12.3.2013

Löydä vieras tyylisi

Tuijotin kassajonossa naistenlehtien kansia. Virhe.

Ota kevättrendit haltuun! Löydä oma tyylisi!

Pinnan alla - epäilemättä pysyvästi.
Rupesi korpeamaan.

Ihan ensimmäiseksi teki mieli riitauttaa kehotus tyylini löytämisestä. Jos tyyli on lähtökohtaisesti oma, se ei ole kadoksissa. Jos taas pitää omaksua jonkun vieraan, mutta tyylikkään ihmisen tyyli, niin kehotus kuuluu että: "Löydä uusi tyyli, koska näytät tuollaisena hevonperseeltä."

Juttua seuraa tietenkin aina muutaman aukeaman mittainen tyyliesite, jonka karmivista stereotypioista sen "oman" tyylin pitäisi löytyä. Voi jeesus. Olen ensi vuonna neljäkymmentä. Jos tyyli ei ole löytynyt siihen mennessä, niin millä todennäköisyydellä se löytyy kyseisistä vaihtoehdoista?

Toiseksi, olenko ainoa, jonka tyyli ei oikeasti ole paennut minnekään? Jos toimituksella on tutkimusdataa, että kyseisen lehden lukijat todella hukkaavat tyylinsä vuoden mittaan ja keväällä sitä taas pitää etsiä, niin toimitus voisi vetää johtopäätökset, että juttujen kannattaisi käsitellä sitä, miten tyyli pidetään hallussa.

Ärsyttävintä tässä on tietysti se, että muotitoimittajat ovat ihan oikeassa. Ei minua tule taatusti kukaan kadulta kuvaamaan Hel Looksiin. Vetoan siihen, että olen töissä toimistossa enkä sirkuksessa. Pukeudun geografisista syistä työmatkalle niin, että sulan määränpäässä noin tunnissa, jos yksi bussi jää välistä.

Paljastankin nyt sen oman tyylini salaisuuden. En shoppaile. Koska kiire, kestävä kehitys ja paskat valikoimat. Ostan vaatteeni niistä parista paikasta, jotka Helsingistä tiedän tarjoavan jotain kaltaiselleni konttorirotalle. Sesonkini eivät vaihdu kaksi kertaa vuodessa vaan noin viiden vuoden välein. Ja tämä on ihan tietoinen valinta eikä mikään löytämisongelma.

Olen ihan mielelläni tavallinen. Etenkin jos ollakseen tyylikäs on pidettävä turkoosia paljettimekkoa ja ruusukuvioisia sukkiksia ihan perustiistaina ja yhdistettävä vintage-salihousut pinkkiin kauluspaitaan. En kritisoi niitä, jotka näin haluavat tehdä. En vain halua, että tyylini katsotaan olevan kateissa, jos itse valitsen toisin.

Juu ei. Vain kasvukausi, riesling ja mustarastas ovat kevään trendejä, jotka oikeasti kannattaa ottaa haltuun.

26 kommenttia:

 1. Silmät kiinni kassajonossa, ihan mielenterveydellisistä syistä. Monet ihmiset vilkuilevat mielummin omaa älypuhelintaan, enkä heitä siitä syytä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on yleensä kassajonossa jonkinlainen tappelu meneillään jommankumman kakaran kanssa, mutta tällä kertaa olin kaupassa yksin. ;)

   Poista
 2. Jotakuinkin tasan näin. Valkkarin sijaan punkkua, silti.

  VastaaPoista
 3. Hei! Ihan täysin ko. postaukseen liittymättömästi, olen innolla seuraillut blogiasi jo muutaman vuoden ja erityisesti kunnallisvaalikampanjaasi (jos blogisfääreissä toteutettua markkinointia sellaiseksi voi kutsua! :D) seurasin suurella mielenkiinnolla.

  Pääsysi oli suuri ilonaihe, mutta nyt hieman pettyneenä olen nyt odotellut politiikko-tagitettuja päivityksiä; kyselit aiemmin pitäisikö niille perustaa uusi blogi - teitkö niin ja olen vain ollut tyypillinen puusilmä? :) Oletin, että koska blogimaailman menetyksesi oli suuri "vaalivoittosi" syy, kuulisimme jatkossa entistä enemmän mielipiteitäsi polttavista (poliittisista) aiheista ja näkemyksistä kunnallispolitiikkona. Miksi ei näin?

  Niin, ja onnittelut (?) Hesarin kolumnistiksi pääsemisestä - juttujasi on aina ilo lukea niin täällä kuin muuallakin netissä!

  - Oosa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sori, jos olet odotellut innolla politiikkapostauksia! Postaamattomuuteen on hyvä syy: en ole vielä nähnyt juuri mitään. Takana on vasta kaksi valtuuston kokousta (joista ekasta postasin kyllä) ja ensimmäinen varhaiskasvatusjaoston perehdytyskokouskin on viikon päästä. Ei siis ole juuri mitään raportoitavaa! Kokouksista nousee yllättävän vähän mitään blogissa puitavaa, sillä aiheet ovat toistaiseksi aika kuivakoita. Kattavia kokousraportteja vääntää mm. Tiina Elo erittäin hyvin.

   Toki tässä on muutama ajatus kyllä kiteytymässä lähinnä tästä kokonaiskuvasta, mutta haluan nyt nähdä isomman otoksen tästä mallista ennenkuin lataan.

   Poista
 4. Loistavaa! Mä olen nuorempana kokenut tietynlaista "pakkoa" shoppailusta ja vaatekaapin päivityksestä pitämiseen. Paljon enemmän pitäisi julkisesti tuoda esille kulutuskritiikkiä. Tän voisi nykypäivänä liittää myös sisustamishankintoihin. Ei ne mööpelit ja sohvatyynyt puolessa vuodessa vanhene. Ainiinjoo, mut sittenhän me vaivuttaisiin laman alhoon ja bkt romahtaisi ja kohta oltaisiin leipäjonossa koko kansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samasta pakosta olen itse vierottanut itseni muutamia vuosia sitten. :) Olen itse täysin kypsä SISUSTUSTYYNYIHIN. Kuinka helvetisti niitä on oltava??? Ja ennen kaikkea miksi?

   Poista
 5. Arvostusta käänteisreaktiolle.

  Mulle kävi eilen niin, että joku FB:ssa oli linkannut helmikuun puolelta olevaan juttuun Äitikortista kommentoimalla, että "niin just, pitäis olla jotain muutakin elämää". Jutussa oli nostettu esiin se, kuinka naiset vaan selailee lastenvaatteita netistä sen sijaan että tekisivät jotain järkevää.

  No. Itse kirjaa en ole lukenut, joten en aio yhden kommentin perusteella sitä millään lailla arvottaa. Olenpahan vaan kyllästynyt siihen, kuinka äideilla tuntuu olevan selvät sävelet siitä, mitä väärää _muut_ äidit tekevät ja millaisia he ovat. Haaveilevat PoPin vaatteista eivätkä katso edes uutisia ihan varmasti! Jotenkin tuntuu, että kirjoittaja syyllistyy ihan samaan.

  Lukemisen seurauksena menin heti huuto.netiin selailemaan lastenvaatepaketteja ja vietin puuhan parissa seuraavan tunnin. Sama sille, että olen usein samaa mieltä alkuperäisen väitteen kanssa. Se oli vaan mun statement taas yhdelle naisten väliselle epäsolidaarisuuden ilmentymälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä itse ehdottomasti sitä mieltä, että elämää ei kannata sieventää pelkäksi lastenhoidoksi, ihan samalla tavalla kuin ei kannata tehdä pelkästään töitäkään. Mutta toihan on hyvin arka aihe. Mä olin itse hämmästynyt siitä, kuinka moni ei tiennyt Mutsin kaa -haasteessa, keitä ovat Juhana Vartiainen ja Jyri Häkämies. Olin pitänyt itsestäänselvyytenä että tokihan nyt kaikki nämä sedät tuntee. Tulin kuitenkin siihen tulokseen, että olen itse ihan friikki. :)

   Poista
 6. Heissan!

  Mulla on suunnilleen saman verran ikää ja olen myöskin kyllä löytänyt oman tyylini, vaatteissa ja elämässä muutenkin. Mutta mun elämäntyyliin kuuluu se, että mä ihan ilolla seurailen trendejä, myös vaatteissa. En varmasti pistä kaikkea uusiksi vaan piristän ja päivitän sitä jollain ajankohtaisella ja itselleni sopivalla. Ehkä tämä liittyy siihen, että olen aina tykännyt muutenkin itseni ja ympäristöni huoltamisesta ja laittamisesta.

  Olen siis oikein hyvä yhdistelmä uutta ja vanhaa! :)
  Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sehän on varmasti hyvä yhdistelmä. :) Mä olen niin puunhalaaja, että vaatekaupoissa tulee lähinnä paha mieli siitä, kuka nämäkin kaikki kamat ostaa, kuinka kauan ne kestävät ja mihin ne lopulta päätyvät. :P

   Poista
 7. Taas kerran loistava kirjoitus. Kiitos!

  Kaisa

  VastaaPoista
 8. Tälle täytyy kyllä sanoa pastoraalinen AMEN (= näin on).

  VastaaPoista
 9. HALLELUJAH!
  Minäkään en shoppaile kuin pakon sanelemana. AAA: paskat valikoimat. Liikkeet on täynnä muotirytkyjä, ja vain niitä. Harvemmin menee yksiin oman makuni kanssa.... ja BEE: vaikka meniskin, niin tämmönen puolitoistametrinen hukkapätkä har-vem-min löytää sopivaa, eli kokoa kääpiö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uh, tosiaan, erikoiskokoisille shoppailu on varmasti todella tahmeaa!

   Poista
  2. Erikoiskooksi riittää näköjään ihan tää rakas pullukkavartalo. Vaikka löytyis kivaa paljettitoppia kokoo 40, niin herrajumala miltä se näyttää! Ei jostain syystä yhtään samalta ku siinä lupauksessa.

   No okei, sen lisäks ei tarttis mennä ku kerran se paljettitoppi päällä töihin. Vaate on viesti.

   Poista
 10. Hihi, kyllä kasvukauden, rieslingin ja mustarastaan lisäksi vaatetrendit kannattaa just tänä keväänä ottaa haltuun, vai mitä: http://not-the-life-i-ordered.blogspot.fi/2013/03/kevatmuoti-mita-vittua.html

  VastaaPoista
 11. Amen, ja muita totuussanoja päälle! Mä INHOAN shoppailua ja musta on ihan kamalaa, että ihmiset työntää ittensä ns. trendivaatteisiin ja -tyyleihin, ilman, että kattovat yhtään, miltä ne kuteet oikeasti näyttävät päällä. Mä yritän (Huom. yritän) pukeutua niin, että en näyttäisi idiootilta ja siinä trendit on aika kaukana, koska tietyt rytkyt ei vaan sovi mun kropalle millään muotoa. Joten pukeudun juuri niin kuin sattuu huvittamaan, välillä osuu paremmin välillä huonommin...

  VastaaPoista
 12. Miten sattuikin, hävettää.

  Juuri äsken, täysin irrationaalisessa mielentilassa, ennen bussimatkaa ostin höpölöpö-naistenlehden, juurikin kirkuvilla "Löydä tyylisi/kevään pastillit/uudet trendit!"-lööpeillä. En ole ostanut moisia moneen vuoteen, korkeintaan kampaajalla selannut.

  Ja voi elämä, mikä häpeä (ja myötähäpeä). En päässyt keskustasta edes Länsiväylälle asti, kun lehti oli jo päästy loppuun. Eikö feminiiniä estetiikkaa koskaan voisi yhdistää älylliseen ja epäkaupalliseen sanomaan...?

  Kyllä riesling oli täällä meillä päin superhotti-muodissa muuten koko talvenkin.

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...