19.2.2013

Kuka siellä?

Kuva: Flickr / Lydia
Nyt tarvitsisin teiltä vähän jeesiä! Teen Koti-insinöörin mainostoimiston kanssa tutkimusta blogini lukijoista - tarvitsen siis kättä pitempää teistä ja siitä, millaisia tyyppejä olette kuluttajina. Kysely liittyy projektiini, josta puhuin syksyllä: yritän saada kirjoittamisesta itselleni elantoa sekä vanhoin että uusin keinoin. En voi paljastaa enempää, ettei joku pölli ideaa!

Kysely on täysin anonyymi eikä dataa myydä kenellekään. Tämän suojatun linkin takana on 10 sikahelppoa kysymystä, joihin vastaamiseen menee vaivaiset pari minsaa. Pretty, please?

Ps.  Yleensä kai kuuluisi arpoa jotain, mutta sponsoreiden ja iPadien puutteessa lupaan, että jos tosi moni kiltisti vastaa, kirjoitan yhden (super)hauskan jutun viikonlopuksi.

63 kommenttia:

 1. Vastattu. :) Nillitys: sukupuolikohdassa olisi kiva olla vaihtoehtona myös "muu" tällaisissa kyselyissä, joissa on pakko valita jokin vaihtoehdoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hitto! Pyydän valitsemaan sen mikä henkisesti tuntuu oikealta. ;)

   Poista
 2. Vastattu. Yksi pieni vinkki, jota saa käyttää, mut ei ol pakko: laita kyselyn loppuun linkki takaisin blogiin, jos mahdollista. En kerkeä jokaista postausta lukemaan ja luen ne sitten putkeen (väärässä järjestyksessä, kyllä :) ) ja näin tekee varmaan moni muukin, joten se helpottaisi. Ei tarvitse mennä taas uudestaan tänne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miälenvikast. Laitoin linkin aukeamaan uuteen ikkunaan. ;)

   Poista
  2. Meinasin myös kommentoida, että target="_blank" ois kiva ;) Vastattu!

   Poista
 3. Ole hyvä ja tuulta purjeisiin proggiksissasi :)

  VastaaPoista
 4. Pikkuvalitus nyt vastattuani: kohdassa, jossa vaihtoehtoina on arvopaperit, asunto jne muita isoja hankintoja, on pakko valita jokin vaihtoehto. Valitsin sitten "joku muu" ja kirjoitin näköjään asioita, jotka oli listattu sitten seuraavassa kysymyksessä. Olis siis ehkä pitänyt olla mahdollisuus vastata jotenkin, että ei oo tekemässä mitään erityisen paljon maksavaa / muuten merkityksellistä hankintaa (listalla oli myös vakuutukset) lähituleivaisuudessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinasin tehdä ihan samoin. Mutta ajattelin että kun siinä oli noita isompia hankintoja, niin ettei siihen mun vaatevaraston kartotus suunnitelmaa ja hoitolakäyntejä laitella. Tosin ehkäpä tästäkin vois vetää jonkun johtopäätösen, haluaa kuluttaa niinsanottuun käyttötavaraan.

   Poista
  2. Joo, kaikki vastaukset tarjoavat tuloksen eli myös rastittamatta jättäminenkin kertoo jotain. Mä huomasin olevani täysin epäsuunnitelmallinen eli että en ole aikeissa hankkia juuri mitään.

   Poista
  3. Vaan kun rastimatta EI voinut jättää: kysely ei anna edetä, jos ei valitse mitään vaihtoehtoa (vaikka totuus olisi että mikään vaihtoehdoista ei sovi).

   Poista
  4. Muotoilen uudelleen: ainahan voi valita sen "muun". Itse kyllä ostan vähintäänkin ruokaa. :D

   Poista
 5. Nyt on pari kallisarvoista minuuttia käytetty! ;) ei vaan, vitsivitsi (haittaakse?) Mut vastattu on mielellään! :)

  VastaaPoista
 6. Pakkohan tuo kysely oli käydä tsekkaamassa :)

  VastaaPoista
 7. "En halua vastata" tai "muu" -vaihtoehdot olivat unohtuneet kysymyksistä, joten jätin kesken.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ne olleet unohtuneet. Jos ei halua vastata niin sitten kesken jättäminen juuri se oikea vaihtoehto. :)

   Poista
 8. Vastattu. Olisi ollut kiva saada ruksia koulutukseen useampi rasti, nyt jouduin valitsemaan vain yhden. *vink-vink* :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän sitä yleensä vastata tuollaisessa kysymyksessä se korkein koulutus jonka on suorittanut...

   Poista
  2. No sitähän näillä aina haetaan. Mutta kieltämättä multitutkintojen ihmisiä alkaa olla jo aika paljon. Ovatko he oma kiinnostava segmenttinsä? ;)

   Poista
  3. Jos on käynyt useamman toisen asteen koulutuksen niin kumpi niistä nyt sitten on ylempi? Amis vai lukio. Noh, valkkasin tällä kertaa sen yon.

   Poista
 9. Rastit ruuduissa :)

  VastaaPoista
 10. Jäi ihmetyttämään se 'muu kaupunkimainen jotain jotain..' en nyt just muista sitä tarkkaa sanamuotoa. Ilmeisesti kaikki muut kun siihen listatut Suomen kaupungit siihen kategoriaan kuuluu (ellei ole kyseessä kunta/kylä)? Mutta vastattu on joka tapauksessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, mitähän noi tosiaan on: taajaan asutut, maaseutumaiset ja kaupunkimaiset kunnat. Mikä esim Kirkkonummi olisi? Pitääkin korjata, että tää kestää 2 min vaan pk-seutulaiselle, joka ei joudu tarkistamaan googlesta asuinpaikkansa määritelmää. ;)

   Poista
 11. Vastattu :)

  t. toinen keskivertomamma

  VastaaPoista
 12. Hei, vastattu!
  Mikä se kohta Jyväskylä, mlk oli? Ei ole enää olemassa Jyväskylän maalaiskuntaa, eli pelkkä Jyväskylä riittää.
  Jännä taulukko bruttotuloista, kun hyvin keskituloisena perheenä pääsee listan yläpäähän ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei mitään hajua. Varmaan joku laajennettu Jyväskylä?

   Poista
  2. Mikä laajennettu Jyväskylä :D :D ? Se pitäis nähdä... ;)

   Poista
 13. Mäkin vastaisin. Kävi ilmi, että mun elämä koostuu netissä pyörimisestä ja syömisestä. Nyt tarttis tehdä jotain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin saman itsestäni. Huoh...

   Poista
  2. Mä havaitsin että mun elämä koostuu haihattelusta. :D

   Poista
 14. Vastattu. Pisteitä simppelistä ja helposti vastattavista kysymyksistä. Ja kiitos huippublogista, piristävää luettavaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta! Mukavaa että blogi maistuu. :)

   Poista
 15. Vastaukset
  1. Kiitti! Ja oon ihan keskinkertainen, mutta kauniisti sanottu. :)

   Poista
 16. Rastit ruuduissa. Sanoisin, että keskimääräistä helpompi kysely, kiitos siitä. Palkintoa odotellessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän! Suurimmalla osalla on just kaks minsaa aikaa, joten vähänkin enemmän runoilua vaativat kyselyt jää yleensä kesken.

   Poista
 17. Vastailen parhaillaan, mutta joissakin kohdissa voisi tosiaan olla mahdollisuus valita useampikin vaihtoehto. Esim. laitoin nyt olevani työssäkäyvä, vaikka opiskelenkin ihan päätoimisesti samalla (kuulostaa oudolta yhtälöltä, mutta mahdollista tämäkin on). Mutta ehkei haittaa ja saat silti tarvittavan informaation lukijoistasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tämä on ihan totta, mäkin oon töissä ja yrittäjä. Mua kyllä kiinnostaa nää tulokset. Veikkaan että noudattelee facebook ryhmän statistiikkoja, mutta ans kattoo. :)

   Poista
 18. Toivottavasti saat tästä tarpeeksi infoa, sillä mielestäni kysely oli aika geneerinen. Itseä jäi mietityttämään, että kovin suunnitelmallista pitäisi vissiin kulutuksen olla, jos pitää arvioida noita pieniä ja isoja hankintoja näin etukäteen. Meillä hankinnat on aika spontaaneja. Ainakin kodinkoneita hankitaan aina aalloissa, kun ne turkaleet menevät rikki kuin yhteisestä sopimuksesta. Samoin puhelinliittymiä ja vastaavia vaihdellaan myös agressiivisten puhelinsoittajien tai hyvien tarjousten sattuessa kohdalle jne. Eli ehkä jotain saa irti kulutuspotentiaalista, mutta ei siitä kulutuspäätösten tekoprosessista tämän kyselyn perusteella. No, ehkä saat siitä muuta tietoa muualta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan samaa mieltä tosta suunnitelmallisuudesta ja spontaaniudesta. Voi olla että kulutustottumukset ovat murroksessa: kun pätkätyöt ja epävarmuus lisääntyvät, hankintoja ei suunnitella vaan niitä tehdään kun on rahaa eli pistemäisesti ja spontaanisti. Mutta kuten tuolla jo ylempänä totesin niin sekin on tulos, jos rastitettavaa ei löydy.

   Poista
 19. En hanki/halua hankkia mitään isompaa, silti oli pakko laittaa jotain. Koulutuksiakin on vähän sieltä täältä. Tuommoisiin kysymyksiin ei oikein voinut vastata todenmukaisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan siellä se muu-kenttä? Tarkoitus on saada hyvä yleiskuva, joten sopivin mahdollinen vastaus on ihan riittävä.

   Poista
 20. Jes, kerrankin kyselyyn kului aikaa luvatun verran eikä tuplasti kauemmmin. :) -Riina

  VastaaPoista
 21. Vastattu! Jokaiseen osasin, ja aivokapasiteetin käyttöastekin jäi helpottavan alhaiseksi. Kiitos siitä! Silti jäin miettimään, mitä oikein vastasin - ja mihin tarkoitukseen. Jokin aika sitten blogeissa oli kovasti vastaavanoloisia galluppeja, enkä niille löytänyt muuta tarkoitusta kuin kertoa mainostajille, mitä heidän kannattaa kussakin blogissa yrittää meille lukijoille myydä. Näillä jäillä nyt sitten kuitenkin mentiin ja vastattiin, ja lykkyä vaan sille, mitä ikinä oletkaan aloittelemassa! Tämä on jäätävän hyvä blogi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kehuista! Mainosrahoituksen järkevyyttä tässäkin osaltaan kartoitetaan, kun käyttäjän maksama sisältö odottelee vielä tekniikkaa. Ongelma on se, että tää blogi vie niin paljon aikaa että joko lopetan tai sitten yritän saada tästä vähintäänkin osaelannon.

   Poista
 22. Vastattu - mutta EI ollut sikahelppo. Mitä kummia ovat alempi ja ylempi toimihenkilö? Kaikissa gallupeissa on nykyään nämä vaihtoehdot, eikä mulle ole selvinnyt, mitä ne tarkoittavat, saati mihin luokkaan itse kuulun. Mistä sen tietää? (Sen verran päättelin, että mun täytyy olla toisessa niistä, koska en ole missään muussakaan.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On toi mullekin mystiikkaa, veikkaan sen liittyvän koulutukseen ja palkkaukseen. Ylipäätään toimihenkilöä epämääräisempää nimikettä tuskin on. Paitsi tuottaja.

   Poista
 23. Käinpä estottomasti heittämässä omat infot itseäni ja perhettäni koskien.Ja tännekkin nyt heitän kommentin ihan omalla "nimellä".Mielestäni kysely ainakin oli helppo ja nopea tehdä,kiitos siitä,kiitos siitä.

  VastaaPoista
 24. Käinpä estottomasti heittämässä omat infot itseäni ja perhettäni koskien.Ja tännekkin nyt heitän kommentin ihan omalla "nimellä".Mielestäni kysely ainakin oli helppo ja nopea tehdä,kiitos siitä,kiitos siitä.

  VastaaPoista
 25. Mutta mikä se hauska juttu oli? Tuli niin asiapainotteista ja tuo blogihaastehomma ei kyllä ollut sitä tasoa, jota olen sinulta tottunut odottamaan ;)

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...