2.4.2013

Villervalla: kohtuuhintaista luomupuuvillaa

En osta lastenvaatteita ketjuliikkeistä juuri lainkaan. Lastenvaatteet päätyvät useimmiten perheeseemme sukulaisilta tai kirppareilta. Karsastan prinsessa- ja hirviöprinttejä, paljetteja ja iänikuista kirkuvaa pinkkiä ja glitteriä. Varsinkin kun pesun jälkeen vaaleanpunaista kimalletta on myös minun vaatteissani.

Ärsyynnyn ketjuliikkeiden valikoimissa suunnattomasti myös siitä, että lapsuus loppuu kokoon 128. Leikki-ikäisten tyttöjen pitäisi pukeutua toppeihin, joita en antaisi teininkään vielä pistää päälleen. Tykkäänkin lähinnä ruotsalaisista lastenvaatemerkeistä, jotka antavat lasten näyttää lapsilta.

Silloin harvoin, kun lapsille tarvitsee täsmänä jotain ostaa, käytän erikoisputiikkeja ja verkkokauppoja, joilla on jonkinlaisia ekologisia ja eettisiä arvoja. Ne taas ovat julmetun tyyriitä.

Sitten Skidi.fi verkkokaupan Katja otti yhteyttä. Hän tiedusteli, olisinko kiinnostunut mainostamaan heidän osin luomupuuvillaa käyttävää ruotsalaismerkkiään nimeltä Villervalla

Tykästyin. Rakastan raitaa. Väriyhdistelmät olivat iloisia, yhdisteltäviä ja unisex-kamaa, kokohaitari venyi 80 sentistä 140 senttiin asti. Ja jopa ne luomupuuvillaiset tuotteet saa kohtuulliseen hintaan.

Koska tykkään piinata valmistajia, halusin tietää, mikä hinnoitteluun vaikuttaa. Tässä tapauksessa vaatteiden valmistus tapahtuu Kiinassa ja Intiassa. Villervalla vakuutti käyttävänsä sertifioitujen tehtaiden työolojen ja ympäristövelvoitteiden valvontaan ulkopuolista järjestöä nimeltä BSCI. Tuotteiden kemikaalijäämiä valvoo yhtä lailla riippumaton yritys SGS. Pohjoismaisten merkkien etiikkaan ja valvontaan voi yleensä luottaa, varsinkin kun huijauksesta jää nykyään helposti kiinni.

Ekologisin vaate on kuitenkin kestävä, joten sain pari vaatetta testiin. Mustavalkofanina valkkasin testiin kuvissa näkyvät hupullisen haalarin koossa 86 (41,95 €) ja takki (29,95€) + leggarit (15,95 €)  -yhdistelmän koossa 116.
Ja hyvin näillä riehui. Kangas oli pehmeää ja paksua. Kahden normaalin pesun jälkeen värit ovat pysyneet ja saumat ovat suorassa, langanpätkiä ei irtoile eivätkä vetoketjut jumita. Kutistumaa on jonkin verran, mutta mitoitus ei ole kovin tiukka. Vaikuttaa siltä, että minimilaatuvaatimukseni täyttyvät: vaatteet kestävät kahden ipanan käytön.

Voin siis suositella! Ja siksi mainosbannerissa on teille taas tarjous. Toivottavasti diggaatte!

25 kommenttia:

 1. http://oimutsimutsi.bellablogit.fi/2013/04/02/voita-villervalla-jumppis/

  ja meikkiksen blogissa on teemaan sopiva arvonta - voi voittaa tuon luomupuuvillahaalarin itselleen. Klikatkaapa sunnuntaihin mennessä oma koko ja mieliväri kommenttiboksiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi haalari on ihan mahtava vaate, mutta vaipanvaihtoon pitäisi olla joku erikoisluukku. ;)

   Poista
 2. Villervalla on hyvä merkki, vakio-ostoksia Porvoon reissulla (vanhassa Porvoossa on putiikki, jolla on kiva valikoima). Meillä ollut joitakin Villervallan vaatteita kierrossa jo useamman vuoden, ja ovat kestäneet loistavasti: värit ja kuosit pitävät pesusta pesuun, kangas on ja pysyy napakkana, muksut diggaa ja aikuiset samoin. Parhaat kappaleet kolmannella tyypillä jo kierrossa, eli pesuja takana monen monta.

  Ja tosiaan, ne kuosit. Iänikuiselle pinkki-vaaleanpunainen-lila-paljettihilehutulle on kivoja unisex-vaihtoehtoja. Jotka kestävät. Voin suositella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää! Tää oli mulle niin uusi tuttavuus, että vähän jännittää kehua parin pesun jälkeen. Googlasin kuitenkin ruotsalaisten mammaforumien mielipiteitä (haa!) ja nekin olivat pääasiassa myönteisiä. :)

   Poista
 3. Allekirjoitan täysin mielipiteesi ketjuliikkeiden lastenvaatteista. Etenkin leikki-ikäisille pojille on tarjolla usein aika hirveitä vaatteita ja tylsiä värejä. Mutta pakko kysäistä, ovatko Facebookin vaatekirpparit ihan tuntematon käsite? Esimerkiksi Metsolan kirpputorilla on tarjolla paljon juurikin noita ruotsalaisten merkkien vaatteita. Itse olen huomannut, että nykyään tulee "vahingossa" hankittua lähes kaikki lastenvaatteet näiltä kirppareilta ja välillä tulee tehtyä todella hyviä löytöjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mulle kanssa, lisätietoa! :D

   Poista
  2. Facebookista löytyy vaikka minkälaista kirpparia ja viritystä erilaisina ja erityylisinä ryhminä. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla toimii "Ostetaan/Myydään/Annetaan- Köpes/Säljes/Bortges HELSINKI-VANTAA-ESPOO", joka löytyy ihan fasen hakutoiminnon avulla. Ryhmä on suljettu, mutta "join group" -toiminnolla adminit hyväksyvät porukkaa joukkoon tummaan. Valvonta kirppareilla tapahtuu adminien avulla ja aktiivien toimesta, joten homma on kohtuullisen luotettavaa ja sellaiset tyypit, jotka huijaavat/ovat muuten epäluotettavia/eivät noudata ryhmän sääntöjä potkitaan herkästi pois.

   Itse kuulun Mikkelin alueen ryhmään ja tykkään kovasti sekä myyjänä että ostajana. Vaikka käyttäjämäärä on vain reilu tuhat, niin kauppa käy hyvin ja Huuto.netin runsauden pulaa ei ole, joten ilmoituksia jaksaa selata ja tehdä oikeasti niitä löytöjä!

   Olikohan tässä nyt kaikki? JOka tapauksesa, suosittelen!

   Poista
  3. Jos on tietty vaatemerkki mistä tykkää, niin kannattaa hakea sen nimellä facesta mahdollista kirppisryhmää.

   Poista
  4. Tää kommentti tulee nyt vähän myöhässä, mutta mä suosittelen lämpimästi Metsolan kirpputoria (https://www.facebook.com/groups/136139129820357/) ja Muksujen merkkituotekirpparia (https://www.facebook.com/groups/381691331882932/). Itse olen tehnyt kauppaa näillä sekä myyjänä, että ostajana, enkä ole kertaakaan tullut huijatuksi. Molemmat ovat suljettuja ryhmiä, mutta jäseneksi toki pääsee ihan vain klikkaamalla "liity ryhmään". Ja omat kirppiksensä löytyy ainakin Småfolkin, Molon, Ticketin ja Polarn o. pyretin vaatteille.

   Poista
 4. Kuinka kauan tuo Skidin 10% ale on voimassa?

  Tuuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sorry, unhtui mainita olennainen tieto! Ale on voimassa 9.4 asti, lisättiin tuohon banneriinkin. :)

   Poista
 5. Kyllä mäkin valitsin lastenvaatteet, kunnes lapset kasvoivat...
  nyt ei enää pitkään aikaan ole voinut lapsille ostaa mitään ilman sovitusta ja hyväksyntää. =)

  Wait and see...., kunhan lapset kasvavat eivät välttämättä suostu käyttämään muuta kuin noita kirottuja "ketjuvaatteita".
  Nykyään mulla on toisaalta helppoa, laitan kahden vanhimman tilille rahaa ja käyvät itse ostamassa mieleisensä vaatteet. Oma valinta sitten ostavatko 5 kohtuuhintaista vai 2 merkkituotetta. Kasvatusta tämäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä odotellessa.... tosin meillä esikoinen (POIKA!!!) on ollut jostain kolme-neljä -vuotiaasta lähtien hyvin tarkka siitä, mitkä vaatteet kelpuuttaa päälleen, mitä ei. Toistaiseksi olemme aina löytäneet jotain sellaista, minkä äiti voi hyväksyä ja maksaa, mutta mukaan ostoksille lapsi on aina otettava.

   Poista
  2. Tässähän onkin kiinnostava kasvatusaspekti tiedossa! Mä aion kyllä pitää kiinni siitä, että niin kauan kun mun rahoilla vaatteita ostellaan, niin päätän mistä ne ostetaan.

   Olen itse ollut aika höveli mitä vaatteisiin tulee (ja olen edelleen) joten toivon, että kersoista tulee samanlaatuisia. Kohta kuusivuotiaalla on jo jotain mielipiteitä mutta ei mitään tarvetta juosta vaatekaupoissa. Jes.

   Poista
  3. Hienoa jos näin on, meillä on vanhin tytär ilmoittanut 3 vuotiaasta lähtien mitä suostuu pukemaan päälleen, keskimmäisellä ei ole niin väliä ja taas nuorimmainen on tosi kranttu vaatteidensa suhteen. Kaikkia kohdeltu samalla tavalla vaatevalinta-asioissa.

   Toisaalta tuo vanhin 16 v kyllä pukeutuu nykyisin mielestäni ikäisekseen hyvin ja tyylikkäästi ja tietää kyllä rahan arvon, eikä suostu mahdottomia maksamaan vaatteistaan. Samoin nuoremmaton samalla tiellä. Myös isosiskojen vanhat näyttää kelpaavan edelleen.

   Poista
  4. Vastakommenttina tekee mieli sanoa, että toisaalta voi olla ekologisempaa ostaa vähän kalliimpia vaatteita, jotka kestävät pidempään käyttöä ja aikaa eivätkä ole heti pois muodista. Edellyttäen, että hinnalle on peruste, kuten kotimaisuus tai pohjoismaisuus. Lähes 100 % teineistä tuntuu suosivan henkkamaukkaa, joka on kaikkein kauhein vaihtoehto. Rätit maksavat muutaman euron ja voi vaan kuvitella, mitä siellä ketjun toisessa päässä maksetaan alakouluikäiselle tuntipalkkaa. Hintatietoisuus on hyvä ominaisuus, mutta vaatehankinnoissa harkinta ja määrä on ehdottomasti parempia näkökulmia.

   Poista
  5. Mä yritän kyllä kakaroille saada perille, että hinta ei ole ainoa ostoperuste, mutta mä rakastankin vatvoa näitä asioita ja piinata kysymyksilläni maahantuojia ja valmistajia. :) Ongelma on siinä, että laadun tunnistamainen on maallikolle vaikeaa. En ole itse onnistunut löytämään vielä yhtäkään selkeää taetta laadulle (siksi halusin nämäkin vaatteet ensin testiin). Kalleus ja kotimaisuus eivät valitettavasti ole suoraan yhteydessä laatuun, etiikkaan yleensä kyllä, varsinkin jos tuote on valmistettu Pohjosimaissa (ja Eurooppa on yleensä parempi kuin Aasia, vaikka hikipajoja on tälläkin mantereella). Takuukin riippuu lähinnä jälleenmyyjästä. Mutta siitä voi aloittaa, että niskalapusta pitää tsekata ainakin kuidut, pesuohjeet ja valmistusmaa, Ökotexista ja muusta ympäristöajattelusta saa plussaa.

   Poista
  6. Noo... lapsiin vaikuttaa enemmän se, mitä äiti tekee kuin se, mitä äiti sanoo. Kapinavaiheita toki tulee ja menee, mutta kodin arvomaailma välittyy kyllä lapsille.

   Poista
  7. Minun ymmärtääkseni henkkamaukan vaatteita ei valmisteta niissä ihan pahimmissa hikipajoissa. Lisäksi niiden trikoovaatteet on yllättävän laadukkaita. Mistä tahansa muualta ostetusta trikoopaidasta (jopa marimekon) on lähtenyt saumat purkaantumaan parin pesun jälkeen, mutta henkkamaukalta ostetut paidat on edelleen kunnossa. Tämän olen todennut sekä lasten vaatteissa, että omissani.

   Poista
  8. Ehkäpä on niin, että tuon teinin on itse mietittävä arvovalintansa.
   On meilläkin asiasta keskusteltu, mutta en tässäkään asiassa mielelläni tee muuta kuin tuon asian eri puolet esiin. 16-vuotias on jo sen verran "aikuinen", että osaa päätöksen asian tiimoilta itse tehdä.

   Niin ja ei nuo kalliit merkkituoteet joita nuoret nykyään haluavat (esim Hollister) ole välttämättä sen parempaa laatua kuin halvemmatkaan tai sen paremmissa paikoissa tehtyjä.... eli tässä mielessä mielestäni pelkästä merkistä ei kannata maksaa.

   Ja oikeesti, jos eletään reaalimaailmassa... ton ikäiset ei vuosia samoja vaatteita käytä vaikka olisivat kuinka "laatutuotteita" ja kestäviä. Silloin on mielestäni ihan turhaa maksaa maltaita siitä, että merkkivaatteita käyttää.

   Poista
 6. Jossain TV dokkarissa kerrottiin luomupuuvillasta. Sitä myydään enemmän kuin tuotetaan ja intialaisen tehtaan johtaja vaan totesi hymyillen, että "this is India" kun kysyttiin, että miten eri puuvillalaadut sitten erotellaan tehtaalla toisistaan. Sen takia en maksa luomupuuvillasta penniäkään enempää kuin normaalista. En oikein usko, että mikään valvontaviranomainenkaan niitä erottaa, puuvilla on puuvillaa ja tehtaassa kaikki näyttää samalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ja lisäksi veikkaan että luonnonmukaisuus on aika joustava käsite tuolla Aasiassa. Mutta maksan silti siitä enemmän ihan tietoisena tästä kaikesta a) siksi että voin ja b) siksi, että en voi olla ostamattakaan. :)

   Poista
 7. Ostin hiljattain tuossa kuvassakin näkyvän punaisen takin ja siihen mustat housut. Housut hajosivat viikon käytön jälkeen, laatu ei ihan vakuuta.

  VastaaPoista
 8. Hei!
  Ihan ensimmäiseksi haluan kiittää sinua mahtavasta blogistasi. Olen todella iloinen kun sattumalta ”löysin” tämän Kempparin kautta.
  Olen jonkin sortin Villervallan HC- käyttäjä ja heidän number one faninansa. Nopeasti laskettuna vaatteita on koosta 56-122 noin 70 kappaletta ja siihen en ole laskenut sukkia mukaan… Kiitos vain vinkkauksesta kirpputorien suhteen ja skidistä (loistava blogi sekin) sain myös tietoa Facebook-kirpparista. Asun Ruotsissa ja olen ajatellut myydä tuotteet aikanaan Suomessa koska oletan, että saan siellä niistä paremman hinnan. Olen ostanut Villervallaa ennen kaikkea siksi, että mitoitus sopi tyttärelleni ja koska pidän iloisista ja värikäistä unisex lasten vaatteista. Olen myös onnistunut saamaan niitä halvalla alennusmyynneistä ja kahdenkin kaupan loppuunmyynnistä. Vaikka fani olenkin, niin ihan en ole sitä mieltä, että hinta-laatu suhde on oikea. Villervallan mitoitus on kohtuullisen kapea. Laatu heillä on ollut vaihteleva, mutta olen saanut palvelua silloin kun vaate on pitänyt reklamoida. Silloinkin kun minulla ei ole ollut esittää kuittia. Näin on ollut useamman kerran, etenkin kesän 2010 mallistossa. Heidän laatunsa on siitä parantunut huomattavasti ja nyt kuulin, että he ovat entisestään parantaneet laatuaan ja että se jatkossa tehdään Turkin puuvillasta joka on kuulemma lähes yhtä hyvää kuin Egyptin puuvilla. Sinulle anonyymi suosittelen ehdottomasti reklamoimista, olet saanut maanantai-kappaleen. Heidän ekoloogisuudestaan en kyllä mene sanomaan mitään. Jos sitä haluaa, niin ehkä paras merkki on Katvig ( http://www.katvig.dk/about-katvig/ ), joka TODELLA on ympäristöystävällinen ja reilua kauppaa harjoittava. Ei sillä, ettei Villervalla olisi, mutta ei samalla tavalla. Tätä kirjoittaessani tajuan että ehkä voisin perustaa oman lastenvaate-blogin, niitä kun riittä,ä ;-)

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...