4.5.2013

Suomen paras blogi?

Kaksoisleukani loksahti aamulla: Project Mama on ehdolla Kuukausiliitteen masinoimassa Suomen paras blogi -kisassa. Johan nyt! Voittaja valitaan ensi tammikuussa ja siihen asti jokaisessa lehdessä esitellään 10 ehdokasta. Sain kunnian olla ekassa satsissa.


Mahtaa olla vaikea tuomaroida tämä kisa. Blogeja kun on hankalaa laittaa paremmuusjärjestykseen. Miten ihmeessä voi vertailla professorien, kirjailijoiden tai sarjakuvapiirtäjien blogeja toisiinsa? Mitkä edes ovat tärkeimmät muuttujat?

Säännöissä sanotaan, että

"Hyvä blogi on mielenkiintoinen, hyvin kirjoitettu, tyylikäs, visuaalinen, ajankohtainen, reagoiva ja sitä päivitetään usein."

No kyllä. Mutta eikö mielenkiintoinen ole aika subjektiivista? Poliittisen blogin visuaalisuus taas ei ole yhtä tärkeää kuin sisustusblogin. Ja eikö päivityksen useutta tärkeämpää ole säännöllisyys ja laadukkuus?

Blogeilla on sisältönsä lisäksi toinenkin olennainen piirre: yleisö. Aktiivinen sellainen. Oli aiheena sitten valistus, huumori, viihde, elämäntapa, kulutuskritiikki, journalismi ja/tai jonkun niche-porukan kokoaminen yhteen, blogi jää torsoksi, jos se ei saa porukkaa kiinni, puhumaan ja pidettyä mukana.

Kävi kisassa miten kävi, olen iloinen, että te olette siellä.

10 kommenttia:

 1. Mäkin kuulin tos illalla et munkin perustama blogi oli ehdolla siellä! Ei tosin tää mammailujuttu, vaan se Paskat Kirppislöydöt. Tosin en ole itse edes päivittänyt ko. blogia hetkeen, mutta hauska se on aina saada "kunniaa". Silti minusta ois jotenkin supersiistiä, et ois jotku kaikenmaailman äitiblogit awardsit, et saatas kerranki olla kaikki siellä naamat vastatusten gaalailemassa. Sit ois sellasii kaikkii mommiest ever award ja shit talk award jne palkintoja ja puheita. Oi se ois ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei mä kiinnostuin heti tosta sun Paskat kirppislöydöt -blogista. Mä nimittäin vihaan kirppiksiä. Et kiiti Hesari, että kuulin tästä :)

   Ja Katjalle kans rutosti onnee!!!

   Poista
 2. Saitteko siis postia vai onko ne 10 nyt jossain näkyvillä? Ei löyvvy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lauantain kuukausiliitteessä oli lista ensimmäisestä satsista.

   Poista
 3. PS. ite ehdotin kisaan Saaran Filosofian puutarhaa
  http://filosofianpuutarha.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 4. Onnea. Omassa blogissani http://aivosolunajatukset.blogspot.fi/ on sinulle tunnustus. Käy kurkkaamassa jos kiinnostaa.

  VastaaPoista
 5. Onnea ehdokkuudesta, onko tullut paljon uusia seuraajia jo? Myös "Paskat Kirppislöydöt"-blogi on aivan loistava! Menen niille sivuille, kun on ollut paska päivä takana, niin aina saa takuuvarmat naurut :) Parasta on myös noi kommentit, missä aina joku puolustaa ruosteista verhorengasta tyyliin "ei tuo nyt niin paska ole, voisin vaikka ostaa.."

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...