19.5.2013

Liian vanha Lintsille

Sain Skidiltä äitienpäivälahjaksi reissun Linnanmäelle. Antaja ei ehkä täysin pyyteettömästi lahjaansa ojentanut, sillä kaikenlainen sisäelimiä liikuttava vatkaaminen on muuttunut epämiellyttäväksi jo 10 vuotta sitten. Mutta jos ipana on alle 120 cm, joutuu vanhempi mukaan rytyytykseen väkisinkin.Kokeilimme Koti-insinöörin kanssa parien oluiden jälkeen Kööpenhaminassa 100 metrin korkeuteen nousevaa ketjukarusellia. Olimme puuskaisen pyörityksen jälkeen harvinaisen yksimielisiä siitä, että tarkistutamme siitä lähtien kaikki hyvät ideamme kolmannella osapuolella. Tilanne on nimittäin se, että selviän juuri ja juuri Vekkulasta mutta Kahvikuppikaruselli on jo vähän liikaa, Vuoristorataa ei onneksi tarvinnut vielä testata. Ne Peilisalin läskikuvajaisetkaan eivät jostain syystä naurata ihan yhtä sydämellisesti kuin Skidiä.


Ihmisen hupirannekkeen aikaikkuna Linnanmäelle onkin yllättävän pieni. Ensin mitataan, putoaako kettinkikarusellista ja sitten sitä, kuinka kauan kestää yrjöämättä Viikinkilaivassa. Parhaimmin siellä viihtynee 10 ja 30 ikävuoden välillä.


Koska oletettavasti saan jatkossa myös synttärilahjaksi Lintsi-keikan, täytyy yrittää rekrytä mukaan joku vahvavatsainen lähimmäinen. Ellei Lintsi pian keksi vuokrata tällaisia henkilöitä.

Suojaudun ensi kerralla myös Possujunalla. Tarjolla on nimittäin 11 ilmaista laitetta, jotka ovat ns. nöösitasoa. Rauhallinen kiertoajelu kuopuksen kanssa puolikkaassa kananmunakuoressa kuulostaa näin neljänkympin kynnyksellä ihan mukavalta.

26 kommenttia:

 1. Lintsillä on laitekummeja jos ei itse halua mennä. En tiedä miten homma toimii kun lapseni ei ole vielä hiffannut kahvikuppia ja voin hieman vihreänä mennä niihin loppuihin (miten helkkarissa olen joskus maksanut siitä että pääsen kieputtimieen???) terveisin toinen 40 kynnyksellä ja samaa pohtiva... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai ne laitekummit on sellaisia!!! Enhän mä ollenkaan tajunnut! :D

   Poista
  2. KIITOS! Nyt minäkin tiedän. Visiitti on kuitenkin edessä tänä kesänä.

   Poista
 2. Juu, laitekummeja löytyy Lintsiltä!

  VastaaPoista
 3. Ihanaa että on joku muukin jonka vatsa ei kieputtimia kestä! Omassa tuttavapiirissäni olen auttamatta kalkkis, kun en suostu enää Lintsille, enkä varsinkaan yhteenkään vemputtimeen. En tiedä miten noi muut ikätoverit, siis nelikymppiset jaksavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun kaveripiirissä vähän sama tilanne kaikilla: joko pää, vatsa tai selkänikamat ei kestä. :)

   Poista
 4. Onhan noissa tullut käytyä kolmen lapsen kanssa... Tähän asti aina yksi on ollut sen kokoinen, että toisen vanhemmista on pakko ottaa ranneke ja mennä mukaan vemputtimiin.

  Laatta meinas joskus mullakin lentää vanhimman tytön kanssa kun tyttö oli 3 v ja halusi välttämättä mennä 3 kertaa peräkkäin Lohikäärmeeseen (pyöritystä eteen ja taaksepäin). Ja odotin silloin keskimmäistä tyttöä alkuraskaudessa. =)

  Nyt on nuorinkin jo onneks sen kokoinen, että ehkä voi mennä yksin tuon keskimmäisen kanssa laitteisiin. Jokohan tänä kesänä pääsis nauttimaan Lintsistä vähän eri lailla ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se lohikäärme on kauhea. Liiskaannuin siihen reunaan ja sitten kersa liiskautui mun toiseen kylkeen. Olipa ihanaa. O_o

   Poista
 5. Tässä kannattaa hyödyntää sopivaan ikähaarukkaan osuvat enot, tädit, serkut ja kummin lapset; kaikki voittaa kun nuorisolle tarjoaa rannekkeet ja pistää ne keskenään laitteisiin.

  VastaaPoista
 6. Olen vasta 26, mutta jo parin vuoden ajan olen joutunut tiputtelemaan ennen kivoja laitteita pois käyntilistalta. Vuoristoradat menee, mutta hurjempi pyöritys ja kieputus on alkanut tehdä pahaa jo nyt, hmph. Kummityttöä en edes kehtaisi viedä Lintsille, kun lapsiraukka joutuisi menemään suureen osaan laitteista yksinään.

  Se karmea Lohikäärme on kyllä jostain Heklan syvyyksistä peräisin. :D Niin, ja Powerparkin ranneketta en suosittele heikkovatsaisille tai niskakipuisille ollenkaan, koska vuoristoradatkin on siellä ihmeen rajuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, voi se alkaa aimminkin! :) Mä en oikein muista milloin käänne tapahtui: mulla oli pitkä väli eten käynyt Lintsillä tossa 25 - 33 välillä. Mutta ero on selkeä!

   Poista
 7. Mulla kanssa tulee "vasta" 28 täyteen kesällä, mutta useamman vuoden (ainakin seitsemän vuotta) on kaikki kieputtimet tehneet pahaa. Eilen käytiin kiertämässä ne ilmaislaitteet ja niistäkin kaikki karusellit tekee huonovointiseksi, huh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmaislaitteista kauhein on se ilmapallokaruselli: ipana halusi vielä pyörittää sitä meidän yksikköä ympäri. Örp.

   Poista
 8. Mä rakastan vuoristoratoja. Olen just se tyyppi, joka lähtee Port Aventuraan Barcan reissulla ja kiertää Orlandon seudun huvipuistot Floridan visiitillä. Ilman lapsia. Nehän on vielä liian pieniä kunnon raideihin, ei niitä voi ottaa mukaan! Onneksi mies on yhtä lapsellinen, nyt venataan yhdessä et saadaan muksuista vuoristorataseuraa.

  Mutta! Nyt kolmefemmana tilanne on ihan toinen kuin 15 vuotta sitten. Olen valikoiva, eikä pää kestä enää samalla lailla. Kyllä mä silti voisin laitekummiksi lähteä, jos joku muu maksaa. Hahaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, teillähän siis on yhteinen harrastus! ;) Vuoristorata (ja kaikki ns junamalliset jutut) on helpoimmasta päästä, mutta pärjäään kyllä ilmankin.

   Poista
  2. Good point! ;) Tää vuoristorata-asia on todennäköisin syy siihen, että me alettiin ylipäätään seukata. Jos oltais tavattu talvella niin ei mitään toivoa. :D

   Poista
 9. Mä oon parikymppisenä pyöriny serkkujen kanssa huvipuistot läpi ettei vanhempien tarvinu, nyt kymmenen vuotta myöhemmin taidan pistää serkut asialle omien lasteni kanssa. Win-win.

  VastaaPoista
 10. Ai kauheeta, en ollut ottanut huomioon, että lapsen takia joskus olisin vielä vaarassa joutua niihin härveleihin. Mä olen maksimissaan just sitä munankenno-osastoa. Onneksi täällä kuitenkin vinkattiin noista laitekummeista! Painan tämän mieleeni vastaisuuden varalle. Tai vien lapsen lintsille vain silloin, kun hänen serkkupoikansa ovat messissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Vasta yli 120 senttinen saa mennnä joihinkin laitteisiin ilman vanhempia. Yh.

   Poista
 11. Mä en mielelläni käy missään laitteissa. Viime kesänä oli muutama härveli, johon isompi pääsi isän kanssa, mutta pienempi ei päässyt ollenkaan. Kauhea itku tietenkin tuli. Poika sitten halusi siihen helikopteriin ja totesi mulle, että "äiti, kyllä säkin tässä laitteessa pärjäät" :)

  Kati

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kun äitiä kohtaan löytyy myötätuntoa. ;)

   Poista
 12. Toivottavasti en kuulosta lääkkeiden väärinkäyttäjältä, mutta matkapahoinvointilääkkeen kun ottaa niin kieputuksen kestää vihertymättä. Ite nimittäin tykkään laitteista kauheasti, mutta on alkanu ottamaan mahasta vähän liikaa, niin piti keksiä jotain :)

  VastaaPoista
 13. Hei! Minulle olivat laitteet jossain vaiheessa ennen lapsia liian hurjia, mutta nyt on pikkulapsiaika tehnyt tehtävänsä: PAKKO päästä niihin kaikkein hurjimpiin! Muuten mikään ei tunnu missään.

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...