26.5.2013

Hyvä naiset!

Tänään se tapahtui, Mutsien kymppi! Koska valmistautumiseeni oli kuulunut lähinnä niistämistä ja yskimistä, tavoitteet oli pudotettu takaisin sinne maaliskuun tasolle: toivottavasti jaksan juosta maaliin. Ihme kyllä jaksoin! Ja niin jaksoivat muutkin, vaikka vastoinkäymisiä oli ollut yhdellä sun toisella.

Skool!
Olin maalissa vieläpä verrattaen hyvävoimainen. En ole loppuajasta ihan varma, sillä a) käynnistin mittarin ennen kuin pääsin lähtöalueelta ulos ja b) unohdin hybriksessäni sammuttaa sykemittarin maaliin tulon jälkeen. Veikkaan, että tunti ja 10-15 minuuttia päälle saattoi olla lähellä totuutta.

Ylh. vas. Leena, Tessa, Kata, Hanne, Paula, Sara
Alh. vas. Hanne, Dorit, Satu, meitsi, Liina.
Jännitys piti vireänä, keli oli miellyttävä, reitti kiemurteli läpi alkukesään pukeutuneen kaupungin ja hyvässä seurassa kilometritolpat vilahtelivat ohi ihan huomaamatta (paitsi viimeinen kilometri, joka sisälsi karsean ylämäen ja neverending maalisuoran). Kannustajiakin riitti. Jossain viiden ja kuuden kilometrin välillä kuulin pienen pojan äänen huutavan vierestäni, että hyvä naiset. Meinasi ihan mennä roska silmään.

Mutsien kymppi -projektin yksi tavoite oli saada tämä ryhmä ja sen avulla muutkin äiti-ihmiset innostumaan juoksemisesta. Piknikillä juoksun jälkeen kuulin jo kysymyksen, että mitäs seuraavaksi. Mutta mitenkäs te - onko hölkkäilyni (tai jonkun muun juoksuharrastaus) saanut teitä sovittamaan lenkkareita jalkaan? Vastaa kyselyyn oikeassa palstassa!
EDIT: Googlen kysely on näköjään ihan paska ja nollaa säännöllisin väliajoin vastausten määrän. Great. Vaihdoin systeemiä!


16 kommenttia:

 1. Noi roskat silmässä oli kyllä pahoja reitillä. Johtui varmaan kovasta tuulesta tai jotain. ;)

  VastaaPoista
 2. Jeee, todellaki hyvä naiset! Onnittelut hyvästä saavustuksesta! :) Kyllä kovasti lenkkarin nauhat napsuttelee eteisessä ja varmasti lisäbuustia on tullut kun näitä mainioita sporttipostauksia lueskelee. Lisää, lisää, hikisemmin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että sporttailu toimii innoituksena!

   Poista
 3. Hienoa ja onnittelut kaikille! Hetken kesti, ennen kuin tajusin, keitä nämä trikoisiin ja ruusuihin sonnustautuneet naiset ympäri kaupunkia olivat. Sattumalta osuin minäkin näet pääkaupunkiseudulle viikonlopuksi.
  ps. Kyllä saatte olla onnellisia mahtavasta joukkoliikenteestänne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä iloinen, että dösät kulkee, mutta vielä onnellisempi olen pyöräteistä! Toivottavatasi et ollut autolla liikenteessä! ;)

   Poista
 4. Onnittelut upeasta suorituksesta koko porukalle ja erityisesti sinulle, kun puolikuntoisena juoksit! Itse en nauti juoksusta, mutta kova kävely käy hitaasta hölkästä, jota tulee koiran kanssa harrastettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kova kävely on loistavaa peruskuntotreeniä! :)

   Poista
 5. Kovasti houkuttelevat nuo lenkkipolut, ja te olette osasyy, mutta vielä pitää himmailla - kolmisen viikkoa sitten olin keuhkokuumeen kourissa. Vielä ei uskalla, vaikka olo onkin ihan normaali :)

  VastaaPoista
 6. 1:10 meni täällä, ja hyvässä seurassa niin ikään, työporukkamme ilmoittautui mukaan aivan samoihin aikoihin kun Mutsit ilmoittivat haasteestaan. Heiluin juostessa Samban tahdissa, nappasin ylävitoset lenkkiteatteripelleltä ja fiilistelin. En ikinä lapsuuden traumojen jälkeen olisi uskonut juoksutapahtumassa voivan olla niin HAUSKAA! Lopun ylämäki kuuluu normaaliin lenkkireittiini, joten kirmasin sen ylös kotikenttähekumoissa ja tällä tavoiteaikakakin saavutettiin alun hitailusta huolimatta.

  Ensimmäinen ajatus jälkikäteen oli minullakin: koska seuraavaksi?
  Teidän mutsien liikkuminen tsemppasi myös itseä, vaikka vielä tarkemminkin olisi aina tehnyt mieli kuulla niitä ammattilaisvinkkejä toisen käden tietona. Internetin ihmemaan avulla itse olin harjoitusohjelmani laatinut, mutta hyvinpä toimi sekin. Hyvä mutsit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, mahtavaa! Hmmm. Pitäisköhän mun vielä kirjoittaa joku "aloita näin" -postaus...

   Poista
 7. Mä olen tämän prokkiksen jälkeen juoksemisesta NIIIN fiiliksissä, etten ikinä. Yritän pitää yllä samaa treenitahtia 2 krt viikossa, välillä lyhyempää (3 km) välillä pidempää (8 km) matkaa. Aijjettä, mutta tästä tuli superhyvät fiilikset. Kiitos kaikille teille 20 000 vaaleanpunaisen madon jalkaparille. Jeejee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! Mä testaan viikonloppuna uudestaan vauhtini Koti-insinöörin kanssa, nyt kun yskä alkaa olla poissa. Ei tosin suuria odotuksia. ;)

   Poista
 8. No juostua ei ole kyllä tultua tänä keväänä yhtään... Maaliskuussa katkaisin ranteeni, jotenjouduin reilun kuukauden harrastamaan kävelyä ja vaeltamista
  Sen jälkeen aloitin sauvakävelyllä ja jatkoin pyöräilyllä toukokuun alusta. Kilsoja on jo yli 400 takana vapun jälkeen !

  En tällä hetkellä millään jaksa enää lähteä juoksulenkille kun tuosta työmatkastakin tulee jo melkein pari tuntia fillarointia päivässä (30 km yhteensä). Sen sijaan johonkin lihaskuntohommaan pitäis löytää aikaa ja motivaatiota jostain... =)

  Toki, kunhan kesävapaat alkaa täytyy tuon työmatkapyöräilyn sijaan keksiä jotain muuta, josko silloin aloittais taas juoksemisen ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HIllitön duunimatka - ja propsit fillaroinnista! Eihän tollaisen reissun jälkeen tarvii enää lenkkiä rampata. :)

   Poista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...