26.6.2013

Vaikeita kysymyksiä

Täytän kuopuksen varhaiskasvatussuunnitelmaa. Kyseessä on lomake, joka täytetään päivähoitoa varten. Kysymyksiin vastaaminen on joka kerta hyvin, hyvin vaikeaa. Etenkin jos yrittää pitäytyä totuudessa.


Muutama esimerkki.

Mistä asioista lapsenne pitää? Mistä hän on kiinnostunut?

Läskistä (tarkoittaa jätskiä), soutuveneilystä ja kastemadoista. Uutena bravuurina takapuoleen puremisesta. Erittäin kiinnostunut läähättävien koirien kielistä. En ole pahoillani, jos saatte hänet pitämään jostain muusta.

Mistä asioista lapsenne ei pidä?

No tämä on helpompi. Viimeisen kuukauden ajan hän ei lähtökohtaisesti ole pitänyt mistään. Kieltämisestä tulee ns. paskahalvaus, samoin soutuveneilyn loppumisesta. Päivästä riippuen lapsi dislaikkaa myös kaikkia hoitotoimenpiteitä.

Miten lapsenne suhtautuu uusiin aikuisiin ja lapsiin?

Avoimen kiinnostuneesti. Luulen sen johtuvan siitä, että ipana haluaa selvittää voiko uutta henkilöä manipuloida tai muulla tavoin hyväksikäyttää esim. soutuveneilymielessä.

Mikä lastanne lohduttaa pahan mielen yllättäessä?

Tähän varmaankin kuuluisi vastata syli, mutta olen päivä päivältä varmempi, että oikeasti tyyppi tyyntyy siitä, että saa vain niistää jonkun paitaan.

Ruokailu

Syö itsenäisesti kaikkea voikukista ja saippuasta lattialle pudonneisiin ruoanmuruihin. Myös lusikalla syöminen onnistuu silloin kun minä en ole läsnä. Menee maapähkinästä punaiseksi.

Unen / levon tarve

Omasta mielestään ei tarvitse unta. Ei ole vielä koskaan nukkunut päiväunia sisällä. Toivotan onnea.

WC-käynnit

Teinä pitäisin wc:n oven visusti kiinni, ellei putkimies asu lähistöllä. Ps. Miksi muuten vesihanoissa ei ole lapsilukkoa?

Pukeutuminen

Kysykää mieluummin riisuuntumisesta, siinä pikku nudisti loistaa. Pukemisessa on ns. haasteita. Kuten, että ipana ei ole kovin kiinnostunut siitä, kenelle vaate oikeasti kuuluu ja missä järjestyksessä ne kannattaa pukea. Muuten sujuu.

Lapsen ajatuksia ja tunteita päivähoidosta

Hyvin vaikea sanoa. Kun yritin tiedustella asiaa, sain vastaukseksi "nätti käki". Tarkennusta ei tullut.

Vanhempien ajatuksia päivähoidosta

Olen hyvin iloinen, että olette olemassa!

Millä muilla tavoin kuvailisitte lastanne?

On hirveän vaikea kirjoittaa kaksivuotiaasta CV:tä. Muotoilisin kuvauksen ehkä näin: "aktiivinen, sosiaalinen ja suoraviivainen toiminnan ihminen, jonka itsesuojeluvaistossa kehitettävää. Potentiaalinen karkaaja ja ennakkoluuloton tiimipeluri, joka ei epäröi kampittaa isompiaan." Ps. Puhuu paljon mutta puuta heinää. Esim. Jos väittää, että "otaa rattattaa" niin se ei sitten pidä paikkaansa - emme ole antaneet hänen ratsastaa, vaikka joka kerta naapurin ponin nähdessään sitä ehdottaakin.

Minkälaisia asioita pidätte tärkeänä lapsenne kasvatuksessa?

Johdonmukaisuutta ja keskustelemista, ettei aina ei tarvitsisi turvautua uhkailuun, lahjontaan ja kiristykseen.

Miten käsittelette ristiriitatilanteita lapsenne kanssa.

Uhkaamalla, lahjomalla ja kiristämällä.

Mitä muuta haluatte tuoda esille? 

Kun kerroin, että kuopus on ryhmässä nimeltä Pillipiiparit, isosisko alkoi lallattaa pilkkalaulua Pyllypiipareista. Eipä muuta.

91 kommenttia:

 1. Apua, meitä ei ole onneksi vielä lähestytty tällaisilla kirjeillä. Kävisköhän niille vaan jos laitan linkin blogiin?

  VastaaPoista
 2. Haha, mahtava! Kai nyt sitten palautitte paprut noilla vastauksilla? Kyselepä uudestaan lapsen ajatuksia päivähoidosta vuoden päästä. Meillä 2-vuotias kertoo sujuvasti asuvansa päiväkodissa mielellään, koska äiti on aina töissä ja asioilla. (Töissä joo, mutta toi asioilla kuulostaa epäilyttävältä.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheh, "asioilla" kieltämättä kuulostaa alko- ja kampaajakeikalta. ;)

   Poista
 3. Tirskuin välillä ääneen ja tarkistin kuuliko joku (no ei kuullut kun ne kaikki kaks muuta nukkuu jo)! Mä en edes muistanut, että tollanen piti täyttää. Saakohan sen joskus takaisin? Ois jännä nähdä mitä tuli raapustettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa toki, meillä ainakin esikoisen kasvun kansio palautettiin nyt kun siirtyy ryhmiksestä eskariin... oli siellä kaikkea mielenkiintoista luettavaa :D

   Poista
  2. Joo, meille palautettiin kanssa! Mutta ne oli kyllä hoitotädin täyttämät. Ehkä nyt on joku uusi kokeilu, joka epäilemättä päättyy tähän...

   Poista
 4. Hei apua!
  Meilläkin on tuollainen lappu, joka pitäisi täyttää elokuuhun mennessä ... täällä ... jossain...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan. Mä ehdin hyvin hukata ton ennen elokuuta. :)

   Poista
 5. Ne vaan pahenee vuosi vuodelta, yksi vuosi käpy kärähti koululaisten terveydenhuoltoon oleellisesti liittyvien aanelosten kanssa https://lh5.googleusercontent.com/-7IXGszCDazQ/Rm7URWHl0fI/AAAAAAAAEmg/22JPcTh98oU/w480-h480/DSCN0438.JPG
  Onneksi tyhjät lomakkeet löytyivät netistä.

  VastaaPoista
 6. Lapsen ilmoittama isänpäiväteksti korttiin: "Isi leikkii veitsillä."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja mä sain äitienpäiväkortin jossa luki "Äitillä on silmälasit ja äiti on ihan kiva".

   Poista
  2. Meillä oli pojan antamassa äiskäpäiväkortissa teksti: mun äiti tykkää ruohosta :D :D

   Poista
  3. Hyvänen aika, noissa terveisissä riittääkin sitten pohdiskeltavaa kehityskeskusteluissa. :D

   Poista
 7. Yritin nauraa hiljaa lukiessani tätä... ei onnistunut. Vieläkin hymyilyttää, TOTTA JOKA VASTAUS!

  VastaaPoista
 8. Jos olisin töissä päivähoidossa, ilahtuisin tämän lomakkeen vastausten kattavuudesta!

  VastaaPoista
 9. Ihanaa, nauroin ääneen todella pitkästä aikaa!

  VastaaPoista
 10. Siis oikeesti Espoossa toi täytetään jotenkin etukäteen himassa? Ainakin aikanaan me käytiin stadissa noi vaan läpi siellä päiväkodissa eikä oo enää tietoa mitä 2 veestä silloin kerroin. Nythän jo 'reipas' tuleva eskari....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihan rehellisetsi sanoen en tiedä. Niin mä päättelin kun ne paperit mulle tuli postissa. Onhan sekin tietty hyvä tapa tehdä itsestään idiootti, jos ne pitääkin täyttää vasta keskustelussa.

   Poista
  2. Minä yleensä etukäteen katson, mistä asioista haluan keskustella. Aikaa meillä on 30 min / lapsi ja jos käydään kaikki kysymykset läpi, aikaa on joitakin kymmeniä sekunteja / kysymys.

   Poista
  3. Kyllä ne kuuluu täyttää etukäteen ja sitte keskustelussa käydään ne läpi. Miten muistelen, että siinä lomakkeessa oli ohjekintehdä noin? Oon ollu kyllä pari vuotta pois työelämästä, että onhan ne lomakkeet voinu muuttuakin.. Ja toki käytännötkin, mutta ainakin aiemmin Espoossa oli noin.
   Terv. Tarhantäti

   Poista
 11. Hahah, opeta kuopusta sit vaan näyttämään keskaria eskarilaiselle. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jätän tämän nakin päivähoitoryhmän hoidettavaksi. :)

   Poista
 12. Tämä vois pelastaa myös päiväkodin tätien päivän, vihdoinkin joku rehellinen vanhempi mukana :)

  VastaaPoista
 13. Nice, meidän pipanat on sit syksyllä samassa ryhmässä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Go Pyllypiiparit! Tuli mieleen et pitäsköhän näitä papereita luetuttaa ristiin ryhmän sisällä? ;)

   Poista
 14. Tämän lomakkeen tiedoilla olisi helpompi lähteä rakentamaan arkea kuin sievistellyllä versiolla! Itse ilahtuisin, mutta tokihan joku vetäisi herneen nenukkiin, kuten aina. Piti linkittää työkavereillekin. :)
  T: Lto

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä! Avoin ja kaunistelematon keskustelu toimii parhaiten. Jos (ja kun) lapsen kanssa päiväkodissa joku asia takkuaa, on hyvä tietää, millä tavoin se kotona sujuu vai sujuuko ollenkaan, mitä kannattaa tehdä ja mitä välttää.

   Olen seitsemänä vuotena oppinut sen, että moni meille vanhemmille päivänselvä asia ei ole yhtään niin selvä asia työntekijöille. Lapsia on niin monenlaisia, aivan yhtä monenlaisia kuin aikuisiakin.

   Poista
  2. Minustakin olisi vaan hyvä, jos vanhemmat oikeasti täyttäisivät kaikki laput ja kaavakkeet noin totuudenmukaisesti! :) Aloitus- ja varhaiskasvatussuunnitelmakeskustelut kun käydään siksi, että arki päiväkodissa palvelisi lapsen tarpeita mahdollisimman hyvin, ja jos asioita kaunistellaan ja salaillaan, näin ei tapahdu.

   Meillä vastaava lappu annetaan vanhemmille silmäiltäväksi ennen varhaiskasvatussuunnitelmakeskustelua, jotain asioita voi jo laittaa siihen ylöskin, mutta enemmän se on vain runko, minkä perusteella keskustelu käydään ja minkä pohjalta päiväkodin henkilökunta kirjoittaa sen varsinaisen varhaiskasvatussuunnitelman.

   - toinen LTO

   Poista
  3. Kunnon keskustelu päihittää laput.

   Poista
  4. Hyvä tietää! Olen lastenhoitajien kanssa aina vähän varovaisella kannalla, koska huumorilla saattaa ampua itseään jalkaan, ja tämä on liian tärkeä ihmissuhde uhrattavaksi. :)

   Poista
  5. Ikävä kyllä, huumorilla ei näissä piireissä paljon hilluta :D
   Kyllä joku täti on aina sitä mieltä, että "kuuluu olla asiallinen ja tuollainen on sopimatonta".

   Poista
 15. Hehe, meillä noi aina "unohtuu" täyttää. Kyllä sitten keskusteluissa ehtii.
  Meillä kaksivuotias tietää aina missä äiti on. Jos äiti ei satu olemaan vieressä, se kertoo "äiti on kokouktetta."

  VastaaPoista
 16. Hahaa...!
  Vähän samantapaista on joskus tehnyt mieli täyttää minunkin....

  Jotenkin vielä ymmärrän tämän lomakkeen täyttämisen päiväkodissa, jossa hoitajia on monia... mutta kun meidän lapset oli pääsääntöisesti perhepäivähoidossa, jossa hoitaja oli vuosien varrella jo lähes ystävä ja joka päivä puhuttiin meidän lapsista. Olihan se ihan kiva täyttää tämä paperi kerran vuodessa ja kahvitella siinä samalla.

  En mäkään näitä aina etukäteen täyttänyt ja hyvin samaan tulokseen tultiin aina hoitajien kanssa siitä millainen lapsi on ja mitkä ovat "kehityskohteet". Noita kehityskohteiden hakemistakin pidän erittäin teennäisenä, lapset kyllä kehittyy ihan ilman kehittämistäkin.

  Joskus ollaan työpaikalla naureskeltu näille lasten kehityskeskusteluille, kun ei ne aina toimi aikuisten kohdallakaan niin miten sitten lasten kanssa. Ja jotkut vanhemmat työkaverit on hämmästelleet, että noinko aikasin ne nykyään alkaa. Ja sama homma jatkuu koulussa....joka ikinen vuosi ainakin alakoulussa. Thank God vanhin on jo lukiossa, ei tarvi enää sen kanssa näissä istua !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kertoo minusta siitä, että teillä on ns. normaalit lapset. Jos lapsen kehityksessä on huomattu häikkää, tällainen keskustelu antaa luontevan tilaisuuden ottaa se puheeksi.

   Poista
  2. Itse asiassa ne kehityskohteet oli musta ne ainoat järkevät puheenaiheet! Musta oli kiinnostavaa kuulla, mitä ipana hoitajan mielestä osasi ja mitä pitäisi treenata. Keskinkertaisena mutsina ymmärrän hyvin, jos kaikki nyanssit ei ole hallussa. ;)

   Poista
 17. Olipas mahtavaa tekstiä, kertakaikkiaan!!! :D

  VastaaPoista
 18. Olipas mahtavaa tekstiä, kertakaikkiaan!!! :D

  VastaaPoista
 19. Hahaha, eilen illalla luin tätä ja mies ihmetteli että mitä mä hirnun ja nyt uudestaan nauroin vedet silmissä :D ihan loistavaa.

  VastaaPoista
 20. Kiitos päivän nauruista. Olen aina pähkäillyt samaa noiden kanssa. Mitataanko niissä oikeasti lasten vai vanhempien kypsyyttä tai pelkkää ilmaisukykyä? Kouluunmenolomakkeessa oli vielä pahempia kysymyksiä tyyliin 'missä olette onnistuneet perheenä?'. Ääh, pysymään hengissä ja yhdessä?
  Sessan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näillä haetaan perheitä, joissa on ns. oikeita ongelmia.

   Sanoin kuopuksen nelivuotisneuvolassa, että perheessä on kouluikäien erityislapsi ja elämässämme on jo niin monta Tahoa(tm), etten täytä enää yhtään perheen voimavaroja / jaksamista arjessa / onko huolta lapsen kehityksessä / tms. kartoittavaa kyselyä, jatkoin, että olin viimeksi vuosi sitten omassa 40-vuotisikäkausitarkastuksessani viimeksi täyttänyt alkoholiseulan enkä sellaista aio taas täyttää.

   Terveydenhoitaja totesi, että asia selvä. Hän kirjaa papereihinsa, että hän on kyselyt meille antanut, joten hän on hoitanut oman virkavelvollisuutensa ja että hänen mielestään tämä nuoremman lapsen kehityksessä ei ole mitään erityistä, mihin tulisi sen kummemmin puuttua.

   Poista
  2. Ai kamala, koululomakkeita odotellessa. Taidan siirtää ne suoraan Koti-insinöörin pöydälle.

   Poista

 21. Onneksi jälkikasvu on jo aikuisia :D opet oli yksiviivaisesti aina oikeassa, eikä vanhemmilta kyselty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyajan vanhemman elämä on kovin paineistettua!

   Poista
 22. Päiväkodin hoitajana ilolla lukisin tähän tyyliin, avoimesti ja rehellisesti täytettyjä lomakkeita :)

  VastaaPoista
 23. Tuolla ranskalaisella puolella ei turhaan vaivata vanhempia moisella. Lapsi viedään ekana päivänä luokkaansa ja jätetään sinne. Vähän kylmäsi alkuun (äitiä), mutta totesin sitten että kyllä ne syliin ja päiväunille pääsee, ja nykyisin luotan jo siihen että henkilökunta tietää, milloin niille on tarvetta.

  VastaaPoista
 24. Tätä oli mahtava lukea!! Olen itse päiväkodissa töissä ja tuota olisi mahtava lukea, sillä tietäisi tasan, että siinä puhutaan totta! Ja tulisi varmasti hauska keskustelu tämän lukemisen jälkeen vanhemman kanssa. Totuus on, että usein kun lukee kohtaa "Lapsen ajatuksia ja tunteita päivähoidosta" siinä lukee, että lasta jännittää ja mietityttää miten hän pärjää. Tottahan tämä varmasti on, että lasta jännittää, mutta jos lapselta kysyy mitä mieltä hän on, tulisiko tämä vastaukseksi? Kuten sanoin, tätä oli todella virkistävä lukea ja lisää tällaisia vastauksia kaikilta vanhemmilta!

  VastaaPoista
 25. Hei, pakko kysyä tuosta päiväunijutusta. Oon muiden lapsia hoidellessani ihmetellyt, että miten vanhemmat sen tekee, että vuoden ikäinenkin lapsi voi olla koko elämänsä nukkunut AINA päiväunet ulkona! Siis oikeasti, kaikilla pakkasilla ja kaatosateilla ja superhelteillä kävelty ympäri lähiötä - ja se lapsi tietenkään ei nuku jos vaunut yhtään pysähtyy. Miten ootte onnistunu koko lapsen elämän ajan olemaan aina päiväuniaikaan sopivasti sellaisessa paikassa että lapsi voi nukkua ulkona? t. toistaiseksi lapseton PS Jos joku epäilee niin kysyn oikeasti ihan vilpittömästi kiinnostuneena!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kersa oli nelisen kuukautta kun oli talven kovimmat pakkaset. Ei nukkunut sisällä kuin 20 minuutin pätkiä, rattaissa tarvi vaan lykätä takapihalle ja avot, nukku parhaimmillaan neljäkin tuntia. Vaikka pakkasta oli 25. Tarpeeksi vaan vilttiä rattaiden päälle, niin ei kylmenny kersa. Sateella takapihan katos suojaa. Helteillä ei oo nukkunu ulkona, kun on nyt oppinu myös nukkuun sisällä pidempiä pätkiä. Yleensä vaatii ihan kujan päähän asti kävelyn, että simahtaa. Oikein jos saa ajoitettua, ei tarvi kun kaataa rattaisiin ja kuorsaus jo kuuluu.

   Mutta takapiha <3 Ei kai se parvekkeettomassa kerrostalossa onnistukkaan, että kakara nukkuis aina ulkona.

   Poista
  2. Kun on muutaman kerran testannut sisään nukuttamisen mahdottomuuden ja sen seuraukset, sitä vaan järjestää elämänsä siten, että päiväuniaikaan vaunut liikkuu... Joskus se ei ehkä onnistu, mutta silloin saakin sitten yrittää selvitä yliväsyneen lapsen kanssa. Lapsen syntymän jälkeen sitä vaan joutuu järjestämään monta asiaa elämässään toisin kuin ennen.

   Ja sitä paitsi vaunuissa nukutut päiväunethan antaa äidille lähestulkoon vapaa-aikaa, kun voi liikkua itse valitsemaansa paikkaan! ;)

   T: Sanna

   Poista
  3. Meilläkin 10kk ikäinen tyttö nukkuu aina ulkona, tai no ihan vastasyntyneenä nukkui myös sisällä mutta ei varmaan 2kk jälkeen enää. Paukkupakkasilla meidän vanhan talon eteinen on niin viileä, että nukutin siinä (eli luuli nukkuvansa ulkona), superhelteillä vaunut jonnekin varjopaikkaan ja niin kamalaa sadetta ei olekaan, etteikö nukutuslenkkiä saisi tehtyä sadekamppeissa. Nukkuu toki myös autossa mutta en edes uskalla kuvitella mitä kävisi jos sänkyyn yrittäisi laittaa. Tosin oppihan tuo esikoinenkin jossain vaiheessa nukkumaan sisällä, kun oli siirtynyt yksiin päiväuniin ja oli ihan rättiväsynynt nukkumaan käydessään.

   En tiedä onnistuisiko pelkkä pihanukutus jos lapsi nukkuisi vaan liikkuvissa vaunuissa.

   Poista
  4. Kuulin joitakin vuosia sitten edesmenneeltä mummiltani, että myös minä olin ulkonanukkuja. Ensimmäisenä talvenani tuli kuitenkin lähemmäs -40 pakkaset. Mummi vei minut vaunuilla apukeittiöön, siellä ikkuna auki ja vähän aikaa kävelyä ympäri keittiötä työnnellen kärryjä. Minut siis joutui pahimmilla huijaamaan nukkumaan sisällä. :)

   Poista
  5. Pelastus lienee siinä, että kaikki lapset ei kaipaa sitä vaunun liikkumista suostuakseen pistämään silmät kiinni. Sillon voi vaan laittaa lapsen vaunuissa/kopassa esim. parvekkeelle nukkumaan.

   Poista
  6. Meillä toimii myös niin, että rattaat vain lykätään pihalle säällä kuin säällä. Vuorausta ja katosta kelin mukaan. Lapsi (nyt jo yli 2 v. jää kiltisti sinne odottelemaan unta yksin). Sängyssä kikkaillaan tuntitolkulla. Eli joku taika niissä rattaissa ja/tai ulkoilmassa on, vaikka rattaat ei liikkuisikaan. Tai sitten se on ne turvavyöt :)

   Poista
  7. Näissä nukkumisjutuissa vedetään aina sen mukaan mikä parhaiten toimii. :) Mä vannoin että tätä en rupea toppaamaan ulos 20 minuutin tähden, mutta kuopus osoittautuikin nukkumisprofessionaaliksi ja vetelee edelleen parin kolmen tunnin päikkäreitä - ja nimenomaan ulkona. Katoksen alla on aika suojaisaa ja talvella vaunuissa oli sellainen lampaankarva-untuvapussi, joka on pitänyt kaikki pahimmatkin pakkaset.

   Poista
  8. "Miten ootte onnistunu koko lapsen elämän ajan olemaan aina päiväuniaikaan sopivasti sellaisessa paikassa että lapsi voi nukkua ulkona?"

   Eihän lapsi mahdu nukkumaan päiväunia vaunuissa yleensä kuin ne ekat kolme vuotta. Joten jos on vanhemmaksi ryhtynyt, niin kyllä sitä pystyy aikataulunsa niin järkkäämään, että saa sen lapsen ulos vaunuihin päiväuniajaksi, jos lapsen siellä vaunuissa haluaa nukkuvan.

   Poista
  9. Likka kohta 1v. ja sisällä nukkunut 2 ekaa viikkoa lukuunottamatta 4 päikkärit. Imetysaikaan neidille toppaaatteet päälle ja tissille. Siihen nukahti ja sitten neidin siirto vain pihalle vaunuihin. Nykyään pullo tytölle rattaisiin mukaan ja sinne nukahtaa usemmiten. Jos ei nukahda niin pienellä lenkillä (mitattuna 800m ;) ) yleensä simahtaa. Jos ei simahda niin tuon uusiminen ja sitten onkin jo unilla.

   Poista
 26. Mahtava kirjoitus!! :D Ja ylläolevalle ihmettelijälle. Meidän tytön kun nakkas vaunuihin, niin se rupes nukkumaan ja sitten vain työnsin vaunut terassille. Kotona yleensä oltiin päiväuniaikaan.

  VastaaPoista
 27. Ihana! Rehellisyys maan perii ja koska omaat ihanan kaksivuotiaan joka on kuten muutkin kaksi vuotiaat niin tämä voisi olla todellinen piriste hoitotädeille. Mitän ei kaunistella vaan kerrotaan siitä arjesta mikä teillä on kuten meillä muillakin "minä itte"-vaiheessa :)

  Ja sitten ulkona nukkumiseen. Meillä vaunut lykättiin ulko-ovesta ja thats it. Vuoden ikään nukku päikkärit aina ulkona ilmasta riippumatta :)

  VastaaPoista
 28. Noh. Jos olisin aikoinani ollut se vanhempi joka olisi kiinnostunut päiväkodin pävittäisestä toiminnasta ja olisin teeskennellyt hirmu sosiaalista ihmistä, tuon kaltaiset vastaukset lomakkeissa olisivat just mua. Mutta kun olen "kiva kiitti moi" -tyyppiä (ottavat sitten yhteyttä jos huolenaihetta ilmenee) niin moisilla vastauksilla olisin pikkukaupungin mustallalistalla. Joku kukkahattutäti sieltä kumminkin kaivelisi "kaipaa todennäköisesti silmälläpitoa" -listalleen. Mukavaa kesän jatkoa kuitenkin :) PS. Lapseni ovat normaaleja, kieron huumorintajun omaavia pikku kakkiaisia jotka luokkansa priimuksia, äidistään ei voi sanoa samaa...

  VastaaPoista
 29. Ainiin. Koska en muistanut kehua kyllin lapsiani, niin kuopus siis otti ensiaskeleensa 7 kk:n ikäisenä, keskimmäisellä on hymypoikapatsas, on koulunsa priimus ja vanhimmalla on kavereita joka lähtöön, asuu omassa asunnossaan, opiskelee ja käyttäytyy yleensä kuten kunnon nuorenmiehen kuuluukin. Nimim. meillä huomautetaan ellei ovea muisteta pitää auki takaatuleville ;)

  VastaaPoista
 30. Aivan mahtava. Piristi tämän pphoitajan unetonta yötä :) rehellinen vanhempi & onnellinen lapsi.

  VastaaPoista
 31. Rehellistä kirjoitusta, palauta päiväkotiin. Ainakin saavat hyvän mielen hoitajat tätä lukiessaan :) Täyttelette sitten yhdessä seuraavat liput ja laput. On luultavasti jonkin sortin kehitystä tapahtunut.. !!

  VastaaPoista
 32. Itse meinasin aikoinaan täyttää 1,5v pojasta juurikin tuollaisen lapun mutta viimemetreillä iski jokin sensuuritäti ja hiukan "parantelin" tekstiä :D Nyt kun tunnen hoitopaikan ihmiset ja he pojan niin olisi sen alkuperäisen paperin voinut sinne viedä. Pistä rehellistä tekstiä, kyllä siellä huomataan lapsen luonne ja tekemiset jossain vaiheessa :)

  VastaaPoista
 33. vedet silmissä nauroin! :) kuulostaa ihan meidänkin lapsukaiselta. onneksi en ole avokonttorissa töissä... :D

  VastaaPoista
 34. Varhaiskasvattajana ilahtuisin tuollaisista vastauksista - osoittaa vaan, että vanhempi tuntee lapsensa h y v i n ja on realistinen lapsensa suhteen ja osaa ottaa eteen tulevia asioita huumorilla. Ennustaa hyvin toimivaa yhteistyötä hoitopaikan aikuisten kanssa :)

  VastaaPoista
 35. Meillä oli myös listattu ominaisuuksia, mistä piti ruksia, mikä kuvaa lasta. Kun ensimmäisistä sarakkeista ruksin mm. lyhytjännitteinen, omatahtoinen ja vilkas, aloin miettimään, kannattaakohan siinä olla ihan rehellinen:) Oikeasti ihana (eikä niin kovin haasteellinen) muksu ja nuo piirteet sopii aika moneen 1,5-vuotiaaseen.

  VastaaPoista
 36. Hahhahha! Kiitos mahtavasta naurusta jonka sait aikaan! :) Itse olen 1,5 vuotiaan lapsen äiti ja ollut töissä päiväkodissakin. Todella virkistävää vastata rehellisesti, eikä niinkuin oletetaan vastattavan :)
  hehehhe, pakko lukea vielä kerran ja saada muutama lisävuosi lisää naurun avulla! ;)

  VastaaPoista
 37. Nätti käki, kuolen. :D Pitäisi laittaa lapset päiväkotiin ihan vain jotta saisi vastata näihin.

  VastaaPoista
 38. Kunnon repeäminen lounastuntiin! Kuinkahan hyvin ne siellä pk:ssa ymmärtää sarkasmia :)
  En ole aiemmin kommentoinut, koska olen äiti, yrittäjä ja vähän laiska :) Upee blogi!
  Anu

  VastaaPoista
 39. Työpäivä päiväkodissa takana ja tää piristi kummasti, sai ihan nauramaan! Oispa rehellisiä vanhempia ens syksynä enemmänkin liikenteessä :)

  VastaaPoista
 40. Täytyy sanoa, että jos tuollaisen paperin minulle vanhempi palauttaisi tuodessaan lastaan hoitoon, olisin ikionnellinen ja tietäisin, että yhteistyö sujuisi aika mukavasti :) terv. pklh

  VastaaPoista
 41. Täällä yksi päiväkodin tätsy kiemurtelee naurusta! Voi kun joku joskus palauttaisi kyseisen lapun just tuolleen täytettynä:)
  Kiitos tästä jutusta ja sekä mahtavasta blogista! Osuu ja uppoaa!

  VastaaPoista
 42. Aivan ihana ! Tästä sai piristystä ankeaan aamuun. En muista tuollaista lomaketta täyttäneeni, tosin lapset olivat perhepäivähoidossa (ja täst jo useampi vuosi on vierähtänyt), sen ajan kun olivat, mutta koululaisista joo. Ihan yhtä rehellinen en ole ollut, ehkä olis pitänyt... tosin luulen et jos olisin vanhimmasta lapsesta eskariin täyttänyt samaan tyyliin vastaukset, olisi täti varmaankin huostaanottanut kaikki lapset, sen verran tiukkapiponen oli ! Tosin meinas kyl eskari jäädäkin kesken lapselta, tämän tädin ja äidin yhteensopimattomuuden takia ! Ja vika varmaankin oli äidissä ;)

  VastaaPoista
 43. Noo, muistakaa sitten, että saattavat lapset päästä aikanaan kostamaan nämä lomakkeet teille. Jouduin meinaan täyttämään omasta mummustani samankaltaisen, kun hänet siirrettiin vanhainkotiin. Siinä kyseltiin kaikenlaista mummun elämästä, perhesuhteista ja muusta sellaisesta hoitajille taustamateriaaliksi ja että osaavat ottaa mahdolliset henkilökohtaiset toiveet ynnä muut huomioon.
  Ei ole muuten helpoin mahdollinen tehtävä kirjoittaa hyvin tiivistettyä (maks. 4 riviä siihen sai mahtumaan) elämänkertaa satavuotiaasta, joten menin siitä mistä aita on matalin ja liitin mukaan yhden artikkelin, joka mummusta oli tehty.

  VastaaPoista
 44. Meillä neljävuotias oli sanonut päiväkodissa hoitajille kun oli kysytty missä hän asuu: "Hotellissa äidin kanssa, isi on töissä ja asuu kotona"- Tästä voidaan tulkita, että ilmeisesti liian monta työmatkaa, joilla lapsi on ollut mukana. ;D

  Meillä muuten jätski on vieläkin "läski". "Äiti, mä haluun läskiä", "Onko tuolla/tuo läski", muuta hivenen kiusallinen tilanne takana päin, mutta onneksi osaamme niille myös vanhempina nauraa (ei tietystikään lasta nolaten). ;D

  t. Born Grown

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä Olipa Kerran elämä -ohjelmat ovat Viina viinaa. Useamman kerran lapset huutaneet haluavansa Viinaa. Tovin mietittyä keksin mistä tuo tulee - La Vie (tai jotain lauletaan alkulaulussa).

   Poista
 45. Heh..toihan sopi mainiosti meidän 2-vuotiaan kuvaukseen :D. Samantapainen tilannepäivitys käytiin jo pojan VASU keskusteluna kasvotusten.. joten meidän poika on ihan normaali :D.

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...