20.7.2013

Pissa Housunen

On ollut kiireinen kesäloma. Mutta yksi tarina elävästä elämästä tähän väliin.

Snadi on alkanut puhua (jatkuvaa pälpätystä, jonka katkaisee vain Pikku Kakkonen), mutta ulosanti on vielä vähän epäselvää. On vaikea sanoa, sanooko lapsi esimerkiksi anteeksi vai anna keksi. Emme ole antaneet sen häiritä. Koska muistaakseni yksi hyvä tapa kannustaa lasta puhumaan, on esittää, että ymmärtää, vaikka puheesta ei aivan saisikaan selvää.

Noh. Pari kuukautta sitten Snadi ilmoitti olevansa Pissa Housunen. Pissa Housunen lähinnä hoippui varpaillaan typerän näköisesti ja hoki aika vaikeaa. Nauroimme tietysti katketaksemme tälle sketsille koko perheen voimin.

Kunnes sitten Skidin synttäreillä oli prinsessailmapalloja. Snadi osoitti yhtä ilmapalloa ja totesi, että siinä Pissa Housunen.

Saakeli.

Pallossa oli Prinsessa Ruusunen.

Ipana oli esittänyt hienoa, korkokengillä kävelevää prinsessaa. Ja juu, onhan se nimi aika vaikea sanoa.

Lopetan puhumaan kannustamiseni tähän. Lienee parempi, että en traumatisoi lapsia (tahi itseäni) tämän enempää.

54 kommenttia:

 1. Hah, ihana Pissa Housunen!
  Meillä 2v pyysi kahvipöydässä kohteliaasti: Saisinko voisalaattia? Ja me siinä ihmeteltiin että missä sellaista olet maistanut. Tyyppi pyysi useampaan otteeseen voisalaattiaan ja lopulta hermostui, osoitti koria ja vihdoin äitikin tajusi. Croisanttia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, ihanaa että muillakin on tulkintavaikeuksia. :)

   Poista
 2. Heh, meillä kesti jonkin aikaa tajuta, että 2v:n lausahdus: Tuli paha teini, ei tarkoittanutkaan isosiskojaan (15 ja 18v) vaan että tuli paha mieli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siskot olivat varmaan myös helpottuneita kun he eivät olleet syyllisiä! :)

   Poista
 3. Pikkukakkosen loppuhuipentumassa koikkelehtiva neliskanttinen lintu oli pitkään meillä "homoo" eli tietenkn robotti. Sittemmin se on jalostunut hobotiksi. Onneksi. Mutta lintu se otus ei ole edelleenkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, täytyypä jakaa tämä Pikku kakkosen tiimille. ;)

   Poista
 4. Meillä alle kolmevuotiaan yleissana Timo ei aivan aukene kaikille. Se oli aluksi vaaleanpunainen my little pony (don't ask me why), mutta nykyään mikä tahansa heppa voi olla Timo. Mikäpä minä olen sitä totuutta kieltämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Timo on kyllä erittäin hyvä sana, onhan se jopa perunalajike. Enemmän vain timoa maailmaan! ;)

   Poista
  2. Vaaleanharmaata hevosta sanotaan kimoksi, voisiko se tulla siitä?

   Poista
  3. Timoilu on täälläkin tuttua. Puolitoistavuotias poikamme pomppasi aamulla meidän sänkyyn ja sanoi rehvakkaan iloisesti isälleen; "Mitä Timo?" Niin, isän (eikä kenenkään muunkaan tutun) nimi ei ole Timo. ;)

   Poista
 5. Meillä oli käytössä todella käyttökelpoinen sana 'pälski', joka oli synonyymi sanalle läski. Eli lapsi 3-v nipisteli vatsaansa ja totesi "mulla on pälskiä". Niinpä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi nipisteli *omaa* mahaansa! ;) Meillä käydään taputtelemassa äidin vatsapälskiä...

   Poista
 6. Meillä Atte sanoi: "Akattaa minua" ja tarjosin useamman kerran pottaa, kunnes ymmärsin että hän tarkoitti: "Rakasta minua!" ♥

  VastaaPoista
 7. Meidan kaksikielisessa perheessa keskimmainen kertoi kaikille " I is umbrella" viikkotolkulla ennekuin tajusimme, etta varpaillaan sipsuttava sateenvarjo oli itseasiassa " I is Cinderella".

  VastaaPoista
 8. "Äiti mis keket"
  = Äiti, mitä teet? (Käytetään tarkoituksessa "What's up?")

  Yksi lapsen ensimmäisistä länsimaalaisittain tutunkuuloisista sanoista oli "panini". Ensin luulin synnyttäneeni vahingossa italialaisen, kunnes ymmärsimme hänen tarkoittavan banaania.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän keket kannattaa pitää säännöllisin väliajoin. Palkkakysymyksen ainakin voisi nostaa esille. ;)

   Poista
  2. Meillä banaani oli manaaja. Käytetään sitä kyllä edelleen.

   Poista
  3. Manaaja! Apua..:) Kuolen nauruun kun luen näitä.

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Meidän lokakuussa 3v huutelee iloisena kaikille, tutuille ja vieraille nyt Vak juu! Isi opetti nimittäin kiittämään englanniksi. Heh.

   Poista
 10. Meillä juuri ns. puhumaan oppinut tytär tuli kysymään oikein sievällä äänellä, "Äiti, taanko minä aapia tinua?" Tottakai, lapsirakas, saat, vastasin tietenkin.

  Ei tullut halia äidille, vaan kynnet käsivarteen.

  VastaaPoista
 11. Meinasi lentää aamukahvit naurunpyrskähdyksen mukana läppärille, onneksi ehdin kääntää päätä ja kastui vain miehen aamulehti. Ihana Prinsessa Ruusunen teillä! :)

  VastaaPoista
 12. Odotamme kolmen vuoden yrityksen jälkeen esikoisiamme. Tällaiset kirjoitukset saavat malttamattomana toivomaan, että meillä päästäisiin jossain vaiheessa nauttimaan samanlaisesta huumorista.

  VastaaPoista
 13. Olipa mahtava aamunaloitus, kiitos kun jaoit tämän herkän prinsessatarinan. :'D

  Itselläni kuulemma vaihtui hyvin alkanut puhuminen jossain vaiheessa siihen, etten suostunut hyvään aikaan sanomaan mitään muuta kuin "kaija", eikä kukaan tiennyt, mistä olen koko sanan edes poiminut. Sitten vaihdoin lennosta kokonaisiin lauseisiin. Mysteeriksi jäi tämä kehityskaari.

  - Kalypso

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, lapsen aivot ovat niin out-of-the-box, että aikuisilla ei ole mitään mahdollisuuksia ymmärtää joitain vaiheita. :)

   Poista
 14. Itsensä voi tuntea tyhmäksi näinkin: Meidän poika kertoi haluavansa hihnan. No, mitä nyt kenellekin tulee hihnasta mieleen, mutta mä vein pojan kaupassa koirantalutushihnojen äärelle ja kysyin, että olisiko tässä sopivaa? Poika katsoi mua kuin ääliötä ja sanoi, että eipä ole. Asia ei sillä reissulla selvinnyt, mutta jotain kautta myöhemmin (tapahtumasta on jo monta vuotta) saimme selville, että kyseessä oli sellainen lasten kassakone. Tottakai, sillä ainahan me sanottiin: "Nyt laitetaan ostokset hihnalle!" Ja siinä lasten kassakoneessa oli myös pieni pätkä sitä hihnaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, voin kuvitella mitä pojan päässä liikkui siinä hihnojen ja kaulapantojen äärellä. :D

   Poista
  2. Hehee! Meidän 3-vuotiaalle se kassahenkilö oli jossain vaiheessa hihna. :)

   Poista
 15. Itsellä kävi kauhunsekaiset tunteet läpi pään kun tyttömme hoki kovalla innostuneella äänellä Pimpi! Pimpi! Pimpi!

  Että wtf? mistä se ton on oppinu? Kunnes tajuttiin että tarkotti sillä telkkarissa pyörivää Pingua. Nyt osaa sanoa jo enemmän pingviini -onneksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä "hauska" pimppivaihe, jossa sanalla tarkoitetaan ihan juuri sitä itseään, on meillä ihan nurkan takana.

   Poista
  2. Meillä on se jo! Apua, mietin, että meillä ei oo niin mennyt senat sakaisin etteikö tietäisi mistä ne tulee, mutta pimppi on kyllä tosi pop.

   Siitä voi nimittäin laulaa, kuten Ykkönen (3,5 vee siis) laulaa "Minulla on pimppi, äidillä on pimppi, äidillä on iiiso pimppi, pimppi pimppi hei." Mistä halvatusta se tuonkin keksi?!

   On nimittäin tehnyt useamman kerran mieli sanoa, että niinhän se on kun sieltä on tullut kaksi ton kokoista ulos..

   Poista
  3. Meidän 2 v pojalta tulee nenästä "äkäpimppi" eli tietty räkäklimppi.

   Poista
 16. Meidän neiti hoki junassa vähän aksentilla, lasten junalipun saatuaan, että "myyra haisee" .. ihmettelin kovasti miksi tyttö koki lipussa potkulautailevan myyrän haisevan, haistin jopa lippua ja kysyin monta kertaa tytöltä että miksi myyrä haisee? Lopulta neiti totesi, että "myyra haise kutittaa" = muurahaiset kutittaa :')

  VastaaPoista
 17. Lueskelin eilen aamupalalla lehteä, kun 2v tuli taakse puristaen kädessään jotain ja sanoi, että minä vien tämän paskantimeen. Käveli sitten ohitseni pakastimen luo ja laittoi sinne mielikuvitus jäätelön. Minä katselin tiukasti lehteä ja yritin olla tirskumatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee, meillä 2 v hoki talvella, että "ulkona on paskasta, ulkona on paskasta". Meinattiin kuolla ukon kanssa nauruun. Olihan mittarissa tosiaan miinusasteita joo.

   Poista
 18. :D Meillä pidätellään hengitystä ihmisten ilmoilla, kun vastaan tulee motoristi, pyöräilijä tai raksamies, jolla on kypärä päässä, koska kypärä on tietenkin "kyrpä"...

  Kiitos blogista! Tämä on henkireikä, kun äitinä olon kimalleliimasta on kimalle kadonnut.

  VastaaPoista
 19. Tän kesän suosikki jätski on ollu pirkan murkku-mehujää..ei jää paljon arvailun varaan kun se r-kirjain ei vielä taivu...tähti hetkiä koettiin lähikaupassa, jossa oli seinällä iso murkku-jäätelön kuva ja neiti kajauttaa, että laitetaan meillekin mur(l)kku seinälle. Ei laitettu. Tai kun se jäätelöaltaan vierellä nenä kiinni lasissa hokee kyseisen mehujään nimeä. K-kaupassa käytiä on vähennetty.

  VastaaPoista
 20. Tästä sai päivän parhaat naurut:D
  Itsellä on kanssa 2,5v kaksikielinen poika jonka jutut monesti naurattaa... Meillä on ollut vaiheita kun hoetaan esim. nokittia ja timiaa... Hieman kesti tajuta että ensimmäisen tarkoittaa lentokonetta ja toinen Nick Jr. tv-kanavaa...

  VastaaPoista
 21. Suosikkini meidän kääpiön sanavarastossa on "tuulinen ja pyörinen". Sehän on tietenkin pöytätuuletin. Kaveri sai tiivistettyä pariin sanaan kaiken olennaisen :-)

  VastaaPoista


 22. Kiitos paivan parhaasta tekstista ja nauruista!
  Minustakin tuli melkein ihan oikea Pissa Housunen! :-D

  Meilla ollaan iassa, jossa lempiammatit vaihtuvat vahan valia. Valitettavasti aina ei mene ihan nappiin tuo oikea muoto sanassa. Lapsi julisti kaupan parkkipaikalla suureen aaneen: When I grow up, I want to be a COOKER (ja tietysti niin epamaaraisesti lausuttuna, etta ekan kirjaimen voi helposti kuulla ihan toisin).

  Toinen valitettava uusi sana oli Halloweenina yhdelta vanhalta papalta opittu tikkarin toinen nimi eli sucker. Siina ei ihan hirveasti hymyilyta kun pentu toistelee rytmikkaasti kassajonossa, sucker, sucker, suckeeer!

  Ja sokerina pohjalla tiukka tilanne lentokentan jattipitkassa turvatarkastusjonossa. I want to see the skateboard-book. I WANT TO LOOK AT THE SKATEBOARD BOOK! (Muuttuu ulinaraakynaksi kun aiti ei vaan tajua) Mina tietysti mietin paatani puhki etta mita hemmetin rullalautailukirjaa me luettiin? Ja onko se mukana? Missa kirjassa skeittaillaan?!
  Niin. Se oli kuitenkin se PASSI eli passBOARD. Ei ihan tullut heti mieleen. Anteeksi kaikki te lukuisat kanssajonottajat jotka paasitte jakamaan raikuvan itkun.


  VastaaPoista
 23. Tuli mieleen tapaus muutama vuosi sitten, jolloin Pissa Housusen isosisko piti kahvikutsuja ja tarjoili kummisedälle, vaarille ja mulle herkkuja. Listalla oli tällä kertaa "läskiä", jota me sitten naurua pidätellen leikisti maisteltiin ja kilvan kehuttiin miten hyvää läski olikaan. Myöhemmin iltapäiväkahvilla myös mummi tarkoili mansikoita ja läskiä, eli jätskiä. Heko heko :)
  t.käly

  VastaaPoista
 24. Kiitos aamun nauruista :D
  Neliviikkoisen mukulan tuoreena äitinä odottelen innolla, ja kauhulla, niitä aikoja kun lapsi alkaa puhumaan - eli päästelemään suustaan mitä sattuu. Kaupan kassajonossa hokee kanssajonottajille "anna suukko", kuten äitinsä aikoinaan.

  VastaaPoista
 25. Meillä nuorempi kutsuu hapankorppua nimellä hakka. Se voi kuulostaa ihan viattomalta, mutta kun muksu sitten luettelee ketkä pöydässä syövät hapankorppua niin voi siinä vieraammalta mennä hapankorput väärään kurkkuun: "Äiti hakkaa, isi hakkaa...".

  Niin ja syöminen kääntyy tietysti sitten muotoon lyöminen. Pikkuisen äidillä korvia punotti, kun erehdyin kahvilassa uhkailemaan lasta, että jos hän ei enää syö pullaansa niin äiti syö sen. Muksu tietysti parahti hirveässä hädässä: "Äiti älä lyö!".

  Selkeämpää puhetta odotellessa... :)

  VastaaPoista
 26. Aaah kuolen nauruuun näitä kommentteja lukiessa:D

  Itsellä ei vielä lapsia ole, mutta legendaarisin juttu on tullut kummipojan, 2v, suusta: " mä haluun vittuu". Yritä siinä sitten pokkana vastata että "joo, kulta, voidaan hakea sulle vissyä sisältä" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Mun keskimmäinen oli päiväkodissa about kaksvuotiaana alkanu potalla kirjaa lukiessa hokemaan "vittu vittu". Hoitaja kerto, et oli hetken ollu et mitä ihmettä se tyttö selittää. Niin, neiti luki Muumi-kirjaa ja kuvassa oli Tiuhti ja Viuhti :D

   Poista
 27. ihania juttuja! Lapset osaa olla välillä mainioita

  VastaaPoista
 28. Siskoni poika ja leikkikaveri,ikää n. 4vee kyykkivät rappusten edessä nokat vastakkain nakuina. Kysyttäessä, että mitä teette,tuli noheva vastaus: tapetaan mulkkuja... No mulkkujapa hyvinkin vilisti siinä rappusilla ihan useampi kymmenen! 😃

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...