16.5.2013

Viinimarjavinkki

Terveiset lasaretista. Tupa on täysi, on ollut jo viikon. Yhdellä on valtava yskä, yhdellä räkätaudin ja siitepölyallergian yhdistelmä, yhdellä kurkku kipeä kolmatta päivää ja minulla joku tuberkuloosin tyyppinen hengityseinfektio, jossa on malariankaltainen kuumekäyrä.Koska olen ottanut käyttöön kaikki taloutemme superfoodit (eli tyhjennän pakastimesta viime kesän marjat), ajattelin jakaa yhden vinkin kesän marjasatoa ajatellen.

En ole suuri tuoreiden viinimarjojen ystäviä, mutta viinimarjamehua ja -hilloa menee läpi vuoden. Viinimarjojen poimiminen on kuitenkin kaltaiselleni hätähousulle haastavaa (ortodoksisesta poimimisesta on olemassa jopa keskusteluketjuja!). Vaikka kuinka yritän riipiä marjoja tertuista hellästi, osa murskaantuu sormiin.

Olinkin äärimmäisen tyytyväinen kun huomasin, että laiskuuttani varsien kanssa poimimani pakastetut punaherukat irtoavat kuivuneista varsista nopeasti ja helposti. Jes!

Joku on joskus sanonut, että punaisista viinimarjoista tehty mehu herättää kuolleetkin, mutta tein näistä kyllä piirakkaa. Palaan asiaan kun syke taas tuntuu.

7 kommenttia:

 1. Elä tunne mehumarjoissa huonoa omaatuntoa. Ne varret auttaa saamaan kaiken mehun ulos!

  VastaaPoista
 2. Minun jo edes menneen mummoni ohjeiden mukaan marjoja ei saisi poimia irtonaisina vaan pitää olla ne varret mukana kun ne laitetaan mehumaijaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myönnän, että anoppi hoitaa mehu- & hillotehtaan, ja minä vain pakastan! :)

   Poista
 3. Yksi viinimarjavinkki jos miettii, miten niitä voisi potilaille tuputtaa, on tehdä vispipuuroa, puolukoiden tilalle vain herukoita. Tehosekoittimessa siemenineen kaikkineen ihan hienoksi soseeksi, ja siitä se lähtee.

  Paranemisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Olen yrittänyt miettiä myös jotain smoothie-reseptiä, johon punaherukka hyvin sopisi.

   Poista
 4. Ei varsia tarvitse ottaa pois! Mehumaijaan voi laittaa ihan terttuineen.

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...