14.3.2013

Kolme kertaa paavi

Katoliset ovat taas savuttaneet taivaalle uuden paavin. Lehdet ovat uutisoineet uudesta kirkollisesta johtajasta muodikkain etuliittein.
Kuva: Hugleikur Dagsson

Suosikkini on HS:n lanseeraama latinopaavi. Paaville, vaikka argentiinalainen onkin, sopii nimittäin harvinaisen huonosti latino-etuliite. Koska kiihkeän kuumaverinen, tumma paavi, joka filmaa futiskentällä ja notkuu italodiseen erikoistuneessa rantabaarissa kultaketjut heiluen, ei takuulla vilauttele rintakarvojaan panssarilasikopista.

Sitten Iltalehti huomautti, että kyseessä on myös yllätyspaavi. Ihan kuin ukki-ikäinen, konservatiiviseksi luonnehdittu Metusalem nyt olisi paaviksi oikeasti yllättävä valinta. Todellinen yllätys olisi ollut vaikka parikymppinen kehitysvammainen kiinalaisnainen.

Lisäksi valepaavi ehti jo huijata Twitterissä. Toivottavasti tämä henkilö saa jonkun sosiaalisen median kampanjapalkinnon. Jos saa twiitattua kymmenille tuhansille ihmiselle, että ”Vain kirkon pitää suojella näitä lapsia, halata heitä, hyväillä heitä, antaa heille lämpöä, antaa heille..eh eh #EiHomoAdoptiolle” on omalla tavallaan nero.

Vatikaanin kannattaisikin vaihtaa paavia paljon useammin, medianäkyvyys on nimittäin taattu. Odotankin, että joku tuotantoyhtiö keksii kaupallistaa brändin tv-ohjelmaksi. Kaikki ainekset ovat olemassa: jättäisitkö muka katsomatta paaviehdokkaiden talent shown, BB-talon tai amazing racen? Jään siis vielä odottamaan kohupaavia, BB-paavia ja kiinteistöpaavia.

22 kommenttia:

 1. Saako jostain tilata paavi-barbien (tai siis kenin)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsovassa myytiin suklaa-paaveja (vrt. suklaapupu pääsiäisenä tai suklaapukki jouluna). Siltä oli aika irvokasta syödä pää... :D

   Poista
  2. Suklaa-paavi?? Tv-ohjelma ei ollutkaan kovin kaukaa haettu.

   Poista
 2. Radiossa ehdotettiin Huippupaavi haussa -ohjelmaa, olis myös hyvä!

  VastaaPoista
 3. Muuttuisin erittäin pahaksi telkkarinarkiksi, mikäli yksikään noista ohjelmista ilmestyisi ruutuun. Varsinkin, kun BB:n saa tilata sillä super peeping tom asetuksella, että vois kytätä pyhiä setiä oudoissa rituaaleissa ympäri kellon. Että nouseeko ne muka oikeasti kummallisiin aikoihin huutamaan ylistyksiä. Paavien pelkokerroin voisi myös olla hauksaa katsottavaa. Jossain erässä voitaisiin laittaa ne häiden vieraslistalle katsomaan homoparin vihkiytymistä.

  VastaaPoista
 4. Mikä pointti on rienaamisella, yst. terveisin katolilainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä alkuperäinen kysymys ei ole minun, mutta ymmärrän häntä joka tuon on eilen kirjoittanut. Jos on tosi uskovainen voi tekstisi tuntua pahalta, suorastaan loukkaavalta.
   Katja, mihin Sinä uskot?
   Itse olen Ev.Lut mutta kasvanut tiukasti kristillisessä ympäristössä. Joten tiedän miten maailmaa katsotaan silloin kun uskotaan johonkin tosissaan.
   -Hanna

   Poista
  2. Uskon siihen että isien pitäisi pitää vanhempainvapaita.

   Poista
 5. Minua korpeaa tämä paavikriitikoiden suuri oivallus siitä että "tämäkin paavi vastustaa homoliittoja", paavinko nyt pitää aloittaa sen asian ajaminen, kun ei sitä melko maallistuneen nk. sivistysmaan hallitus saa aikaiseksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en usko että toi twitteristi edes oli mikään paavi-kriitikko. Kunhan keksi käyttää hyväkseen internetin ihmemaata. :)

   Poista
  2. En nyt tarkoita tuota, vaan niitä kolmeatoista tusinasta jotka ovat oivalluksiaan Lärvikirjassakin jakaneet.

   Poista
  3. Ok, mutta olen itse eri mieltä. Eikös kyseessä ole katolisen kirkon päähahmo, jolla on jonkinlaisia autuaita ominaisuuksiakin kannattajiensa mukaan. Totta munassa hän voisi halutessaan ilmoittaa, että ihmisoikeudet koskevat kaikkia ihmisiä ja pedofilia katolisen kirkon piirissä on kiusallisen iso ongelma, jonka syitä pitäisi tutkia paljon tarkemmin. Luonnollisesti paavin valitsijat pitävät huolen, että kirkko pysyy muumioiden käsissä ajasta ikuisuuteen.

   Poista
  4. Paavi nimeää kardinaalit, ja kardinaalit nimeävät uuden paavin. Ei todellakaan käänny ketterästi noin iso laiva. Mutta kirkko ja paavi vastustavat myös avioeroja, eikä kukaan ole siitä millänsäkään, tuskin ottavat edes tosissaan. Onko se nyt vakavampaa kuin homoliittojen vastustaminen... riittää että kirkko pidetään erossa maallisesta lainsäädännöstä. Jos instituutio on kovin kauḱana todellisuudesta, hoituu asia itsestään. Paavia ei voi käyttää tekosyynä siihen etteivät asiat etene.

   Ensi vaikutelman perusteella Franciscus on ihan hyvä paavi, siinä mittakaavassa kuin paavit nyt yleensä voivat olla. Köyhät ja luonnonsuojelu mainittu.

   Poista
 6. Eihän tässä rienata mitään uskontokuntaa. Sisälukutaitoa ihmiset. Jos edellinen anonyymi lukisi uudelleen jutut niin uutisointia ja medianäkyvyyttä tässä kommentoidaan, ei uskontoa.

  Vielä kerran, sisälukutaitoa ihmiset!

  P.S. Sain eilen kunnon huutonaurukohtauksen yllätyspapista. Ja mainittakoon että en nauranut siis kehitysvammaisille, en kiinalaisille enkä varsinkaa naisille... vaan ajatukselle ihmisten ilmeistä kun uudeksi paaviksi olisi ilmoitettu down tyttö Li Wang.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sori, siis anonyymi tuolla ylempänä. Äitiysloma vetää näköjään aivot niin nolliin, etten enää osaa edes aateekoota käyttää.

   Poista
  2. &%#&!!typo-prkl#?!!

   Yllätyspappi = yllätyspaavi

   Poista
  3. No tämä oli tosiaan tarkoitukseni. Toki uskontojen käsitteleminen kepeästi ei sovi niille, joille asiassa ei ole mitään kepeää. :)

   Poista
 7. Haha :D Apua! Loukkasin just (ruotsalaista) työkaveria näyttämällä sille ton kuvan ja pohjustamalla: "Haluutko nähä jotain hauskaa?" Suomalainen (tai islantilainen) huumori ei ollenkaan avaudu täällä :D

  VastaaPoista
 8. Siinä paavin valinnassa mua ihmetytti eniten se, kun sanottiin että ne kardinaalit sulkeutuu sinne Sikstuksen kappeliin ja ovat siellä kunnes uusi paavi on valittu. Siihen menee yleensä vähintään pari päivää. Miten ne tyypit syö siellä? Tuoko Subin lähetti niille purtavaa? Entä onko siellä bajamajat? Vai onko kaikilla vanhoilla sedillä vaipat housussa, ja valinta on yksimielinen viimeistään silloin kun haju alkaa liian kiusallisesti kirveltää silmiä? Nukkuuko ne ollenkaan koko aikana? Ja entäs jos joku siellä saa sairaskohtauksen/kupsahtaa...? Näistä ei puhuttu mediassa(:

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...