mahtavaa, varsinkin kun oma kirjamaku on tota dekkaritasoa. Sitten toi lehtipuoli, ton PressDisplayn lisäksi helmet-kirjastojen asiakkaat saa nauttia Zinion aikakauslehtitarjonnasta. Ok, siellä on jotain Knitters Worldia ja Horse & Houndia, mutta itseäni kiinnostaa lujasti noi valokuvauslehdet, suosittelen: http://www.helmet.fi/fi-FI/Ekirjasto/Juttuja_ekirjastosta/Nyt_voit_lukea_elehtia_missa_ja_milloin_(17996)

      Poista
  10. Lisäyksenä äskeiseen, että Amazonin aineisto on pääasiassa englanninkielistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä pointti! Englanninkielisiä lehtiä voisi lukea enemmänkin. Onko Amazonissa mitään suomeksi?

      Poista
  11. Kuuntelen äänikirjoja työmatkalla. Etenkin bussissa, mutta myös fillaroidessa. Mulla on onneksi melko rauhallinen duunireitti, sillä ihan mihin tahansa en menisi kirja korvilla polkemaan. Myös jos olen yksin ruokakaupassa, saatan kuunnella kirjaa.

    VastaaPoista
  12. Mullakaan ei meinaa aika riittää lukemiseen, mutta hurahdin ja ahmaisin äänikirjan alle viikossa. Kuuntelin koukuttavaa dekkaria lenkillä, kuntosalilla, venytellessä, kotitöitä tehdessä ja lasta nukuttaessa (joka yleensä tarkoittaa pimeässä huoneessa hiljaa istumista). Outoa, kun oikein odotti sitä, että pääsee siivoamaan :) Mahdollisuudet lienevät loputtomat ja kovasti yritän keksiä lisää tilaisuuksia kuunteluun.

    VastaaPoista
  13. Äänikirjat on ihan huippujuttu ! Kuuntelen niitä koti-, ja pihatöitä tehdessä, sauvakävellessä, työmatkalla. Erityisesti tykkään kuunnella noissa koihommissa,joissa hommat tulee tehtyä kuin itsestään kuunnellessa.
    Harmittaa älyttömäsi kun puhelimesta on ilmeisesti kuulokkeen plugi rikki ja en nyt pysty kuuntelemaan mitään....

    Kirjastosta olen tähän mennessä noita äänikirjoja lainaillut ja hyinon omma toiminut.

    e-kirjaa en ole vielä kokeillut, mutta jos matkustaisin enemmän olis se varteenotettava vaihtoehto, ei tarttis raahata kirjakasaa matkoilla mukana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hommiin tulee varmasti ihan uudenlaista rentoutta kun ei ole kiire lopettaa. :) Mä suosittelen e-kirjaa ihan iltalukemiseksikin! Lukukokemus oli tosi hyvä.

      Poista
  14. Suhtauduin aluksi e-kirjoihin tosi kielteisesti, kun luulin edustavani ihmistyyppiä, jonka mielestä kirja on kirja vasta kun se on paperia ja (kovat) kannet. Mutta sitten ostin Kobo -laitteen (vähän niinkuin Kindle mutta eri valmistajan), kun olin lähdössä reissuun enkä halunnut ylimääräistä kannettavaa. Onneksi ensimmäinen siitä lukemani kirja oli todella mukaansatempaava, koska unohdin saman tien että luen tekstiä jostain laitteelta - tarina tempaisin täysin mukaansa enkä todellakaan kaivannut painavaa kirjaksi kutsuttua käyttöliittymää tarinan ympärille! Suosittelen tuollaista "sähköistä paperia" (Kindle tai Kobo), se on silmille parempi kuin kirkas näyttö (kuten vaikkapa iPadissa). Ihmeellinen keksintö.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että meitä ennakkoluuloisia on muitakin. :) Tossa Samsungissa tuntuu olevan aika hyvä näyttö lukemiseen, kokemus on paljon parempi kuin paperisivulla!

      Poista
  15. Kirjojen lukeminen älypuhelimesta on tosi loistava arkea helpottava keksintö! Puhelin on aina mukana, joten on helppoa kaivaa kirja esiin bussissa, neuvolan/lääkärin odotushuoneessa yms. Koska kirjassa on mukana "oma valo", voi sitä lukea häiristsemättä kanssanukkujaa, esim. vauvaa. Myös lennoilla ja lomilla kätevän pieni lukupakkaus.

    -Niina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on niin totta! Eikä rapinakaan häiritse. ;)

      Poista
  16. Hei! Juuri löysin blogisi ja mieleni tekisi nyt lukea se vaikka yhteen menoon. :) Mutta ensin haluaisin käyttää noita ilmaiskoodeja - jokohan ne ovat menneet umpeen kun katja1 ei käy Readberryssä LongPlay-juttuihin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tervetuloa! Niiden koodien pitäisi olla voimassa elokuun loppuun asti mutta se uusin longplay-juttu ei kuulu tarjouksen piiriin! Mitä kokeilit ostaa?

      Poista
    2. Pään avausta ja Himasen etiikkaa yritin, mutta sain vain viestin että 'syöttämäsi alennuskoodi ei ole käytössä'. Höh.

      Poista
    3. Hmh, tsekkailivat Elisalla eivätkö löytäneet mitään vikaa. Yritit nimenomaan Elisa Kirjasta ostaa? Long playn kautta alennuksia ei voi käyttää.

      Poista
    4. No, nyt nolottaa... Yritin käyttää niitä Readberryssä. D'oh. Kiitos avusta!

      Poista
  17. Hip!

    Tuli mieleen, meillä kun kirjoja on sängynaluslaatikko täynnä, että miltä kuulostaisi kirjojen vaihtoproggis? 10, 20, you name it määrä opuksia, koko nivaska kyljelleen (todistusaineistoksi ja muistutukseksi) kuva (molemmille osapuolille) ja ei muuta kuin nautiskelemaan uusista elämyksistä! Laina-aika olisi joustava, toisin kuin kirjastoissa.

    Käsittääkseni asutaan jokseenkin samoilla kulmilla, muuten en laiskuuttani moista jaksaisi ehdottaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja tarkoitin nimenomaan lastenkirjoja.

      Poista
    2. Hyvä prosessi sulla on mietittynä! :D Voishan tota tietty kokeilla, jollain pienellä otoksella! Mä olen vaan aika tarkka siitä millaisia nais- ja perhemalleja kirjoissa tarjoillaan, joten ennakkosensuuri iskee. :)

      Poista
    3. Heh! Hmm.. mimmottis opuksia teille siis saisi olla? Sovitaan treffit liikennepuistoon tms. (:

      Poista
  18. Heippa!

    Anteeks,ei ehkä nyt kuulu tähän mutta miten sait luotua noi koodit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis nyt en käsitä. Elisa Kirja, joka on tämän postauksen yhteistyökumppani, ne loi blogilukijoita varten, en minä. Olisipa hienoa pystyä luomaan ilmaiskoodeja! ;)

      Poista
  19. Oi, Longplay menee niin käyttöön! :)

    VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...